
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 07 05, 12:35)
as pavyzdziuj raugsiu.skanesni man nei marinuotitaip kaip as darau rauginti pakankamai ilgai laikosi ir kuo toliau tuo skanesni 

Gal pasidalink patirtimi

AveM jus esat agurkine tai gal galit pasidalint kokiais receptukais kaip juos ruosiat ziemai

QUOTE(AveM @ 2009 07 05, 11:05)
Aš tik raugintus darau agurkėlius.O darau štai taip: agurkus nuplaunu, nupjaunu galiukus.Į švarų stiklainį pridedu krapų, krienų lapų, česnako skiltelių, pipirų, dedu agurkus.Paskui užpilu nevirintu vandeniu ir dedu druską (maždaug 1ltr. vandens 1 šaukštas druskos).Uždengiu dangteliu, pavartau stiklainį, kad druska ištirptų, paskui pastatau atidengta stiklainį 2dienom.Agurkėliai parūgsta

Girdejau, kad be galo skanus agurkai rauginti
sulinyje
neisivaizduoju kaip, bet sake, labai skirias nuo iprastu



QUOTE(AveM @ 2009 07 04, 18:49)
O as saviskius norejau"apdulkinti",bet nesuprantu kaip.nuskini vyriska zieda,bet kaip rasti moteriska,jei jie visi zydi tusti.



Nesenai nusipirkau laikrastuka DARZAS+SODAS+NAMAI. Ten straipsnis yra apie agurkiukus. Nuskanuosiu, idesiu kopija cia, al isei jums perskaityti kaip nors. Cia istraukele is straipsnio:
"Kartais agurku daigai augina tik vyriskuosius ziedus.
Jei taip atsitiks, agurku kelias dienas neliekite, o dirvozemiui leiskite apdziuti, be to nugnybkite augimo taska. Jei taip padarysite, agurkai prades auginti soninius uglius su moteriskaisiais ziedais.
Priklausomai nuo agurku rusies, stieba patartina nugnybti virs 5-6 lapo ir taip stimuliuotisoniniu ugliu augima ir gausinti agurku derliu."
Papildyta:
Dar raso apie geltonavima mazu agurkiuku.
"Jei agurkus auginsite pernelyg tankiai, dirvozemyje gali padaugeti dregmes, o sumazeti maistiniu medziagu, todel agurku vaisiu uzuomazgos gali pagelsti ir nukristi.
Jei agurku uzuomazgos gelsta, dirvai reikia leisti pradziuti, o tada augalus patresti mineraliniu trasu ar medzio pelenu tirpalu. Atminkite, kad skystame meslo tirpale gali buti fuzoriozes sukeleju, o antpiluose, kurie paruosti vartojant piktzoles, gali buti virusiniu ligu sukeleju(pavyzdziui, tabakines mozaikos...)
QUOTE(saulute111 @ 2009 07 05, 14:48)
Girdejau, kad be galo skanus agurkai rauginti
sulinyje
neisivaizduoju kaip, bet sake, labai skirias nuo iprastu 



pas mus daro taip: deda agurkus vysniu lapu, juoduju serbentu lapu, krapu, cesnako skilteliu dar koki pipiriuko zirneli imeta druska aisku savaime bet viska raugia kokioj sandarioj kanelej (bidone), uzpila vandeni uzdaro sandariai pririsa ta kanele prie kokio sniuro stipraus ir ileidzia i sulini (panardina po vandeniu)ir ji ten laiko kol jau ziema sumasto ar pavasari istraukt



Kažką panašaus buvau darius ir aš ,tik agurkus sudėjus į sandariai uždaromą ir ne stiklinį indą,užpyliau kuo šaltesniu vandeniu su druska,aišku visi prieskoniai raugimui ir užkasiau į žemę,ant viršaus kad žiemą būtų lengiau iškasti dėjau pramaišiui žemę su šiaudais,atkasus visai skanūs agurkai buvo,valgėm "lavonėlius"Tik sunaudot reikėjo gan greitai iškasus,perrūgdavo greitai
QUOTE(Lady Dy @ 2009 07 05, 13:54)
agurkus sudedu i kibira ar koki tika inda dadedu krienu lapu,vysniu lapu,krapu ir cesnako negailiu.viska uzpilu vandeniu 1l 1 valgomas saukstas druskos.po 3 dienu butinai po 3 dienu.nupilu vandeni ir uzvirinu.agurkus nuplaunu virintu vandeniu dadedu nauju lapu ir uzpilu agurkus.po kurio laiko skystis nusistovi gaunasi skaidrus.seip man skanesni mazesni agurkai.didesniu stengiuos nedeti.jei tokiu yra rusiuoju.pernai tai buvo eksperimentas,o siemet darysiu visus.tik ilgesniam laikymuo as sukau su metaliniais dangtukais ir laikiau vesiai rusyje.jei neklystu dar serbentu lapu reikai aisku juoduju.ale galva pamirsau

Papildyta:
QUOTE(viktner @ 2009 07 05, 15:34)
Aš tik raugintus darau agurkėlius.O darau štai taip: agurkus nuplaunu, nupjaunu galiukus.Į švarų stiklainį pridedu krapų, krienų lapų, česnako skiltelių, pipirų, dedu agurkus.Paskui užpilu nevirintu vandeniu ir dedu druską (maždaug 1ltr. vandens 1 šaukštas druskos).Uždengiu dangteliu, pavartau stiklainį, kad druska ištirptų, paskui pastatau atidengta stiklainį 2dienom.Agurkėliai parūgsta
Tada iš stiklainio esantį skystį užvirinu, užpilu agurkus, palaikus apie 30min. ir vėl nupilu, užverdu ir užsuku dangteliu.Atšalus nešu į rūsį ir laukiu žiemos......

va,va as taip darau tik nepilineju 2 kartus.agurkiukai superiniai,o jau sriuba kokia skani


QUOTE(saulute111 @ 2009 07 05, 14:48)
Girdejau, kad be galo skanus agurkai rauginti
sulinyje
neisivaizduoju kaip, bet sake, labai skirias nuo iprastu 



Skanūs tikrai, teko ragauti. Aš agurkus paruošiu rauginimui (3 litrų stiklainiuose) ir iškart dedu į šaldytuvą. Rūgsta jie ilgokai, bet būna labai skanūs, man jie nesiskiria nuo raugtų šulinyje. Aišku, šaldytuve kažin kiek laisvos vietos nėra, ir visai žiemai tikrai atsargų nesukrausi. Iš tikrųjų, tai vos spėja agurkai bent kiek prarūgt, ir jau būna suvalgomi
