Įkraunama...
Įkraunama...

Berniukas ar mergaitė?

o del kraujo testo- jei mes su vyru vienmeciai ir tik 7 dienu skirtumas ( as vyresne) biggrin.gif , kaip tada tas testas veikia? g.gif
Atsakyti
o idomu jei gydytoja rode didziasias, mazasias lytines lupas (ash aisku ju neiziurejau), tai reiskia kad bus mergaite?... nes ash kazkaip nuo pat pradziu isitikinusi, kad pas mane mergica, o jei ne, tai teks biciukui ruzavais drabuzeliai pirmus menesius vilketi. smile.gif
Atsakyti
O aš tautosakoj esu skaičiusi tokiį pasakojimą (ir net kelis jo variantus), kad anksčiau kaime vaiko lytį nustatydavo taip. Nėščiai moteriai liepdavo paprasčiausiai atsisėsti ant kėdės ir atsistoti. Tai, jei stojantis pirmiausiai kyla dešinė koja - bus berniukas, jei kairė - mergaitė. Bet tai lengva paaiškinti: pariarchalinėj visuomenėj visada vyras siejamas su dešine puse (kaip stipresnis), moteris - su kaire (kaip, neva, silpnenė). Bet galima juokais išbandyt tautosakos bylojimus tongue.gif
Papildyta @ [mergetime]1096766345[/mergetime]
O aš tautosakoj esu skaičiusi tokį pasakojimą (ir net kelis jo variantus), kad anksčiau kaime vaiko lytį nustatydavo taip. Nėščiai moteriai liepdavo paprasčiausiai atsisėsti ant kėdės ir atsistoti. Tai, jei stojantis pirmiausiai kyla dešinė koja - bus berniukas, jei kairė - mergaitė. Bet tai lengva paaiškinti: patriarchalinėj visuomenėj visada vyras siejamas su dešine puse (kaip stipresnis), moteris - su kaire (kaip, neva, silpnenė). Bet galima juokais išbandyt tautosakos bylojimus tongue.gif
Atsakyti
As jauciuosi visiskai kitaip nei pirmojo nestumo metu, bet nuojauta kuzda, o ir gydytojai (du) pranasauja mergyte. Tik man patiko gydytojo pasakymas - galiu pasakyti, kad mergaite, bet 90%, kad visiskai nenusiteiktum. Jei matosi berniuko pimpaliukas, tai jau jis nenukris, galima mamai duoti ir 100%, o su mergaitemis visko buna biggrin.gif. Taip ir nekyla ranka pirkti vien ruzavu drabuzeliu smile.gif.
O is pazistamu tau jau buvo, kad susilaukem replikos 'vel mergaite, kaip vyrui blogai'. Tik maniskis ne is kelmo spirtas, moka atsikirsti tongue.gif.
Atsakyti
mes ir kai darem ultra garsa, patikino kad greiciausiai mergyte, nes tarp kojikiu nieko nepamate, bet neuztikrino smile.gif tai del drabuzeliu spalvu irgi dar sisilaikom tongue.gif nes tooookia nuojauta, kad ta mergyte nepataptu berniuku, kaip vieniem pazistamiem laugh.gif simtaprocentine mergyte tapo simtaprocentiniu berniuku laugh.gif ohmy.gif
Atsakyti
kai pastojau, jauciau, kad po heart.gif mergyte auga. keista, bet ne minties neturejau, kad gali buti sunelis. daktare darydama echo patvirtino, kad mergaite. paskutini echo dar diena pries gimdyma, tai taip bijojau, kad nepasakytu, kad ten bachuriukas, nes jau viskas paruosta mergaiciukei smile.gif , bet dar karta pakartojo, kad ryt pasimatysiu su dukryte wub.gif
Atsakyti
Man irgi jau 14 savaite pasake,kadko gero bus mergaite, nors su ruzavais drabuzeliais neskubejom (tiesa, vyras nesusilaikes liku iki gimdymo porai savaiciu, nupirko ruzavus batukus tongue.gif ) O dabar noreciau irgi mergaites, nes amziaus skirtumas mazas, visi grazus drabuzeliai dar beveik nauji... bet krikshtysim ta,kas bus smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Man 30 savaiciu, o as nezinau ko laukiuosi, kai dare ultragarsa nesimate.Visi pranasauja,kad bus sunus, o ir as pati taip nujauciu... idomu, ant kiek tiksli buna mamos nuojauta del busimo vaikelio?
Atsakyti
na as tik pagimdzius suzinojau kas1 nes visa nestuma kiek dare ultragarsa tai uzpakalio nerodydavo labai jau kuklus buvo blush-anim-cl.gif net ta pacia diena o gime kovo astunta vis tikejaus kad bus mergaite nors nuojauta visa nestuma kamavo kad berniukas ir pasirodo neapgavo smile.gif
Atsakyti
Visa nestuma esu isitikinusi kad turesiu mergyte, dakraras patvirtino liko tik isitikinti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (violla @ 2004 11 05, 05:43)
idomu, ant kiek tiksli buna mamos nuojauta del busimo vaikelio?

mano atveju pasitvirtino 100%. visi sake, kad bus berniukas - gydytojai, bobutes, ir t.t. pagal galai zino ka skaiciavo, pagal krauja, dar pagal kazka, net nezinau, o as sakiau kad bus pana, taip ir buvo. o kad bus pana nuojauta turejau tik testuke 2 bruksnelius pamaciusi.

blogiausiai kad dabar jokios nuojautos neturiu, tai biski neramu, labai nenoriu berniuko, na bet matysim, gal echo parodys kad bernas ir dar turesiu laiko susitaikyt su tuo.
Atsakyti
Labai noreciau suzinoti savo maziuko lyti... Mano pussesere jau 17 savaite zinojo, kad gimdys mergaite...
Mano gydytoja tikra ragana... Ji atsisako mane tirti ultragarsu. Sake, viso tirs 2 kartus. Pirmas kartas buvo, kai vaikeliui buvo tik 8 savaites, tada dar nieko nebuvo imanoma pasakyti, o dabar sake, tik pries gimdyma paziures. Pries gimdyma man sita informacija jau bus neaktuali...
Noriu irengti vaiko kambareli - melsva arba rausva... Noriu vyrui iteikti dovana - zieda su isgraviruotais zodziais :"Dukrytes/sunelio gimimo proga". Be to, as dabar nuolat kreipiuosi i vaikeli lyg i mergaite, o jei ten berniukas? blink.gif Paskui neduok dieve i pasamone vaikeliui ka nors ikalsiu is anksto... sad.gif

Gal turite patarimu kaip man susizinoti mano vaikelio lyti, apeinant poliklinika? As daugiau toskarves nebeprasynesiu ir nemaldausiu, kad echoskopija atliktu ...
Atsakyti