Norejau pateikti toki straipsneli rusu kalba...cia jau tikriems gyvo maisto myletojams:
http://forum.syromon...php?topic=731.0
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 11, 14:56)
Šįryt su MB gaminomės migdolų pieno kokteilį su bananais ir apelsinais. Aišku, dar datules, kad saldžiau būtų, dėjom. Labai skanu 

Aš kažkaip apleidau jau kokteilius rytinius

O kaip gamini migdolų pieną?
Labai paprasta - reikia išmirkyti migdolus (per naktį palikti tiesiog užpiltus vandeniu), o paskui sudėti juos į smulkintuvą ir užpilti 3 kartus daugiau vandens, nei yra migdolų (tarkim, jei daudojam 1 puodelį migdolų, tai vandens reikės 3 puodelių). Tada įjungti smulkintuvą
Per maždaug 30-40sek pasidaro migdolų pienas, o patys riešutai virsta miltais. Tada reikia nusunkti(perkošti) ir paskaninimui įdėti ko tik norisi (tarkim, nenaudojant cukraus galima įpilti agavos sirupo, įdėti datulių ar dar ko nors, pagal norą tiesiog), ir vėl išmaišyti smulkintuvu (nes datulėms, tarkime, reikėtų susimalti
). VIskas
Tada tą pieną galima daudoti kaip paprastą 
Susidaiginau visokių sėklų. Visiškai skanu, pasirodo, daigintos saulėgrąžos




Susidaiginau visokių sėklų. Visiškai skanu, pasirodo, daigintos saulėgrąžos

QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 13, 14:42)
O pienas tinka į kavą?
O saulėgrąžas su kevalu ar be jo daigini ?
Daiginu be kevalų - tokias galima nusipirkti parduotuvėje. Kelis kartus perplaunu, tuomet užmerkiu 5-6 valandom, o paskui nupylus vandenį palieku drėgnas. Ryte ir vakare (arba jei matau, kad džiūsta, tai dažniau), sudrėkinu ir jos toliau daiginasi. Po 2-3 dienų būna labai skanios - kai daigelis apie 1cm ilgio 
Tas pienas š kavą tinka. Tik jį reikia sunaudoti per 1 dieną - jei ryte jis pagaminamas, tai iki vakaro reikia išgerti
Galima naudoti visokiems kokteiliams arba ledams gaminti. Plius, vietoj pieno į dribsnius dėti. Tik skonis yra ryškus migdolų - tad kava gaunasi "riešutinė"

Tas pienas š kavą tinka. Tik jį reikia sunaudoti per 1 dieną - jei ryte jis pagaminamas, tai iki vakaro reikia išgerti


QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 13, 14:42)
Labai paprasta - reikia išmirkyti migdolus (per naktį palikti tiesiog užpiltus vandeniu), o paskui sudėti juos į smulkintuvą ir užpilti 3 kartus daugiau vandens, nei yra migdolų (tarkim, jei daudojam 1 puodelį migdolų, tai vandens reikės 3 puodelių). Tada įjungti smulkintuvą
Per maždaug 30-40sek pasidaro migdolų pienas, o patys riešutai virsta miltais. Tada reikia nusunkti(perkošti) ir paskaninimui įdėti ko tik norisi (tarkim, nenaudojant cukraus galima įpilti agavos sirupo, įdėti datulių ar dar ko nors, pagal norą tiesiog), ir vėl išmaišyti smulkintuvu (nes datulėms, tarkime, reikėtų susimalti
). VIskas
Tada tą pieną galima daudoti kaip paprastą 




Reiks bandyt, skaniai skamba. O tai ašbgalvoju, galima ir su kitokiais riešutais bandyt

Mergytės, dar klausimas iškilo. Kažkur skaitinėdama buvau radusi, kad dygdamos saulėgražos išskiria kažkokias ten blogas medžiagas ir prieš valgant reikia būtinai per kelis vandenis gerai nuplaut - čia kažin teisybė? Kaip jūs darot? Labai norėčiau pasidaigint jų tik kažkaip tų negerų medžiagų bijau

Migdolų nulupti nereikia - sumalus tirščiai nusunkiami, žievelės taippat nusisunkia.
Dėl saulėgrąžų - nesu tikra, gali būti, vistiek kas rytą ir vakarą užpilu vandeniu ir vėl nupilu - taip "palaistau", tai natūraliai nusiplauna tai, kas išsiskiria. O viduje esantys dalykai, aišku, nenusiplus, bet neturiu jokios info api epiktas medžiagas kolkas:)
Dėl saulėgrąžų - nesu tikra, gali būti, vistiek kas rytą ir vakarą užpilu vandeniu ir vėl nupilu - taip "palaistau", tai natūraliai nusiplauna tai, kas išsiskiria. O viduje esantys dalykai, aišku, nenusiplus, bet neturiu jokios info api epiktas medžiagas kolkas:)
idomi temele, idomu man apie grudu daiginima, norisi sveikesnio maisto. siuo metu valgau kruopu virtu, bet gal galima butu jas sakykim kaip grikius ismirkinti ir valgyt.
QUOTE(vanessa @ 2009 12 15, 19:16)
idomi temele, idomu man apie grudu daiginima, norisi sveikesnio maisto. siuo metu valgau kruopu virtu, bet gal galima butu jas sakykim kaip grikius ismirkinti ir valgyt.
Man ir tokia mintis buvo kilusi

