Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

Norejau pateikti toki straipsneli rusu kalba...cia jau tikriems gyvo maisto myletojams:
http://forum.syromon...php?topic=731.0
Atsakyti
Et, kaip gaila, kad neskaitau rusiškai... Lietuviškai labai mažai informacijos apie tai, o būtų įdomu paskaityti visiems suprantama kalba smile.gif Arba pasikalbėti su kuomnors, propaguojančiu tokį maitinimosi būdą....
Atsakyti
Šįryt su MB gaminomės migdolų pieno kokteilį su bananais ir apelsinais. Aišku, dar datules, kad saldžiau būtų, dėjom. Labai skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 11, 14:56)
Šįryt su MB gaminomės migdolų pieno kokteilį su bananais ir apelsinais. Aišku, dar datules, kad saldžiau būtų, dėjom. Labai skanu smile.gif



Aš kažkaip apleidau jau kokteilius rytinius sad.gif reiks vėl grįžti prie šio įpročio.
O kaip gamini migdolų pieną?
Atsakyti
Labai paprasta - reikia išmirkyti migdolus (per naktį palikti tiesiog užpiltus vandeniu), o paskui sudėti juos į smulkintuvą ir užpilti 3 kartus daugiau vandens, nei yra migdolų (tarkim, jei daudojam 1 puodelį migdolų, tai vandens reikės 3 puodelių). Tada įjungti smulkintuvą smile.gif Per maždaug 30-40sek pasidaro migdolų pienas, o patys riešutai virsta miltais. Tada reikia nusunkti(perkošti) ir paskaninimui įdėti ko tik norisi (tarkim, nenaudojant cukraus galima įpilti agavos sirupo, įdėti datulių ar dar ko nors, pagal norą tiesiog), ir vėl išmaišyti smulkintuvu (nes datulėms, tarkime, reikėtų susimalti smile.gif ). VIskas smile.gif Tada tą pieną galima daudoti kaip paprastą smile.gif


Susidaiginau visokių sėklų. Visiškai skanu, pasirodo, daigintos saulėgrąžos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 13, 14:42)
Susidaiginau visokių sėklų. Visiškai skanu, pasirodo, daigintos saulėgrąžos smile.gif


O pienas tinka į kavą?

O saulėgrąžas su kevalu ar be jo daigini ?
Atsakyti
Daiginu be kevalų - tokias galima nusipirkti parduotuvėje. Kelis kartus perplaunu, tuomet užmerkiu 5-6 valandom, o paskui nupylus vandenį palieku drėgnas. Ryte ir vakare (arba jei matau, kad džiūsta, tai dažniau), sudrėkinu ir jos toliau daiginasi. Po 2-3 dienų būna labai skanios - kai daigelis apie 1cm ilgio smile.gif

Tas pienas š kavą tinka. Tik jį reikia sunaudoti per 1 dieną - jei ryte jis pagaminamas, tai iki vakaro reikia išgerti smile.gif Galima naudoti visokiems kokteiliams arba ledams gaminti. Plius, vietoj pieno į dribsnius dėti. Tik skonis yra ryškus migdolų - tad kava gaunasi "riešutinė" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo basom_per_lietu: 14 gruodžio 2009 - 13:45
QUOTE(basom_per_lietu @ 2009 12 13, 14:42)
Labai paprasta - reikia išmirkyti migdolus (per naktį palikti tiesiog užpiltus vandeniu), o paskui sudėti juos į smulkintuvą ir užpilti 3 kartus daugiau vandens, nei yra migdolų (tarkim, jei daudojam 1 puodelį migdolų, tai vandens reikės 3 puodelių). Tada įjungti smulkintuvą smile.gif Per maždaug 30-40sek pasidaro migdolų pienas, o patys riešutai virsta miltais. Tada reikia nusunkti(perkošti) ir paskaninimui įdėti ko tik norisi (tarkim, nenaudojant cukraus galima įpilti agavos sirupo, įdėti datulių ar dar ko nors, pagal norą tiesiog), ir vėl išmaišyti smulkintuvu (nes datulėms, tarkime, reikėtų susimalti smile.gif ). VIskas smile.gif Tada tą pieną galima daudoti kaip paprastą smile.gif


Reiks bandyt, skaniai skamba. O tai ašbgalvoju, galima ir su kitokiais riešutais bandyt g.gif

Mergytės, dar klausimas iškilo. Kažkur skaitinėdama buvau radusi, kad dygdamos saulėgražos išskiria kažkokias ten blogas medžiagas ir prieš valgant reikia būtinai per kelis vandenis gerai nuplaut - čia kažin teisybė? Kaip jūs darot? Labai norėčiau pasidaigint jų tik kažkaip tų negerų medžiagų bijau rolleyes.gif
Atsakyti
O migdolus nulupti reikia? Prieš užmerkiant ar jau pamirkius?
Atsakyti
Migdolų nulupti nereikia - sumalus tirščiai nusunkiami, žievelės taippat nusisunkia.

Dėl saulėgrąžų - nesu tikra, gali būti, vistiek kas rytą ir vakarą užpilu vandeniu ir vėl nupilu - taip "palaistau", tai natūraliai nusiplauna tai, kas išsiskiria. O viduje esantys dalykai, aišku, nenusiplus, bet neturiu jokios info api epiktas medžiagas kolkas:)
Atsakyti
idomi temele, idomu man apie grudu daiginima, norisi sveikesnio maisto. siuo metu valgau kruopu virtu, bet gal galima butu jas sakykim kaip grikius ismirkinti ir valgyt.
Atsakyti
QUOTE(vanessa @ 2009 12 15, 19:16)
idomi temele, idomu man apie grudu daiginima, norisi sveikesnio maisto. siuo metu valgau kruopu virtu, bet gal galima butu jas sakykim kaip grikius ismirkinti ir valgyt.

Man ir tokia mintis buvo kilusi g.gif Šiaip tai kokius dribsnius avižinius kartais valgau tiesiog gerai išmirkintus, tai gal ir kitokias kruopas galima g.gif
Atsakyti