Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

Ačiū. Bandysiu šiandien užsimerkti migdolus ir ryt pasidaryti kokteilį.
Atsakyti
nėr už ką smile.gif
Atsakyti
Ar dar lankos čia žmonės, kurie maitinas gyvu maistu? smile.gif Man ši virtuvė atrodo labai įdomi, planuoju palengva keisti savo mitybos įpročius ir valgyt kuo daugiau gyvo maisto. Kolkas pradedu nuo vaisių pusryčiams biggrin.gif Rytojui mirkaus riešutus smile.gif) Reikės dar ir grūdų prisidaigint... smile.gif Būtų įdomu sužinot, kokias kokteilines/maisto smulkinimo prietaisus naudojat?
Atsakyti
Aš naudoju smulkintuvą (kuris turi daug skirtingų indelių, todėl galiu gaminti įvairius dalykus, ir įvairiais kiekiais). iR dar naudoju plaktuvą (ar kaip pavadinti tą daiktą, kur viską sudedi, paspaudi mygtyką ir susiplaka kokteilis, smoothie's ar migdolų pienas).
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2010 01 02, 09:53)
Aš naudoju smulkintuvą (kuris turi daug skirtingų indelių, todėl galiu gaminti įvairius dalykus, ir įvairiais kiekiais). iR dar naudoju plaktuvą (ar kaip pavadinti tą daiktą, kur viską sudedi, paspaudi mygtyką ir susiplaka kokteilis, smoothie's ar migdolų pienas).

O kokį plaktuvą turi? Nes žiūrinėju įvairius ir neišsirenku. Kokteiliams pakako blenderio, o va žalumynų smoočius sunkiai suplaka jis.
Atsakyti
pas mane nuo seno yra KRUPS plaktuvas/smulkintuvas ir Philips tas smulkintuvas. Nžn kaip jis tiksliai vadinasi - žodžiu komplekte yra 3 dydžių taros ir 2 smulkinimo variantai - vienas tokia kaip koja su peiliukais, o kitas indo viduje yra peiliai. Va.
Atsakyti
QUOTE(Aletheia @ 2009 05 26, 18:24)
O dėl žalios mėsos tai čia greičiausiai psichologinis barjeras. Juk pati sakei, kad buvo skanu smile.gif bet man irgi nelabai. Tarkim, negaliu valgyt nepilnai iškeptų steikų su krauju, kaip tai gurmaniška bebūtų. Na, atgrasu ir tiek.

QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 26, 18:31)
o aš tokius dievinu  wub.gif restoranuose prašau, kad keptų kaip įmanoma mažiau. kita vertus, ir tokį kažkiek kepa, o prieš kepant marinuoja. tai kaip ir nėr visai žalia mėsa  g.gif

fear.gif dievuleliau brangus, nieks neisiulytu steiko su krauju. Esu maciusi kaip kepa steika, nieko nemarinuoja, patikek doh.gif
Beje teko matyti filma apie kirmeles, pagal ji nera nei vieno organizmo be kirmeliu (jautiena, kiauliena, paukstiena, zuvis) nuo to laiko zalia mesa i rankas imu tik su silikoninem vienkartinemis pirstemis, o irankius ir indus po maisto ruosimu visad perlieju verdanciu vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 06, 18:16)
fear.gif dievuleliau brangus, nieks neisiulytu steiko su krauju. Esu maciusi kaip kepa steika, nieko nemarinuoja, patikek  doh.gif
Beje teko matyti filma apie kirmeles, pagal ji nera nei vieno organizmo be kirmeliu (jautiena, kiauliena, paukstiena, zuvis) nuo to laiko zalia mesa i rankas imu tik su silikoninem vienkartinemis pirstemis, o irankius ir indus po maisto ruosimu visad perlieju verdanciu vandeniu.

turbūt nieko juokingesnio gyvenime dar neesu girdėjusi lotuliukas.gif nukapočiau nagus,jei kas nors mano šeimoje mėsa su silikoninėm pirštinėm imtų.
Atsakyti
QUOTE(julya @ 2010 01 06, 17:20)
turbūt nieko juokingesnio gyvenime dar neesu girdėjusi  lotuliukas.gif  nukapočiau nagus,jei kas nors mano šeimoje mėsa su silikoninėm pirštinėm imtų.

Gal skamba ir juokingai, bet niekaip negaliu imti i rankas, fobija g.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 06, 18:33)
Gal skamba ir juokingai, bet niekaip negaliu imti i rankas, fobija  g.gif

tai prie vegetarizmo gal pereikit mirksiukas.gif ar kepta/virta mėsa nebegazdina tik žalia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julya: 06 sausio 2010 - 18:39
Sveiki, žalio maisto mylėtojai 4u.gif , bandom ir mes su šeimyna praktikuoti šį mitybos būdą. Jau apžiūrėjom visus įmanomus lietuviškus Interneto išteklius, sudomino Lino Kesmino pamokėlės eguru.lt puslapyje. Ten jis naudoja tokią džiovyklę - dehidratorių ir gamina įvairius krekerius (http://www.eguru.lt/maistas-ir-gerimai/gyvas-maistas/video/423). Ar kas nos turite, kur įsigijote, kiek panašiai kainuoja? Kiek pavyko rasti, tai lyg ir galima būtų užsisakyti Internetu JAV, bet neaišku, kokia galutinė kaina gautųsi g.gif

Labai skanu būtų visokiausių krekerių, trapučių namuose prisigaminti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 06, 19:16)
fear.gif dievuleliau brangus, nieks neisiulytu steiko su krauju. Esu maciusi kaip kepa steika, nieko nemarinuoja, patikek  doh.gif

Idomu..O pagal ji-tai cia kazka konkreciai turejote omeny?Gal galetumete nuoroda to filmo ideti? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 07 sausio 2010 - 11:42