Ai dar vieną to "pieno" porciją suplakiau su bananu - visai nieko kokteilis išėjo
Gaminau "pieną". Tik ne iš migdolų, o iš lazdyno riešutų - skaniai gavosi
. Tik, o ką jūs su tom išspaudom darot? Išmetat? Aš tai į avižinius dribsnius paskui šiek tiek dėjau, nu į košę, sotu kaip
Ir dar į blynų tešlą kai kepiau sudėjau. Gavosi riešutiniai blyneliai - tik čia jau termiškai apdorota. Nu man išmest tai gaila kažkaip 
Ai dar vieną to "pieno" porciją suplakiau su bananu - visai nieko kokteilis išėjo
Ai dar vieną to "pieno" porciją suplakiau su bananu - visai nieko kokteilis išėjo
QUOTE(nojura @ 2010 01 08, 11:10)
Gaminau "pieną". Tik ne iš migdolų, o iš lazdyno riešutų - skaniai gavosi
. Tik, o ką jūs su tom išspaudom darot? Išmetat? Aš tai į avižinius dribsnius paskui šiek tiek dėjau, nu į košę, sotu kaip
Ir dar į blynų tešlą kai kepiau sudėjau. Gavosi riešutiniai blyneliai - tik čia jau termiškai apdorota. Nu man išmest tai gaila kažkaip 
Ai dar vieną to "pieno" porciją suplakiau su bananu - visai nieko kokteilis išėjo
Ai dar vieną to "pieno" porciją suplakiau su bananu - visai nieko kokteilis išėjo
Skanu skanu, ir vertinga. Neišmeskit tų išspaudų, gaila gi, tas garsusis Linas Kesminas minėjo, kad net sūrį galima pagaminti iš riešytų išspaudų, tik nežinia kaip
QUOTE(Vivica @ 2010 01 08, 13:21)
Skanu skanu, ir vertinga. Neišmeskit tų išspaudų, gaila gi, tas garsusis Linas Kesminas minėjo, kad net sūrį galima pagaminti iš riešytų išspaudų, tik nežinia kaip 
Gal čia būtų, čia yra daug receptų: receptai
O aš va ką radau su išspaudomis, gal reikės pabandyt
, kaip tik turiu šaldytuve pasidėjus, nes vakar pieną gaminau 
triufeliai
triufeliai
QUOTE(julya @ 2010 01 06, 17:38)
Mesos atsisakyti negaleciau, tiesiog zalios niekaip negaliu i rankas imti
QUOTE(klaara @ 2010 01 07, 10:42)
Deja, bet filma maciau pries pora metu, reiktu pagooglinti manau kazka panasaus tikrai rastumete
Parsinesiau is bibliotekos "The raw food detox diet", reiks pastudijuoti
Tiesa, pagalvojau, kad Kūčių vakarienei mūsų senolių gaminamą aguonų pieną, ko gero, irgi galima prisikirti prie gyvo maisto, ar ne? 
Pati ne taip seniai sužinojau apie šį gyvo maisto 'judėjimą', bet mūsų šeimos racione jau nuo seno yra labai nemažai gyvo maisto patiekalų. Labiausiai mėgstam uogas, užsišaldom žiemai pilną 2 metrų aukščio šaldiklį ir valgom su jogurtu ir sausais pusryčiais, užkandžiaujam. Dabar ir tortą nebijosiu gamint, dėka Lino Kesmino
Smagu, ieškosiu daugiau receptų 
Papildyta:
Būtų smagu, jei pasidalintum info
Pati ne taip seniai sužinojau apie šį gyvo maisto 'judėjimą', bet mūsų šeimos racione jau nuo seno yra labai nemažai gyvo maisto patiekalų. Labiausiai mėgstam uogas, užsišaldom žiemai pilną 2 metrų aukščio šaldiklį ir valgom su jogurtu ir sausais pusryčiais, užkandžiaujam. Dabar ir tortą nebijosiu gamint, dėka Lino Kesmino
Papildyta:
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 08, 17:56)
Būtų smagu, jei pasidalintum info
QUOTE(me_gustas_tu @ 2010 01 08, 13:28)
Čia yra labai gardžiai atrodančių receptų, bet sūrio neradau. Sūrio receptų yra čia (nors čia juos daro ne iš išspaudų, bet manau paeksperimentuot įvairiai galima Sūris iš riešutų )
na, man regis, kad užšaldytos uogos jau pusiau raw. Be aišku, žiemą tai kitaip ir nebus. Be to, reikia mokėti teisingai jas užšaldyti, nes skirtingoms uogoms skirtingi šaldymo būdai yra (mes nešaldom, tai nesidomėjau giliau). O šiaip ne tik aguonpienis yra raw. Salots raw. Vaisių sultys yra raw. Bet tik spaustos namie. Yra vat tokių paprastų dalykų, kurie yra raw, ir nereikia labai sudėtingai mąstyti. O šiaip jo, aguonpienis tam ir buvo daromas - kad ant Kūčių stalo nebūtų gyvulinės kilmės produktų.
Užsimaniau ledū ir anakardžių. Va, antradienį baigsis egzaminai, reikės gaminti
Užsimaniau ledū ir anakardžių. Va, antradienį baigsis egzaminai, reikės gaminti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 06, 18:33)
Į rankas bijai paimti,o į burną įdėti ne? (kalbu apie vėliau apdorotą mėsą, juk išverdant tos kirmelytės nepabėga niekur )
QUOTE(basom_per_lietu @ 2010 01 09, 13:51)
na, man regis, kad užšaldytos uogos jau pusiau raw. Be aišku, žiemą tai kitaip ir nebus. Be to, reikia mokėti teisingai jas užšaldyti, nes skirtingoms uogoms skirtingi šaldymo būdai yra (mes nešaldom, tai nesidomėjau giliau). O šiaip ne tik aguonpienis yra raw. Salots raw. Vaisių sultys yra raw. Bet tik spaustos namie. Yra vat tokių paprastų dalykų, kurie yra raw, ir nereikia labai sudėtingai mąstyti. O šiaip jo, aguonpienis tam ir buvo daromas - kad ant Kūčių stalo nebūtų gyvulinės kilmės produktų.
Užsimaniau ledū ir anakardžių. Va, antradienį baigsis egzaminai, reikės gaminti
Užsimaniau ledū ir anakardžių. Va, antradienį baigsis egzaminai, reikės gaminti
O jūs 100 proc. praktikuojate gyvą mitybą?
QUOTE(Charle @ 2010 01 09, 23:20)
Į rankas bijai paimti,o į burną įdėti ne? (kalbu apie vėliau apdorotą mėsą, juk išverdant tos kirmelytės nepabėga niekur ) 
Taip, neapdorotos mesos BIJAU, bet gyvenu ir stengiuosi prisitaikyti, nes maista gaminti vis delto turiu, todel man tai geriausia iseitis.
Kas nematete filmo Food Inc - siulyciau pasiziureti, atveria akis ka mes valgome
galite pasiziureti youtubeje treileri
Parsisiusti is cia





