Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(jadzka @ 2010 01 10, 10:13)
Na mėsos aš nelabai žalios kažkaip. O kiauliena išvis smirda jau man... Tai va kalakutą kokį tevalgau doh.gif:


Va va, aš irgi pastebėjau, pradėjus maitintis vegetariškai, ar bent jau valgant daugiau augalinio maisto, nei mėsos, pirmiausia pradeda smirdėti kiauliena. Aš irgi nebegaliu pakęsti to kvapo. Paskui pradeda nelabai kaip kvepėti ir kita mėsa. O dabar man žiauriai nemalonu matyti tą mėsos struktūrą biggrin.gif Žiūriu į dešrelę - ir nieko, žiuriu į kokį kepsnį - net matyti nesinori biggrin.gif Bet turiu draugų, kurie vegetarai yra jau labai ilgą laiką (griežti - be žuvies, kiaušinių). Sako, kad ir žmonės mėsėdžiai nelabai kaip kvepia g.gif

Gaminausi migdolų pieną ir migdolų triufelius. Skanu. Mano jaunėlis ir gėrė, ir valgė net ausys linko.

Turiu klausimą: ar daržovės, pamarinuotos su aliejumi ir actu (užpiltos šaltu, o ne karštu marinatu), yra raw ar ne raw?

Ir dar vieną: ką jūs valgote vakarienei? Pusryčiams man labai skanu tie "smūčiai" ir koks vaisius. Pietums valgau sriubą ar troškinį su kruopomis (nesu žaliavalgė, tik noriu maitintis daug žaliau, o gal kada nors ir pereiti prie 100% raw) su daug žalių salotų, į kurias dar dedu sėklų, riešutų ar daigų. O ką čia tokio sugalvojus žalesnio ir pakankamai lengvo vakarienei? Gal mirkyti kruopas? Vien tik sulčių man nepakaktų.
Atsakyti
[quote=Žiogelis,2010 01 10, 18:28]
Va va, aš irgi pastebėjau, pradėjus maitintis vegetariškai, ar bent jau valgant daugiau augalinio maisto, nei mėsos, pirmiausia pradeda smirdėti kiauliena. Aš irgi nebegaliu pakęsti to kvapo. Paskui pradeda nelabai kaip kvepėti ir kita mėsa. O dabar man žiauriai nemalonu matyti tą mėsos struktūrą biggrin.gif Žiūriu į dešrelę - ir nieko, žiuriu į kokį kepsnį - net matyti nesinori biggrin.gif Bet turiu draugų, kurie vegetarai yra jau labai ilgą laiką (griežti - be žuvies, kiaušinių). Sako, kad ir žmonės mėsėdžiai nelabai kaip kvepia g.gif

O kiek laiko vegetariauji jau?Man irgi poreikis mesai praeina,bet dar "nemeciau" visai jos,bet noreciau..Rudeni kazkada susigalvojau papasninkauti iki kaledu,o per kaledas-paragavau mesos-oj oj kaip buvau nustebus blogaja prasme del mesos skonio,poveikio ir irgi kvapo..Anksciau turejau isitikinimu,kad man reikia mesos butent del poveikio(kad izemina ir pan) bet dabar jau taip nebemanau-rimtai ji ir smirda ir..is karto busena sunki sunki pavalgius..Tas pats del mesos vaizdo-ziurint i zalia ypac atrodo matau kirmeliu joje,uztat ir sudomino ka pasakojo Stela..
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 01 10, 18:28)

Turiu klausimą: ar daržovės, pamarinuotos su aliejumi ir actu (užpiltos šaltu, o ne karštu marinatu), yra raw ar ne raw?

Ir dar vieną: ką jūs valgote vakarienei? Pusryčiams man labai skanu tie "smūčiai" ir koks vaisius. Pietums valgau sriubą ar troškinį su kruopomis (nesu žaliavalgė, tik noriu maitintis daug žaliau, o gal kada nors ir pereiti prie 100% raw) su daug žalių salotų, į kurias dar dedu sėklų, riešutų ar daigų. O ką čia tokio sugalvojus žalesnio ir pakankamai lengvo vakarienei? Gal mirkyti kruopas? Vien tik sulčių man nepakaktų.


Nesu žinovė, bet manau, kad pamarinuotos daržovės turėtų būti raw, tik vietoj acto gal citrinos sultys labiau tiktų g.gif

Dėl vakarienės - mirkytos kruopos nebus labai lengvas maistas, jei daug jų valgysit, gal geriau salotos užsibarsčius tų kruopų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2010 01 10, 22:47)

O kiek laiko vegetariauji jau?Man irgi poreikis mesai praeina,bet dar "nemeciau" visai jos,bet noreciau..Rudeni kazkada susigalvojau papasninkauti iki kaledu,o per kaledas-paragavau mesos-oj oj kaip buvau nustebus blogaja prasme del mesos skonio,poveikio ir  irgi kvapo..Anksciau turejau isitikinimu,kad man reikia mesos butent del poveikio(kad izemina ir pan) bet dabar jau taip nebemanau-rimtai ji ir smirda ir..is karto busena sunki sunki pavalgius..Tas pats del mesos vaizdo-ziurint i zalia ypac atrodo matau kirmeliu joje,uztat ir sudomino ka pasakojo Stela..


Iki šeimyninio gyvenimo pradžios vegetaravau kokius 3 metus, bet jau rimtai - be žuvies, kiaušinių. Kai pastojau, labai mesos norejosi, o kadangi ir vyras dar buvo prisiekes "mesedis", pradejau valgyti viska. Dabar nutariau grizti prie savo geruju iprociu ir jau beveik pusmeti nevalgau mesos. Zuvi kartais valgau, bet dazniausiai tik sveciuose

QUOTE(Vivica @ 2010 01 11, 09:35)
Nesu žinovė, bet manau, kad pamarinuotos daržovės turėtų būti raw, tik vietoj acto gal citrinos sultys labiau tiktų  g.gif

Dėl vakarienės - mirkytos kruopos nebus labai lengvas maistas, jei daug jų valgysit, gal geriau salotos užsibarsčius tų kruopų  ax.gif


Ačiū labai. Dėl citrinos sulčių - gera mintis, reikės pabandyti.
Atsakyti
O įdomu, kaip yra su sojos produktais - tofu (sojos varške), sojų pienu? Jie termiškai apdoroti ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2010 01 12, 09:41)
O įdomu, kaip yra su sojos produktais - tofu (sojos varške), sojų pienu? Jie termiškai apdoroti ar ne?  g.gif


Tofu tikria yra kaitinamas, nes, kaip ir darant varškę, sutraukiančią medžiagą reikia pilti į karštą pieną. O sojos pienas, kiek žinau, irgi yra kaitinamas. Gal galima daryti patiems ir nekaitinti, kaip ir riešutų pieno? Bet kažkur esu aptikusi, kad sojos pupelės tam ir kaitinamos, kad žūtų enzimai ir nebūtų pupelių skonio.
Atsakyti
Būtų be galo įdomu, jeigu atsirastų tokia tema kulinarijos skyriuj, kur dalintumėmės raw food receptais lietuvių kalba, savo bandytais ar kažkur išgirstais... su nuomonėm ir pan. Susidomėjau raw food, norisi kiek galima daugiau neapdoroto maisto su visomis tomis gerosiomios medžiagomis smile.gif bet kartais pritrūksta idėjų, kartais ir paekperimentuoji, o kartais net nepagalvoji ką galima su kuo valgyt ir pan....... Ką manot? Gal ne man vienai pasirodytų naudinga tokia tema? ax.gif

tiesa, pradėjot diskutuot temos pradžioj, bet iki galo nepriėjot, o ŠALTO rūkymo metu žuvis visai praranda, pusiau praranda gerąsias medžiagas ar ne? (Nenutuokiu kaip tas šaltas rūkymas vyksta). Įsivaizduoju, kad tas nėra raw food, jei jau šaldytas maistas skaitosi apdorotas, tai čia juolabiau....
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2010 01 12, 08:41)
O įdomu, kaip yra su sojos produktais - tofu (sojos varške), sojų pienu? Jie termiškai apdoroti ar ne?  g.gif


Mano knygoje "The raw food detox diet" apie soja atsiliepiama labai prastai, patariama sojos atsisakyti, kadangi beveik visa soja yra termiskai apdorota. Neapdorota soja vadinasi edamame pods, kuria tik ir valgo japonai (taip pat mazomis porcijomis tofu)
''Soja -labiausiai gleives formuojantis augalinis maistas. Gleiviu rusis, kuria formuoja soja yra mucoid matter (nemaisyti su mucus membrane)-lipni medziaga nusedandi viskinamajame trakte, kuri sulaiko produktyvuma. Siejama su astma, virskinamojo trakto ligomis, nutukimu, ankstyvu senejimu'' Siuloma pasilikti tik raw miso mazomis porcijomis.
Papildyta:

Zaliasis limonadas

salieras arba agurkas
6 kopusto lapai
1-2 obuoliai
1 citrina
5 cm sviezio imbiero

Isspausti su sulciaspaude, patariama gerti kiekviena ryta ant tuscio skrandzio 30 min pries pusrycius. Praturtina organizma enzimu puokste
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo * Stela *: 12 sausio 2010 - 19:08
Aš tikriausia jau atsivalgiau ne žalio maisto... Pietums iš viso maisto suvalgiau daržoves ir kelis kalakuto gabalėlius...
O vakarienei tik 2 bananus. Kažkaip nesinorėjo nieko daugiau....
Atsakyti
QUOTE(Charle @ 2010 01 12, 11:46)
Būtų be galo įdomu, jeigu atsirastų tokia tema kulinarijos skyriuj, kur dalintumėmės raw food receptais lietuvių kalba, savo bandytais ar kažkur išgirstais... su nuomonėm ir pan.


Toks skyrelis yra: Receptai Prašom rašyti čia.

O dėl šalto rūkymo, tikrai nežinau. Mano vyras sakė (jam tenka kartais lankytis mėsos kombinatuose darbo reikalais), kad visas "rūkymas" ten vyksta mirkant mėsą visokiose E voniose ir sušvirkščiant dūmo kvapo E su švirkštais. Fe sad.gif
Atsakyti
O dėl šalto rūkymo, tikrai nežinau. Mano vyras sakė (jam tenka kartais lankytis mėsos kombinatuose darbo reikalais), kad visas "rūkymas" ten vyksta mirkant mėsą visokiose E voniose ir sušvirkščiant dūmo kvapo E su švirkštais. Fe sad.gif
[/quote]


oi fe.....

na cia gal siek tiek i tema gal nlb, bet pasidalinsiu:

http://www.youtube.c...feature=related

bbc three filmukai

cia jeigu kam idomu gal ne apie raw food, na bet neprosal zvilgtelt kad visgi dar karta pamastytumem kodel geriau valgyti raw, eko ir namini.... biggrin.gif

jei nepatingesit yra 6 dalys sios serijos ir dar apie diary, fish and ... (nebeeprisimenu), beje diary serija irgi l. gera. o fish tokia so so.

man asmeniskai sitos serijos laaaabai patiko ir gaila, kad nauju taip ir nebeatsiranda (vis medzioju bbc kanale bet ...).... tai va super komanda, super komentarai ir super izvalgos, ir taip patinka kai didziuosius gamintojus truputeli panervuoja, kurie uz savo multimilijonini pelna galetu kazka gero (is tikro gero) padaryti ir keistis....ech daugiau tokios iniciatyvos musu zemej...maziau trumparegiskumo ir tikesimes jog judesim pirmyn....geryn....ir zalyn!

bent mazais zingsneliais.....
Atsakyti
Dėkui už atsakymus dėl sojos 4u.gif .
Turiu dar vieną klausimą - apie skysčių vartojimą: sveikos mitybos šalininkai tvirtina, kad gerti reikia prieš maistą arba išvis atskirai nuo maisto. O kaip yra su "smoothies" - čia valgis ar gėrimas? O šviežiai spaustos sultys? Jei tai gėrimai, juos reiktų išgerti preš valgant, bet tai dažnai būna saldūs dalykai, po to gal ir valgyt nebenorėsi... g.gif Ar jų išvis geriau nemaišyt su kitu maistu?
Atsakyti