Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelė apsivijusi aplink kaklą

Cezarį daryt jau buvo pervėlu, tad prireikė vakumo pagalbos. Prisiminimai neišgerųjų, bet žinau vieną, kad prieš kitą gimdymą tikrai reikalausiu echoskopo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū tau wikonda už patarimą smile.gif paprašysiu, kad padarytų ir man echo prieš gimdymą. Bet aš dar turiu vilties, kad ji kaip nors atsisuks rolleyes.gif
Atsakyti
Tu nepergyvenk, čia labai individualu. Kas buvo man nebūtinai bus tau 4u.gif Daug vaikučių sėkmingai gimsta su apsivijusiomis virkštelėmis mirksiukas.gif Bent sakau iš savo patirties. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bluko @ 2007 06 29, 20:53)
Šiandien buvome pas daktarę ir kai žiūrėjo echoskopu pasakė, kad yra apsivijusi vikštelė aplink kaklą.  unsure.gif  Bet pabrėžė, kad yra tikimybė, kad ji atsivynios. Mums dabar yra 32 sav. Norėčiau paklaust, gal kažkam iš jūsų taip buvo, ir kaip viskas baigėsi?

Kai gimė, daktarai pasakė, jog mano vaikui apsivijusi virkštelė buvo kaklą ir liemenį. Tačiau prieš gimdymą niekas nepasiūlė jokio echoskopo. Gal dėl to, kad buvau sutarusi cezarį unsure.gif
Nutekėjo vandenys, kurie buvo žalsvi, ir aš atvažiavau į ligoninę. Per valandą vaikas jau buvo ant rankų.

Nėštumo metu, per apžiūrą echoskopu (irgi apie 30 sav), buvo pastebėtas virkštelės apsivijimas. Tačiau tai aš sužinojau tik po gimdymo unsure.gif . Kai užsipuoliau gydytoją, kodėl nuslėpė, tai pasakė - aš nenuslėpiau, aš LOTYNIŠKAI pasakiau akušerei, ji užrašė, o kad TU nesupratai, tai ką dabar padarysi cool.gif o ir ką pakeisi? rankos neįkiši, neatvyniosi. O nėštukei svarbiausia yra ramybė. Jaudulys dar niekam nepadėjo išnešioti vaiko...

Tai taip ir neapsisprendžiau - pykti ar ne... Jau keturi metai, kai nežinau unsure.gif
Atsakyti
Jei virkste buna ilga tai didesne tikimybe kad maziukas bezaisdamas su ja gali apsivynioti apie kuneli..Bet tai ne visada reiskia kad gims priduses, nes jei virkste ilga tai jis slinkdamas gimdymo takais jos neuzsmaugia (buna tik "karoliai" bet jie netampriai apsisuke ir nieko blogo nenutinka)..vat baisiau kai virkste trumpa - tada gimdymo metu jis gali uzsismaugti - staigiai krenta vaisiaus sirdies tonai - skubiai gelbejama jam gyvybe. Oj ne duok tu Dieve niekam tokiu komplikaciju verysad.gif
Atsakyti
Na mane gydytoja nuramino, kad daug pavojingiau uz apsivijuse virkstele yra trumpa virkstele, o jos ilgi nustatyti neimanoma... Be to sake, kad apsivijusi virkstele nereiskia, kad jau viskas- negerai. Labai labai retais atvejais tai ka nors lemia.
Atsakyti
o man gydytoja kai dare echoskopija taip pat sake kad gali but jog apsivijusi virkstele aplink kakla. taciau sake 30 proc vaikuciu taip buna ir cia nieko baisaus. o galiausiai pasirode kad viskas gerai ir gime labai lengvai ir laimingai...gydytojai irgi kartais klysta ir nereikia is anksto del to pergyvent. sekmes
Atsakyti
Mano atveju buvo daryta keletas echo pries gimdyma, bet virkstele matesi tik 30 savaite - tada tikrai gydytoja pasake, kad matosi, jog neapsivijus kunelio. Per velesnes echoskopijas jos nesimate.
O kai gimdant pradejo kristi vaiko sirdeles tonai, galvute nejudejo is vietos-buvo atliktas extra cezaris ir paaiskejo, kad jis buvo apsivyniojes visa virkstele. 3 kart aplink kakliuka ir karta aplink pilvuka.
Viskas, aisku, baigesi gerai, tik strioko visi apturejom daug... wub.gif
Atsakyti
Mano vaikuciu virkstele buvo apsivyniojusi apie kakla 4 kartus , gimdziau pati , aciu dievui viskas baigesi laimingai ir vaikutis gime nepriduses nes virkstele pasirode esanti labai ilga .Taip , kad cia laimes dalykas, reik visuomet tiketi, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Maniske buvo istrigus nes virkstele apsivyniojo aplink visa, apie kakliuka dukart, bet pagimdziau pati. Ir diena dare echoskopa, del to cezario tikrai nesiule. Kad apsivyniojusi - cia jau buvo pasakyta, kad tai naturalu ir vien tas nera komplikacija. Mano atveju gydytoja maciau pasimetusi vienu momentu, kai jis (turbut) suprato, jog vaikas istriges, bet aciu Dievui, jokiu pompu neprireike, nors jas jau spejo paruosti. Gydytojas pasitaike su patirtim ir sugebejo ja atlaisvinti ar tai nuimti viena ratuka nes galvyte jau matesi. Gimem truputi melynos.
Dabar kai prisimenu, tai tada nieko nesupratau, bet pagalvoju kaip galejo buti tai karsta.gif
Atsakyti
Sekmingai pagimdziau nors suneliui virkste buvo 3x aplink kakliuka apsivijusi. maziukas gime nepriduses, auksciausiai pg Apgar ivertintas.
O apie visokius prietrius tai netikekit ir nepriimkit uz tiesa schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rence25: 01 sausio 2008 - 21:35
mano gyd.darydama echo 32 sav. pamate, kad virkstele apsisukus, bet liepe nebijot, nes sake, jog taip buna 25 proc. vaikuciu, bet vis tiek su kazkokiu nerimu laukiu gimdymo, kad tik viskas butu gerai...
Atsakyti