Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

QUOTE(raganele @ 2009 08 08, 22:54)
o ankštis kada skint? Dabar žalias ar palaukt kol padžius?

Jei nori ne sėklai,tai imi skini dar žalias ir verdi ,bet druskos negailėk ,atrodo kad vanduo sūrus bet pačios pupos bus be druskos ,pabandyk turėtų patikti,o ktokių būdų kaip panaudoti nežinau schmoll.gif
Atsakyti
As pupas isgliaudau ir verdu shvariam vandenyje.Kai jos isverda dedu truputi drukos , dashio ir desertini sauksta aliejaus. Koki pusvalandi palaikau pupas tam vandeny kur vire.
O norint , kad pupos ir pupeles isvire butu skanios , druska ir prieskoniai dedami virimo pabaigoje.
Siemetini pupu derliu jau nuemiau ir isgliaudziau. Pupas dziovinu balkone dezese plonai paskleidusi.
O ziema is vakaro pupas apipilu shaltu vandeniu. Ryte jos jau buna ismirke ir galima virti.
Atsakyti
Na as dar savu pupu nenuemiau,nes pas mus visaks veliau.Bet rudeni jas nupjaunu surisu kaip sluotas ir pakabinu kur nors padziuti.Po to isgliaudau.Ziema verdu irgi pamerkusi is vakaro,truputi pasudau arba prieskoniu dedu.Labai skanu tada jas palukstineti.
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 08, 22:08)
gerai receptuko noriu bigsmile.gif

Cia tau ankstyvuju kopustu receptas.Tinka jis tik ankstyviems kopustams.Taip pat tai greito valgymo receptas ziemai laikyti netinka.Juos kai padarysi iskarto neuzdarinek,truputi atvesink be dangteliu,po to uzdaryk ir i saldytuva.Valgyti galima jau kita diena.Taip pat vertetu suvartoti savaites begyje.
3lt kopustu.
5-8 cesnako dantukai.
4 morkos.
3-4 pomidorai.
Viska sumaisyti ir uzpilti marinatu.
Marinatas
1litras vandens.
1 stikline acto.
1 stikline cukraus.
0,2 stiklines aliejaus.
2 valgomieji saukstai druskos su kaupu.
Marinata uzvirinti ir pilti ant kopustu.

Gana sunku nustatyti tuos 3litrus kopustu.Tai as daugiau demesio kreipiu i marinata.Kopustu imu panasiai dvi didziules galvas,su visku gaunasi apie keturis stiklainelius po 700g,i juos isdestau kopustus ir apipilu.
Atsakyti
sveikos. norejau pasiklausti kaip jus konservuojat ziemai agurkus, as neseniai konservavau tai keli dangteliai nusove,kyla klausimas ar blogai uzsukau ar kas kita netiko?
Atsakyti
Kodel nusauna dangteliai yra simtai priezasciu.Pirmiausiai as tai butinai isvaliau dangtelius spiritu.Agurkus nupilineju du kartus,taip pat pries uzvakuodama po kelias minutes pakaitinu.Ir vis tik buna atveju,kad is daugelio bent vienas nusauna.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2009 08 08, 23:45)
lotuliukas.gif o anglis padės? Šiaip aš ir galvoju, gal pasiieškot kaip čia jas kepint, pas mane tos didelės.

anglis padės thumbup.gif tik reikia kokių 10 ar daugiau su vandenuku suvalgyt.

O dabar tai noriu labai paprašyti, gal gali įdėti foto tų pupų? o ar galėčiau užsisakyti keletą sėklų? Nes nepataikydavau niekur nusipirkti.. o tokia nostalgija..

na ir mano augintos šparaginės šiemet.
Geltoniosios - tai pirktos sėklų parduotuvėj. Ankšties svoris yra 4 - 6 gramai. Geros, skanios ir derlingos. Iš dviejų pokučių užvakavau 10 litrų pupelių, ir truputį valgėm. Išverdu ir tada troškinu keptuvėj su morkomis (daug daug pritarkuoju), pjaustytu svogūnu, krapais, pabaigoje užpilu kelis šaukštus grietinės. Skonis primena man voveraites.
Tik aš nemėgstu pomidorų padažų visokiausių ant šviežių daržovių...

Žaliosios stambios - russkij razmer vadinas. Ratuto atsiuntė, mat tų sėklų kioskas "russkij razmer" yra Šiauliuose. Tai va.. ankšties svoris yra 14 - 18 gramų. Stambios ir mėsingos. Kad būtų skanesnės už geltonas, nepasakyčiau. Tiesiog įdomu auginti tokias dideles.. Irgi vakavau, bet jų ankščių ant krūmo būna ne tiek daug, kiek geltonų.

user posted image

Atsakyti
Tu kaip sakoma naturaliu pupu irgi gerai,kad mama dar turejo.Pirkti irgi niekur neradau.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 10, 14:01)
anglis padės  thumbup.gif tik reikia kokių 10 ar daugiau su vandenuku suvalgyt.

O dabar tai noriu labai paprašyti, gal gali įdėti foto tų pupų? o ar galėčiau užsisakyti keletą sėklų? Nes nepataikydavau niekur nusipirkti.. o tokia nostalgija..

na ir mano augintos šparaginės šiemet.
Geltoniosios - tai pirktos sėklų parduotuvėj. Ankšties svoris yra 4 - 6 gramai.  Geros, skanios ir derlingos. Iš dviejų pokučių užvakavau 10 litrų pupelių, ir truputį valgėm. Išverdu ir tada troškinu keptuvėj su morkomis (daug daug pritarkuoju), pjaustytu svogūnu, krapais, pabaigoje užpilu kelis šaukštus grietinės. Skonis primena man voveraites.
Tik aš nemėgstu pomidorų padažų visokiausių ant šviežių daržovių...

Žaliosios stambios - russkij razmer vadinas. Ratuto atsiuntė, mat tų sėklų kioskas "russkij razmer" yra Šiauliuose. Tai va.. ankšties svoris yra 14 - 18 gramų. Stambios ir mėsingos. Kad būtų skanesnės už geltonas, nepasakyčiau. Tiesiog įdomu auginti tokias dideles.. Irgi vakavau, bet jų ankščių ant krūmo būna ne tiek daug, kiek geltonų.

user posted image

Pupų sėklų pirkau zalioje stotelėje,mažai auginu kažkaip nelabai kas valgo,o gal prasta šeimininkė blink.gif
Atsakyti
Na as pupas auginu irgi tik tam,kad ziema galeciau retkarciais issivirti .
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 08, 22:51)
raganele pupas aš verdu pasūdytame vandenyje su ankštim,mano šeimynai labai patinka thumbup.gif

thumbup.gif .Ir aš dabar verdu visą katilą tongue.gif .Oi kaip skanu thumbup.gif

O pirkau sėklas Maximoj mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 10 rugpjūčio 2009 - 20:34
QUOTE(AveM @ 2009 08 10, 11:04)
Cia tau ankstyvuju kopustu receptas.Tinka jis tik ankstyviems kopustams.Taip pat tai greito valgymo receptas ziemai laikyti netinka.Juos kai padarysi iskarto neuzdarinek,truputi atvesink be dangteliu,po to uzdaryk ir i saldytuva.Valgyti galima jau kita diena.Taip pat vertetu suvartoti savaites begyje.
3lt kopustu.
5-8 cesnako dantukai.
4 morkos.
3-4 pomidorai.
Viska sumaisyti ir uzpilti marinatu.
  Marinatas
1litras vandens.
1 stikline acto.
1 stikline cukraus.
0,2 stiklines aliejaus.
2 valgomieji saukstai druskos su kaupu.
Marinata uzvirinti ir pilti ant kopustu.

Gana sunku nustatyti tuos 3litrus kopustu.Tai as daugiau demesio kreipiu i marinata.Kopustu imu panasiai dvi didziules galvas,su visku gaunasi apie keturis stiklainelius po 700g,i juos isdestau kopustus ir apipilu.

Ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti