Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

Ankstyvieji mano labai grazus,o velyvieji irgi atsigaus isrinkau siuos auksinius grazuolius ir kiekviena diena patikrinu.
Atsakyti
Kažin iš kokių geriau tinka žiemai salotas dėti,ar vėlyvūjų ,ar ankstyvūjų?
Atsakyti
Kiek zinau ziemai ankstyvieji netinka,jie perminksti.As ankstyvuosius tik dabar marinuoju ir iskarto suvalgom,rytoj recepta parasysiu.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 08, 21:47)
Kiek zinau ziemai ankstyvieji netinka,jie perminksti.As ankstyvuosius tik dabar marinuoju ir iskarto suvalgom,rytoj recepta parasysiu.

gerai receptuko noriu bigsmile.gif
Atsakyti
Gal žinosit ar galima valgyt...
Prieš mėnesiuką supykusi ant savo neaugančių augalų nusipirkau salietros doh.gif Tai saulėgrąžos dabar jau 2 metrą vanot baigia (iki tręšimo stovėjo virš mėnesio sprindinės) blink.gif agurkai mezga, moliūgai išvis išprotėjo - perlipo per žirnius ir tvoras - žodžiu iš merdinčo daržo pasidarė chaotiškos džiunglės... Tik nežinau ar vartot galima salietros šiek tiek gavusius agurkus, moliūgus, kukurūzus g.gif Saulėgrąžos savo stovėjimu labiausiai užsiutinusios buvo tai gavo ne šiek tiek, o gerokai, ale jas dėl žiedų ir "tvoros" sėjau, tai tų valgyt nebandysim, bet agurkėliai tai vilioja g.gif
Atsakyti
Parduotuvese ne tiek prisiperkam salietruotu darzoviu. biggrin.gif Nemanau,kad truputis salietros stipriai pakenks. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2009 08 08, 23:17)
Gal žinosit ar galima valgyt...
Prieš mėnesiuką supykusi ant savo neaugančių augalų nusipirkau salietros  doh.gif

aš irgi galvoju, kad per griežtai atsiliepiat apie savo daržą.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 08, 21:19)
Parduotuvese ne tiek prisiperkam salietruotu darzoviu. biggrin.gif Nemanau,kad truputis salietros stipriai pakenks. ax.gif

na tikriausiai tiesa turgeliuose bobules agurkus irgi nelabai ekologiskai augintus pardavineja... Ale tai maniesiems vadinasi azoto trūko g.gif stovėjo kaip įbesti mėnesius... Gal čia kalta sunki molinga žemė, kažkokiu būdu sunku iš jos "pasiimt" ką reikia ir be trąšos augo tik žirniai vaikų džiaugsmui ir pupelės, pupos. Beje ką su pupom daryt? Niekad nesu vartojusi biggrin.gif o turiu mišką jau griūnantį nuo ankščių sunkumo.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2009 08 08, 23:26)
Beje ką su pupom daryt? Niekad nesu vartojusi  biggrin.gif o turiu mišką jau griūnantį nuo ankščių sunkumo.

žiūrint, kokios tos pupos.. prisimenu, klasiokės tėvai augindavo pupas. Dideles tokias. Kai jos būdavo beveik sunokę, tai nuskindavo ir su ankštimis virdavo sūdytame vandenyje. Virdavo visą katilą bigsmile.gif . O mums, vaikams, taip patikdavo tas virtas ankštis lukštenti rolleyes.gif jau taip skanu būdavo. Pupos gal kaip 2 centų moneta.

Dar prie alaus jos turėtų eiti. Apyšiltis vakaras, saulėlydis terasoje.. alutis.. pupos.. aktyvuotos anglies gal 10 tablečių po to, bo kaip gulėt vienoj lovoj su sutuoktiniu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 08, 21:39)
...
Dar prie alaus jos turėtų eiti. Apyšiltis vakaras, saulėlydis terasoje.. alutis.. pupos..  aktyvuotos anglies gal 10 tablečių po to, bo kaip gulėt vienoj lovoj su sutuoktiniu  unsure.gif

lotuliukas.gif o anglis padės? Šiaip aš ir galvoju, gal pasiieškot kaip čia jas kepint, pas mane tos didelės.
Šparagines pupeles jau sutroškinau, žirnių 2 partijas jau suvalgė, bręsta paskutinioji apie jonines sėta smile.gif ir kaip vaikams neatsibosta - dienas žirniuose jau mėnesį leidžia, tiesa, dabar atrado ir į pomidorus irgi įjunko, tų tai gaila jei išlaužys...
Atsakyti
raganele pupas aš verdu pasūdytame vandenyje su ankštim,mano šeimynai labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 08, 21:51)
raganele pupas aš verdu pasūdytame vandenyje su ankštim,mano šeimynai labai patinka thumbup.gif

o ankštis kada skint? Dabar žalias ar palaukt kol padžius?
Atsakyti