Įkraunama...
Įkraunama...

Nepasitikėjimas savimi

Na aš galvoju,kad jei nuolat imsi sukti galvą,o kas bus ,kai vaikai užaugs,o kas bus ,jei vyras pas kitą išeis,tai tik sau nuotaiką gadinsi.Gyvenam čia ir dabar ir nemanau,kad moteris paauginusi vaikus iki mokyklos,jau darbo neras.Mano prisiminimai apie darželį irgi ne patys geriausi.Sūnų ,kai dukra gimė,bandžiau leisti,tai buvo nuolatiniai vizitai pas gydytoją,jo ašaros ir mano kaltės jausmas,kam aš jį ten vedu,tai greit to daržo ir atsisakėm.Dabar pati nedirbu,daugiau dėl to,kad nenoriu savo vaikų palikti svetimiems.Taigi mamytės nosį aukštyn
Atsakyti
QUOTE(Kitina @ 2005 03 07, 08:37)
Na aš galvoju,kad jei nuolat imsi sukti galvą,o kas bus ,kai vaikai užaugs,o kas bus ,jei vyras pas kitą išeis,tai tik sau nuotaiką gadinsi.Gyvenam čia ir dabar ir nemanau,kad moteris paauginusi vaikus iki mokyklos,jau darbo neras.Mano prisiminimai apie darželį irgi ne patys geriausi.Sūnų ,kai dukra gimė,bandžiau leisti,tai buvo nuolatiniai vizitai pas gydytoją,jo ašaros ir mano kaltės jausmas,kam aš jį ten vedu,tai greit to daržo ir atsisakėm.Dabar pati nedirbu,daugiau dėl to,kad nenoriu savo vaikų palikti svetimiems.Taigi mamytės nosį aukštyn

Manau, tikrai nieko neatsitiks ir mamos gaus darbus, jei augins vaikus iki mokyklos, bet as snekejau ne apie 6 metu sedejima namie, o apie 17-18 m. Dazniausiai jos mano, kad sedi del vaiku, o paskui pasidaro per daug patogu, ir nebenori eiti dirbti, nes jau ir pasitikejimo nebera savo kazkada igytomis ziniomis ir siaip sazines nuraminimui atsiranda darbu namie.
Na, cia raso mamos, kurios turi l. mazus laikus, joms tai tikrai negalioja, bet kai kurios rase, kad sedi 10m.,tai jau tiketina, kad sunku butu su darbu ir pasitikejimu po tokios pertraukos.
Atsakyti
Skruzdeliukai tikra tiesa.Is pradziu gaila vaiku.Atrodo,kai bus 3m -bus didelis gales drozti i darzeli.Sueina tie 3m ir pamatai ,kad jis dar toks mazas doh.gif .5m. -jau pats nenori,nes puikiai ivertina laisve ir disciplina.Pradejus zingsniuoti i mokykla iskyla kita problema-12.00 jis jau laisvas.O ka jis veiks vienas namuose,kaip pareis ,kaip pavalgys,kaip sedes vienas kai sutems?Taip ir pralelia grazus meteliai :blink:Is vienos puses tai rupestis del vaiko,is kitos pats turi dvasine ramybe.Bet kai prabega 13m ,ta dvasine ramybe kazkur dingsta biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 07, 12:45)
Skruzdeliukai tikra tiesa.Is pradziu gaila vaiku.Atrodo,kai bus 3m -bus didelis gales drozti i darzeli.Sueina tie 3m ir pamatai ,kad jis dar toks mazas doh.gif .5m. -jau pats nenori,nes puikiai ivertina laisve ir disciplina.Pradejus zingsniuoti i mokykla iskyla kita problema-12.00 jis jau laisvas.O ka jis veiks vienas namuose,kaip pareis ,kaip pavalgys,kaip sedes vienas kai sutems?Taip ir pralelia grazus meteliai :blink:Is vienos puses tai rupestis del vaiko,is kitos pats turi dvasine ramybe.Bet kai prabega 13m ,ta dvasine ramybe kazkur dingsta biggrin.gif  biggrin.gif

Kazkaip manau, kad visgi nereikia pasilikti namie del vaiku, jie to neivertins. As neivertinau mamos tupinejima, labiau norejau, kad jos nebutu didesne dali dienos ir leistu paciai savarankiskai susitvarkyti, ypac grizus is mokyklos.Na, tokia pastovi kontrole, galvodavau, va, iseitu dirbti, tai pasiilgciau, ta trintis visgi savo duoda. Nors gal cia nuo zmogaus priklauso, man ir darzelyje buvo thumbup.gif , nors kaip ir visiems vaikams kartais norejosi i ji ir neiti, bet visumoje buvo gerai. Jau kai maciau gyva pavyzdi, tai jau sau prisiekiau, kad kai turesiu 2.gif, pati auginsiu iki 1-3 m. pagal situacija, o paskui tiesiu taikymu i darba. Ir kazkaip nemanau, kad buciau egoiste, nes manau, pirmiausia turiu buti idomi sau, o tada idomi galiu buti ir vaikui bei vyrui. Na, dar labai svarbu mamos psichologine busena, jei mato, kad namie bunant uzklumpa depresija, vadinasi reikia kazka keisti, o jei jauciasi, kai inkstas taukuose, tai vadinasi jos pasaukimas yra namuose.
Atsakyti
Taip greiciausiai,kad neivertins.O priims tai ,kaip savaime suprantama dalyka.Bet visai nereikia,kad per diena kelis kartus aciu sakytu.Lai tai, ka gauna is musu ,atiduoda savo vaikams ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 07, 20:24)
Lai tai, ka gauna is musu ,atiduoda savo vaikams ax.gif

Labai gerai pasakyta
Atsakyti
Mano patirtis tokia: pirma sunu auginau iki 3m. Sedejau namie, niekam nepalikdavau. Paskui ejo i darzeli, bet pasiimdavau per pietus. Dabar jam 9m, bet kai as namie jis nieko nesistengia daryt pats. "Mama paduok, mama surask". Jei as darbe tai kazkaip susitvarko pats. Vienas bijo buti namie, o gal nenori. Tai dabar ir galvoju, kad vaikui nieko gero toks atsidavimas.
Mazyliui beveik 3m, bet jau eina i darzeli. Darbas mano budejimas paromis, tai laisvo laiko yra. Mokausi po truputi palepinti ir save, nors kartais sugrauzia sazine: as namuose sedziu, o vaikas darzelyji. Tokiais atvejais pasakau sau stop, nes ir man laisva valandele priklauso. Pailsejusi ir pati bunu geresnes nuotaikos.
Atsakyti
QUOTE(Dziuge @ 2005 03 08, 11:48)
Mano patirtis tokia: pirma sunu auginau iki 3m. Sedejau namie, niekam nepalikdavau. Paskui ejo i darzeli, bet pasiimdavau per pietus. Dabar jam 9m, bet kai as namie jis nieko nesistengia daryt pats. "Mama paduok, mama surask". Jei as darbe tai kazkaip susitvarko pats. Vienas bijo buti namie, o gal nenori. Tai dabar ir galvoju, kad vaikui nieko gero toks atsidavimas.
  Mazyliui beveik 3m, bet jau eina i darzeli. Darbas mano budejimas paromis, tai laisvo laiko yra. Mokausi po truputi palepinti ir save, nors kartais sugrauzia sazine: as namuose sedziu, o vaikas darzelyji. Tokiais atvejais pasakau sau stop, nes ir man laisva valandele priklauso. Pailsejusi ir pati bunu geresnes nuotaikos.

Gerai Dziuge mastai thumbup.gif
Kai mama viska padaro, vaikui nebera poreikio paciam stengtis. Ir ypac blogai kai taip auginami berniukai, paskui ju zmonoms sunku su jais. doh.gif
Kas del ivairiu baimiu, vaikai juk moka labai gerai manipuliuoti suaugusiuju jausmais, jis verkia, nenori kazko, negi kiekviena karta reikia vykdyti ju norus... Reikia mokinti prisitaikyti prie pasikeitusiu salygu, o mazi vaikai kaip tik greiciau yra linke prisitaikyti, nei suauge. Yra sunkiau, kai vaikai iseina i gyvenima is tokiu siltnamio salygom sukurtu namu.
Selena, tikrai graziai pasakei, kad lai tai, ka gauna vaikai is tevu , atiduoda savo vaikams. Bet cia tik grazus zodziai...reikia neuzmirsti ir saves kaip zmogaus, savo dvasinio, kurybinio tobulejimo, pagaliau poilsio. Viskas turi buti su saiku.
Na, kad nenukryptume nuo temos, pasakysiu, kad labai daznai uzsisedejusios mamos nepasitiki savimi. O kodel?Ko truksta, juk augina savo vaikus, beveik kaip mokytojos? Bet, kadangi esame zmones, -mums visiems reikia dalyvauti visuomeneje, reikia bendravimo ne tik seimos rate, bet ir uz jos ribu.
Atsakyti
Na dar karteli apie ta davima ir atidavima biggrin.gif .Vaikas kaip asotis -ka idesi ta ir turesi.Jei pats nebus gaves meiles, demesio,tai ir savo vaikeliams neduos.Juk negali zmogus duoti to ,ko pats neturi. Del tvarkos ,savarankiskumo pritariu Dziugei.Kai pati sedi namie,taigi nebusi apsisiukslinusi,nepadariusi valgyti.Nelauksi ,kol gris is mokyklos vaikai ir viska padarys.Taip ir pripranta prie gatavo doh.gif .Gresia marciu nemalone blink.gif Skruzdeliukai pritariu tau -saikas visu geriausias dalykas thumbup.gif .Bet tu atrodo dar neturi vaikiuku.Ziurek neissikalbek nono.gif .Matai kai jie ateina,tai pakeicia viska 180 laipsniu kampu-keiciasi ir poziuris ir nuostatos ir visas gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 09, 10:50)
Na dar karteli apie ta davima ir atidavima biggrin.gif .Vaikas kaip asotis -ka idesi ta ir turesi.Jei pats nebus gaves meiles, demesio,tai ir savo vaikeliams neduos.Juk negali zmogus duoti to ,ko pats neturi.                                                                Del tvarkos ,savarankiskumo pritariu Dziugei.Kai pati sedi namie,taigi nebusi apsisiukslinusi,nepadariusi valgyti.Nelauksi ,kol gris is mokyklos vaikai ir viska padarys.Taip ir pripranta prie gatavo doh.gif .Gresia marciu nemalone blink.gif            Skruzdeliukai pritariu tau -saikas visu geriausias dalykas thumbup.gif .Bet tu atrodo dar neturi vaikiuku.Ziurek neissikalbek nono.gif .Matai kai jie ateina,tai pakeicia viska 180 laipsniu kampu-keiciasi ir poziuris ir nuostatos ir visas gyvenimas.

As neturiu 2.gif, bet pati buvau vaiku, kurio mama visa gyvenima tik tvarkesi ir priziurejo mus. Todel is vaiko pozicijos zvelgiant visa tai l. gerai suprantu. Aisku, labai gerai, kai viskas uz tave padaryta, bet is kitos puses pats nieko nemoki. Iki siol normaliai valgyti nemoku daryti ir apskritai buityje tvarkytis visai nemoku ir nenoriu. Dziuge turi vaiku ir vistiek galvoja kaip as. drinks_cheers.gif O meile gali vaikai gauti ir is dirbanciu mamyciu, cia nerodiklis. As atrodo tureciau buti meiles gavusi sociai, bet man jos truko verysad.gif
Atsakyti
skruzdeliukai viskas dar priesakyje,viska dar ismoksi 4u.gif .Niekas negime mokedamas.Teisingai sake psichologas Tomas per Nomedos laida.Gali sedeti namie ir visai nebendrauti su vaiku,o gali dirbti ir po darbo visa laika skyrti atzalai.
Atsakyti
Na merginos, dabar papasakosiu kaip man sekasi toliau. Rašiau, kad lankau kursus. Jau baigiau, dabar atliekam su kursioke praktiką. Ji, dešimt metų augino vaikus ir niekada nedirbo. Aš turiu septynis metus darbo stažą. Ji, su ''rožinėm'' svajonėm, nori kuo greičiau ištrūkt iš namų. Man priešingai, visai gerai ir namuose.
Dabar, dar tik po dviejų savaičių praktikos, įvertinus situaciją ir perspektyvą darbe, kursiokei pradeda ''nusileist'' sparnai, įvertina tai, ką turėjo. Ir galvoja, kad turbūt reiks ''atsiprašyt '':) vyro ir toliau sėdėt namie.
Merginos, nu aš nesuprantu, kaip galima neturėt ką veikt namuose? O ypač turint vaikų. Parašysiu savo dieną, kai sėdėjau namie:
10-12h kava su saldumynais lovoj, telikas, žurnalai;
12-13h ką nors patvarkau namie( siurbiu, lyginu ir t.t.), nes nemėgstu atidėt savaitgaliui.
13-16h einu į pardę jei reikia, pas drauges, šiaip reikalai, internetas, kartais vaikus draugių pasaugoju ir t.t.
16-17h gaminu vyrui ir sau pietus, ir visada laiminga, NEPAVARGUSI pasitinku jį (ne taip, kaip dabar, gryžę valgom kas papuola)
Nuo 18h varom su vyru, kur tik širdis geidžia. Kadangi jis, mano gerietis, niekada nesiskundžia, kad pavargęs.
Atsakyti