Įkraunama...
Įkraunama...

Nepasitikėjimas savimi

QUOTE(ELZYTĖ @ 2005 03 11, 14:44)
Na merginos, dabar papasakosiu kaip man sekasi toliau. Rašiau, kad lankau kursus. Jau baigiau, dabar atliekam su kursioke praktiką. Ji, dešimt metų augino vaikus ir niekada nedirbo. Aš turiu septynis metus darbo stažą. Ji, su ''rožinėm'' svajonėm, nori kuo greičiau ištrūkt iš namų. Man priešingai, visai gerai ir namuose.
Dabar, dar tik po dviejų savaičių praktikos, įvertinus situaciją ir perspektyvą darbe, kursiokei pradeda ''nusileist'' sparnai, įvertina tai, ką turėjo. Ir galvoja, kad turbūt reiks ''atsiprašyt '':) vyro ir toliau sėdėt namie.
Merginos, nu aš nesuprantu, kaip galima neturėt ką veikt namuose? O ypač turint vaikų. Parašysiu savo dieną, kai sėdėjau namie:
10-12h kava su saldumynais lovoj, telikas, žurnalai;
12-13h ką nors patvarkau namie( siurbiu, lyginu ir t.t.), nes nemėgstu atidėt savaitgaliui.
13-16h einu į pardę jei reikia, pas drauges, šiaip reikalai, internetas, kartais vaikus draugių pasaugoju ir t.t.
16-17h gaminu vyrui ir sau pietus, ir visada laiminga, NEPAVARGUSI pasitinku jį (ne taip, kaip dabar, gryžę valgom kas papuola)
Nuo 18h varom su vyru, kur tik širdis geidžia. Kadangi jis, mano gerietis, niekada nesiskundžia, kad pavargęs.

Nezinau, man tavo diena vistiek atrodo nuobodi. Taip galima atostogas leisti, bet ne gyvenima. Visa tai, anksciau ar veliau nusibosta. Arba man vienai taip atrodo...Gal esu tokia, kuriai reikia aktyvesnes veiklos g.gif O kur profesines ambicijos?Negi niekas tokiu neturi?
Atsakyti
Elzyte, cia tavo nuomone pilnavertis gyvenimas? Per visa diena - zurnalai, namai, parduotuve, internetas? Isproteti galima is nuobodulio. ..
Atsakyti
Nu zinokit merginos. As irgi anksciau sedejau namie... Tai visa diena praleisdavau prie teliko, pasiurbdavau, pasluostydavau ir vel prie teliko... Serialai ir maistas. Taip ir iki kapu galima dasigyvent. O dabar dirbu, mokausi... Neturiu kada sedet ir laukt kol atsiras ka veikt. Aisku atsiranda toks faktorius, kaip nuovargis. Bet as nesiskundziu. Tikrai smagu visa diena kazka veikt, kazkam padet. Tuo labiau kad mano darbas idomus. Dirbu su gyvunais. Ne parduotuveje, o firmoje, ten yra klinika, viesbutis, prieglauda, kirpykla. Tikrai yra kuom uzsiimti. Buna ivairiausiu kurjozu. Grizus namo tikrai nusisypsau prisiminus dienos ivykius. Ten pat yra Lietuvos Felinologu Draugija. Va Balandzio menesi rengiam kaciu paroda Kaune smile.gif Tikrai bus smagu. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos Mamos,
nutariau prisijungti, nes esu buvusi tokioje situacijoje. Kartais ir dabar uzplusta mintys, kad nieko gero nemoku ir nenoriu, metai bega... cry.gif Tik dabar jau geriau, nes kazkada susiemiau, puoliau mokytis, ieskot darbo. biggrin.gif Zinau kodel mane lankydavo tokios mintys-kai pradedi jaustis lyg ir nereikalinga-vaikas uzaugo, tapo savarankiskas, vyras dirba, o ka man daryt. g.gif Tuomet prasideda saves gailejimas, nuvertinimas, nepasitikejimas... verysad.gif baisu. Beje, visai nesenai perskaiciau knyga "Geroms mergaitems dangus, blogoms viskas". Super tiksliai aprasytos moteriskes,t.y. mes, su visais savo verkslenimasi, nesusipratimais ir viskuo kitu. Jei kas ja turit-paskaitykit, tikrai patiks, o gal ir pades. thumbup.gif
Atsakyti
Dar noriu pridurti-viena mano teta yra pasakiusi, manau,labai gerus zodzius thumbup.gif Ji pati dabar jau apie 50 metu, uzaugino tris vaikus. thumbup.gif Tai va, zinai ,sako ji man, pries istekedama baigiau medicina, dirbau, veliau gime pirmos mergaites, tad likau namie. nestuke.gif Norejau tik pacio geriausio savo vaikams, net is miesto persikrauste i sodyba. Kaip ji sake, dziaugiausi viskuo, veliau gime sunus biggrin.gif ir vel dziaugsmas. O metai vis bego i prieki, as sedejau namie ir priziurejau vaikus, namus. Viska jiems atidaviau, visa save, negailedama ir nereikalaudama nieko, tiesiog dziaugiausi, matydama juos sveikus, laimingus. biggrin.gif thumbup.gif Tik stai ka as turiu dabar-dukros isvaziavo i uzsieni, sunus baige mokslus ir taip pat isleke i miesta, vyras-dirba ir daznai buna ne namie. O as- likau visai viena, jokio mielo uzsiemimo, jokio darbo. Tai stai ,sako, ji man ,niekada negalima visko aukoti kitiems, net ir savo vaikams, nes vaikai uzauga, palieka namus, susikuria savo gyvenima, o tavo gyvenimas tuo ir pasibaigia, nes neturi jokio veiklos, tik sedet ir prisimint kaip buvo anksciau. Reikia laiko skirti sau, savo pomegiams, eiti dirbti, o ne del seimos atsisakyti visko. g.gif Krastutinumai gyvenime paprastai geruoju nesibaigia.
Atsakyti
Aisku,kad namuose sedeti yra nuobodoka-rutina.Bet darbo irgi norisi idomaus g.gif .Ne tik ,kad eitum tik is pareigos.
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 13, 20:21)
Aisku,kad namuose sedeti yra nuobodoka-rutina.Bet darbo irgi norisi idomaus g.gif .Ne tik ,kad eitum  tik is pareigos.

Darbas priklauso nuo turimos profesijos ir issilavinimo. Sedint namie galima kelt kvalifikacija lankant kursus arba mokantis naujos specialybes. Puikios salygos. thumbup.gif Uztat reikia jas isnaudoti tinkamai. Ir reikia daug daug uzsispyrimo bei noro gauti darba. Visi sugeba pasakyti, kad "negausiu darbo, nes..."ir bla bla:unsure: , nors net nesiteikia pabandyti.
Atsakyti
Sutinku, kad darbas priklauso nuo išsilavinimo, profesijos. Bet tikrai ne visi žmonės gali įgyt aukštą išsilavinimą.
Lankau kursus, stengiuosi, bet kas iš to, jei atlyginimas bus 400lt. Paskaičiuoji-neapsimoka. Tai dirbt iš idėjos? Galima, juk dauguma dirba tik tam, kad išgyventų.
Atsakyti
Tai ,kad ta ekonomika man visai ne prie sirdies.O dar kai pertrauka tokia blink.gif ,tai ir jau nieko doro neprisimenu g.gif .As pradejau mastyti ,kad mano metu moteriskei , reiketu rinktis darba,kad ir sirdelei butu mielas.Iseitis viena-opapa,o cia cia i mokyklele biggrin.gif
Atsakyti
Na taip, jeigu jus be jokio issilavinimo, tai tikrai sunku gauti darba kuris ir patiktu ir dar gerai apmokamas butu g.gif Taip kad iseitis viena - sedet namie doh.gif
O issilavinimas gi ne vien aukstasis buna, galima ir kolegija baigti...
O mano mama isejo dirbti ir uz 400lt ir pragariska darba, kad tik dirbtu....nes namie nagus galima nusigrauzti. ...bet kokia patenkinta dabar, nes kazkam reikalinga vel thumbup.gif Butu anksciau pradejusi dirbti, dabar gal butu kokia geresne vieta issikovojusi (aukstesnese pareigose).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skruzdeliukas: 15 kovo 2005 - 13:04
Mano manymu, ilgas sedejimas namie (daugiau nei trys metai) vercia zmogu degraduoti. Juk toks zmogus visiskai atsilieka nuo relaus gyvenimo, o ne tik to, kuri parodo stebuklinga dezute (TV), bei stebulingi zurnalai apie naujausius tushus ir kremus. Be visa ko, tokia informacija pavirsutiniska ir tendencinga, nukreipta i vartojima...
Jei tektu sedet namuose, tai as bent i universisteta koki istociau, vis veikla...
Zodziu cia mano nuomone, ir prasau uz ja per galva nedauzyti (nes duosiu atgal ax.gif )
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tender @ 2005 03 15, 13:29)
Mano manymu, ilgas sedejimas namie (daugiau nei trys metai) vercia zmogu degraduoti. Juk toks zmogus visiskai atsilieka nuo relaus gyvenimo, o ne tik to, kuri parodo stebuklinga dezute (TV), bei stebulingi zurnalai apie naujausius tushus ir kremus. Be visa ko, tokia informacija pavirsutiniska ir tendencinga, nukreipta i vartojima...
Jei tektu sedet namuose, tai as bent i universisteta koki istociau, vis veikla...
Zodziu cia mano nuomone, ir prasau uz ja per galva nedauzyti (nes duosiu atgal  ax.gif )
4u.gif

Teisingai sakai, svarbiausia isnaudoti laika tinkamai- mokytis, sportuoti. O tie zurnalai ir TV tai mano manymu laiko gaisimas. Reikia protui duot mankstos smartass.gif
Atsakyti