Įkraunama...
Įkraunama...

Pribuvėja Jurga

man asmeniškai teko susidurti su jos broko pasekmėm.
Atsakyti
na man atrodo tikrai keista, aš visada galvojau, kad ji priima tik išnešiotus kūdikius ir esant reikalui siunčia į ligoninę. Čia forume yra mamyte, kuri planavo gimdyti su Jurga, bet per ilgai gimdė, vaisius ilgokai buvo be vandenų, dėl to išvažiavo gimdyti į ligoninę g.gif g
Papildyta:
na man atrodo tikrai keista, aš visada galvojau, kad ji priima tik išnešiotus kūdikius ir esant reikalui siunčia į ligoninę. Čia forume yra mamyte, kuri planavo gimdyti su Jurga, bet per ilgai gimdė, vaisius ilgokai buvo be vandenų, dėl to išvažiavo gimdyti į ligoninę g.gif g
Atsakyti
Keistų gandų čia pririnkta, keista skaityt apie piktumą, keiksmus, dideles sumas ir pan. Ji įneša naujo vėjo į gimdymo procesą, neadekvačiai medikalizuotą - galbūt vieną mitą griauna, kurdama kitą, bet jei galėtų kas nors tai daryti geriau, manau, ir darytų.

O asmeniškumai... jų visada yra, vieni dalykai vienus žeidžia, kiti kitus (turiu omeny reklamas, dėmesio stoką ar perteklių ir pan.).
Kaip l.ryto straipsnyje apie Žebrauską buvo pasakyta: kai įsižeidi, paklausk savęs, kas tavyje yra įsižeidęs? biggrin.gif Kartais labai veiksminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shanti: 09 liepos 2009 - 22:58
sektantiški kliedesiai.
Atsakyti
Pas Jurga gimde mano trys drauges. Labai keista, bet dvieju patirtys labai priesingos...

Su viena taresi, zadejo atvykti, kai reikes, seima atsakingai ruosesi gimdymui namuose, lanke pas ta pacia Jurga kursus, o kai atejo gimdymas - ji numete telefono rageli nieko nepaaiskinusi, atvyks ar ne. Vyras su zmona vis bande vel prisiskambinti, gimdymas jau buvo prasidejes namie, galiausiai per Jurgos vyra (turbut, kad vyra, nes ji buvo davusi jo telefona tai seimai) pavyko suzinoti, kad ''pribuveja'' atvaziuos ir kad jie jos lauktu. Jie lauke, bet ji neatvyko. Viskas baigesi ligonineje. Po tokio gimdymo namuose mama ilgus menesius praleido ligonineje, nes buvo smarkiai nukraujavusi, kilo infekcija, vaikuciui irgi reikejo mediku pagalbos. Ilga laike po to drauge bande su ja susisiekti, kad issiaiskintu, kodel Jurga taip su jais pasielge - deja, i skambucius neatsiliepinejo arba isgirdusi jos ar jos vyro balsa, numesdavo rageli...

Antra drauge gimde irgi pas ja. Viskas praejo sekmingai, seima buvo patenkita, kalbejo apie ja tik teigiamai, pinigu neeme. Pasak drauges, ji grynais niekada neima, tik paslaugomis. Drauges vyras uz gimdyma dare Jurgai remonta.

Trecia gimde pas ja pries pora menesiu. Atvyko likus kelioms valandoms iki vaikucio gimimo. Viskas praejo sekmingai. Seima liko patenkinta.

Zinau ir kitu atsiliepimu, bet jie nera artimu zmoniu, kuriais tikrai gali pasitiketi, tai neverta cia ir perpasakoti. Atsiliepimai ivairus.

Man tiesiog labai labai keista, kad apie ta pati zmogu gali buti visiskai skirtingi atsiliepimai. Juk negali buti tas pats zmogus ir velniu, ir angelu g.gif

Gal parasytu cia kokia mamyte, kuri pati pas ja gimde? Butu idomu. Ne del smalsumo. Manau dauguma cia skaito ir raso del to, kad joms pacioms rupi gimdymo klausimai. Juk visi norime geriausio savo busimiems vaikams, kad gimtu saugiai ir zmoniskai, ko butent neretai ir pasigendame ligoninese.
Atsakyti
aš manau, kad tikrai pasirodys kas nors - ne viena sm mamyte gimdė su Jurga ax.gif
mano išvados - ji priima gimdymus pas ką nori kada nori, o jeigu nenori - na nepriversi g.gif gal nuotaikos žmogus g.gif O gal dvasiškumas jau pasiekė to lygio, kai ji jaučia "dvasinį įkvėpimą, vedimą" pas ką važiuoti, o pas ką ne? Vis gi meditacijos jogos, kiti rytietiški "dvasingi" dalykai su laiku palieka savo antspaudą g.gif.

Na čia žinoma mano spėliojimai ax.gif Aš pati to žmogaus nepažįstu, tik daug apie ją skaičiau ir kalbėjau su kitom gimdžiusiom su ja mamom, nes ir pati palaikau natūralaus gimdymo idėją, paskutinį kartą galvojau ir apie galimybę pagimdyti namuose, svėriau visus variantus, net ir Jurgai bandžiau parašyti el. laiškelį, tačiau ji nieko man neatrašė ax.gif Na ir kadangi aš jau žinojau, kad ji išsirenka pas ką priimti gimdymus, pagalvojau, kad tikrai netiksiu, nes esu ne iš jos rato ir kitos pasaulėžiūros, dėl to daugiau ir nebandžiau susisiekti.

Atsakyti
[quote=Natuke,2009 07 11, 11:15]
aš manau, kad tikrai pasirodys kas nors - ne viena sm mamyte gimdė su Jurga ax.gif
mano išvados - ji priima gimdymus pas ką nori kada nori, o jeigu nenori - na nepriversi g.gif gal nuotaikos žmogus g.gif O gal dvasiškumas jau pasiekė to lygio, kai ji jaučia "dvasinį įkvėpimą, vedimą" pas ką važiuoti, o pas ką ne? Vis gi meditacijos jogos, kiti rytietiški "dvasingi" dalykai su laiku palieka savo antspaudą g.gif.

Mano antrą gimdymą priėmė ši pribuvėja,labai jai esu dėkinga iki šiol wub.gif .Nenoriu išsamiai pradėti dėstyti "kas kaip buvo,kokia yra Jurga" ,nes tema nepalanki tam ir iš viso nemanau ,kad internete galima apie tai normaliai "susišnekėti" tik galiu pasakyti,kad mano manymu gimdymo sėkmė labiausiai priklauso nuo pačios mamos-ar ji tam IKI GALO pasiruošusi ,SUBRENDUSI ir apsisprendusi,jei NE,tada ir prasideda visi KABLIUKAI,nuo kurių pradeda vyniotis siūlas ir nesueiti galai,atsiranda ir "nesėkmingų" gimdymų,kita vertus-ir ligoninėje visko atsitinka ir ne taip jau retai(turiu ir savo patirties ,kai dėl medikų kaltės normalus gimdymas virto totaliu košmaru,baigėsi CP),tik tai kažkodėl "nurašoma"kitiems dalykams,medikai sėkmingai ir OFICIALIAI " nusiplauna rankas",o namuose viskas tenka pribuvėjai.Ir dar-gimdymas namuose tikrai ne visoms-nežinau nuo ko čia priklauso,galbūt net pats vaikas pasirenka kur jam gimti..bet ,kurioms tai skirta,tos ir pagimdo ten, ir puikiai,o ne šaltai mediciniškai,kurioms ne-tenka važiuot į ligoninę. Plius manau, kad gimdymo metu dalyvauja ir LIKIMAS,kuris irgi gali pakreipti jį viena ar kita linkme-ar niekada nesusimąstėte apie tai,kad ne viskas jau taip vien nuo nuo mūsų(ar nuo pribuvėjos,medikų) priklauso?Ir-NIEKAS neverčia gimdyti su pribuvėja,ji NIEKO nežada,puikiai visi lankantys kursus supranta,kad pagrindinę atsakomybę ir teks ,jei ką ,prisiimti patiems taip kad...
Tiek trumpai,gražių gimdymų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 12 liepos 2009 - 23:54
QUOTE(klaara @ 2009 07 12, 23:35)
... Plius manau, kad gimdymo metu dalyvauja ir LIKIMAS,kuris irgi gali pakreipti jį viena ar kita linkme-ar niekada nesusimąstėte apie tai,kad  ne viskas jau taip vien nuo nuo mūsų(ar nuo pribuvėjos,medikų) priklauso?Ir-NIEKAS neverčia gimdyti su pribuvėja,ji NIEKO nežada,puikiai visi lankantys kursus supranta,kad pagrindinę atsakomybę ir teks ,jei ką ,prisiimti patiems taip kad...
Tiek trumpai,gražių gimdymų smile.gif

Kiekviena mama atsakinga už savo ir savo kūdikio sveikatą. Gražus yra toks lojalumas Jurgai. Pavydėtinas. Tačiau.. kas bus, namuose prasidės nevaldomas kraujavimas, kai neatsidalins placenta ar ji atsidalins dalimis? Kas bus, kai visai užgimus vaikui, užsiverš ir pasismaugs virkštelė? Kiek žinau.. kadais Jurga į šiuos klausimus atsakė, kad laikys motiną už rankos ir melsis. Valio. Gražu. Pagirtina. Pavydėtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visokio skonio pupelės: 13 liepos 2009 - 00:36
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 07 13, 01:36)
Kiekviena mama atsakinga už savo ir savo kūdikio sveikatą. Gražus yra toks lojalumas Jurgai. Pavydėtinas. Tačiau.. kas bus,  namuose prasidės nevaldomas kraujavimas, kai neatsidalins placenta ar ji atsidalins dalimis? Kas bus, kai visai užgimus vaikui, užsiverš ir pasismaugs virkštelė? Kiek žinau.. kadais Jurga į šiuos klausimus atsakė, kad laikys motiną už rankos ir melsis. Valio. Gražu. Pagirtina. Pavydėtina.

Nesu Jurgos "palaikymo komanda",tiesiog norėjau pasakyti,kad kiekvienu atveju renkamės tai,kas mums artimiausia tuo metu:) . Nepuoliau pirmo vaikelio gimdyti namuose ,bet ..po žiaurumų ligoninėje nebebuvo svarbu visi O JEIGU...Jūsų išvardintos kontraindikacijos nėra tokios,kad jų visai nebūtų galima numatyti iš anksto,jei moteris dėmesinga sau,savo kūnui,savo nėštumui(gerai suprantu,kaip tai egzotiškai skamba,bet taip yra). Be abejo,net ir prie geriausio nėštumo visada lieka kažkokia tikimybė ,kad gali tekti važiuoti į ligoninę-nuo visko niekur niekas neduoda draudimo poliso-toks jau gyvenimas.Žinoma,jei moteris pilna baimių,nepasitikėjimo savimi ir kitu žmogumi,jei jai taip svarbu viską iki galo visur sudėlioti "Į lentynėles"tada visgi geriau iš karto atsisakyti gimdymo namuose,ką dauguma sėkmingai ir padaro,ir ačiū dievui smile.gif
Atsakyti
Nu matai kaip... g.gif Visai kitaip apie ją maniau. Na bet aišku, visko gali nutikt gimdant namuose. Bet čia jau ne apie gimdymą kalbam o apie pribuvėjos kultūrą ir profesionalumą g.gif
Sunku ką nors pasakyt asmeniškai nepažinus.
Atsakyti
Labuka,
Na, asmeniškai aš negimdžiau pas ją, bet mano giminaitė gimdė. Dvi paras sąrėmiavo, minėtoji pribuvėja visad buvo šalia, patarinėjo.. žodžiu gimdymas praėjo sklandžiai, apie pačią pribuvėją - tik geriausi atsiliepimai. Net ir dabar, po gimdymo praėjus daugiau nei 1,5 m., giminaitė pasiskambina Jurgitai dėl vaiko ligelių, gydo tik jos rekomenduotais natūraliais būdais, vyniojo į avies kailį nedarė nei vieno skiepo ir pan. Na, vaikiukas labai žvalus ir sveikas wub.gif
Daugiau atsiliepimų apie ją iš savų negirdėjau.. asmeniškai aš namie be licenzijuotos akušerės ir gydytojos negimdyčiau schmoll.gif norėčiau gimdyti antrą lialių vandenyje, bet tik ligoninėje prie gydytojų.. bet čia kiekvienos asmeninis pasirinkimas.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 02, 13:56)
Man labai keista skaityti piktus atsiliepimus žmonių,kurie net negimdė pas ją 4u.gif Kažkur kažką nugirdo,kažkas sakė,nedasakė 4u.gif
Nereikia taip jau baisiai peikti žmogaus,kai nesi arba esi labai minimaliai su juo bendravęs 4u.gif

blink.gif Na jo... Iš nuogirdų, aišku, geriau nespręsti, kaip kas kur... Bet išgirdus ir perskaičius apie tokius "bajerius" gimdant -- nesikviesčiau ir negimdyčiau pas tokią schmoll.gif Rizikavau ir kišau galvą "kilpon" tik eidama dirbt ten, kur mane perspėjo, kad smarkiai rizikuoju. Bet darbas (ne fizinis ir ne kokioj itin baisioj, pavojingoj įstaigoj) ir gimdymas -- ne tas pats.
Atsakyti