Įkraunama...
Įkraunama...

Juvelyrika

QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 07 13, 10:26)

Kur bandžiau pagal burbančios būdą "paružavint" varį, gavosi gražus, bet už kelių dienų sėkmingai oksidavosi ir nebeturiu ką parodyti doh.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
rezultatas įspūdingas bigsmile.gif tik man šiek tiek per sudėtinga su tais chemikalais, tėvai dar pagalvotų, kad gal kokią savadarbę bombą gaminu biggrin.gif ko gero juos sunku ir įsigyti? g.gif
Atsakyti
Nea biggrin.gif Nueini, sakai: "Man duokit litrą sieros rūgšties, šimtą gramų vario nitrato, šimtą gramų amonio chlorido ir t.t." Ir jie ramiu veidu nueina ir atneša. Be jokių klausimų. Man tai keista buvo, kad taip paprasta... biggrin.gif O man pačiai vis dar rankos kalatojasi, laikant grynos sieros butelį... Dar kažkada pas juos ir natrio šarmą kilogramais muilui pirkau, tai vienodai smile.gif
Atsakyti
Gelėta jūrė na tu ir šaunuolė žiūriu laiko veltui neleidi.O kokioje parduotuvėje tu perki visus tuos chemikalus?
Atsakyti
aciuks.gif rolleyes.gif

Perku Avsistoj, jie šiaurės miestely yra. Tik jie nėr labai jau malonūs, nes kai ko nors paklausiu durno (aišku aš nieko gi nesuprantu apie tuos chemikalus) tai prunkščia ir neatsako vis tiek... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 07 13, 20:50)
aciuks.gif  rolleyes.gif

Perku Avsistoj, jie šiaurės miestely yra. Tik jie nėr labai jau malonūs, nes kai ko nors paklausiu durno (aišku aš nieko gi nesuprantu apie tuos chemikalus) tai prunkščia ir neatsako vis tiek... lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Mano manymu tai puikus bandymai,ypač vario dešiniausia wub.gif ;]
Atsakyti
Labai puikūs bandymai good.gif
Atsakyti
Ačiū rolleyes.gif

Klausykit, o gal kas iš jūsų mokėsi Kauno taikomosios dailės mokykloj? Ten kaip suprantu mokykla, profkė, nu nežinau kaip čia išsireikšt... Ta prasme pamokos kaip mokykloj vyksta su visokiom chemijom, lietuvių kalbom ir t.t. biggrin.gif Gal kas mokėsi? Ten mokslas mokamas ar ne? Ir ten gal priima šiaip tokius, kur tik kelias pamokas nori palankyt apie juvelyriką??
Atsakyti
Nu grįžtu aš vėl su savo klausimais biggrin.gif

Kas žino kur LT gauti niekuo nepadengtos vario vielos? Turiu kažkokią iš senukų, nu tai nafig, atsiprašant jinai... Kad padengta kažkuo tai supratau, kai bandžiau sendint. Nė pro kur neina paveikt. Tada pašveičiau ir viskas nusisendino. Nu bet šveist visą vielą... Ai... sugalvojau, kad reik nudegint tą, kas ten padengta. Nu tai rezultatas: darbas užsiliepsnojo, staigiai pajuodavo, krūva dūmų ir tooooks šlykštus svylančių padangų kvapas, plius viskas apsivėlė niekaip nenusikrapštančiu svilėsių sluoksniu. Vos nenusitručinau unsure.gif

Tai va, tokia tais istorija. Galą gausiu man rodos aš čia su savo eksperimentais.

Tai kas pasakys kur gaut plonos (0.2-0.6mm), niekuo nepadengtos vario vielos, būsiu be galo dėkinga biggrin.gif
Atsakyti
Pažiūrėk kuro aparatūros teritorijoje Kalvarijų g-vėje liktai vadinasi Metalo prekyba, ten pardavinėje visokius metalus gal rasi.Kiek suprantu tu būni Vilniuje.
Vargu ar Kauno proftechninėje m-oje galėtum šiaip pasimokyti, turėtumei įstoti tada galėtumei mokytis. O kokios tau temos įdomios juvelyrikoje, ką tu norėtumei išmokti?
Atsakyti

bigsmile.gif
kaip gražiai tau gavos su tuo variu wub.gif wub.gif wub.gif Labai thumbup.gif

O vielos ieškočiau LITAGROJE, kur prekiauja metalais. Internete paieškok. smile.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės 4u.gif reiks pasieiškot. Bandžiau klaust, kai pirkau varį ir žalvarį sandėly, bet su jais ten labai sudėtinga ir labai jie jau iš manęs juokėsi, kai išgirdo kiek man tų vielų tereikia... biggrin.gif

QUOTE(dita0506 @ 2009 07 14, 20:43)
O kokios tau temos įdomios juvelyrikoje, ką tu norėtumei išmokti?

Aš tiesą sakant pati nežinau... Man viskas įdomu! Kartais to mokslo ir norisi, kad susidėliotų sistema šiokia tokia. Nes aš ieškau informacijos apie ką nors, tada pamatau dar ką nors, tas kas nors pasidaro irgi įdomu, žodžiu kol kas bandausi visko po truputį smile.gif Labiausiai kol kas traukia visokie paviršiaus apdirbimo būdai: patinavimas, granuliavimas, tekstūros ir t.t.
Atsakyti