Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

QUOTE(tss @ 2010 02 10, 16:46)
kad nieko daugiau netikrino tai yra normalu smile.gif kol toks mazytis nestumas dar nieko gali nematyti, tai tik papildomo streso tau sukeltu, ner ko ten lysti jei gerai jautiesi. aisku jei kamuotu stiprus skausmai,prasidetu kraujavimas, tada jau reik ziuret, bet tik extra atvejais.
O kodel tu taip skubi del darbovietes? oficialia pazyma kad esi nescia gausi tik nuo 20 savaites jei teisingai pamenu, tai ta pazyma turesi nesti i darboviete. o iki tol...tiesiog saugok save, nes nes bet kuris darbdavys tau gali pasakyti- nestumas ne liga.

Jo nestumas ne liga, bet reikia atsargiai dirbti, ir priklauso nuo tavo darbo , juk buna chemikalu visokiu ir t.t. tai tiesiog tu turi atsisakyti jais naudotis ir tiek, ir niekas tau nieko negali pasakyti.Jei nugara skauda, tu turi teise prisesti kai tau norisi..ir t.t
Atsakyti
Sveikutes ir as noreciau prisistatyti. 4u.gif
Man tai yra pirmas nestumas ir kaip ir jums viskas labai idomu. Siuo metu esu 17 savaiciu ir jau laukiu antrojo scano kuris bus 20 savaite. Beje gyvenu Nottinghamshire. Darbovietei jau pranesiau smile.gif ir kiekviena kart einant pas midwife ar i skana isleidzia kaip ir visas, beje neisleidzia pusei dienos as dienai kaip kazkas rase, bet pakankamai laiko nuvaziuoti ir parsirasti atgal jei darbo valandos dasr nebus pasibaige ir beabejo jei nera like visai mazai laiko iki darbo pabaigos. mirksiukas.gif
Mane priziuri ta pati midwife ir priziures per visa nestuma. As beje pirma kart suzinojau kad gali keistis midwife ir kiekviena kart ateinant gali buti vis kita schmoll.gif
Visom busimoms mamytems gero nesiojimo! nestuke.gif
Papildyta:
Tiesa, ligonine as pati galejau pasirinkti kurioje noreciau daryti scanus ir gimdyti ir tai nepriklause nuo gyvenamosios vietos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2010 02 09, 17:39)
GP priims, bet per pirma vizita nieko tau nepasakys, tiesiog surasys popieriukus, pasvers, gal pamatuos kraujospudi ir viskas, lauk laisko su siuntimu pas midwife. Patikek cia niekas ranku nekisa ir echoskopu nedaro kol nestumas labai mazas. Apsisarvuok kantrybe, sekmes smile.gif

Labutis,
tai jau tikrai...as pirma karta apsilankiau pas GP sausio 18 diena ir dar lyg siol laukiu siuntimo scanui, nes turiu cista bei laisvo skyscio dubenyje, todel norejau kuo greiciau suzinot kaip ten kas, ar mano zirniukui viskas gerai...manes net nesvere, gerai kad nors kraujo spaudima pamatavo...matyt net neime i galva kad as cia laukiuos..nei pas midwife nedave jokio siuntimo..todel pati praeita penktadieni uzsirasiau, taciau ir vel lauksiu dvi savaites doh.gif tai gi manau kad su savo mazuliu susimatysiu tik kokia 12 savaite..niekur jie neskuba kaip matau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(guandolina @ 2010 02 10, 16:51)
Jo nestumas ne liga, bet reikia atsargiai dirbti, ir priklauso nuo tavo darbo , juk buna chemikalu visokiu ir t.t. tai tiesiog tu turi atsisakyti jais naudotis ir tiek, ir niekas tau nieko negali pasakyti.Jei nugara skauda, tu turi teise prisesti kai tau norisi..ir t.t

Sutinku, kad butinai reikia pasakyti darbdaviui, jie visai kitaip pradeda i tave ziureti, kitokias darbo salygas sudaro. As pasakiau kai buvau 9sav. is karto pasijaute, darba lengvesni skiria, skiria zmogu kad padetu pakelti pastumti ir t.t. Paprase tik atnesti parodyti nesciosios knyga, o veliau reikes dar keliu dokumentu. Be to cia Anglijoj atsakingesnis poziuris i nesciasias nei Lietuvije. As bijojau kad nepasirasis su manim sutarties, kad nescia, tai kolegos nuramino jog tai butu grubus tavo teisiu pazeidimas ir jei pasiskusciau tai imonei skaudziai atsilieptu, o gal net kai kas lektu is darbo. Va taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2010 02 10, 13:46)
kad nieko daugiau netikrino tai yra normalu smile.gif kol toks mazytis nestumas dar nieko gali nematyti, tai tik papildomo streso tau sukeltu, ner ko ten lysti jei gerai jautiesi. aisku jei kamuotu stiprus skausmai,prasidetu kraujavimas, tada jau reik ziuret, bet tik extra atvejais.
O kodel tu taip skubi del darbovietes? oficialia pazyma kad esi nescia gausi tik nuo 20 savaites jei teisingai pamenu, tai ta pazyma turesi nesti i darboviete. o iki tol...tiesiog saugok save, nes nes bet kuris darbdavys tau gali pasakyti- nestumas ne liga.

Taip ir man pasake, kai paklausiau, ar neisrasys kokio rasto i darba, sake israsys 14 savaiciu pries gimdyma. O skubu del to, kad kartais tenka dezes pakilnoti, kas zinau kenkia, nes jos nera lengvos. Bet kokiu atveju, pranesiau jau savo Human Resourses, jis liepe man parasyt laiska, o paskui, kai gausiu ta nestuke.gif knyga ir pradesiu lankytis ligoninej jau viskas paprasciau bus. As tik tikejausi to lapo, nes viena drauge nuejo pas GP, tai ten is karto jai israse lapuka, kad antras nestumas ir kad 7 sav, tai jai buvo labai paprasta, nunese popieriuka ir viskas isspresta. O as ejau, aiskinau, kad taip ir taip, lapo niekas neparase...kaip kokia melage tikriausiai atrodziau, bet nieko, duok die viskas gerai, tada visas pasaulis pamatys po 2-3 men thumbup.gif Nestumas aisku ne liga, bet tai draugei tai roju darbe buvo sukure, nieko daryt nereikejo, rupestis begalinis buvo thumbup.gif as to vaikucio taip trokstu, kad neistverciau kokios nelaimes del darbo kaltes verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Eglutis @ 2010 02 10, 15:00)
Labutis,
tai jau tikrai...as pirma karta apsilankiau pas GP sausio 18 diena ir dar lyg siol laukiu siuntimo scanui, nes turiu cista bei laisvo skyscio dubenyje, todel norejau kuo greiciau suzinot kaip ten kas, ar mano zirniukui viskas gerai...manes net nesvere, gerai kad nors kraujo spaudima pamatavo...matyt net neime i galva kad as cia laukiuos..nei pas midwife nedave jokio siuntimo..todel pati praeita penktadieni uzsirasiau, taciau ir vel lauksiu dvi savaites  doh.gif  tai gi manau kad su savo mazuliu susimatysiu tik kokia 12 savaite..niekur jie neskuba kaip matau verysad.gif

O zinai, man sake, kad jei per dvi savaites negausiu laisko is ligonines, turiu grizti pas GP, nes kartais buna, kad pasimeta laiskai ir ju nepristato, nes man siandien uzpilde kazkokias formas ir tada jie issiuncia ligoninei, tai manau, gal pas tave vienas is variantu? Uzjauciu del laukimo, mane tai zudo. Tiesa sakant net nzn ar laukiuosi, nes kitu pozymiu, kaip dingusios menesines nera. Nu ir testukas II parode, bet vistiek norejau patvirtinimo verysad.gif
Atsakyti
as oficialia pazima MAT B1 gavau kai buvau 24 savaiciu.Bet darbe pasisakiau kai buvau 16savaiciu, tai mano operation manager atvyko irkarto ir sudare risk assessment..Pasake ko daryti ko ne.Man tai labai patiko!!!ir vis paskambindavo paklausti kaip as laikausi , ar neskauda nugaros ir t.t as manau visai nieko blogo pasisakyti darbui anksciau.Ir labai dziaugesi kad daviau jiem laiko surasti kas mane pakeis.Na bet mamytes cia jums spresti, atleisti is darbo tikrai negali, del nestumo tai nera ko bijoti pasisakyti. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(guandolina @ 2010 02 11, 00:28)
as oficialia pazima MAT B1 gavau kai buvau 24 savaiciu.Bet darbe pasisakiau kai buvau 16savaiciu, tai mano operation manager atvyko irkarto ir sudare risk assessment..Pasake ko daryti ko ne.Man tai labai patiko!!!ir vis paskambindavo paklausti kaip as laikausi , ar neskauda nugaros ir t.t as manau visai nieko blogo pasisakyti darbui anksciau.Ir labai dziaugesi kad daviau jiem laiko surasti kas mane pakeis.Na bet mamytes cia jums spresti, atleisti is darbo tikrai negali, del nestumo tai nera ko bijoti pasisakyti.  4u.gif

as darbe pasakiau 18 savaite, ir gailiuosi, galejau dar patyleti, nes nuo tos dienos is pavyzdines darbuotojos staiga tapau 'nasta' ar kazkuo panasiu, bosas pradejo prikaisiot ,kad per tas nescias kiti darbuotojai kencia, kad darbo kokybe prasteja ir pn. baisiai bjauri padetis buvo. nes buvau jau ne pirma nescioji per metus. Smagu toms kurios turi gera kolektyva ir valdzia, bet buna visokiu variantu, deja.
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2010 02 11, 02:16)
as darbe pasakiau 18 savaite, ir gailiuosi, galejau dar patyleti, nes nuo tos dienos is pavyzdines darbuotojos staiga tapau 'nasta' ar kazkuo panasiu, bosas pradejo prikaisiot ,kad per tas nescias kiti darbuotojai kencia, kad darbo kokybe prasteja ir pn. baisiai bjauri padetis buvo. nes buvau jau ne pirma nescioji per metus. Smagu toms kurios turi gera kolektyva ir valdzia, bet buna visokiu variantu, deja.

as sutinku su tavimi buna visokiu variantu.As dirbau menedzere , ir pries mane menedzere buvo nescia irgi tai as labai labai bijojau pasisakyti..Bet pasisakiau, ir labai dziaugiuosi kad turejau tokia gera virsininke, sudare labai gera darbo aplinka ir netgi leido dirbti maziau valandu uz ta pacia alga thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Bet buna visko as sutinku. 4u.gif

user posted image

Atsakyti
sveikos. 4u.gif

jau daug tokiu temu kalbeta doh.gif

pirma gimdziau king george hospital,tikrai nebloga ligonine ir personalas buvo irgi gan geras,antra ir trecia gimdziau princess alexandra hospital,tai irgi kaip ant ko papulsi,bet siaip nusiskundimu nera.ketvirta irgi gimdysiu princess alexandra hospital.tiesa su pirmu puse nestumo teko lankytis newham hospital,tai atsiliepimai ne kokie schmoll.gif purvina ten kaip nzn kur doh.gif

maciau kazkas rase,kad scano jom neskuba daryt,taiir neturi skubet,jei nera jokiu nusiskundimu p[irmas scanas buna 10-12sav,o antras 20sav ir viskas.
Atsakyti
Viskas mergaites, kaip ir saket. is karto kita diena po apsilankymo GP gavau kvietima kovo 5 diena susitikti su midwife. tas laiskas ir darbovieteje padejo, nunesiau, kaip patvirtinima.menedzeriai jau visi zino, tik dar kazkaip pletkai neina smile.gif siaip pas mus darbe visas nestuke.gif labai myli ir priziuri, tai del nieko nebaisu, o ta drauge, kur nunese rasteli, kad yra 7 sav nescia, pasirodo gavo ji is lietuvio daktaro uz pinigelius lotuliukas.gif as gal nemokesiu tiems lietuviams, moku NI, tai nemetysiu pinigu.
Atsakyti
Labas , Mergaites 4u.gif
Jungiuosi prie jusu thumbup.gif Musu zirniukas dar labai mazas, dar net nesiregistravau pas GP, galvoju dar palauksiu kokias 3 savaiteles, nes kiek girdejau tai ankste eiti pas GP net neapsimoka, lieps veliau ateiti, kai zirniukas bus didesnis g.gif
Gyvenu tokiam kaime biggrin.gif vadinas IVER HEATH, netoli Uxbridge. Su GP tai visai man pasiseke, vien angliokai dirba, gal del to, kad ir rajonas toks baltuju, vieni angliokai aplink. Ligonine man priklauso pagal adresa Wexham Park Hospital. Girdejus ir blogu ir geru atsiliepimu apie ja. Dar girdejau, kad ji skaitoma viena is geresniu UK, bet kazi kiek cia tiesos g.gif . Tikiuosi, kad nei ligonine nei daktarai manes nenuvils. Gal yra kurnors netoli gyvenanciu? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes, as ir jungiuosi prie UK grupes smile.gif Mano mazytei jau 24 savaites, gyvenu Cambriddge. Cia prieziura tikrai gera, teko isitikinti kai buvau pora kartu del pakraujavimu. Kadangi esu rezus minus kraujo grupes, man tyrimus daro bent kas 3-4 savaites tiria del antikuniu. Mano paskirta midwife nuolat “serga” tai kiekviena apsilankyma pasirodo vis kita. Jau turejau detalu 20-ties savaiciu ultragarsa, tai ten viska labai nuodugniai apziuri, t.y. ar nera kokiu vaikelio apsigimimu, sirdies ritma, smegenu vystymasi, zodziu vaikeli apziuri nuo galvos iki koju, suskaiciuoja visus pirstukus. Butinai paprasykit kad paziuretu kokioj vietoj isitvirtinusi placenta, nes jei apacioje ir gana zemai, tai paskirs pakartotini ultragarsa kazkur 36 savaite.
Gal yra mamyciu kurios jau gimde Cambridge?
Atsakyti