Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

QUOTE(Eirida @ 2010 02 09, 21:03)
Aciu uz vertinga informacija. As siaip net neisivaizduoju, kiek laiko galeciau buti nescia, tai man GP bent jau ar pasakys tai? Dar labai svarbu, kad i darba rasciuka israsytu. Vaje vaje, kaip noriu, kad jau viskas i pabaiga butu, neramu dabar tiek laukti... blink.gif
Papildyta:
Tiesa, as vakaru Lonodone esu, prie pat Heathrow gyvenu. Gal yra gimdziusiu siame kraste ir kokia ligonine patartumet rinktis?  4u.gif  Labai dziaugiuosi radus sita forumiuka, nesijauciu visai viena  4u.gif  aciu jums  thumbup.gif

as irgi cia gyvenu hounslow rajone.Pirmaji gimdziau west middlesex university hospital ir antra gimdysiu tik ten 100% viskas buvo thumbup.gif nuo atvykimo iki isvykimo
Mano drauge gimde sausi irgi buvo thumbup.gif zinau nes dalyvavau gimdyme ax.gif
Atsakyti
eirida,as irgi gyvenu vakaru londone,lankausi hilingdon hospital-kolkas viskas puiku,o ir atsiliepimu kiek esu girdejus apie ligonine tai tik geri
Atsakyti
Sveikos busimos mamos smile.gif
Gyvenu UK Milton Keyno mieste. Kazkurioj temoj rasiau apie savo kelione pas gyd. UK., nebuvo sios temos tai pasikartosiu ir issamiau papasakosiu. Mano maziukui jau 10sav. pirmas ilgai ilgai lauktas.
Taigi, kai suzinojau jog nescia buvo 6sav. pasirode rudi tepinukai, supanikavau ir kartu su vyru kreipemes i Accident & Emergency- tai greitos pagalbos skyrius centrinese miestu ligoninese. Cia priima visus ir visada ir nemokamai su eksta atvejais. Daktaras itare pastojima nevietoje. Taigi jis susisieke su skanu skyrium ir itrauke mane i eile kuo skubiau. Tai gavau ta skana po triju dienu. Siaip butu reikeja laukti apie 3sav. Anglijoj pirma skana mamai daro po 12sav. isskyrus ekstra atvejus po 6sav. ne anksciau. pries pirma privalai buti susitikus su midwaif. Po skano suzinojau, kad kolkas viskas gerai pastojimas vietoje, parode leliaus sirdutes plakima, ismatavo jo ugi 3mm. istyre viska aplinkui gimda, po to supazindino mus su tolesniais veiksmais, paklause ar mes tam pritariame. Pasake, kad gausime laiska su data ir laiku antram skanui(OPD Ultrasound) ir ipareigojo apsilankyti pas midwaif. Tiesa, patepliojimai buvo vos dvi dienas, pradejus gerti folio rugsti iskarto dingo. Pasiskundem kad nepavyksta prisiregistruoti prie poliklinikos pagal rajona, tai registraturoj paskyre slauge(juodaode) kuri padejo mums uzsiregistruoti, o tiksliau pati visur susiskambino ir uzregistravo, mums reikejo tik nuvaziuot su pasu ir peislipu ( algalapiu, gyvenamos vietos patvirtinimui.) Begalo demesinga ir maloni moteris, zmogus mylintis savo darba.
Praita savaite buvo mano pirmas vizitas pas midwaif (angle). Pridaviau slapima, eme is venos krauja bet nebego, ryt vel einu jei ta pati ims tai garantuoju vel nebegs. Pacios gyd. kuri turejo mus priimti nebuvo, tai prieme pavaduojanti, o musiske prades dirbtitik po triju sav. Taigi per pirma vizita uzpildoma nesciosios knyga, klausineja apie ligas kuriom sirgai tu ar tavo gimines, pridave kalna literaturos apie nestuma, pasvere, ugi pamatavo, pasake kas bus tiriama per antra skana (ivairus apsigimimai, dauno sindromas, gimdos ertme ir vandenys aplink leliu, aiskinsis kodel buvo pasirodes ale kraujas ), dave apoitmentu/vizitu pas midwaif planeli visam nestumui, kuriame surasyta kada sekantys vizitai pas ja ir kas bus daroma per tuos vizitus, skanai,nestumo savavaites. KItoj pusej kiek suprantu( nelabai dar su kalba, visur uz mane vyras jis cia jau6m.) tyrimu pav. ir kita info. Jei bus norinciu galiu nufotkint ir atsiust meilu ta PREGNANCY PLANNER. Taip pat i nesciosios knyga ( tokia zalia) irase tel numeri kuriuo galiu skambinti reikiamais klausimais 24val. per para.
Buvo neramu, kad neskyre jokiu tyrimu man, bet is kolegiu suzinojau kad pirma -man dar anksti, anta -jie nepaprastai daug nustato is kraujo tyrimo ir slapimo ir jei ka randa tik tuomet siuncia papildomai tirtis ir gyditis, trecia- jie tikrai padarys visus tyrimus, kuriuos privalo padayti nes dirba savo darba.
Kiti man zinomi nestukes privalumai: dantu gydimas nemokamas, jei dirbi pagal sutarti tai: mano atveju dirbu 8val. per diena, pagal sutarti kurios pasirasimo laukiu. Pas gyd, midwaif, skanams darboviete isleidzia pusei dienos( pagal situacija, gali ir visa) ir apmoka kaip uz visa diena, praleistos valandos ne is mano atostogu. Is darbo isleidzia likus men. iki gimdymo. Pinigelius man mokes ne ymone, o job centras/ ale darbo birza, kadangi nesu isdirbusi imoneje metu laiko. Kol kas zinau tiek, o veliau zinosiu daugiau tai butinai viska parasysiu. IKI:)
Atsakyti
Tiesa, pamirsau pamineti, kad per pirma vizita pas midwaif manes kaluse jei ateiciau kada viena ar man butu sudetinga susikalbeti ir suprasti ar bus reikalingas vertejas ar reikes zodyno.
Atsakyti
Aciu jums visoms uz info, man nuo namu tas pats atstumas iki West Middlesex ir Ealing ligonines, tai turbut ir riksiuosi viena is tu. Nusiraminau, atrodo viskas gerai toj Anglijoj, dar katik ziurejau laida One Born Every Minute, tai irgi nieko ispudi sudare. Jau rytoj eisiu pasitvirtint arba ne 4u.gif laukiu nesulaukiu, einu greiciau miegot, kad greiciau atsikelciau biggrin.gif
Atsakyti
zinau kad tikrai nemazai lietuviu East Londone gyvena, gal kas galetumet parasyti atsiliepimu apie ligonines siam kraste?
Atsakyti
antradieniais 9 pm channel 4 programa one born every minute!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai faina programa, ir toje ligonineje as gimdysiu (princess anne southampton) tai atrodo kad geros moterytes dirba ten.. ir siaip as patenkinta esu cia , vakar 3D echo mums dare , tai daktaryte irgi super buvo...tokia svelnute tokia maloni. Paaiskina viska labai issamiai !!!O jei jums yra kalbos barjeras , tai reikia iskarto pasisakyti ir jie tada jau ras kas pavertejaus.
viskas bus gerai mamytes 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cukraus Vata @ 2010 02 10, 13:08)
zinau kad tikrai nemazai lietuviu East Londone gyvena, gal kas galetumet parasyti atsiliepimu apie ligonines siam kraste?

Laba as gyvenu rytu Londone, as gimdziau NewHam'o ligoninej nieko blogo negaliu pasakyti, tikrai patenkinta, o mano sunu operavo Wipps cross ligoninej irgi neiko blogo negaliu pasakyti, labai saunu viskas buvo, labai visi supratingi, tiesa mano drauge irgi NewHam ligoninej gimde, tai buvo keletas nesusipratimu priemimo skyriui, bet apie pacia prieziura ligoninej ir poziury i tave irgi gerai atsiliepia, o del tyrimu tai jeigu tau neramu galima tiesiog paprasyti gydytojo, kad padaryti papildoma kraujo tyrima del sventos ramybes, tikrai neatsisakys 4u.gif

O kurioj vietoj tiksliai gyveni?
Atsakyti
O del kraujo tyrimo sutinku, jie viska nustato is jo, man buvo neramu del sunaus paprasiau kad kraujo tyrima padarytu del sventos ramybes, tai jie viska patikrino ir inkstus ir kepenis, kaip viskas dirba ir labai mane nuramino.
O kai as laukiausi padare kraujo tyrima ir rado anemija, tai uzverte mane laiskais ir skambuciais kad kuo greiciau i ligonone prisistatyciau, nes i namus atvaziuos ieskoti, Lietuvoj tai nelabai jiems rupi, jei pats neateini pas gydytoja tai nieks taves ir neeiskos.
Cia ir vaistus neokamai duoda, na ir is viso labiau issivysciusi valstybe, kaip jie sako jie nesvaisto laiko ir pinigu nereikalingiems dalykams ir tyrimams, o lieuvoj priraso kruva brangiausiu vaistu ir niekam neidomu ar tu turi juos uz ka nusipirkti.

O del to kas nestukems ir auginancioms leliukus priklauso tai duoda lankstinukus ir atsiuncia tokia kortele kuria eidama i vaistine vaistu pasiimti ar pas dantista turi rodyti, tap pat akiniai yra nemokami, nezinau kaip del remeliu bet lesiai ir linzes
tai tikrai, tiesiog eini i eiline optika ir pasakai kad esi nestuke ar augni vaikeli ir viskas.

O del eiliu, tai kuri galite pasakyti kad Lietuvoj eiliu nera, prisimenu kai as laukiausi lietuvoj, tai minimum dvi valandos laukimo prie kabineto budavo, cia man atrodo visur tas pats.Dar yra labai geras dalykas NHS DIRECT tai telefonas kuriu galima skambinti visa para, nera jokiu iseiginiu nieko, tikrai ne viena karta teko skambinti, tiesiog jei nesi tikras ar vaziuoti i emmergency ir gaisti laika, pasiskambini isvardini visus simptomus ir tau pataria ar gali palaukti ir eiti pas savo GP, ar turi kuo skubiau kviesti greitaja, tikrai labai padeda kai nera mamos salia ir nera kam patarti thumbup.gif
Viena karta teko kviesti greitaja savo mazajai, tai irgi sistema labai patiko, jie pirmiausiai atsiunte gydytoja kuris apziurejo ir suteike pagalba bei informacija ir tuomet kartu su mumis lauke greitosios, tai kaip jie paaiskino yra normalu kad greitoji ne visada gali per penkias minutes atvaziuoti, nes pirmausia vaziuojama pas tuos kurie jau nekvepuoja, o gydytojas taip pat yra pasiruoses visiems atvejams ir turi aparatura, tiesa pamirsau pamineti kad gydytojai pabelde i duris vos tik spejau telefona padeti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eirida @ 2010 02 10, 00:00)
Aciu jums visoms uz info, man nuo namu tas pats atstumas iki West Middlesex ir Ealing ligonines, tai turbut ir riksiuosi viena is tu. Nusiraminau, atrodo viskas gerai toj Anglijoj, dar katik ziurejau laida One Born Every Minute, tai irgi nieko ispudi sudare. Jau rytoj eisiu pasitvirtint arba ne  4u.gif laukiu nesulaukiu, einu greiciau miegot, kad greiciau atsikelciau biggrin.gif

Nu va zodziu, nuejau pas GP, surase popierius, patikrino kraujo spaudima, antro nestumo testo nedare, sako, jei nera menesiniu ir testas teigiamas, tai nera reikalo tikrinti. I darba rasto nerase, o man jo taip reikejo!!!Dar nustate, kad man jau 7 savaites, bet sirdis jaucia, kad zymiai maziau.Zodziu, tikejausi daug, o gavau nieko, ir labai neramu, kaip ten viskas mano pilvelyje klostosi, sake per pora sav atsius laiska is ligonines, laukiu dabar jo, nes kazko laukti juk reikia unsure.gif Tiesa, pasirinkau Ealing ligonine, jei kartais nepatiktu ar galima butu pakeisti?
Papildyta:
Tiesa, o kaip man su darboviete dabar? tiesiog nueiti ir pasakyti, kad laukiuosi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eirida @ 2010 02 10, 16:04)
Nu va zodziu, nuejau pas GP, surase popierius, patikrino kraujo spaudima, antro nestumo testo nedare, sako, jei nera menesiniu ir testas teigiamas, tai nera reikalo tikrinti. I darba rasto nerase, o man jo taip reikejo!!!Dar nustate, kad man jau 7 savaites, bet sirdis jaucia, kad zymiai maziau.Zodziu, tikejausi daug, o gavau nieko, ir labai neramu, kaip ten viskas mano pilvelyje klostosi, sake per pora sav atsius laiska is ligonines, laukiu dabar jo, nes kazko laukti juk reikia  unsure.gif Tiesa, pasirinkau Ealing ligonine, jei kartais nepatiktu ar galima butu pakeisti?

nesijaudink, as pirma karta kai nuejau man buvo 5 savaites, tai lygiai taip pat jutausi, kad nieko man ten nepatinkrino, tai buvau biskiuka nuliudusi po pirmo vizito.Cia taip jau yra!!Ir paskui as gavau laiska is ligonines su kvietimu scan pasidaryti, po to vel pas savo midwife nusiunte.(dabar as labai patenkinta viskuom)Midwife nieko daug ten netikrina kraujo spaudima, sirdele pasiklauso ir viskas, jei turi klausymu , uzsirasyk juos ir klausk visko ko tik nori, ji atsakys i visus klausimus.Jei nerimauji del kazko uzsirasyk vel pas midwife, nors ir midwife tau pasakys kada pas ja ateiti, bet jei tu nori dazniau eiti, tiesiog eik!!!uzsirasyk ir tiek.
Del ligonines nezinau, siaip tavo ligonine yra ta kuri arciausiai namu, google paziurek kokias ligonines tau ismes, pasiskaitynek apie tas ligonines.Ir pasiklausk midwife ar galima ligonine pasikeisti, nors tada jie klaus kodel nori pasikeisti ir t.t
nesijaudink labai del ligonines, viskas bus gerai, bet butinai sakyk jiems ten kas tau patinka kas ne-CIA TAVO TEISE YRA .

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Eirida @ 2010 02 10, 16:14)
Nu va zodziu, nuejau pas GP, surase popierius, patikrino kraujo spaudima, antro nestumo testo nedare, sako, jei nera menesiniu ir testas teigiamas, tai nera reikalo tikrinti. I darba rasto nerase, o man jo taip reikejo!!!Dar nustate, kad man jau 7 savaites, bet sirdis jaucia, kad zymiai maziau.Zodziu, tikejausi daug, o gavau nieko, ir labai neramu, kaip ten viskas mano pilvelyje klostosi, sake per pora sav atsius laiska is ligonines, laukiu dabar jo, nes kazko laukti juk reikia  unsure.gif Tiesa, pasirinkau Ealing ligonine, jei kartais nepatiktu ar galima butu pakeisti?
Papildyta:
Tiesa, o kaip man su darboviete dabar? tiesiog nueiti ir pasakyti, kad laukiuosi? 4u.gif

Del darbovietes cia jau nuo taves priklauso kada tau pasakyti, tik turi jiems duoti 28 dienas pries iseidama i maternity leave. Bet pasisakyti kartais yra geriau, nes jie turi tave isleisti i ligonine ar pas midwife jei reikai, jie turi risk assessment tau padaryti vos ne kiekviena menesi, kad tu jaustumeisi gerai ir darytum tik tai kas tau patogu, ir nepersidirbtum, jie turi tau sudaryti patogia atmosfera darbui. biggrin.gif as toki telefoniuka turiu 08000130313 cia working families helpline, jei turi klausimu del maternity pay ar kokios tavo teises yra i kazka pasiskalbink jie ten labai malonus zmones ir viskas tau labai issamiai paaiskins, ir apsakiciuos kiek tau turtum gauti pinegeliu kai motinystes atostogose busi, ir t.t

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eirida @ 2010 02 10, 15:14)
Papildyta:

kad nieko daugiau netikrino tai yra normalu smile.gif kol toks mazytis nestumas dar nieko gali nematyti, tai tik papildomo streso tau sukeltu, ner ko ten lysti jei gerai jautiesi. aisku jei kamuotu stiprus skausmai,prasidetu kraujavimas, tada jau reik ziuret, bet tik extra atvejais.
O kodel tu taip skubi del darbovietes? oficialia pazyma kad esi nescia gausi tik nuo 20 savaites jei teisingai pamenu, tai ta pazyma turesi nesti i darboviete. o iki tol...tiesiog saugok save, nes nes bet kuris darbdavys tau gali pasakyti- nestumas ne liga.
Atsakyti