QUOTE(Selva @ 2010 04 27, 17:35)
Merginos, kada pirma karta ejote pas midwife, keliu savaiciu?
Man GP pdieni nieko nesake midwife, kai klausiau, kada registruotis

Pasake, akd dabar tiesiog laukciau laisko, kvieciancio i scan'a (12sav, kaip suprantu). Tai po scano reikia registruotis pas midwife, ar anksciau?
Labukas

Priklauso nuo poliklinikos - vienose reikia
paciai uzsisakyti apoitmenta pas MW, o kitose - reikia
laukti laisko su paskirta data ir laiku.
Del NHS korteles. Uzpildziau forma, kuria dave MW. Laukiau kol atsius apie 1 men. O dar negavus tos korteles, vistiek vaistku galit isigyt jei ka - nemokamai! Gydytojas israso recepta ir lygtai jis turi pazymeti ant to recepto kad tu nescia. Tada vaistineje daug klausimu nebuna - pasakai kad lauki kol atsius ta kortele.
Asmenine patirtis del NHS korteles. Nestumo pradzioj pasigavau kasmetine lupu pusleline - penktadienis. Nusimato, kad per savaitgali ji pasireiks ,,visu grazumu". Lekiu i vaistine apie pietus - cia man is viso neparduoda, todel kad nescia (nors ir sakiau - nevalgysiu as to tepaliuko...

). Nulekiu i poliklinika - ner laisvu gydytoju, kurie galetu mane priimti. Be to, nelabai moku paaiskinti angliskai kas man ant lupos ir kodel negaliu laukti kitos savaites vidurio.

Pusvalandis praleidziamas bebandant reception moteriskes mandaguma ir kantrybe. Gavau pas kazoki Balalai gydytoja apointmenta ir po 2 min turejau recepta. Lekiu issisiepus visa i poliklinika.

Cia pasako kaina to tepaliuko - susimoketi. Akis net ispuciau - as gi nescia - man nemokamai... Tai praso parodyt ta kortele. Aiskinu, kad laukiu kol atsius. Tai sako - kitus kartus geriau butu kad tureciau su savimi - parodyt vis reikia.
Ir
nereikejo moketi tu 2.50 svariuku, ir tepaliuka dave
tinkanti nestukems.