QUOTE(mildukse @ 2010 05 01, 14:33)
Sveikos nestukes!!
...Beje, rupi ir man kaip cia su tom ismokom, nes jau kazkas klause. Mano sitaucijo tokia, kad as dirbu nuo sausio 26, tai neseniai baigesi trial. Bet musu kompanija mazyte, tai neaisku, kaip viskas ten srendziasi, man atrodo daugiau "patinka-nepatinka" budu, negu atsizvelgiant i istatymus... Gal kuri zinote, nuo kada cia galia eiti nestumo ir gimdymo atostogu? Tai as paskaiciauvau, kad jei mano gimdymas mazdauga pie sausio pradzia, tai tada jau koki lapkriti turetu isleist. Tai tada jau busiu apie 9 menesiu pradirbusi, tai gal gausiu kokias ismokeles, kaip manot? Butu neprastai, nes kitaip bus sunku... Mano draugas dirba, bet kol kas nedaug valandu, nes kazkaip muilina jam, tame bare, kur jis dirba, kad nera klientu, kad reikia daugiau valandu uzsitarnauti ir t.t. Taip kad bus sunku, bet bandysime auginti leliu!
...
...Beje, rupi ir man kaip cia su tom ismokom, nes jau kazkas klause. Mano sitaucijo tokia, kad as dirbu nuo sausio 26, tai neseniai baigesi trial. Bet musu kompanija mazyte, tai neaisku, kaip viskas ten srendziasi, man atrodo daugiau "patinka-nepatinka" budu, negu atsizvelgiant i istatymus... Gal kuri zinote, nuo kada cia galia eiti nestumo ir gimdymo atostogu? Tai as paskaiciauvau, kad jei mano gimdymas mazdauga pie sausio pradzia, tai tada jau koki lapkriti turetu isleist. Tai tada jau busiu apie 9 menesiu pradirbusi, tai gal gausiu kokias ismokeles, kaip manot? Butu neprastai, nes kitaip bus sunku... Mano draugas dirba, bet kol kas nedaug valandu, nes kazkaip muilina jam, tame bare, kur jis dirba, kad nera klientu, kad reikia daugiau valandu uzsitarnauti ir t.t. Taip kad bus sunku, bet bandysime auginti leliu!
...

Kaip supratau - isidarbinai dar ne nestuke?
Jei baigesi trial - (turint omeny 26 sav) - tai jau uzsidirbai valstybines dekretines (apie 124.00 svaru i sav.). I dekretines atostogas galima iseiti likus 11 sav iki leliuko gimimo T.y. nuo nustatytos gimdymo datos (pagal scana,o ne pagal paskut menesiniu pirma diena!) atsiskaiciuosi 11 sav - zinosi kada tiksliai anksciausiai gali iseiti oficialiai i dekretines. Beje, jei sveikatele leis ir jei noro bus - patarciau dirbti kad ir iki 1 men iki gimdymo - galesi ilgiau pabuti su vaikuciu!

Ka turi omeny: ,,patinka - nepatinka" budu?
Siaip nestukes cia gina istatymai ir gan stiprus... Tik vistik geriau kogero kuo anksciau prasinesti RASTU darbelyje kad patapai nestuke - darboviete privalo suteikti TINKAMAS darbo salygas nestukei. Ir negali niekaip ismesti is darbo tada.
Dar bunant nestuke, 24 nestumo savaite galesi pildyti forma del ,,Sveikata nestume" 190.00 svaru - vienkartine ismoka vaisiams, darzovems nestukei nusipirkti (tai ne pasalpa). Ja gauna visos nestukes.

Dvi kitos ismokos - gimus vaikuciui - vaikucio pinigeliai. Ir dar viena vienkartine ismoka tik jau vaikiukui gimus - jei atitiksite reikalavimus - 500.00 svariuku - susipirkti vaikiukui butiniausius daiktelius.
Man tai is viso juokingai viskas susikloste - 1,5 metu daug dirbau, o patapusi nestuke - isviso nebegalejau dirbti. Va taip ir prasirgau visa nestuma iki dekretiniu. Tai absurdas - darboviete net dekretiniu negali man moketi - valstybe mokes!

As irgi labai pergyvenau pradzioj. kad mano pajamos zenkliai sumazejo: vietoj mazdaug 230.00 pradejau gauti ligos pinigelius 79.00.

Tik nepergyvenkit - jus nestukes!!! Mums LABAI svarbu vidine ramybe ir geros emocijos - vaikiukas tikrai jaucia viska - pacios tai pajausit.

Papildyta:
QUOTE(Mazgea @ 2010 05 01, 18:36)
... ai raminu save jei vertejo nebus nesiuosi savo laptopa ir per verteja as pasikalbesiu
google visagalis 

Tikrai nesigedyk kad nemoki kalbeti graziai angliskai! Cia tikrai daug ir tokiu, kurie sunkiai kalba angliskai, ir dalis tokiu kurie is viso nekalba angliskai. Poliklinikos jau daug kartu susidure su tokiais atvejais. Tai, kaip viena mamyciuke jau patare - paprasyk kad pakartotu ka pasake, jei ka - paprasyk kad truputi leciau kalbetu - dauguma darbuotoju iskart ,,pagauna kampa" ir paprastesniais aiskesniais zodziais ir aiskiau pradeda kalbeti.

Prisiminiau atveja

Oho kokiais romanais pradejau rasyti... Itariu - laikas uzvalgyt...