Jei bjaurus kvapas, tai greiciausiai ne vien grybelis kankina, bet ir bakteriju disbalansas yra- bloguju daugiau, nei geruju. Gal kokia bakterine vaginoze ar kas. Nes grybeliui siaip budongos baltos, tirstos, dazniausiai varskes pavidalo bekvapes isskyros.
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 06, 17:49)
Na va, as jau po susitikimo su midwife.
Paklausiau kaip del tos lengvos pienliges - dar karteli tepineli daryti - nu norisi zinoti ar dar ja turiu ar ne... Tai ji man taip ir pasake: pas mus Anglijoje su situo reikalu taip - paeme tepineli anakart, nustate (yra), israse vaistuka, viskas. Ir pakartotinai niekas nedaro testo - patikrinimui kokia TEN situacija.
Dar sako: bet jeigu tu tikrai to nori - galim paimti tepineli kita susitikima (po 1-2 savaiciu).
Nu net juokas neima - pries 1 men paeme tepineli. Atsakyma gavau po 2 sav. Tai kita tepineli dabar mano iniciatyva ims po mazdaug 1 men. Ir tai nenori ji imti...
Gal ka zinote apie privacias anglu klinikas ir tokius visokius tyrimus? Gal greiciau atsakymus gauna?
Per toki laika gali ir visu grazumu bacila pasireiksti...
Del vertejo - poliklinikos PRIVALO parupinti nemokamai verteja. Kazkur nuoroda yra, bet nerasiu taip greit. Mano midwife irase man i kortele ,,pageidaujamas vertejas" gimdymo metu.
Reiks eit - reikalauti - gi gimdymas tai ne juokai - specifiniu fraziu gal nesimokinsiu daba... Be to, galiu buti ir gerokai nekokioj busenoj kad is viso liezuvi vartyciau ir dar angliskai...

Nu net juokas neima - pries 1 men paeme tepineli. Atsakyma gavau po 2 sav. Tai kita tepineli dabar mano iniciatyva ims po mazdaug 1 men. Ir tai nenori ji imti...

Gal ka zinote apie privacias anglu klinikas ir tokius visokius tyrimus? Gal greiciau atsakymus gauna?

Del vertejo - poliklinikos PRIVALO parupinti nemokamai verteja. Kazkur nuoroda yra, bet nerasiu taip greit. Mano midwife irase man i kortele ,,pageidaujamas vertejas" gimdymo metu.

na nezinau kas ir kaip, bet vertejo niekas man neduos, sake bandyt paciai turesiu gera pamoka anglu... sake per daug jie uzseme ir dideles eiles tai niekaip negali man jo parupinti... ir tai dziaugiuosi kad greitai priims ne reikes laukt keliu savaiciu, kai tik pasakem kad 9 savaites jau tai neuzregistraves rado man laiko...

QUOTE(Selva @ 2010 05 06, 16:04)
Paprastai kiekvienoje surgery buna gydytojai, kurie ta diena budi ir priimineja ta pacia diena besikreipiancius, gal nepateksi pas saov GP, bet pas kuri nors tai tikrai
Kituose miestuose buna ir walk-in centrai, kur ta pacia diena galima gauti medical advice.
O man asmeinskai GP israse Canesten Duo- kremuka ir tablete (i vidu)- sake nestukems nepavojinga. Kadangi dave recepta, tai su maternity kortele nieko nemokejau. Nes siaip tai brangoka- virs 10£.

O man asmeinskai GP israse Canesten Duo- kremuka ir tablete (i vidu)- sake nestukems nepavojinga. Kadangi dave recepta, tai su maternity kortele nieko nemokejau. Nes siaip tai brangoka- virs 10£.
Turiu savo miestely walk-in centre, gal reikes pabandyt. Arba dar galiu paskambinti savo midwife ir paklausti ka ji siulo daryti

Dar viena problemele, as neturiu nei NHS numerio dar nei tos kazkokios maternity korteles

Sorry mergaites jei vel kartojuosi, zinau, kad anksciau kazkur snekejot apie ta kortele, tik kazkaip man nelabai aktuolu buvo tuo metu

Pas GP nuejau vos pamaciusi II, nebuvo net 4 savaiciu dar. Man ta pati susitikima dave maternity kortele (tiksliau application form). Jauciu cia skirtingai buna.
Jokiu ten nestumo patikrinimu nebuna. Tavo teigiamas testas- pakankamas nestumo patvirtinimas.
Jokiu ten nestumo patikrinimu nebuna. Tavo teigiamas testas- pakankamas nestumo patvirtinimas.
QUOTE(Ziogelyte @ 2010 05 07, 12:09)
Turiu savo miestely walk-in centre, gal reikes pabandyt. Arba dar galiu paskambinti savo midwife ir paklausti ka ji siulo daryti
Dar viena problemele, as neturiu nei NHS numerio dar nei tos kazkokios maternity korteles
. Su NHS numeriu tai tokia ilga istorija ten gavosi, as uzsiregistravusi pas GP jau daugiau nei metai, bet GP manes neuzregistravo i NHS centra, kur jie isiveda tave i sistema ir isduota tau ta numeriuka. Tai as pati skambinausi 25 numeriais, snekejau su 25 zmonem kol susiradau ta departamenta kurio man raikejo. Jie sake kad susisieke su mano GP ir kad dabar viskas bus gerai, jie mane uzregistruos kai tik gaus duomenis is mano GP ir tai buvo pries menesi. Nezinau, kiek dar laukti
. O kada isduoda ta maternity kortele? Nes as pas savo md buvau tik kovo 2, kai buvau kazkur 5 savaiciu nestumo, tai man ji nieko isvis nesake, o sekantis susitikimas tik geguzes 20. Ar jie turi pirma patvirtinti nestuma kad isduotu ta kortele? Ar siaip, paprasai ir duoda?
Sorry mergaites jei vel kartojuosi, zinau, kad anksciau kazkur snekejot apie ta kortele, tik kazkaip man nelabai aktuolu buvo tuo metu

Ta balta kortele su NHS uzrasu, kuria gali naudoti nemokamai pasiimant vaistukus, dantu tvarkymui,... del nestumo - uzpildyti forma gali duoti kad ir per pirmaji vizita pas MW. Gal tavoji MW tiesiog pamirso paklausti ar tau reikia...

Ji isduodama visoms nestukems, taipogi ir zmonems, gyvenantiems ,,ant pasalpu" (nezinau tiksliai ant kuriu.
Korteles laukiau nuo dokumentu issiuntimo dienos - mazdaug apie 1 menesi.

sveikos. na as vakar buvau pas savo gydytoja pasakyti , kkad laukiuosiu, na man pas ja reikejo nueiti, kad ji zinotu ir atsauktu apointmenta i ligonine , kurio laukem....taigi reikejo pirma pas ja uzsukti ...padare dar nestumo testa, ....na o pas midwife eisiu tik 25 geguzes, anksciau nebuvo apointmento.... norejosi greiciau, bet ka padarysi...pasake, kad 6 savaites dabar..

O as apturejau toki idomu skambuti vakar- skambino akusere. Sako gavau zinia is jusu seimos daktares, kad esat nescia, tai paskambinau susitarti vel pirmo vizito.
Sako pirma vizita paprastai mes darome pas nestukes namuose
Tai ka, kt penktadieni lauksiu sveciu- surasys ligos istorija, atsakys i klausimus, pamatuos spaudima, patikrins slapima- sake apie valanda mazdaug uztruks. Tik man taip keista- kodel namuose
Gal tikrins, kokiom salygom gyvenam?

QUOTE(Selva @ 2010 05 08, 11:27)
O as apturejau toki idomu skambuti vakar- skambino akusere. Sako gavau zinia is jusu seimos daktares, kad esat nescia, tai paskambinau susitarti vel pirmo vizito.
Tai ka, kt penktadieni lauksiu sveciu- surasys ligos istorija, atsakys i klausimus, pamatuos spaudima, patikrins slapima- sake apie valanda mazdaug uztruks. Tik man taip keista- kodel namuose

na zinok jau manes nestebina

QUOTE(Selva @ 2010 05 08, 11:27)

Ne dėl salygų

Labai brangi paslauga, tai reta PCT dabar išgali tokią prabangą. Pasisekė tau

Mezgea, labai uzjauciu del tavosios savijautos. Tikrai, LT buru dare turimus, ziuretu, ar del skysciu trukumo nesikaupe acetonas slapime- tokiu atveju ir laseline butu state
As zinok nezinau, ar cia ligonines midwife, ar musu Surgery midwife. Ji tik tiek pasake, kad gavo siuntima is mano GP ir kad pirmas susitikimas buna pas nestuke namuose. Kaip supratau, tai tik pirmas, o ne visi
Kazkaip manau, kad med kabinete vis tiek daugiau ka apziuret gali, tarkim, kad ir pasverti (neturiu savu svarstykliu)
O kad ta pati akusere priimtu gimdyma- tai vis tiek gi priklausys ar jos pamainoj gimdysiu
Cia gi kaip- baigiasi pamaina ir eina namo

QUOTE(Taistė @ 2010 05 08, 11:58)
Ne dėl salygų
Kai kuriose ligoninėse tokia politika - tau paskiriama akušerė, kuri tave visą neštumą lankys, prižiūrės ir (nors vėl - priklauso nuo ligoninės) gimdymą priims (ne namuose, nebent pageidausi
).

As zinok nezinau, ar cia ligonines midwife, ar musu Surgery midwife. Ji tik tiek pasake, kad gavo siuntima is mano GP ir kad pirmas susitikimas buna pas nestuke namuose. Kaip supratau, tai tik pirmas, o ne visi

Kazkaip manau, kad med kabinete vis tiek daugiau ka apziuret gali, tarkim, kad ir pasverti (neturiu savu svarstykliu)

O kad ta pati akusere priimtu gimdyma- tai vis tiek gi priklausys ar jos pamainoj gimdysiu

QUOTE(Selva @ 2010 05 08, 12:08)

Ne. 'Naminės' akušerės dirba su tam tikru skaičium neštukių, neturi pamainų labour ward, atvažiuoja kada reikia

Man rodos namie tikrai geriau, negu Surgery šalia kosinčiu ir čiaudinčių ligonių..

QUOTE(Selva @ 2010 05 08, 12:08)
Mezgea, labai uzjauciu del tavosios savijautos. Tikrai, LT buru dare turimus, ziuretu, ar del skysciu trukumo nesikaupe acetonas slapime- tokiu atveju ir laseline butu state

na tokiu atveju, ji jau manau atsives ir svarstykles ir visa kita tave apziureti ir pamatuoti, aisku ant kedes nesodins, bet kiekvienam apsilankymui to ir nereikia manau... vistiek vaziuosi ekoskopo daryt ir tada manau issamiau apziuret turetu