Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir gimdymas Anglijoje

QUOTE(Selva @ 2010 05 06, 23:04)
Jei bjaurus kvapas, tai greiciausiai ne vien grybelis kankina, bet ir bakteriju disbalansas yra- bloguju daugiau, nei geruju. Gal kokia bakterine vaginoze ar kas. Nes grybeliui siaip budongos baltos, tirstos, dazniausiai varskes pavidalo bekvapes isskyros.

Pala, o pienlige yra tas pats kas grybelis? As jau susimaisiau su budingiausiais pozymiais... Kai grybelis - tada niezti? O kai pienlige? Ar atvirksciai? blush2.gif
Lietuviskuose terminuose reikia susigaudyt, o kur dar - angliskuose... doh.gif lotuliukas.gif
Bet gydytoja sake, kad naturalus ir net profilaktiskai naudojamas kartais - naturalaus jogurto truputis ikisto TEN padeda atstatyti vietiniu rugsciu pusiausvyra. Reiks megint. ax.gif

Selva, tikai nezinau nieko apie i namucius vaiksciojancias MW. Poliklinikoje tai per pirma susitikima ir pasveria, ir ugi pamatuoja. Bet nestumo pradzioje daugeliui nesciuju buna bloga - gal del to poliklinika pirmam vizitui ir siuncia MW i namucius. As tai buciau apsidziaugusi, jei butu mane namie aplanke! smile.gif A to sedejau ant tos kedes ir gaivaliojausi... blush2.gif
Tiesa, per nesciuju kursus MW sake, kad po gimdymo lanko namuciuose gimdyve ir leliuka ne todel, kad paziureti kaip tvarkingai gyvena, o kad naujai mamytei ir taip pakankamai streso pastarosiomis dienomis! mirksiukas.gif O jei ta mamyte turi dar ir pora vaikiuku namie lakstanciu - issiruosti i poliklinika jau butu menas... doh.gif cool.gif

Mazgea, uzuojauta ir laikykis! 4u.gif Sloga + zaizdeles - gal atrodo kaip lengva angina. As turejau angina, bet be aukstos temperaturos. Antra diena nulekiau pas GP. Tas tik akis ispute - a ko tu taip anksti - po kokiu 3-4 dienu galejai ateiti. bigsmile.gif Tai sakau - as gi nescia. Angina stipria turejau pries metus. Nenoriu leliuku rizikuoti ir liga uzsileisti ir gerti antibiotikus! O ka jis - pienuko silto su citrina, medaus, gerklyte paskalauk su druska... Viskas. ax.gif Blogumas - normalu - nescia; galva truputi plaukioja - nestumas ir sloga.
Liga neisisiautejo, bet kosulys siaubingas buvo. Kai ciulpiami - saldantys saldainiukai nebepadedavo naktim miegot - nusipirkau vaistinej vaikisko skyscio nuo kosulio (vaistines gydytoja sake kad tinka ir nescioms). biggrin.gif
O del tableciu nescioms nuo pykinimo - kas nori - jas geria, bet daugelio nuomone - geriau pakenteti (jei imanoma pakenteti). Visgi - tai chemija. Mano GP sake - kentek jei gali, o jei jau tikrai ziauriai... unsure.gif

Man nestumo pradzioj labai norejosi tu tyrimu susijusiu su nestumu kuo greiciau. O savijauta buvo labaaaaaaaaaai nekokia - neatpazinau savo kuno ritmo, pradejo keistis pojuciai, temperamentas, skoniai,... Nebeatpazinau saves net veidrodyje - veidas sukudo kazkaip... Ir niekas negalejo paaiskinti itikinamai, tiesiog - diagnoze - nescia. biggrin.gif Nezinau kaip Lt nestukems rupinasi, bet cia - labai didele itaka daro ,,naturalus gamtos atrankos budas". STIPRYBES VISOMS IR VIDINES RAMYBES!!! nestuke.gif 4u.gif (tfu tfu tfu - man jau nebedaug beliko... doh.gif mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 08, 18:57)
Pala, o pienlige yra tas pats kas grybelis? As jau susimaisiau su budingiausiais pozymiais... Kai grybelis - tada niezti? O kai pienlige? Ar atvirksciai? blush2.gif
Lietuviskuose terminuose reikia susigaudyt, o kur dar - angliskuose...  doh.gif  lotuliukas.gif

Taip, pienlige ir grybelis- tas pats brudas mirksiukas.gif

Supermamos pagrindiniam puslapyje perskaiciau, kad apie 9sav gali pradeti kankinti "nesciuju sloga". Tai sukelta hormonu, tad ir vaistai cia bergzdi. Nebent paplaut druskuotu vandeniu, stai taip...

O pykinimas tai pykinimui nelygu... Jei jau vemiama kraujais, jei nepriimama net skysciu, tai reiketu susizgribt.

Visoms sveikatos ir ramybes- antrinu p. Raganytei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 08, 18:57)
Pala, o pienlige yra tas pats kas grybelis? As jau susimaisiau su budingiausiais pozymiais... Kai grybelis - tada niezti? O kai pienlige? Ar atvirksciai? :geda2:
Lietuviskuose terminuose reikia susigaudyt, o kur dar - angliskuose...  :oh  :lotuliukas:
Bet gydytoja sake, kad naturalus ir net profilaktiskai naudojamas kartais - naturalaus jogurto truputis ikisto TEN padeda atstatyti vietiniu rugsciu pusiausvyra. Reiks megint.  :ax:

Selva, tikai nezinau nieko apie i namucius vaiksciojancias MW. Poliklinikoje tai per pirma susitikima ir pasveria, ir ugi pamatuoja. Bet nestumo pradzioje daugeliui nesciuju buna bloga - gal del to poliklinika pirmam vizitui ir siuncia MW i namucius. As tai buciau apsidziaugusi, jei butu mane namie aplanke!  :) A to sedejau ant tos kedes ir gaivaliojausi...  :geda2:
Tiesa, per nesciuju kursus MW sake, kad po gimdymo lanko namuciuose gimdyve ir leliuka ne todel, kad paziureti kaip tvarkingai gyvena, o kad naujai mamytei ir taip pakankamai streso pastarosiomis dienomis!  :mirksiukas: O jei ta mamyte turi dar ir pora vaikiuku namie lakstanciu - issiruosti i poliklinika jau butu menas...  :oh  B)

Mazgea, uzuojauta ir laikykis!  :4u: Sloga + zaizdeles - gal atrodo kaip lengva angina. As turejau angina, bet be aukstos temperaturos. Antra diena nulekiau pas GP. Tas tik akis ispute - a ko tu taip anksti - po kokiu 3-4 dienu galejai ateiti.  :bigsmile: Tai sakau - as gi nescia. Angina stipria turejau pries metus. Nenoriu leliuku rizikuoti ir liga uzsileisti ir gerti antibiotikus! O ka jis - pienuko silto su citrina, medaus, gerklyte paskalauk su druska... Viskas.  :ax: Blogumas - normalu - nescia; galva truputi plaukioja - nestumas ir sloga.
Liga neisisiautejo, bet kosulys siaubingas buvo. Kai ciulpiami - saldantys saldainiukai nebepadedavo naktim miegot - nusipirkau vaistinej vaikisko skyscio nuo kosulio (vaistines gydytoja sake kad tinka ir nescioms).  :D
O del tableciu nescioms nuo pykinimo - kas nori - jas geria, bet daugelio nuomone - geriau pakenteti (jei imanoma pakenteti). Visgi - tai chemija. Mano GP sake - kentek jei gali, o jei jau tikrai ziauriai...  :unsure:

Man nestumo pradzioj labai norejosi tu tyrimu susijusiu su nestumu kuo greiciau. O savijauta buvo labaaaaaaaaaai nekokia - neatpazinau savo kuno ritmo, pradejo keistis pojuciai, temperamentas, skoniai,... Nebeatpazinau saves net veidrodyje - veidas sukudo kazkaip... Ir niekas negalejo paaiskinti itikinamai, tiesiog - diagnoze - nescia.  :D Nezinau kaip Lt nestukems rupinasi, bet cia - labai didele itaka daro ,,naturalus gamtos atrankos budas". STIPRYBES VISOMS IR VIDINES RAMYBES!!!  :nestuke  :4u: (tfu tfu tfu - man jau nebedaug beliko...  :oh  :mirksiukas: )

del grybelio tai as zinau toki buda kaip kefyras, bet ji man sake tiesiog gerti, jo gerti vis profilaktiskai, o as ji seip ir megstu, tik cia gaila toli grazu kefyras ne lietuviskas :verysad: taiva i mane niekas rimtai neziuri... gerkle jau kaskiek aprimo, nes geriu smecta, jau buvo kritine diena uzvakar kai tik asaros ir vemimai :unsure: isgeriau to ir galiu pasakyti, rugstis aprimo, nepykina ir nevemiu :super jau vakar dietini maista pradejau valgyti, jau vis pazanga, nei kad tik vemimas ir baime i burna kaska ir isidet, vanduo net gerklej strigo :oh bet va kosciu jau, tai gera mintis reikes pasiziuret vaikisku vaistu nuo kosulio, vakar radau smectos lenkiskoj tai prisipirkau, dar sakiau pagersiu pora dienu ir poto darysiu pertraukele, vakar nuejau i vaistine, paprasem nuo slogos vaistu, tai pasirinkimas didziulis, bet kai pasakem kad pregnant iskarto atsakymas no no no :oh nesigydysiu jauciu ir bijau kad isivarysiu rimtu ligu... draugas jau juokiasi sako tuoj abu kovosit uz gyvenima ar as ar tigriukas, kuris kuri :unsure:
Atsakyti
mazgea,del pykinimu tai jie nesites visa nestuma,tik pradzioj sunku.nuo pykinimu pabandyk imbiera-sausainius,arbata..metu arbata skatina virskinima... nuo gerkles man labai medus padedavo,o jei vanduop gerklej stringa-pabandyk i stikline vandens(geriau kambario temperaturos,jei gali)citrinos sulciu isispaust.man dar labai padedavo angliukas-paprasiau kad is lt drauge atsiustu
Atsakyti
Merginos, šita tema nėra skirta plepesiams. Ji yra informacinio pobūdžio, o paplepėjimams yra skirtas skyrelis Nėštukių pašnekesiai smile.gif

Moderatorė HappyAngel
Atsakyti
Dar siek tiek info toms, kas ruko ir planuoja patapti nestuke Anglijoje. Del rukymo metimo. Yra tokios tabletes (pavadinimo tikslaus neprisimenu), kurias israso GP ir kurias pagerus - tikrai mesit ruktyi. Jau 3 mano pazystami seni pypkoriai mete rukyti ir ziaugcioti pradeda kai salia kasnors uzsiruko. Tie vaistai/tabletes kainuoja apie 7 svarai. Asmeniskai neismeginau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 10 gegužės 2010 - 10:39
QUOTE(Mazgea @ 2010 05 10, 00:53)

Rugstis nei LT nei dar kur nerea liga ir tikrai nera gastritas,nusipirk gavascon.
Gerkle nestumo metu nera gydoma,skalauk druska ir gerk arbatas.
Vemimas jei tai nera roto ar noro virusas,o tiesiog nestumo vemimas irgi nera liga.
Uzsienio nestukiu temoje dauguma is UK ir ten nereik skaityt metu susirasinejimo,o pagalbos ir atsakymu sulauksi zymiai greiciau nei cia,nes ten daugiau bendraujanciu mirksiukas.gif
Dar jei laaabai jau neramu galu nueit i privacias lietuviskas klinikas ju yra londone.
Atsipalaiduok ir dziaukis nestumu,jo metu vaistai skiriami tik kritiniu atveju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amber+ @ 2010 05 10, 07:36)
Rugstis nei LT nei dar kur nerea liga ir tikrai nera gastritas,nusipirk gavascon.
Gerkle nestumo metu nera gydoma,skalauk druska ir gerk arbatas.
Vemimas jei tai nera roto ar noro virusas,o tiesiog nestumo vemimas irgi nera liga.
  Uzsienio nestukiu temoje dauguma is UK ir ten nereik skaityt metu susirasinejimo,o pagalbos ir atsakymu sulauksi zymiai greiciau nei cia,nes ten daugiau bendraujanciu mirksiukas.gif
Dar jei laaabai jau neramu galu nueit i privacias lietuviskas klinikas ju yra londone.
  Atsipalaiduok ir dziaukis nestumu,jo metu vaistai skiriami tik kritiniu atveju 4u.gif

na as pasakysiu ir pasikartosiu su savo nuomone unsure.gif as problemu ir anksciau turejau su skrandziu, nuolat turedavau ji gesint, ir specialiai gerti vaistus... as kalbejau su medike is lietuvos, siandien laukiu kol ji pasitars su savo kolegem ginekologem ir patars ka bent laikinai man daryti... nes cia pagalbos niekas neteikia nesciosioms... jei neskaitei mano zinuciu tai as buvau jau kelias dienas praktiskai be maisto, isgerdavau vos pora stikliniu vandens per visa diena, nes kiekvienas gurgsnis atsidurdavo iskarto klozete... ir jis negydomas? ir tai yra normalu? as nekalbu apie rytini pykinima ar kokio kito konkretaus laiko pykinima, o apie apvalia para... zinai as nuejus nustebau, kad net tyrimu nepadarius, pamaigius gerai pilva ir pasakyti kad viskas normalu blink.gif kai jie gyvenime mano nei slapimo nei kraujo tyrimu, nera mate? skysciu praradimas seip nera gerai nesciai... na ir man absurdiskas pasakymas, kai vemsi krauju skambink 999 blink.gif o virusas ka as zinau... jokio gydymo... sloga galva spaudzia, dar tik truksta sinusito... nuo gerkles net ledinukus uzdraudzia kur net nera parasyta kad nescioms pakenktu... o su gerkle, kurios neina isgydyti tol kol is skrandzio nenustoja rugstys eit, tikrai druska ir vanduo nepadeda!!! plius dar kosulys, bet kol plauciuose, neatsirado kokiu labai rimtu, bedu tol niekam neidomu... tai tik toks klausimas, savimi pradeti rupintis, tada kai is lovos nepakyli? ir jau i ligonine guldytu? mielu noru apsilankyciau ir privaciai lietuviu klinikoj, bet deja, man iki londono kelios valandos keliones... ir tikrai per sunku butu man ta kelione, sory gal jums keista bet ne visi lietuviai gyvena londone ir jo priemiesti !!! doh.gif o uzsienio nestukiu pokalbiuose buvau, bet labai sunku spet ten skaityti ir ieskoti, info, nes be situ negalavimu ir sitos gydymo sistemos jos bendrauja ir kitomis temomis... nesuprantu kam si tema jei ji tokia turi buti formali... juk ne medikai ji raso... mes neplepejom kas kur gyvena, kas ka veikia... blink.gif cia kalbam tik apie SVEIKATA ir jos TEIKIAMA PRIEZIURA!!! ir ieskom sprendimo kai jos nesulaukiam...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazgea: 10 gegužės 2010 - 10:32
Sveikos merginos.

Mano drauge UK gimde pries 8 menesius ir siandien prasitare, kad pagimdziusi is ligonines gavo laiska- prasyma irodyti, kad ji turi teise i nemokama NHS gydyma.

Nors ji ES piliete (lietuve), pateikti paso nepakako- jos prase irodyti, kad dirba- ji nese payslipus. Ji suprato, kad jei nedirbtu, tai ji turetu susimoketi uz ligonines paslaugas, nebent ji butu isigijusi privatu sveikatos draudima.

As biski pasimeciau- maniau, kad ES pilieciai automatiskai turi teise i nemokama NHS gydyma, o juo labiau- gimdyma, juk net nestumo prieziura mums nemokama ir niekas nieko irodyti nepraso g.gif

Gal ka apie tai zinote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selva: 16 gegužės 2010 - 00:07
nenoriu klaidint,bet ES pilieciam yra teikiama nemokama skubi pagalba.ligoninej labai daug lankstinuku ta tema,bet niekada nesidomejau.kaip sakoma nhs nera nemokama-juk moki mokescius,ni... va ir susimoki uz sveikatos prieziura.speju reikia yrodyti kad dirbi arba darbo birzoj arba mokaisi g.gif .
Bet cia tik mano nuomone,nenoriu nieko klaidint
Atsakyti
Tai tada tos mamytes, kurios nedirba, nesimoko- turi moketi is savo kisenes?.. blink.gif
Atsakyti
With the exception of charges for some prescriptions and optical and dental services, the NHS remains free at the point of use for anyone who is resident in the UK. That is currently more than 60m people. It covers everything from antenatal screening and routine treatments for coughs and colds to open heart surgery, accident and emergency treatment and end-of-life care.

Although funded centrally from national taxation, NHS services in England, Northern Ireland, Scotland and Wales are managed separately

va ka radau,tai gal noreju isitikinti kad zmogus gyvena UK?
Atsakyti