Įkraunama...
Įkraunama...

Sapnuojam toliau 8 dalis

QUOTE(ramaska2 @ 2009 08 21, 17:25)
aciu dideliausias 4u.gif labai man tinka 4u.gif teskite savo domejimasi toliau tikrai vertingi patarimai ax.gif

ačiū už paskatinimą 4u.gif man pačiai labai įdomu save išbandyti šitoj srity.
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2009 08 21, 20:46)
O dėl antrod dalies - giminaičių - nežinau. Nenorėčiau, kad būtų kaip buvę ar liktų kaip yra. Man pasirodė, kad jie atėjo, kad perimtų kažkokias funkcijas, padėtų kažką (pagalvojau apie artėjančius sunkumus...)

Su sapnais taip ir yra - pats geriausiai žinai (jauti), ką sapnas reiškia, o pašalinis (šiuo atveju - aš) tegali padėti į sapną pažvelgti kitu kampu, kuriuo galbūt pačiai nekiltų minties žiūrėti mirksiukas.gif . Ir dar kas įdomu - sapną įdomiau pašaliniam analizuoti, kai nieko nežinai apie asmens gyvenimo situaciją, kad sapną matytum be konteksto ir kiltų "grynos", neužkrautos turima informacija asociacijos. Užuomina apie artėjančius sunkumus gali skatinti kryptingiau asocijuoti sapną, kad, pvz, kaip pati ir sakot, grįžtantys giminaičiai perimtų kažkokią funkciją, o sunkumų akivaizdoje kas tai galėtų būti? Saugumo, palaikymo, užtarimo paieška, išminties lobynas (kas geriau nei amžių nugyvenę ir net mirtį matę žmonės gali patarti gyvenimiškose situacijose?), stabilumo, ramybės uostas (nes grįžta pas save į namus - namai tradiciškai asocijuojami su šiluma, ramybe ir kitais gerais dalykais). Tai, fantazuoju, gal jų funkcija, kurią Jūsų pasąmonė simboliškai išreiškė per sapną, ir yra tas "buvimas šalia", kai sunku (kad nesijaustum paliktas vienas), "teisingas nukreipimas", kai reikia, bei, galiausiai, pagalba "grįžti į namus" (stabilumą, ramybę), kai sunkumai baigiasi.

Tik, kadangi sapnais domiuosi psichologijos kontekste, tai į sapno veikėjus žiūriu simboliškai - jie nėra tie, kuriuos mes akivaizdžiai matome (pvz. tėtis nebūtinai yra tėtis), jie yra pasąmonės sukurtas mums tuo metu aktualus simbolis (pvz. tėtis gali įkūnyti ir reikšti autoritetus, galią, santykį su šeima, su vyrais ir pan.). Taigi ir giminaičių atveju - jie nebūtinai yra giminaičiai, jie gali būti simbolis ieškomo palaikymo, išminties, sunkumų įveikimo pavyzdys ir pan. (tai, su kuo Jums asmeniškai jie asocijuojasi).

Ir dar. Kuo detaliau papasakojamas sapnas - tuo geriau interpretuoti, nes detalės (spalva, tekstūra, objektai, sapnuojančiojo jausena, kylančios sapne mintys) kartais ir yra esmė.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 21, 23:38)
Džiugu, kad atsirado nauja sapnų aiškintoja  4u.gif

ax.gif aš kol kas ne aiškintoja, aš tik interpretuotoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(artitoli @ 2009 08 22, 07:57)
ax.gif aš kol kas ne aiškintoja, aš tik interpretuotoja smile.gif

Šie žodžiai yra sinonimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 08 22, 11:08)
Šie žodžiai yra sinonimai smile.gif

o jus irgi sapnus aiskinat ax.gif
Atsakyti
Aš pastaruoju metu vis sapnuoju katinus. Ir tai vis pasikartojantys sapnai. Vienas buvo toks, kad aš šnekėjausi su katinu ir jis man kažką patarinėjo, o paskui puolė mane. Drąskė rankas. aš pasižiūriu, o mano rankos kruvinos kruvino, ir niekaip negaliu apsiginti. Kitą naktį sapnavau daug mažų kačiukų, tokie mieli, jie žaidžia aš juos glostau.
Kaip manot, tai kažkokia grėsmė? Ta prasme, tas užpuolęs katinas. Ir tie sapnai tokie ryškūs, kad atsibusus ir pamačius savo katę, net sustingau, išsigandau....
Atsakyti
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 08 22, 14:26)
Aš pastaruoju metu vis sapnuoju katinus. Ir tai vis pasikartojantys sapnai. Vienas buvo toks, kad aš šnekėjausi su katinu ir jis man kažką patarinėjo, o paskui puolė mane. Drąskė rankas. aš pasižiūriu, o mano rankos kruvinos kruvino, ir niekaip negaliu apsiginti. Kitą naktį sapnavau daug mažų kačiukų, tokie mieli, jie žaidžia aš juos glostau.
Kaip manot, tai kažkokia grėsmė? Ta prasme, tas užpuolęs katinas. Ir tie sapnai tokie ryškūs, kad atsibusus ir pamačius savo katę, net sustingau, išsigandau....

Būtent grėsmė. Katės paprastai reiškia priešus, nemalonumus. O ir maži meilūs kačiukai gali iš pasalų įkąsti.
Atsakyti
QUOTE(Forget The Pain @ 2009 08 22, 16:26)

Man abu sapnai yra apie santykį. Tik skirtumas jų toks: santykis su kuo ir koks santykis?

Iš esmės abu sapnai skiriasi tuo, kad pirmame sapnuojamas suaugęs, nepriklausomas, su susiformavusiu charakteriu katinas, o antrame – maži, dar, greičiausiai, globos reikalingi kačiukai. Dėl to ir santykis skirtingas – su katinu jaučiama grėsmė, jaučiama jo agresija sapnuotojos atžvilgiu, sapnuotoja šalia jo jaučiasi bejėgė, negalinti apsiginti (sužalojamos rankos, kuriomis būtų galima gintis). Su mažiukais kačiukais jaučiamasi, spėju (nes nebuvo paminėta), saugiai, jaukiai, ramiai – kuriamas globos, rūpesčio santykis su tais, kurie yra pažeidžiami, dar priklausomi ir savo nepriklausomybė galbūt nekelia grėsmės.

Iškyla klausimai apie sapnuotojos realybę: kaip ji reaguoja grėsmės, puolimo situacijoje? Sapnas lyg ir duoda mintį, kad jaučiant agresiją sapnuotojai „svyra rankos“, atimamos jėgos...? Gal kažkokioj konkrečioj situacijoj yra atsidūrusi sapnuotoja ir jaučiasi negalinti apsiginti, nors jaučiasi esanti puolama? Kraujas sapne irgi byloja apie "gyvybės syvus", apie tai, kas iš esmės gyvenime yra esminio - tokią stiprią galią tas išorinis grėsmės šaltinis sapnuotojai.

Kiti klausimai: kaip mezgamas santykis su nepriklausomais, mažai pažįstamais asmenimis (suaugę katinai tradiciškai siejami su mistika, sunkiai pažįstamais dalykais)? Sapnas lyg ir kuždėtų, kad jų prisibijoma...? Arba jie suvokiami kaip grėsmė asmeniniam saugumui? Arba nebūtinai apibendrintai – galbūt yra konkretus suaugęs žmogus, su kuriuo santykis yra problematiškas, nes juntama grėsmė, agresija, priešiškumas iš jo pusės? O kaip santykis su tais, kurie jaučiasi bejėgiai, priklausomi (pvz, vaikai, neįgalieji, gyvūnai, mažiau brandūs asmenys ir pan.)? Iš sapno panašu, kad su jais mezgamas saugesnis santykis, nes sapnuotoja moka rūpintis ir bendrauti su tais, kurie yra pažeidžiami? Tokie mano pastebėjimai.
Atsakyti
Sveikos, man idomu, ar tiesa, kad jei zmogus apie tave labai galvoja - tu ji daznai sapnuoji? g.gif O gal todel, kad pats apie ta zmogu galvoji? Netikiu visokiais abra kadabra, bet jau penki metai sapnuoju zmogu, kurio nebenoreciau sapnuoti, nei po to galvoti, nezinau ka daryti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(te verde @ 2009 08 22, 21:32)
Sveikos, man idomu, ar tiesa, kad jei zmogus apie tave labai galvoja - tu ji daznai sapnuoji?  g.gif O gal todel, kad pats apie ta zmogu galvoji? Netikiu visokiais abra kadabra, bet jau penki metai sapnuoju zmogu, kurio nebenoreciau sapnuoti, nei po to galvoti, nezinau ka daryti.  doh.gif

Aš irgi netikiu abra kadabrom smile.gif, todėl sakau, kad sapnas apie kitą žmogų kalba tik apie tave, o ne apie kitą žmogų. Kitas žmogus - pasąmonės sapnuotojui duotas simbolis, įkūnijantis sapnuotojui svarbius aspektus. Todėl sapnuojant tą patį žmogų derėtų savęs paklausti - kokius jausmus jis man sukelia? kodėl būtent šiandien aš jį sapnuoju? kuo panašios sapnų apie tą žmogų situacijos arba mano jausmas sapne? ir t.t.

Jei žmogus sapnuojamas dažnai, čia gali būti keli svarbūs aspektai: a) pasąmonė nori duoti kažkokias svarbias užuominas apie neišspręstas situacijas su tuo žmogumi (gal užslėptas pyktis, neišsiaiškinti konfliktai, neišsakyti jausmai, neradimas to žmogaus vietos savo gyvenime, negalėjimas paleisti ir t.t.); cool.gif pasąmonei tas žmogus yra labai dėkingas simbolis ir jį "išmesdama" pasąmonė nori parodyti ne tą žmogų, o tai, ką jis simbolizuoja (pvz. užslėptą pyktį, baimę netekti, nenorą įsipareigoti ir pan. - tai, su kuo tas konkretus žmogus sapnuotojui asocijuojasi).

Ir dar. Čia gali veikti vienas negudrus psichologinis momentas, vadinamas "negalvok apie rožinį dramblį". Pabandykite žmogui pasakyti "negalvok apie rožinį dramblį" ir ką žmogus darys? O gi galvos apie rožinį dramblį! Tai gal su sapnais panašiais - "nenoriu sapnuoti to žmogaus" pasąmonei duoda signalą jį susapnuoti wink.gif
Atsakyti
Siandien sapnavau labai baisu, siurpu (man) sapna.. Sapnuoju, kad einame su mano vaikinu i kapines, o jos tokios paleistos, senos, medziai be lapu, toks dangus lyg apniukes, zodziu labai niuru, matosi daug kryziu irgi senu, pasvirusiu visaip, ir kas idomiausia vidyryje tu kapiniu stovi namas. Senas ir apleistas, medinis, kazkodel mes turejome tame name nakvoti, buvo labai baisu, bet sapne as guliu lovoje tame name ir pro langa matau tas kapines, kryzius, zinau, kad vaikinas guli salia manes, nors jo per visa sapna nemaciau, tik zinau, kad salia. Na, mastau sapne, baisu, bet nieko cia tokio, reikia pasistengti greiciau uzmigti, uzmigau sapne, po to prabudau nakti (irgi sapne), ir jau ziuriu is po kaldros akies karasteliu ar kas nesivaidena, ir lb lb baisu, as visa po kaldra, smezuoja kazkas, lygtai sujuda..Na kazkaip ismeigojom ta nakti, ryte suzinau, kad salia stovi dar vienas namas tose kapinese, ir ten irgi zmones nakvojo, jauni, bet jiem ten kosmarai buvo, vanduo liejosi, vaidenosi, ir jie po tos nakties is to gretimo namo issikraustys.
Paskaiciau internete sapnu reiksmes, tai daugelyje tinklapiu raso, kad kapines sapnuoti reiskia mazdaug, kad neteksiu artimu zmoniu...Kitame tinklapyje raso, kad tai laime ir pan. kuo tiketi? Ir dar tas namas kapinese, atsibudusi labai blogai jauciausi, gerai, kad baigesi tas sapnas. verysad.gif Pats sapnas toks bespalvis, niurus, tamsus...
Gal kas nors galetu man paaiskinti, ka toks derinys galetu reiksti? Is vakaro jokiu siaubiaku neziurejau, ir seip neziuriu as baisiu filmu, su niekuo nesipykstu, is kur tokius vaizdus mano pasamone paiso?? Vienintelis dalykas tai, kad mano seneliai kazkada gyveno kaime name, kuris buvo netoli kapiniu, bet tikrai ne prie pat ju, bet vistiek mama pasakodavo, kad baisu jai budavo eiti nakti i tualeta, tai as galvojau, kad niekad negaleciau tokiam name gyventi, o cia namas vidury kapiniu! Tai man buvo lb lb baisu.
Atsakyti
Sveiki.
Ar galėtumėte paaiškinti, ką tai reiškia. Mama jau kuris kartas sapnuoja, kad mano seseriai nepažįstama mirusi moteris dovanoja masyvų auksinį žiedą su sesers monograma.

Ačiū
Atsakyti
Sapnuoju aš vieną kartą, kad su bendradarbe noriu nusipirkti bulvių. Nusiperku, atrišu maišą, o ten, suspsuvusios pilna kirmėlių, metu tą maišą, o bendradarbė sako, kur tu eini palauk mašinos. Aš ir laukiu, o atvažiuoja katafalkas..... Br verysad.gif Retai sapnuoju ,bet vdada nesamones..... Kiti per miegus juokiasi. norėčiau ir aš unsure.gif
Atsakyti