Įkraunama...
Įkraunama...

Celiulitas IV dalis, Kovojame toliau!

QUOTE(Dita555 @ 2009 09 10, 20:14)
o man nedasuto  blush2.gif Tai reikia tu skysciu ar ne? gal reikia mazinti skysciu kieki? ir kaip yra su vaisiais? Visada maniau, kad reikia valgyti daug vaisu ir gerti skysciu, bet pasiskaicius komentarus pradejau abejoti. doh.gif

Reikia klausyti savo organizmo, o ne gerti vandens po 3 litrus, ns taip sako dvi ar trys bobutes. Aisku, jei tave taip troskena,tai , prasom, gerk, bet per prievarta niekada nieko nereikia daryti.
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2009 09 10, 20:14)
o man nedasuto  blush2.gif Tai reikia tu skysciu ar ne? gal reikia mazinti skysciu kieki? ir kaip yra su vaisiais? Visada maniau, kad reikia valgyti daug vaisu ir gerti skysciu, bet pasiskaicius komentarus pradejau abejoti. doh.gif

tai apie ka as ir sneku, kad musuose tiek dezinformacijos, kad baisu unsure.gif tas "daugiau vandens, daugiau vaisiu ir darzoviu" privedo prie to, kad inkstai nespeja perdirbti vandens, o vanduo celiulitui kirvis doh.gif
zodz..vanduo irgi storina biggrin.gif kitaip ir negali buti, juk jis pasiskirsto kune, jei inkstai nesugeba jo perdirbti ir pasalinti...sian vel isgeriau tik 2 stiklines (ne is karto, o po truputi), kita dali gavau su vaisiais ir darzovem, sriuba smile.gif ziuriu, kad apsieinu be arbatos visai, gal cia mane tunas tonizuoja biggrin.gif
Atsakyti
Tai va, geriausia klausyt, ka organizmas sako
Atsakyti
Mano nuomonė yra tokia: vandens reikėtų ne mažiau kaip pusantro litro išgerti per dieną, valgyti daugiau daržovių nei vaisių, gerti daugiau daržovių sultis, o ne vaisių ir jas gerti iki pietų. O arbatos ar kavos- ne daugiau kaip du puodeliai per dieną, nebent geri kokių nors vaistažolių arbatą, kai yra kažkokių sveikatos problemų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 10, 21:19)
Mano nuomonė yra tokia: vandens reikėtų ne mažiau kaip pusantro litro išgerti per dieną, valgyti daugiau daržovių nei vaisių, gerti daugiau daržovių sultis, o ne vaisių ir jas gerti iki pietų. O arbatos ar kavos- ne daugiau kaip du puodeliai per dieną, nebent geri kokių nors vaistažolių arbatą, kai yra kažkokių sveikatos problemų.

Bet jei per dina suvalgai 5 bliudukus sriubos, tai jau 1,5 l. vandens nereiketu.. ax.gif Ypac jei per prievarta
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2009 09 10, 21:05)
Tai va, geriausia klausyt, ka organizmas sako

dabar as klausau organizmo drinks_cheers.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 10, 21:19)

1.5 l tai butu ~ 7 stiklines...kodel taip manai? as tai geriau, nes maniau (prisiskaiciusi), kad odai daug reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(naura14 @ 2009 09 10, 20:26)
Bet jei per dina suvalgai 5 bliudukus sriubos, tai jau 1,5 l. vandens nereiketu..  ax.gif Ypac jei per prievarta

Kas čia tiek tos sriubos suvalgo? Ir gal bliūdukai maži? Sriubą valgau ne kasdien paskutiniu metu, nemanau, kad ji tokia jau būtina.
Atsakyti
Informacija tokia radau:

Kas yra celiulitas? Celiulitas atsiranda, kai padidėjusios riebalų ląstelės užkemša kraujagysles, užkirsdamos kelią naudingų maistingų medžiagų patekimui bei toksinų (organizmo veiklos atliekų) šalinimui. Padidėję ląstelių toksinų kiekiai pakeičia ląstelių metabolizmą. Šis pokytis veda prie kolageno skaidulų, supančių ląsteles, sukietėjimo ir aplink esančių audinių sutinimo. Tuomet šios sukietėjusios skaidulos traukia odą žemyn, o sutinę audiniai stumia odą aukštyn. Tokiu būdu susidaro “apelsino žievės” pavidalo duobutės ir kalniukai, vadinami celiulitu.

Kai tuo tarpu genetika ir mitybos įpročiai – tai faktoriai, kurie apsprendžia ląstelių dydį, tai hormonai čia taip pat vaidina didelę rolę, nes net ir labai liesi žmonės turi celiulitą. Dažniausiai celiulitas yra aptinkamas ant šlaunų, sėdmenų, tačiau taip pat gali būti ir ant kelių, klubų, žemutinės pilvo dalies ir pažastų.

Kas turi celiulitą? Bet kas gali turėti celiulitą. Netgi liesi žmonės. Iš tiesų, visos moterys, kurios nėra išsekusios, visos turės vienokių ar kitokių celiulito požymių. Celiulitas yra labiau būdingas moterims, nei vyrams. Yra manoma, kad tai yra moteriško kūno riebalų (kalorijų), skirtų nėštumui, sandėliavimo rezultatas. Be to, moterys yra labiau linkusios turėti celiulitą dėl to, kad jų kūno jungiamieji audiniai, tarpusavyje susiejantys riebalų maišelius, yra supinti vertikaliai. Kai ląstelės ištinsta ir jungiamasis audinys sukietėja ir traukia žemyn, atsiranda duobutės. Vyrų kūne nėra vertikalių jungiamųjų audinių (greičiau tie junginiai panašūs į kampuotus). Todėl nepriklausomai nuo to, kokio dydžio tampa jų riebalų ląstelės, jos netempia žemyn jungiamojo audinio ir todėl neatsiranda duobutės.

Ar cia tiesa, kur paryskinau? Kazkaip keistai man cia atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 10 rugsėjo 2009 - 20:40
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 10, 21:36)
Kas čia tiek tos sriubos suvalgo? Ir gal bliūdukai maži? Sriubą valgau ne kasdien paskutiniu metu, nemanau, kad ji tokia jau būtina.

As be sriubos gyventi negaliu, o su mazais bliudukais nera tikslo net pradeti lotuliukas.gif
Atsakyti
...salinti toksinus yra kepenu funkcija smile.gif
anot to mokslininko, vanduo padaro didziausia zala odai - jei oda silpna (praradusi stangruma), vanduo padaro skylutes, pro kurias riebalai islenda i pavirsiu ir sukimba...to LT psl dar nera, bet tenais jau 4 metai taip yra rasoma, tai vienur, tai kitur...
Papildyta:
preita ziema, kai masazuodavausi, buvau pastebejus, kad pro oda prasisviesdavo tie sukibe riebalai (tokie balti israizgyti grioveliai), dabar ju nebera thumbup.gif faini tie musu organizmai, kad sugeba keistis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mღntvile: 10 rugsėjo 2009 - 21:06
QUOTE(Mღntvile @ 2009 09 10, 21:05)
...salinti toksinus yra kepenu funkcija smile.gif

Ne visus toksinus sugeba pašalinti kepenys. Pvz, jos nesugeba pašalinti tų visų E, kurie yra kremuose, šampūnuose, kosmetikos prekėse ir t.t.
Atsakyti
Klausyti savo organizmo...hmz...o tai jei as kas valanda trokstu savo puslitrinio puodelio karstos arbatos,ka man daryti? g.gif
Atsakyti