Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės, kai mamos arba tėčio jau nebėra.....

Praradau tėtį ne taip seniai, prieš 3 metus, tarp mudviejų buvo tikrai glaudus, artimas ryšys, skaudu... Anksčiau, vaikystėje dažnai pasvajodavau apie "princesiškas" vestuves su visais pribumbasais rolleyes.gif ir kaip tėtis mane atves prie altoriaus būsimam vyrui. Deja, tai niekada neišsipildys. Galbūt, tai ir yra viena iš apsisprendimo tuoktis užsienyje tik dviese, toli nuo visų, priežasčių... O ir giminė iš mano pusės maža, pusbroliai išsilakstę į užsieny, pusė gerų draugių taip pat. MB pusbroliai visi susituokę. O ir šiaip, norisi kažko naujo, nematyto mūsų artimųjų tarpe, būti su savo žmogumi tą dieną tik dviese.
Nežinau ar čia sutapimas, bet mano mama tuokėsi taip pat, kai jos tėčio jau nebebuvo gyvųjų tarpe...

Tai va, o kas tuokiasi čia, Lietuvoje, manau neturėtų graudintis savo vestuvių dieną, geriau aplankyti kapus dieną prieš šventę, ar jai pasibaigus, nurimus visam šurmuliui...
Atsakyti
Pirmą sykį girdžiu, kad važiuojant ant kapų per vestuves prisišauksi nelaimę schmoll.gif mes per vestuves po ceremonijos važiavome ant senelių kapu
Atsakyti
Nepykit, čia tik mano nuomonė.
Bet per vestuves lankyti senelių kapus. doh.gif Tai gal visas gimines? Prosenelius, dėdes ir tetas 'devinto vandens nuo kisieliaus'. Kažkaip kapai ir vestuvės man nesiderina. schmoll.gif
Atsakyti
Kam tas reikia/nereikia lankyt? blink.gif Jei yra noras - lankykit, jei nera - tai ka, vaziuosit tik del 'akiu'? blink.gif
Atsakyti
O ką daryt kai abu mirę tėvai ir brolio vestuvės ant nosies verysad.gif vien tik nuo minties kad reiks ar tai per vestuves pagerbti tylos minute ar kaip kitaip silpna darosi cray.gif gal geriau nieko nesakyti kad visus nesugraudinti per vestuves ir jaunoji jautri verysad.gif
Atsakyti
Važiavom prie mano sesers ir kitų šeiminykščių kapo, nors ji seniau jau mirus. Tai buvo tarsi nebylus jų pakvietimas į mūsų šventę. Nebijau mirusiųjų ir jaučiu, kad išėjusieji palaiko mane. O kad neštų nelaimę - juo labiau netikiu. Greičiau jau apsaugo.
Atsakyti
Pritariu Pašnekutei,kiekvieno širdies reikalas važiuoti ar nevažiuoti,prieš ar po vestuvių.O aš važiavau per savo vestuves pas tėvelį,nors trumpam pabuvom kartu man svarbią dieną.
Atsakyti
O aš žadu aplankyti tėčio kapą prieš ir po vestuvių, juolab, kad jos vyks toli nuo Lietuvos. Kas liečia prietarus, jog vestuvių dieną negalima lankyti mirusiųjų kapų, juos pagerbti, tai visiškai netikiu schmoll.gif kažkoks nuo pagonybės laikų likęs išmislas...
Man labiau skaudu būtų važiuoti tą pačią dieną, nes tikrai žinau, kad susijaudinčiau ir susigraudinčiau, o to nenorėčiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 06, 07:55)
Kas liečia prietarus, jog vestuvių dieną negalima lankyti mirusiųjų kapų, juos pagerbti, tai visiškai netikiu  schmoll.gif kažkoks nuo pagonybės laikų likęs išmislas...

Čia tai jau nesutiksiu. Pagonybės laikais kaip tik žmonės palaikė labai artimus ryšius su mirusiaisiais. Iš tų laikų išlikęs paprotys ant Kūčių stalo palikti maistą per naktį, palikti tuščias lėkštes šeimos mirusiesiems ir t.t. Yra ir tam tikra jų kvietimo maldelė, bet dabar vargu kas ją žino, o tuolab - sako. O pagonybės laikais į visas gyvųjų šventes vėlės buvo kviečiamos. Ir į karą jodavo ne su bet kuo, o su savo "vėliava" - ne audinio skiautė tai buvo, o būtent - "vėlių būrys". Taigi, senovės baltams vėlės buvo savos ir neatskiriama gyvenimo dalis. Tik atėjus krikščionybei papročius, kurių negalėjo pritaikyt, imta naikinti ar "apšmeižti", bauginant visokiais baisumais.
Papildyta:
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 06, 07:55)
Man labiau skaudu būtų važiuoti tą pačią dieną, nes tikrai žinau, kad susijaudinčiau ir susigraudinčiau, o to nenorėčiau  unsure.gif

Aš tai atsiverkiu per laidotuves, o vėliau į kapines einu pasisemt stiprybės, pajust, prisiliest prie amžinybės. Todėl ir ėjau ten per vestuves.
Atsakyti
mano westuwes ne uz kalnu, ir as tecio netekau.. jau 2 metai kaip jo ner... pasitarsiu su mama,sese ir nuspresim waziuoti per westuwes i kapines ar ne...
Atsakyti
QUOTE(hegs @ 2010 07 01, 15:53)
mano westuwes ne uz kalnu, ir as tecio netekau.. jau 2 metai kaip jo ner... pasitarsiu su mama,sese ir nuspresim waziuoti per westuwes i kapines ar ne...

As irgi tecio jau nebeturiu, bet vestuviu diena ant kapu tikrai nevaziuosiu, tegu man seima ir gimines sako ka nori. As asmeniskai negaleciau vestuviu diena isbut kapinese neapsizliumbus, nes zinau tikrai, kad ir taip visa diena galvosiu apie teti ir bus man labai sunku asaras sulaikyt, kad tokia man svarbia diena jo nera salia verysad.gif bet kapiniu atmosfera tikrai nuotaikos nepridetu, makiazas nuplauktu ir siaip ne ta jau nuotaika bus paskui. As nuvaziuosiu is vakaro ir pasibusiu sau ramiai, pamastysiu, galesiu ir issiverkti kiek noresiu,o vestuviu diena jau nevaziuosiu.
Atsakyti
na as pasitariau su seima ir su busimuoju, paskausiau ar busimasis nieko pries neturi?Tai lb nudziugau kai jis pasake, kad butinai turim nuwaziuoti aplankyti mano tetuko, ir pati lb noriu, tokia man swarbia diena pabuti su juo ir pasidalyti sawo laime,ir neswarbu 1 minutei ar 1 walandai mes ten uzsuksim...Ir jei werksiu, tai bus dziaugsmo asaros,nes giliai sirdi zinosiu, kad jis mane augindamas galvojo apie sita diena, kai as uzaugsiu,ir busiu pati graziausia sita diena...ir lb noriu, kad jis mane pamatytu tokia grazia
Atsakyti