QUOTE(djak @ 2009 08 27, 00:52)
Sveikos būsimos mamytės,
prisiminiau vieną dalyką, dėl kurio norėčiau įspėti. Aš visom keturiom pritariu tom mamytėm, kurios giria Klaipėdos GN ir jų personalą. Gulėjau ir patologiniam, apie 10 val. praleidau gimdykloje ir dvi dienas pogimdyviniame - visur buvo liuks. Užkliuvo tik vienas dalykas: viena pogimdyvinio skyriaus akušerė, pažvelgusi į mano krūtis ir spustelėjusi spenelį, pasakė, kad aš turiu mažai pieno ir ji atneš mišinuko... Kadangi aš gimdžiau ne pirmą vaiką, tai pasakiau, kad nereikia, ir tiek. Kitą dieną ji vėl pasiūlė mišinuko, kadangi jos nuomone aš vis tik turiu mažai pieno...
Tai va, nustatyti, ar užtenka pieno kai tik pradeda gamintis priešpienis vien tik spustelėjus, kiek aš suprantu, neįmanoma. Nes jo gaminasi tik keli lašai - tiek kiek reikia lėliukui. Jei vaikas ramus, jei žinda ir tuo patenkintas, net jei ir nieko neištraukia - primaitinti nereikia!!! Jei pradėsit, tai pieno tikrai nebeužteks, nes nežįsdamas vaikas neskatins jo gamybos.
Vėliau išgirdau versiją, kad prekybininkai akušerėms moka, kad jos įkalbinėtų duoti mišinuką ir taip padarytų nuo jo "priklausomus"...
Žodžiu, mamytės, kurios norite maitinti pačios, nepasiduokite lengvai įkalbamos.

Ir man lygiai taip buvo, nors aš ir pirmą vaiklęlį gimdžiau, bet griežtai pasakiau, kad slūlysiu krūtį vaikui tol, kol paims (nes manoji iš pradžių neėmė krūties, o ta akušerė nusprendė, kad pas mane nėra pieno). Ir mes su pupa pravargom bevek visa naktį, ji verkė, ta akušerė vėl atėjo ir sako: "Na, viskas, nebeverkdyk to vaiko, nešu mišinuką", man vėl atsisakius, pasakė: "Vistiek ateisi, pati paprašysi"
Neteko ateiti, o mažytę išmatinau pusę metų
Papildyta:
QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 09 14, 10:26)
Aciu! Siandien reikia paruosti lagamina
SĖKMĖS