Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos GN 10 dalis

QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 09 13, 08:59)
O reikia vaikui imti krema koki, ar muila? Ar viska ten duos? Ir marliukas kam reikalingas?

Asmeniskai as neturejau nei kremo,nei muilo.Kitos pasiima nuo issutimo kremuko vaikiukui.O muilo vaikui tikrai nereikia,uztenka vandenuko.Marliukas reikalingas vaikuciui ,kai maitini ,arba atpila,tai nuvalai.
Atsakyti
QUOTE(sandrute00 @ 2009 09 13, 00:07)
Ankstesniame savo pasisakyme sakiau ir vėl pasikartosiu - iš visų skyrių Klaipėdos GN personalas šalčiausias ir nemaloniausias būtent nėštumo patologijos skyriuje. Nei jos sveikintis moka, nei jos nusišypsoti gali. Ką jau bekalbėti, kad maloniai su pacientėmis bendrautų. O ir gydytojai ten ne ką malonesni. Bet žinot kas juos tokiais daro? Turbūt žinojimas, kad "į kišenę" negausi biggrin.gif Juk kolegos gimdymo ir pogimdyminiame tikrai "iš šalies"prie algos prisiduria smile.gif Taigi ir vaikšto visi ten surūgę biggrin.gif Vienas vargas toms, kurios ten turi ilgiau užsibūti...Gaila, kad skyriaus vedėjas to nemato ir nepraveda auklėjamosios paskaitos.

o jus ten gydotes?ar sypsenas fiksuojat? g.gif ir kodel sakot,kad ten negauna?pati kai gulejau ,palato skaimyne kiso ir akuserei ir gydytojui pinigeliu ir ka?suma nepagreitino nei sveikimo,nei sypsenos praplatino schmoll.gif echo darydamas gydytojas is karto man pasake,lyties neklauskit,nes as koncentruojuos i moters ir kudikio sveikata,o ne lyti ax.gif

p.s.gulejau du kartus,nera ten liux'o klases palatos,akuseres,ale kad butu ziauru ar blogai tai irgi ne..tada tiikrai ne sienos ar akuseres sypsena rupejo.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 09 13, 16:19)

p.s.gulejau du kartus,nera ten liux'o klases palatos,akuseres,ale kad butu ziauru ar blogai tai irgi ne..tada tiikrai ne sienos ar akuseres sypsena rupejo.. 4u.gif

Si nestuma tikrai daug laiko pragulejau patologiniame ,ir as galiu pasakyti,nera ten taip blogai.Cia matyt ,kaip kam. mirksiukas.gif
Atsakyti
Patologiniam buvau pora kartu po kokia 10 dienu, pogimdyviniam tik 19-ta diena israse. Skirtumas yra ir gana zymus, bet viskas priklauso nuo poziurio ir ko zmogus tikisi. Man prieziura geresne buvo pogimdyviniam, "praejau" daug akuseriu, visokiu buvo, net tokiu, kurios nedriso venu badyti ar pakeist kateterius, kviesdavosi kitas, bet visada labai korektiskai ir zmogiskai bendravo.
Taigi reikia nusiteikti pozityviai, tikslingai ir tada viskas bus gerai. Zinoma, reikia visada pasakyti ko reikia, kartoti jei taves negirdi ar galu gale reikalauti. Juk cia svarbiausia jusu ir vaikelio/iu sveikata. 4u.gif
Atsakyti
i pogimdyvini patenka juk jau laimingos seimos,o patologiniam juk neguli siaip zmones ax.gif as manau,kad zmones dirbantys reanimacijoj kokioj irgi nevaiksto issisiepe unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2009 09 13, 09:53)
Asmeniskai as neturejau nei kremo,nei muilo.Kitos pasiima nuo issutimo kremuko vaikiukui.O muilo vaikui tikrai nereikia,uztenka vandenuko.Marliukas reikalingas vaikuciui ,kai maitini ,arba atpila,tai nuvalai.

Aciu! Siandien reikia paruosti lagamina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(djak @ 2009 08 27, 00:52)
Sveikos būsimos mamytės,
prisiminiau vieną dalyką, dėl kurio norėčiau įspėti. Aš visom keturiom pritariu tom mamytėm, kurios giria Klaipėdos GN ir jų personalą. Gulėjau ir patologiniam, apie 10 val. praleidau gimdykloje ir dvi dienas pogimdyviniame - visur buvo liuks. Užkliuvo tik vienas dalykas: viena pogimdyvinio skyriaus akušerė, pažvelgusi į mano krūtis ir spustelėjusi spenelį, pasakė, kad aš turiu mažai pieno ir ji atneš mišinuko... Kadangi aš gimdžiau ne pirmą vaiką, tai pasakiau, kad nereikia, ir tiek. Kitą dieną ji vėl pasiūlė mišinuko, kadangi jos nuomone aš vis tik turiu mažai pieno...
Tai va, nustatyti, ar užtenka pieno kai tik pradeda gamintis priešpienis vien tik spustelėjus, kiek aš suprantu, neįmanoma. Nes jo gaminasi tik keli lašai - tiek kiek reikia lėliukui. Jei vaikas ramus, jei žinda ir tuo patenkintas, net jei ir nieko neištraukia - primaitinti nereikia!!! Jei pradėsit, tai pieno tikrai nebeužteks, nes nežįsdamas vaikas neskatins jo gamybos.
Vėliau išgirdau versiją, kad prekybininkai akušerėms moka, kad jos įkalbinėtų duoti mišinuką ir taip padarytų nuo jo "priklausomus"...
Žodžiu, mamytės, kurios norite maitinti pačios, nepasiduokite lengvai įkalbamos.

bigsmile.gif Ir man lygiai taip buvo, nors aš ir pirmą vaiklęlį gimdžiau, bet griežtai pasakiau, kad slūlysiu krūtį vaikui tol, kol paims (nes manoji iš pradžių neėmė krūties, o ta akušerė nusprendė, kad pas mane nėra pieno). Ir mes su pupa pravargom bevek visa naktį, ji verkė, ta akušerė vėl atėjo ir sako: "Na, viskas, nebeverkdyk to vaiko, nešu mišinuką", man vėl atsisakius, pasakė: "Vistiek ateisi, pati paprašysi" lotuliukas.gif
Neteko ateiti, o mažytę išmatinau pusę metų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(C`est_la_vie @ 2009 09 14, 10:26)
Aciu! Siandien reikia paruosti lagamina  lotuliukas.gif

SĖKMĖS 4u.gif
Atsakyti
Prisiskaičiau čia visokių atsiliepimų apie skyrius. Pati prieš du metus gimdžiau Klaipėdoj. Tai sutinku su tomis, kurios labai gražiai apie pogimdyvinį atsiliepė. Na, nežinau kaip šnekėčiau, jei visą savaitę toj aukštoj lovoj būtų tekę gulėt. Bet jau sekančią dieną sulaukėm eilės į šeimyninę palatą. Turėjom savo tuoletą, savo dušą. Buvo supper. Visos akušerės labai malonios. Visą laiką ateidavo ir pagelbėdavo pakviestos. Mišinuko mažiukui davėm, bet patys paprašėm, nes jis dičkis verkė ištisai net ir pažindęs, o speneliai buvo kraujo pūslėm nuėję jau. Tai porą kartų nuraminom mišinuku. Ir maitinau iki 1,3 metų be problemų.
Tos šeimyninės palatos labai fainai. Dabar galvoju, ką reiks daryt jei šį kartą negausim doh.gif

Dėl gimdymo aš tariausi su gydytoja iš anksto ir buvau labai patenkinta. Prižiūrėjo ji mane ne tik gimdymo metu, bet ir pogimdyviniame lankė (buvo truputį komplikacijų), patarimų duodavo, į rūpimus klausimus atsakydavo. Tikrai negaila nei vieno lito jai mokėto.

Gal kas turit patirties kaip dabar dėl tarimosi su gydytojais? Kokios sumos? Na, norisi iš anksto planuotis ax.gif
Atsakyti
as apie klaipedos GN galiu paskyti tik geriausius zodzius thumbup.gif
gimdziau 3 savaites pries termina, tai gimdyma priiminejo ir akusere ir daktare, niekas nesitarta, nederinta - ant ko papuolem, tas buvo gerai. bet negaliu nieko blogo pasakyti - viska paaiskino, stengesi, priziurejo eiga, linksmai bendravo...
pogimdyvinej vel visos akuserytes linksmos - aiskina ir rodo viska nors ir 3 kartus kol supranti thumbup.gif o kadangi pamainos pasikeite per mano buvimo laika bene kelios, tai taip ir nebesupratom, kaip imanoma duoti akuserei - gi penkioms kas kiekviena pamaina nepriduosi g.gif
tai taip ir isejo, kad nieko neplanave ir niekam nieko nedave isvykom pilnai patenkinti aptarnavimu - tegul tik visos gydymo istaigos taip dirba kaip klaipedos GN mirksiukas.gif
Atsakyti
mane nostalgija apima sita tema skaitant, mat esu klaipediete, pirma cia ir gimdziau, tai taip super viskas buvo - nesitarus, ne lito nedavus...o dabar gyvenimas i Vilniu permete - cia visokiu baisybiu gidziu apie gimdyma... doh.gif norisi grizti atgal... rolleyes.gif
Atsakyti
Baisiausia, ka girdejau, kad jeigu yra daug gimdanciuju, tai sukelia i viena palata, o vyrus isvaro lauk. Ruosiesi zmogus gimdyti kartu su vyru ir se kad nori, va tokia "staigmena" atvykus. Idomu, ar kam nors taip buvo?

Ir dar norit tikekit, norit ne, bet mano didziausia baime yra negauti seimynines palatos. Paskutiniu metu labai padaugejo gimdanciuju, tad tai pasidare visai tiketina. O uzsirezervuoti is anksto tai neuzsirezervuosi, nezinai, kada ta didi diena smile.gif Kitos palatos tai yra tragiskos ir tualetai kitam koridoriaus gale ... Ar tai tiesa? Ar tikrai taip tragiskai, jei neiseitu gauti seimynines palatos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergius: 16 rugsėjo 2009 - 14:55
QUOTE(mergius @ 2009 09 16, 15:55)
Baisiausia, ka girdejau, kad jeigu yra daug gimdanciuju, tai sukelia i viena palata, o vyrus isvaro lauk. Ruosiesi zmogus gimdyti kartu su vyru ir se kad nori, va tokia "staigmena" atvykus. Idomu, ar kam nors taip buvo?

Ir dar norit tikekit, norit ne, bet mano didziausia baime yra negauti seimynines palatos. Paskutiniu metu labai padaugejo gimdanciuju, tad tai pasidare visai tiketina. O uzsirezervuoti is anksto tai neuzsirezervuosi, nezinai, kada ta didi diena smile.gif Kitos palatos tai yra tragiskos ir tualetai kitam koridoriaus gale ... Ar tai tiesa? Ar tikrai taip tragiskai, jei neiseitu gauti seimynines palatos?

na as tikrai negirdejau,kad butu gimdziusios kad ir dvi moterys vienoj palatoj,ar gimde kas? g.gif o isvaryti tave palaikanti zmogu manau tikrai negali,tai juk ne gimdyves viena kita palaiko,ir tie vyrai tikrai neina paziuret kaip kita gimdo manau... ax.gif

jei ruosiates ten atostogauti savaite,gal ir reikia seimynines palatos rolleyes.gif ale ir tai ,ne sienos ar patalynes spalva manau jums rupes..bent jau mano palata buvo be tualeto(nu gi ne seimynine-pati nenorejau jos schmoll.gif ),taciau tualetas buvo visiskai salia rolleyes.gif niu lova aukstesne nu ir ka-ilipdavau..nezinau kaip jauciasi kitos moterys,tada tai man pirmiausia rupejo kudikio gerove,o ne mano lovos aukstis..zinojau,kad ne amzinai gulesiu ten ax.gif
Atsakyti