Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

Jei pastumtum kriauklę ir šaldytuvą įkištum, būtų patogiau viską imti ir dėti kriauklėn. Tik, aišku, tada nutolsta viryklė nuo kriauklės. Bet tas "nutolsta" gi ne penki metrai lotuliukas.gif
Čia pas tave kartu ir valgomasis? wub.gif
Atsakyti
Bufeto vedėja - man iškilo klausima - kaip ventiliacija pravesit iki viryklė? zeminsit lubas? g.gif nes daug alkuniu daryt yra negerai - mazina trauka unsure.gif
be to, ar is svetaines nesimatys virykles su gartraukiu? nelabai gal grazu? g.gif aisku, salia lango labai gerai kai gartraukis yra...
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2009 08 12, 09:12)
Jei pastumtum kriauklę ir šaldytuvą įkištum, būtų patogiau viską imti ir dėti kriauklėn. Tik, aišku, tada nutolsta viryklė nuo kriauklės. Bet tas "nutolsta" gi ne penki metrai lotuliukas.gif 
Čia pas tave kartu ir valgomasis? wub.gif

ten siaip viskas ir taip salia, nes patalpa nedidele ax.gif vizualizacijoj gal didesni atstumai atrodo ax.gif

QUOTE(ooo @ 2009 08 12, 09:24)
Bufeto vedėja - man iškilo klausima - kaip ventiliacija pravesit iki viryklė? zeminsit lubas?  g.gif  nes daug alkuniu daryt yra negerai - mazina trauka  unsure.gif
be to, ar is svetaines nesimatys virykles su gartraukiu? nelabai gal grazu?  g.gif  aisku, salia lango labai gerai kai gartraukis yra...

nu kiek ziurau, tai nuo sofkes sedint kaitlentes ir gartraukio visiskai nesimato schmoll.gif nu gal matysis tik dalinai per ta tarpa virs kriaukles ir spinteliu, bet ten vistiek bus kazkoks stiklas, ar tai su ornamentu kazkas dar cia toli iki to smile.gif pradzioj gal isvis nieko nebus, skule tiesiog biggrin.gif

anyway, dabar dauguma virtuviu isvis atviros su svetaine g.gif musu pirma mintis buvo irgi daryti viska kartu, bet gale va koks sprendimas gavosi, tokia alia "uzdara" virtuve.

o gartraukiui alkuniu kazkiek ir nebus, nuves tiesiai per lubas nuo tos kolonos prie kriaukles iki tos sienos, nu bent jau meistras del to problemos nemate visai. Be to, trecias aukstas, t.y. paskutinis, tai nebus gal bedos niekam kad daugiau ar maziau jis trauks g.gif
Cia jau minimaliausi pakeitimai, palyginus su tuo, kad ir kriaukle planavom prie tos sienos statyti, kai ivadai visi ten kur akvariumas plane.

Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2009 08 12, 09:24)
zeminsit lubas?  g.gif 

greiciausiai, vistiek kazkoki apsvietima gal sugalvosim daryt, tai bus tuo paciu ax.gif
lubos ten aukstos pakankamai, tai yra visokiu variantu ka galima padaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 08 12, 08:48)
as metu savo architekto darba.

na, toks išplanavimas labai tinka mažai gaminantiems, ta prasme nesikapstančiai daug virtuvėje 4u.gif
nes iš tiesų ergonomikos čia nelabai, nes reikia migruoti tarp viryklės ir plautuvės.
kitaip tariant: išsiima kažką iš šaldytuvo, eini į kitą pusę iki plautuvės, tada eini iki viryklės - o viso to pakeliui nuolat "maišosi" valgomojo kėdė, kurią reikia apeiti.

bet jei daug virtuvėje nesikapstot, tai tada tai netrukto, t.y. tai trukto labai retai.

dar toks dalykas - paprastai langas panaudojamas darbastaliui - net tai patogu, kai apšviesta darbo vieta. o čia langas ir šviesa labiau skirta valgymo zonai.

jei daryčiau sau, tai dėliočiau taip: tik įejus į virtuvę, iš kairės į dešinę: akvariumas (stumtelėtas labiau i kambario vidurį), šalia kurio valgomasis stalas, tada kampe (kur dabar akva) šaldytuvas, darbastalio tarpelis, plautuvė (centre tos galinės sienos), tada darbastalis dideslis (užsisuka ir tęsiasi po langu) iki kaitelentės (kuri ir dabar čia stovi), ir darbastalis iki sienos galo, bet nebeužsisuka.
4u.gif
mano variantas gal mažiau "modernus" bet man darbui būtų patogesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 08 12, 09:53)
o gartraukiui alkuniu kazkiek ir nebus, nuves tiesiai per lubas nuo tos kolonos prie kriaukles iki tos sienos, nu bent jau meistras del to problemos nemate visai. Be to, trecias aukstas, t.y. paskutinis, tai nebus gal bedos niekam kad daugiau ar maziau jis trauks  g.gif
greiciausiai, vistiek kazkoki apsvietima gal sugalvosim daryt, tai bus tuo paciu  ax.gif
lubos ten aukstos pakankamai, tai yra visokiu variantu ka galima padaryti  ax.gif

siaip gartraukio gofrui ne taip jau baisiai daug zeminasi tos lubos, su jusu auksciu galima ta gartraukio gofra slept po pilnai sulig juo zemintom lubom...o istraukimas reikalingas tik jums, ne kam kitam ax.gif
dar vienas niuansas - patariu isigyt toki naturaliai ventiliacijai skirta ventiliatoriu, kuris uzsidaro kai neveikia, nes per ventiliacija labai garsai eina is kaimynu paprastai ax.gif

QUOTE(Žanė @ 2009 08 12, 10:10)
na, toks išplanavimas labai tinka mažai gaminantiems, ta prasme nesikapstančiai daug virtuvėje  4u.gif
dar toks dalykas - paprastai langas panaudojamas darbastaliui - net tai patogu, kai apšviesta darbo vieta. o čia langas ir šviesa labiau skirta valgymo zonai.

jei daryčiau sau, tai dėliočiau taip: tik įejus į virtuvę, iš kairės į dešinę: akvariumas (stumtelėtas labiau i kambario vidurį), šalia kurio valgomasis stalas, tada kampe (kur dabar akva) šaldytuvas, darbastalio tarpelis, plautuvė (centre tos galinės sienos), tada darbastalis dideslis (užsisuka ir tęsiasi po langu) iki kaitelentės (kuri ir dabar čia stovi), ir darbastalis iki sienos galo, bet nebeužsisuka.
4u.gif

siaip yra keli ergonominiai variantai - vienas is ju - trikampis, kaip ir yra cia. atstumai nedideli, tai gal ir nieko...
langas darbastaliui nelabai gal sitoj situacijoj tiktu - darbastaliu ir taip pakankamai bus, be to, valgomojo stalas prie lango su vaizdu i miska yra labai gerai rolleyes.gif
be to, keliant kriaukle prie kitos sienos, jau reiktu santechnikui padirbet daugiau, elektrikui irgi daugaiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 12 rugpjūčio 2009 - 09:20
QUOTE(Žanė @ 2009 08 12, 10:10)
na, toks išplanavimas labai tinka mažai gaminantiems, ta prasme nesikapstančiai daug virtuvėje  4u.gif
nes iš tiesų ergonomikos čia nelabai, nes reikia migruoti tarp viryklės ir plautuvės.
kitaip tariant: išsiima kažką iš šaldytuvo, eini į kitą pusę iki plautuvės, tada eini iki viryklės - o viso to pakeliui nuolat "maišosi" valgomojo kėdė, kurią reikia apeiti.

bet jei daug virtuvėje nesikapstot, tai tada tai netrukto, t.y. tai trukto labai retai.

4u.gif

aciu uz pastebejimus - buvo ir jusu "variantas" isdeliotas ant zemes biggrin.gif paaiskinsiu kodel nepasirinkom jo - langas ten iki pat zemes, tai prie jo norejosi tik stalo - uz lango panorama i miska wub.gif visaip bande prie tos galines sienos ten paisyt, bet stalas trukdytu virtuviniam, arba virtuvinis maisytu stalui unsure.gif

del ergonomikos, tai kaip ir islieka tas vadinamas "trikampis" tarp saldytuvo, kaitlentes ir kriaukles, bet aisku man patogiau jei kaitlente butu vienoj juostoj su kriaukle g.gif del sito daug diskusiju ir kilo..

kas cia minejo, kad tai - malonus galvos skausmas? biggrin.gif biggrin.gif man tai jau tikrai galvaskausmis doh.gif

o apskritai, tai daug gaminti nemegstu blush2.gif tik is butinybes..

Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2009 08 12, 10:18)
atstumai nedideli, tai gal ir nieko...

jo, atstumai tikrai nedideli, vizualizacija tokia apgaulinga atrodo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bufeto vedėja: 12 rugpjūčio 2009 - 09:21
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 08 12, 10:20)
jo, atstumai tikrai nedideli, vizualizacija tokia apgaulinga atrodo  ax.gif

pirma mintis ir man kilo,kad toli nuo kaitlentes iki kriuakles, bet pirmoj vizualizacijojs yra cm surasyti biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, man taip pat ant nosies virtuvės baldų gamyba, tai kol dar neišvedžiota elektra pateikiu jūsų teismui savo planelį. Kaitlentės vieots keisti negalima, nes ten yra anga gartraukiui, dešinėje pusėje durys, kairėj keli cm nuo šaldytuvo langas ir radiatoriai. Sienos ilgis apie 3,65 m.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo punkis: 12 rugpjūčio 2009 - 10:23
QUOTE(punkis @ 2009 08 12, 11:22)
Sveiki, man taip pat ant nosies virtuvės baldų gamyba, tai kol dar neišvedžiota elektra pateikiu jūsų teismui savo planelį. Kaitlentės vieots keisti negalima, nes ten yra anga gartraukiui, dešinėje pusėje durys, kairėj keli cm nuo šaldytuvo langas ir radiatoriai. Sienos ilgis apie 3,65 m.

man truksta simetrijos 4u.gif
daryciau visas spinteles po 60 cm, be jokiu pasmulkinimu, nes 15 cm stumtelt imontuojama gartrauki tikrai galima - gorfas ilgesnis ir vsio.
spinteles su stiklais irgi daryciau vienodas ax.gif
as uz pilnai integruojamas indaploves 4u.gif kad prietaisu skydelis nesimatytu 4u.gif
o del orkaite sir mikrobangines - jei nedaug naudojat, tai del vietos taupymo (jei jauciat toki poreiki), yra variantas du viename ax.gif tikrai nekainuos brangiau nei pirkti imontuojama orkaite ir imontuojama mikrobangine atskirai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 12, 10:18)
siaip yra keli ergonominiai variantai - vienas is ju - trikampis, kaip ir yra cia. atstumai nedideli, tai gal ir nieko...

na taip, čia nėra blogas variantas, tikrai. aš tik parašiau, kaip man mieliau būtų. bet jei langas iki žemės (buvau nepastebėjusi), tai tada tikrai geriau ten valgomasis.
tik mane tai kartais nervina maisto pernešimas iki keptuvės (kartais ten ir varva gi), tai reikia su lėkšte nešti, nu žodžiu. kai neši virš stalo, tai koks nulašėjimas taip nenervintų, nes jį pašuoltyt lengviau, nei grindis, nereikia lenktis.

QUOTE(punkis @ 2009 08 12, 11:22)

man irgi čia trūksta simetrijos ax.gif kita vertus, jei taip norisi cargo, tai darykite jį per centrą, tarp indaplovės ir kaitlentės. o tada vienodinkite visas viršutines spinteles į kairę ir į dešinę. daryčiau visas spinteles vienam aukštyje ir iki lubų ir vienodai atsidarančias, pvz sulenkiamas per vidurį (taip kaip ta stilinė spintutė kairėje)
indaplovė būtinai dengtą išsirinkite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žanė: 12 rugpjūčio 2009 - 17:09
Na bandau det sioki toki proekta,tik jame nenurodyta kur bus kaitlente ir plautuve,na kaitlente aisku,kur gartraukis,o plautuve kampe,tik nepaciam .Na laukiu jusu nuomoniu,kas neaisku klauskite..
user posted image
Atsakyti

QUOTE(punkis @ 2009 08 12, 10:22)

Aš taip pat siūlyčiau pakabinamas spinteles daryti vienodas smile.gif Ir atsižvelgiant į labai nedidelį darbastalį, orkaitę vistik daryčiau po kaitlente, kurią pastumčiau šiek tiek dešiniau, o mikrobangę (jei ji tikrai reikalinga) įmontuočiau į pakabinamą spintelę smile.gif Erdvus ir patogus darbastalis yra labai svarbus
Atsakyti