to ir linkeciau...
o gal autoriui pavyks kitaip isprest sia problema?
to ir linkeciau...
to ir linkeciau...
QUOTE(mmazuliuke @ 2009 09 01, 13:43)
as irgi neabejoju...
todel manau, jog seksualinis suderinamumas ne maziau svarbu nei charakteriu suderinamumas...
QUOTE(Sinsiliuke @ 2009 09 01, 23:13)
as irgi neabejoju...
todel manau, jog seksualinis suderinamumas ne maziau svarbu nei charakteriu suderinamumas...
Tikrai taip
man reikia kas 2-3 dienas
Kaip suprasti reikia?
aš tai galvojau, kad čia malonumas, o ne kažkokia pareiga, kurios gali reikėti.
QUOTE(F @ 2009 09 02, 13:52)
Kaip suprasti reikia?
Visiškai teisingai mąstote.
Kad būtų paprasta suprasti - pateiksiu aiškų pavyzdį. Įsivaizduokite valgį - juk valgymas irgi malonumas? Įsivaizduokite, kad jūsų organizmas reikalauja pusryčių, pietų ir vakarienės. Tačiau kokius pusę metų iš eilės jūs gaunate tik pusryčius ir vakarienę, ir tarpuose pagraužiate kokių nors džiuvėsių. Ar nesinorėtų kažko keisti, kad tą valgymo malonumą apturėtumėte tris kartus per savaitę, ko ir reikalauja jūs organizmas.
Kitas pavyzdys: miegas yra laaabai didelis malonumas. Jums jo reikia po 8 valandas kasnakt. Tačiau jau tris mėnesius viršininkas pakeitė darbo grafiką ir reikia į darbą ateiti anksti, o jūs pelėda. Bandote su juo kalbėti, bet is sako ž- žinai, krizė dabar, reikia... Jaučiate nuolatinį miego trūkumą. Ar nieko nekeistumėte?
Bet seksas yra kas kita nei miegas ar valgymas, ten tai yra asmeniniai fiziologiniai poreikiai. O seksas yra ne asmeninis fiziologinis poreikis, kurio organizmas galėtų reikalauti, o dviejų žmonių tarpusavio ryšys.
QUOTE(F @ 2009 09 02, 14:54)
Bet seksas yra kas kita nei miegas ar valgymas, ten tai yra asmeniniai fiziologiniai poreikiai. O seksas yra ne asmeninis fiziologinis poreikis, kurio organizmas galėtų reikalauti, o dviejų žmonių tarpusavio ryšys.
Pagal psichologo Maslow poreikių hierarchiją, pagrindiniai fiziologiniai poreikiai, būtini, kad žmogus išgyventų, yra šie: kvėpavimas, homeostazė, vanduo, miegas, maistas, seksas, drabužiai, pastogė. Taigi taip - seksas yra esminis poreikis, būtinas išgyvenimui.
Tai, ką jūs vadinate "dviejų žmonių tarpusavio ryšys" jau galima būtų apibrėžti kaip socialinį poreikį (intymumą, šeimą). Čia jau yra trečias sluoksnis, kuris pas žmogų atsiranda tada, kai patenkinami pagrindiniai poreikiai ir antrojo lygio poreikiai (saugumas).
Aš pirmiausiai kalbu apie tą - paprasčiausią seksą, kurio man kaip ir mažoka, o tik po to apie tą socialinį (intymumą).
yra tiek daug vienišų žmonių, kurie neužsiima seksu, tai negi jie nebegali užkopt pvz į penktą piramidės aukštą ir užsiimt kūryba, negi jie taip ir lieka užstrigę tame pirmame lygyje?
Aš - ne psichologas, bet įsivaizduoju, kad gali. Niekas jiems to sekso nesiūlo, bet jei kas nors jiems pasiūlytų seksą - mestų jie visas kūrybas ir lėktų žemyn į pirmą aukštą. O kai sekso nėra - kas gi belieka?
Bet čia jau reikėtų, kad psichologas pakomentuotų koks nors. Čia tik mano kukli nuomonė :-)
Bet čia jau reikėtų, kad psichologas pakomentuotų koks nors. Čia tik mano kukli nuomonė :-)
QUOTE(F @ 2009 09 02, 15:42)
yra tiek daug vienišų žmonių, kurie neužsiima seksu, tai negi jie nebegali užkopt pvz į penktą piramidės aukštą ir užsiimt kūryba, negi jie taip ir lieka užstrigę tame pirmame lygyje?
QUOTE(Nepatenkintas @ 2009 09 02, 15:47)
Aš - ne psichologas, bet įsivaizduoju, kad gali. Niekas jiems to sekso nesiūlo, bet jei kas nors jiems pasiūlytų seksą - mestų jie visas kūrybas ir lėktų žemyn į pirmą aukštą. O kai sekso nėra - kas gi belieka?
tokie zmones sekso poreiki sublimuoja (perkelia) i aukstesnius poreikius. todel be sekso kuryba buna netgi geresne
temos autoriau, gal jums irgi pabandyti sublimuotis?
QUOTE(Jolita Mc'r @ 2009 09 02, 15:55)
Mąsčiau apie tai, bet jei apie seksą kalbame kaip apie paslaugą, kurią teikiame, tai nei mano žmona paskutinius n metų negalėjo manęs palyginti su jokiu kitu tiekėju, nei aš, kaip paslaugos tiekėjas, negalėjau paklausinėti, ką mano mano kiti klientai apie mano teikiamą paslaugą, palyginus su kitais tiekėjais, todėl objektyvaus atsakymo į šitą klausimą negali būti.
O jei rimčiau, tai gana dažnai jos klausinėju apie tai, ką galėčiau daryti kitaip ar geriau - retai gaunu konkretų atsakymą, dažniausiai sako, kad viskas gerai. Vadinasi, arba tikrai gerai, arba esu visiškai beviltiškas
QUOTE(*plepute* @ 2009 09 02, 16:00)
tokie zmones sekso poreiki sublimuoja (perkelia) i aukstesnius poreikius. todel be sekso kuryba buna netgi geresne 
O ką daryti, jei sublimuotis nenoriu? Savo kūrybinį potencialą turiu galimybių panaudoti kitur ir visai nenoriu tapti tobulu kūrėju, geriau jau seksas