Astriu agurku receptukas4 kg agurku
1 st acto
1 st aliejaus
1 st cukraus
4v.s. druskos
2-3v.s spautu cesnaku
1v.s. maltu pipiru
As dar idejau biski svogunu ir krapu.
Agurkus supjaustyti ziedeliais. Visus produktus pilti ant agurku. Ir kartais pamaisant laikyti 4-5val. Tada atsiranda skystimo. Deti agurkus i stiklainius ir uzpilti tuo skystimu. Pakaitinti puode 15-20minuciu.
Visada bijodavau kaitinti, bet pernai pabandziau ant dugno patiesus maza ranksluostuka i karsta vandeni dedavau stiklainiukus, tik dangteliu nereik sandariai uzdaryti kol kaitini. Isemus is puodo stipriai uzdarau ir apverciu aukstielnikus. Taip palikdavau per nakti uzklojus dekuciu.
Dar kazkoki straipsni skaiciau, kad reik kaitinant i puoda biski druskos ibert, tada tikrai neskils stiklainiai, bet man ir ranksluostuko ant dugno uzteko. Nei vienas nesprogo.
Siandien vel prie saslyko sveciams daviau situ agurku, tai nebuvo nei vieno, kuriam nepatiktu. Mazi vaikiukai ir tie skaniai valge

Ir tuos vadinamus Uspaskicho agurkiukus nenupilinedavau po 3kart kaip recepte rase,o karstu marinatu uzpyldavau ir dar 10-15min pakaitindavau, maziau zaidimo.