Įkraunama...
Įkraunama...

Visų rūšių rožės - 3

Aš irgi nukarpau ,net vijoklines, tik tą padarysiu rytoj, eglišakiais apdengsiu truputį g.gif
Atsakyti
Kai kurias nukarpiau,o kai kuriu dar ne.Gaila buvo ziedus kirpt doh.gif Tai dabar gal ryt gal poryt dabaigsiu kirpt ir tas likusias. ax.gif Dar nedengiau,o jei nesalta bus manau nereikia skubet su dengimu.As dar ir saku neturiu rolleyes.gif
Atsakyti
Ar ziemai kerpate tiek vijoklines, tiek krumines rozes? Man kazkaip gaila tokius krumus nukirpti... O ziemai butinai reikia dengti? As praeita rudeni nezinojau, kad reikia nukirpineti, ir neapdengiau, nes kaimyne pasake, kad su agroplevele apdengtos rozes daznau susunta, ir pavasari buna kapiec. O tai nukirptos rozes pavasari uzaugs? Nes nu taip gaila, taip gaila....... verysad.gif
Atsakyti
Vijoklinių ir krūminių nekarpau schmoll.gif , tik pavasarį nukarpau nudžiūvusias, o apie 30-40 cm palieku tik arbatinėms hibridinėms ir poliantinėms smile.gif
Atsakyti
Krūmines arba vijoklines rožes karpau po žiemos, bet ir tik tada jeigu jos apšala. O išgeniu tik senas perstoras šakas mirksiukas.gif
Atsakyti
O man jos būna gražesnės , kaip nukarpau jas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 11 14, 15:02)

o kuom jos buna grazesnes? Tankesnes gal tada uzauga? Tai nukerpat iki saknu, ar tik iskarpot kai kurias sakas?
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2009 11 13, 12:22)
Vijoklinių ir krūminių nekarpau  schmoll.gif , tik pavasarį nukarpau nudžiūvusias, o apie 30-40 cm palieku tik arbatinėms hibridinėms ir poliantinėms  smile.gif

Jei nekarpot kruminiu ir vijokliniu, taciau ziemai turbut vis tiek uzdengiat kazkuom?
Papildyta:
Radau nebloga straipsniuka kaip paruosti rozes ziemai, gal kam pravers smile.gif
http://www.roziu-sod.../?page=v_winter
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 11 14, 14:02)

Man tik idomu pasidarė kaip atrodytu rožė, kuri turi uzaugti iki 4-5-6 metru, jeigu ją kiekvienais metais karpyti g.gif doh.gif Ji niekados nepasieks savo dydžio doh.gif Arba pavyzdys, kad ir rožės Sympathie arba Flamentaz(krūminės), kurios būna apie 3-4 metrus auksčio, jeigu jas nukarpyti kiekvienais metai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2009 11 15, 12:23)

Jei nekarpot kruminiu ir vijokliniu, taciau ziemai turbut vis tiek uzdengiat kazkuom?
Papildyta:
Radau nebloga straipsniuka kaip paruosti rozes ziemai, gal kam pravers smile.gif
http://www.roziu-sod.../?page=v_winter

Tik šaknis užpilu durpėmis ir viskas. Mano vijoklinės savašaknės, tai šalčiui jos atsparesnės ax.gif Tik šiemet turėsiu problemą, kaip išsaugoti stiebinę rožę g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 11 15, 14:30)
Man tik idomu pasidarė kaip atrodytu rožė, kuri turi uzaugti iki 4-5-6 metru, jeigu ją kiekvienais metais karpyti  g.gif  doh.gif Ji niekados nepasieks savo dydžio  doh.gif Arba pavyzdys, kad ir rožės Sympathie arba Flamentaz(krūminės), kurios būna apie 3-4 metrus auksčio, jeigu jas nukarpyti kiekvienais metai doh.gif

Kas tiesa , man tokio aukščio nepatinka, bet pas mane jos užauga iki 1.5-2.0 metrų, ir visiškai gana, bet užtat šviežios ir gražios šakos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 11 15, 18:11)
Kas tiesa , man tokio aukščio nepatinka, bet pas mane jos užauga iki 1.5-2.0 metrų, ir visiškai gana, bet užtat šviežios ir gražios šakos thumbup.gif

Pas mane taip pat panašiai, gal kartais daugiau, bet labai abejoju, ar mūsų trumpomis vasaromis gali užaugti 4-5 m. g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 11 15, 14:30)
Man tik idomu pasidarė kaip atrodytu rožė, kuri turi uzaugti iki 4-5-6 metru, jeigu ją kiekvienais metais karpyti  g.gif  doh.gif Ji niekados nepasieks savo dydžio  doh.gif Arba pavyzdys, kad ir rožės Sympathie arba Flamentaz(krūminės), kurios būna apie 3-4 metrus auksčio, jeigu jas nukarpyti kiekvienais metai doh.gif

Va va, as irgi noriu uzsiauginti dideli kruma, ir jei taip kiekviena rudeni nukirpti, tai niekada turbut didelio is neuzauginsiu. Vakar jau visas rozes nukarpiau, kita rudeni ziuresiu ka darysiu, gal ir nekirpsiu daugiau. Dar reiks pasikonsultuoti su roziu augintojais, is kuriu pirkau
Atsakyti