Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

Jau esu patikrinusi, nesuprantu, kodėl netinka - ir normaliai užauga, ir žydi. Taip esu išgelbėjusi ne vieną veislę, kai gražūs, sveiki. tad ir sodinimui tinkami buvo tik jauni lapai. (Jau pumpurus sukrovęs tokiu būdu išsaugotas 'B. lan Doodoe'). Patyriau, kad geriau jaunas ir sveikas, nei subrendęs, bet įtartinas... Sanpaulijų jaunus lapus, jeigu nulaužiu - taip, išmetu, nes iš jų vaikučiai tikrai būna ne kokie.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 09, 16:09)
Sanpaulijų jaunus lapus, jeigu nulaužiu - taip, išmetu, nes iš jų vaikučiai tikrai būna ne kokie.

Gal sumaisiau su sanpauliju g.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2010 07 09, 16:41)
Gal sumaisiau su sanpauliju  g.gif

Gal taip ir rašo apie jaunus streptokarpus, bet mano praktika rodo ikitaip smile.gif
Atsakyti
Bet tavo lapukai buvo paimti jau nuo zydejusio augalo g.gif
Atsakyti
'Geronimo" dar buvo nežydėjęs. O kiti - jau neprisimenu, kai kurie turbūt žydėję... Na, žiūrėsim, kas išeis. O Tu neskaitei, kas gali būti negerai: silpni vaikučiai, nežydintys, neaugantys?...
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 09, 18:56)
'Geronimo" dar buvo nežydėjęs. O kiti - jau neprisimenu, kai kurie turbūt žydėję... Na, žiūrėsim, kas išeis. O Tu neskaitei, kas gali būti negerai: silpni vaikučiai, nežydintys, neaugantys?...

Na matysi, kaip ir kas. Neprimenu kodel, tik buvo klausimas ar gali sodinti lapuka nuluzusi nuo vaikiuko, tai atsake, kad negerai, o kadel neatsimenu doh.gif
Atsakyti
ketinu persodinti savo numylėtinį, bet galvoju ar geriau į keramikinį ar plasmasinį vazoną? Tiesa, kad strepsiukams nepatinka gilūs vazonais, o geriau ne tokie gilūs bet platūs? g.gif
ir dar noriu paklausti, ar galima persodinti jį žydintį ar laukti rudens? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(pūkuotukė87 @ 2010 07 10, 15:41)
ketinu persodinti savo numylėtinį, bet galvoju ar geriau į keramikinį ar plasmasinį vazoną? Tiesa, kad strepsiukams nepatinka gilūs vazonais, o geriau ne tokie gilūs bet platūs?  g.gif
ir dar noriu paklausti, ar galima persodinti jį žydintį ar laukti rudens?  rolleyes.gif

Keramikinis manau geriau visiems augalams, bet laisvai gali sodinti ir i plastmasini, mano visi plastmasiniuose auga blush2.gif del gilumo tai nera tiesa. O del zydejimo tai tikrai nebijok, jiems nieko neatsitiks. Jei vietos mazoka, tai po persodinimo atsidekos didesne ziedu gausa. Jei persodineji pirma karta, tai jiems reikia parinkti lengvesne ne riebia zeme. Sekmes drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2010 07 11, 13:19)
Keramikinis manau geriau visiems augalams, bet laisvai gali sodinti ir i plastmasini, mano visi plastmasiniuose auga  blush2.gif del gilumo tai nera tiesa. O del zydejimo tai tikrai nebijok, jiems nieko neatsitiks. Jei vietos mazoka, tai po persodinimo atsidekos didesne ziedu gausa. Jei persodineji pirma karta, tai jiems reikia parinkti lengvesne ne riebia zeme. Sekmes  drinks_cheers.gif

ačiū 4u.gif tai kompostinė žemė nelabai tiktų? g.gif
Atsakyti
Galima įdėti į streptokarpų žemėę dalį komposto, bet galima apsieiti ir be jo. Šie augalai mėgsta lengvos žemės mišinius aukštutinių (rudų) durpių pagrindu.
Dar dėl vazonėlių. Logiškai atrodo, kad augalai geriausiai jaučiasi neglazūruotos keramikos vazonuose, nes tokie indai "kvėpuoja" per šios medžiagos poras. Aš visiems augalams renkuose plastiko indus. Didelis jų privalumas - lengvumas. Juose ilgiau išsilaiko drėgmė, o jeigu substratas nėra sunkus ir padarytas geras drenažas, pralaidumo tikrai užtenka. Vienas streptokarpų ypatumas: jų smulkiosios, vadinamos kapiliarinės šaknelės, kartais "įstringa" keramikos indo sienelėse ir, persodinant augalą. gali būti pažeidžiamos.
Dėl indo proporcijų. Yra ne vienas požiūris. Vienam augintojui tikriausiai pasiteisina vienokie vazonai, kitiems kitokie. Gamtinės streptokarpų rūšys auga tokiomis sąlygomis, kad jų šaknys neina giliai į žemę. Galbūt gylio nereikia ir hibridams. Kadangi plokštesnių vazonu, kurių diametras yra lygus ar didesnis už aukštį, mūsų parduotuvėse nėra gausu, darau taip: standartinio vazono dugne padarau iki poros cm storio drenažą, tai "patobulindama" proporcijas. Patinka ir įvairūs žemesni ir platesni plastiko indeliai.
Žinomas streptokarpų selekcininkas Ralphas Robinsonas (taip pat ir Rexas Dibley'is) pataria rinktis plokštesnius vazonus nedideliems streptokarpams. Dideliems, parodiniams krūmams jau prireiks gerokai didesnių ir gilesnių indų. Tačiau kiekvienas renkamės pagal savo skonį ir poreikį - kartais lemia ir tai, kaip kam gražiau atrodo.
Atsakyti
Na, sanpaulijų žiedų nuo lapo pasodinimo visdutiniškai sulaukiam po 9 mėn., o kaip su streptokarpais g.gif
Ir, kadangi jie tokie "ėdrūs", ar reika patręšti išdygusius vaikučius prie fragmento g.gif
Atsakyti
Jeigu strepso vaikučiai auga sparčiai, gerai, jie pražysta beveik dvigubai greičiau nei sanpaulijos. Gausiai žydinčios veislės pražysta vaikučiams dar esant labai jauniems. O kitų veislių žiedų tenka ir gerokai palaukti Mano 'DS-Alyje Parusa' sukrovė žiedus dar neatskirti nuo lapo, dabar mąstau ką daryti - ar palikti 4 vaikučius vienoj krūvoj (būtų didelis krūmas) ir netrikdyti įsisukusio žydėjimo proceso, ar atskyrinėti g.gif
Jau gerokai paaugusius prie lapo esančius vaikučius kartą kitą palieju LABAI silpnu azotinių trąšų tirpalu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 14 liepos 2010 - 08:25