Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

QUOTE(ausrazs @ 2010 07 13, 13:40)
Galima įdėti į streptokarpų žemėę dalį komposto, bet galima apsieiti ir be jo. Šie augalai mėgsta lengvos žemės mišinius aukštutinių (rudų) durpių pagrindu.
Dar dėl vazonėlių. Logiškai atrodo, kad augalai geriausiai jaučiasi neglazūruotos keramikos vazonuose, nes tokie indai "kvėpuoja" per šios medžiagos poras. Aš visiems augalams renkuose plastiko indus. Didelis jų privalumas - lengvumas. Juose ilgiau išsilaiko drėgmė, o jeigu substratas nėra sunkus ir padarytas geras drenažas, pralaidumo tikrai užtenka. Vienas streptokarpų ypatumas: jų smulkiosios, vadinamos kapiliarinės šaknelės, kartais "įstringa" keramikos indo sienelėse ir, persodinant augalą. gali būti pažeidžiamos.
Dėl indo proporcijų. Yra ne vienas požiūris. Vienam augintojui tikriausiai pasiteisina vienokie vazonai, kitiems kitokie. Gamtinės streptokarpų rūšys auga tokiomis sąlygomis, kad jų šaknys neina giliai į žemę. Galbūt gylio nereikia ir hibridams.  Kadangi plokštesnių vazonu, kurių diametras yra lygus ar didesnis už aukštį, mūsų parduotuvėse nėra gausu, darau taip: standartinio vazono dugne padarau iki poros cm storio drenažą, tai "patobulindama" proporcijas. Patinka ir įvairūs žemesni ir platesni plastiko indeliai.
Žinomas streptokarpų selekcininkas Ralphas Robinsonas (taip pat ir Rexas Dibley'is) pataria rinktis plokštesnius vazonus nedideliems streptokarpams. Dideliems, parodiniams krūmams jau prireiks gerokai didesnių ir gilesnių indų. Tačiau kiekvienas renkamės pagal savo skonį ir poreikį - kartais lemia ir tai, kaip  kam gražiau atrodo.

labai ačiū už tokią išsamią informaciją 4u.gif
Atsakyti
S-O-S ! verysad.gif
Mano streptokarpas šaukiasi pagalbos. Esu nepatyrusi jų augintoja, nežinau jų rūšių pavadinimų wub.gif (turiu jų keturių spalvų). Bet vieno streptokarpo (rūžavo, aišku ,žinovams laaabai juokinga) lapai pasidarė kaip skuduriniai, labai minkšti. Kuo jam galėčiau pagelbėti? g.gif
Ir dar klausimėlis: kaip dauginate iš lapo: jį pjaustote(skersai ar išilgai) ar kaip sanpaulijų?
Kaip laistote: iš viršaus ar į indelį( aš laistau į indelį)?
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2010 07 15, 10:23)
S-O-S ! verysad.gif
Mano streptokarpas šaukiasi pagalbos. Esu nepatyrusi jų augintoja, nežinau jų rūšių pavadinimų  wub.gif (turiu  jų keturių spalvų). Bet vieno streptokarpo (rūžavo, aišku ,žinovams laaabai juokinga) lapai pasidarė kaip skuduriniai, labai minkšti. Kuo jam galėčiau pagelbėti?  g.gif
Ir dar klausimėlis: kaip dauginate iš lapo: jį pjaustote(skersai ar išilgai) ar kaip sanpaulijų?
Kaip laistote: iš viršaus ar į indelį( aš laistau į indelį)?
verysad.gif

dabar gėlės žemė drėgna?
Atsakyti
S-O-S ! verysad.gif
Bet vieno streptokarpo (rūžavo, aišku ,žinovams laaabai juokinga) lapai pasidarė kaip skuduriniai, labai minkšti. Kuo jam galėčiau pagelbėti?  g.gif

Galimi du variantai, arba isdziuvo, arba perlaistytas. Jei perlaistytas istrauk is vazono, su zememis padek ant popierinio ranksluoscio arba tualetinio popieriaus, kad sugertu dregmes pertekliu.
As laistau is virsaus, jei lekstuteje lieka vandens po keliu minuciu ispilu g.gif
Atsakyti

Apipuršk lapus, įdėk į skaidrų maišelį ir užrišk(gali pripūsti oro) 4u.gif Jeigu tai dėl aukštos temperatūros ir sauso oro turėtų atsigaut.
Aš laistau tik iš viršaus.

Streptokarpo lapą dauginimui pjausto ir skersai, ir išilgai biggrin.gif
Man atrodo šioje temoje yra vaizdinė medžiaga g.gif arba RS .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 15 liepos 2010 - 10:01
Labai ačiū visoms floramedikėms, kurios surengė tikrą konsiliumą. 4u.gif

Manau, kad jo žemė per drėgna. Grįžusi iš darbo suteiksiu skubią pagalbą.
Visą laiką galvojau, kad negalima užlašinti vandens ant strepsio lapų , tai ir laisčiau iš apačios. blush2.gif
Dėl dauginimo paklausiau, nes esu pridauginus (pjaustant lapus) prieš beveik mėnesį(06-19d.). Jokių žymių nerodo.(Laikau uždengus dėžutėse ir pravėdinu vis.)
Nevykusi aš strepsių gerbėja, nelabai man sekasi su jais. Bet aš pasistengsiu.
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2010 07 15, 11:44)
Dėl dauginimo paklausiau, nes esu pridauginus (pjaustant lapus)  prieš beveik mėnesį(06-19d.). Jokių žymių nerodo.(Laikau uždengus dėžutėse ir pravėdinu vis.)
Nevykusi aš strepsių gerbėja, nelabai man sekasi su jais. Bet aš pasistengsiu.

pas mane buvo, kad po daugiau kaip 2men. tik vaikuciai pasirode, taigi jei lapelis standus pepergyvenk. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū, nusiraminau ir kantriai lauksiu vaikučių.
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2010 07 15, 11:44)
Dėl dauginimo paklausiau, nes esu pridauginus (pjaustant lapus)  prieš beveik mėnesį(06-19d.). Jokių žymių nerodo.(Laikau uždengus dėžutėse ir pravėdinu vis.)

Mėnuo taui visai nedaug. Tiesa, žiūrint, ko laukiam: šaknelės pasirodo per 2-3 savaites, vaikučiai dar kiek vėliau.
Atsakyti
Grupine Lenkiuku
user posted image
Papildyta:
Moonlight
user posted image
Atsakyti
Skarpionuke, rusai turi labai gerą žodį - OBOLDIETJ (dabar neturiu klaviatūros su kirilica) thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Skorpioniuke, thumbup.gif lenkiukai bigsmile.gif

Mano, kad įbujojo Sniegirinaja Staja, nebenori tilpt ant mano plačiosios palangės blink.gif
user posted image
Atsakyti