Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

Aš atskirinėju taip:pirmiausia ištraukiu viska laukan.šaknelių nepainioju,nes vistiek nepavyktų.Žiuriukuris lapelis,kuriam priklauso,kraštinį vaikiuką imu ir atlaužiu.AŠ jų mažulyčiu neatskirinėju.Paauginu.
kartais nėra tų šaknelių,ar nulūžta,vistiek pasodinu ar į žemę,ar dar geriau į kiminus ir jie dažniausiai įsišaknija.
dar nepasitaikė atskirinėti suaugusių i vieną kelmą,bet viena matau bus.tai paauginsiu prie lapukokuo ilgiau,didesnius manau bus lengviau atskirti.Jaučiu,kad su tų vaikučių šaknelėm bus problemų g.gif
Atsakyti
Merginos turiu klausimeli, niekur per visus forumus nerandu atsakymo g.gif Nezinau kaip geriau , kadangi mot. lapas nupuvo, pradejo puvinys plisti, tai as lapa pasalinau, zaizda uztepiau angliuku, vazonelyje liko du vaikai, na dar ne visai dideli, ka man daryti ar vaikus palikti taip augti kartu ar juos atskirti ir issodinti.A s manau, kad dar neliesti ju, bet ar be motininio lapo jie augs g.gif Mergaites bukit geros atsakykit labai reikia, labai aciu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(simLij @ 2009 08 22, 21:22)
Aš atskirinėju taip:pirmiausia ištraukiu viska laukan.šaknelių nepainioju,nes vistiek nepavyktų.Žiuriukuris lapelis,kuriam priklauso,kraštinį vaikiuką imu ir atlaužiu.AŠ jų mažulyčiu neatskirinėju.Paauginu.
kartais nėra tų šaknelių,ar nulūžta,vistiek pasodinu ar į žemę,ar dar geriau į kiminus ir jie dažniausiai įsišaknija.
dar nepasitaikė atskirinėti suaugusių i vieną kelmą,bet viena matau bus.tai paauginsiu prie lapukokuo ilgiau,didesnius manau bus lengviau atskirti.Jaučiu,kad su tų vaikučių šaknelėm bus problemų g.gif
Aciu simLij, o kiek lapiuku turi atskyrimui vaikai, vienur raso, kad turi but du, o kitur, kad keturi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 22, 21:03)
Merginos turiu klausimeli, niekur per visus forumus nerandu atsakymo g.gif Nezinau kaip geriau , kadangi mot. lapas nupuvo, pradejo puvinys plisti, tai as lapa pasalinau, zaizda uztepiau angliuku, vazonelyje liko du vaikai, na dar ne visai dideli, ka man daryti ar vaikus palikti taip augti kartu ar juos atskirti ir issodinti.A s manau, kad dar neliesti ju, bet ar be motininio lapo jie augs g.gif Mergaites bukit geros atsakykit labai reikia, labai aciu unsure.gif

Jei dar mažoki aš palikčiau dar kartu, kad paaugtų g.gif ax.gif O dar liko bent kokia dalis motininio lapo? unsure.gif Jei liko bent kiek lapo tai tikrai jiems bus geriau neišsodintiem ax.gif (bent jau aš taip galvoju ir taip daryčiau ax.gif ).
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 08 22, 20:37)
Būna man kartais kad lieka ant vaikiuko labai mažytė šaknytė, bet aš visvien pasodinu ir prigyja  mirksiukas.gif  ax.gif
Papildyta:
Lygtai tik paprastos  ax.gif  pora esu parsivežus iš pažystamų kelių, bet tikrai nesakė kad kuri veislinė būtų  g.gif  ax.gif  Jos tik vienos normalaus dydžio o kitos mažesnės, o vienos baltos vaikiukai sunkokai auga, nors motininis augaliukas beveik normalaus dydžio  g.gif  bet kadangi man jį atidavė nekokios būklės tai nusprendžiau naujų prisiaugint  ax.gif

Na bet tokie vaikuciu lapeliai ivairus, tikrai grazus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 22, 21:08)
Aciu simLij, o kiek lapiuku turi atskyrimui vaikai, vienur raso, kad turi but du, o kitur, kad keturi g.gif

man rodos su dviem neišgyventų schmoll.gif Kuo daugiau lapukų ir kuo jie didesni (aišku ne suaugę) tuo lengviau atskirt ir priaugint mirksiukas.gif Labai maži tikrai gali neišgyvent schmoll.gif
O gal galit nufotografuot savuosius būtų lengviau kažką pasakyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 08 22, 22:09)
Jei dar mažoki aš palikčiau dar kartu, kad paaugtų  g.gif  ax.gif O dar liko bent kokia dalis motininio lapo?  unsure.gif Jei liko bent kiek lapo tai tikrai jiems bus geriau neišsodintiem  ax.gif (bent jau aš taip galvoju ir taip daryčiau  ax.gif ).
Lapas visiskai pasalintas, mane vat domina tai ar neatskirti vaikai auga kartu be motinos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 22, 21:10)
Na bet tokie vaikuciu lapeliai ivairus, tikrai grazus thumbup.gif

Čia kelių rūšių sanpaulijos, kai kurios net nežinau kaip žydėt turės doh.gif tai lauksiu kol pražys ir bus išdalintos bigsmile.gif ax.gif Sesė jau norėjo vieną pasiimt, bet neleidau biggrin.gif
Nežinau kaip su veislinėm gėlytėm, bet tas paprastas aš mėgstu pasidaugint, nes senos būna kad negražios pasidaro per kelis metus, tai senas atiduodu o naujas pasilieku ax.gif Bet visada palaukiu kol naujosios pražys, kad tikrai būčiau užgarantuota kad turėsiu tokią pat biggrin.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 22, 21:13)
Lapas visiskai pasalintas, mane vat domina tai ar neatskirti vaikai auga kartu be motinos g.gif

Man rodos augs (na jei jie labai labai maži tai gali ir neišgyvent) bet jei jau ugtelėję tai manau turėtų jau šaknytes kažkokias turėt ir augt. Aš tai mažų mažų neskubu niekada atskirt, nes jei augaliukai vienoj krūvoj lengviau juos prižiūrėt bigsmile.gif tai yra sunkiau perlaistyt, sakyčiau jie atsparesni visokiom negandom rolleyes.gif biggrin.gif
Galėsiu rytoj nufotkint kaip atrodo mano dar keli lapai su vaikučiais mirksiukas.gif Tiesa tie lapai tikrai jau nekokios būklės, nes nebelabai buvo laiko kada prižiūrėt blush2.gif doh.gif Bet tikiuosi dar suspės mažiukai užaugt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 08 22, 21:08)
o kiek lapiuku turi atskyrimui vaikai, vienur raso, kad turi but du, o kitur, kad keturi g.gif

Dvi poros, vadinasi keturi lapeliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 08 22, 21:27)
Dvi poros, vadinasi keturi lapeliai ax.gif

Šiaip tai aš niekados neskaičuoju lapelių, kai jau man atrodo pakankamai dideli vaikiukai tai ir atskiriu, nes vistiek visi vienodo ugio jie mažai kada būna ant lapo schmoll.gif Kai kada net tenka mažiausius vėl su lapu sodint, kad dar paaugtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 08 22, 21:36)

Kitai gal atrodys ir su dviem lapeliais pakankamai dideli rolleyes.gif , bet patarimas neatskirt mažesnių kaip su keturiais ax.gif - ne mano išmislas, patyrusių augintojų.
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 08 22, 21:41)
Kitai gal atrodys ir su dviem lapeliais pakankamai dideli rolleyes.gif , bet patarimas neatskirt mažesnių kaip su keturiais ax.gif  - ne mano išmislas, patyrusių augintojų.

Oi jūs ne taip supratot 4u.gif blush2.gif tikrai neturėjau omeny kad jūs blogai pasakėt schmoll.gif 4u.gif
Atsakyti
aure111, nieko tokio ir neturėjau omeny, dėl ko nesmagiai pasijaustumėt biggrin.gif
Atsakyti