Įkraunama...
Įkraunama...

Kavavirės "Bialetti"

QUOTE(Deiva1212 @ 2010 11 09, 17:41)
Pabandykit išvalyti sietelį, jį nukalkinti, gal padės g.gif

bandziau,viska ka galejau nukalkinau,bet nieko nepadejo g.gif
Atsakyti
O nukalkinai tik sietelį? Gal reikia į apačią įpilti vandenuko su stipriu kiekiu nukalkintojo (arba praktiškai vien nukalkintoją, man labai patinka lietuviški milteliai, tokie mažoj kartoninėj dėžutėj, ar tai Koslitos gaminti, ar tai Higėjos) ir pastatyt virti, jie per tą vožtuvėlį bėgdami turėtų daugiau nukalkinti. Tada kelis kartus taip su švariu vandeniu ir gal išsivalys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ylang @ 2010 11 12, 12:05)
O nukalkinai tik sietelį? Gal reikia į apačią įpilti vandenuko su stipriu kiekiu nukalkintojo (arba praktiškai vien nukalkintoją, man labai patinka lietuviški milteliai, tokie mažoj kartoninėj dėžutėj, ar tai Koslitos gaminti, ar tai Higėjos) ir pastatyt virti, jie per tą vožtuvėlį bėgdami turėtų daugiau nukalkinti. Tada kelis kartus taip su švariu vandeniu ir gal išsivalys?  g.gif

tikrai zinau kad ne kalkese probleba,viska ka imanoma nukalkinau ir su stipria chemija,bet deja doh.gif
Atsakyti

i 
Skelbimams skirta Skelbimų lenta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 14 gruodžio 2010 - 18:03
kaip gerai , kad radau šią temą smile.gif Dabar žinau ką draugui kalėdoms dovanosiu, mes dideli kavos mėgėjai. Planuoju pirkti Bialletti Moka Express, iš pradžių galvojau imt 3 puodeliams, bet dabar kaip matau 4 ar 6 visgi bus geriau.
Teta pasakojo, kad Italijoj gidė užrodė šiuos kavinukus ir visi labai pirko, o gryžę negalėjo atsistebėti nuostabia kava. O aš maniau, kad tik Italijoj tokių stebuklų tebūna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 12 19, 17:48)
kaip gerai , kad radau šią temą smile.gif Dabar žinau ką draugui kalėdoms dovanosiu, mes dideli kavos mėgėjai. Planuoju pirkti Bialletti Moka Express, iš pradžių galvojau imt 3 puodeliams, bet dabar kaip matau 4 ar 6 visgi bus geriau.
Teta pasakojo, kad Italijoj gidė užrodė šiuos kavinukus ir visi labai pirko, o gryžę negalėjo atsistebėti nuostabia kava. O aš maniau, kad tik Italijoj tokių stebuklų tebūna biggrin.gif

Mes turim 9 puoduku, tai neuztenka mums dviems su vyru pusryciams biggrin.gif , dabar pirkau 12 puoduku, tai to jau gana. Pagal italus 1 puodukas espresso kavos yra apie 30 ml.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 20, 00:31)
Mes turim 9 puoduku, tai neuztenka mums dviems su vyru pusryciams  biggrin.gif , dabar pirkau 12 puoduku, tai to jau gana. Pagal italus 1 puodukas espresso kavos yra apie 30 ml.

Wow..tai jus vienu kartu isgeriat 5-6 espresso kavos? blink.gif O tai ir kavos turetu sueiti belenkiek tiems dviems dideliems puodukams g.gif Turbut visa para vaiksciociau staciomis akimis nuo tiek kavos lotuliukas.gif

Mes turim 3 puoduku ir tai ant dvieju daugoka...tai vyras geria stipresne, o as silpnesne...dazniausiai skiedziam pasildytu pienu (1/3 kavos ir 2/3 pieno) ir buna labai skani a la latte kava thumbup.gif

As net noreciau isigyti vieno puoduko kavinuka, vien tik sau, kai noriu tik viena kava gerti ax.gif

Siaip jei kazkas nori be pieno, tai ta espresso kava skiedziam karstu vandeniu ir gaunasi paprasta kava rolleyes.gif
Atsakyti
Tai sakote stiproka gali buti smile.gif Na jo, pagalvojau kokia kavos išeiga bus. Tada apsistoju ties 3 arba 4 puodeliu kavinukais. Labai norečiau karvytes varianto,nes mes su pienuku dazniausiai geriam, bet kad kol kas brangokas variantas, bus geresni laikai, ateis ir karvytei laikas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 12 20, 19:51)
Tai sakote stiproka gali buti smile.gif Na jo, pagalvojau kokia kavos išeiga bus. Tada apsistoju ties 3 arba 4 puodeliu kavinukais. Labai norečiau karvytes varianto,nes mes su pienuku dazniausiai geriam, bet kad kol kas brangokas variantas, bus geresni laikai, ateis ir karvytei laikas biggrin.gif

Man tai iseiga ir su 3 puodeliu kavinuku didele, nes siaip as kava megstu silpna (jei paprastai plikau max sauksteli dedu), o ten reikia prideti kavos i sieteli su kaupu..tai akyse nyksta kava, jei daznai geriam.. ax.gif
As kai pamaciau irgi tos karvytes buvau uzsimaniusi...nes kava geriu tik su pienu ar pieno puta bigsmile.gif Bet kai pasiskaiciau atsiliepimus, tai pamaniau, kad uzteks gal paprasto kavinuko ir atskirai pasildyto pieno, jei labai noresis, tai ta aparaciuka putoms pasiimsiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skyeyes: 20 gruodžio 2010 - 17:59
QUOTE(skyeyes @ 2010 12 20, 18:58)
Man tai iseiga ir su 3 puodeliu kavinuku didele, nes siaip as kava megstu silpna (jei paprastai plikau max sauksteli dedu), o ten reikia prideti kavos i sieteli su kaupu..tai akyse nyksta kava, jei daznai geriam.. ax.gif
As kai pamaciau irgi tos karvytes buvau uzsimaniusi...nes kava geriu tik su pienu ar pieno puta bigsmile.gif  Bet kai pasiskaiciau atsiliepimus, tai pamaniau, kad uzteks gal paprasto kavinuko ir atskirai pasildyto pieno, jei labai noresis, tai ta aparaciuka putoms pasiimsiu ax.gif

Oj mano tėvai turi automatinį kavos aparatą, tai kava tiesiog tirpsta. mama kelis puodelius susivaro, tėtė ryte dvigubą porciją, aš kai grįžtu geriu ir geriu, dar sesuo.. 10 puodelių lyg nieko kasdien išgeriama. Aš visada geriu arba ne espreso tą tiesiog amerikonišką variantą su daugiau vandens arba putas plakuosi ir tada jau espreso užpilu. O čia su šitu kavinuku žiūriu į priekį - anksčiau ar vėliau draugas jį atsiveš ir gersim kavą kartu biggrin.gif O dabar turiu tenkintis kava plikoma "lietuvišku" būdu.. viau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2010 12 20, 20:24)
Oj mano tėvai turi automatinį kavos aparatą, tai kava tiesiog tirpsta. mama kelis puodelius susivaro, tėtė ryte dvigubą porciją, aš kai grįžtu geriu ir geriu, dar sesuo.. 10 puodelių lyg nieko kasdien išgeriama. Aš visada geriu arba ne espreso tą tiesiog amerikonišką variantą su daugiau vandens arba putas plakuosi ir tada jau espreso užpilu. O čia su šitu kavinuku žiūriu į priekį - anksčiau ar vėliau draugas jį atsiveš ir gersim kavą kartu biggrin.gif O dabar turiu tenkintis kava plikoma "lietuvišku" būdu.. viau biggrin.gif

Nu ir kafemanai cia visi blink.gif As labai retai kava geriu, kaip deserta, pasimegaudama ax.gif O tie automatiniai aparatai del to ir nepatinka namie, kad kava imi gerti kaip sultis...pykst mygtukas ir jau geri kava...pas draugus visad taip gaunasi, kad geriam kava po kelis kartus, tai net nenoriu tokio daikto tureti namie cool.gif
Man tai patinka vien tas kavos darymo procesas su tuo kavinuku..iskart primena Italija...aisku terliones ir plovimo kur kas daugiau nei su automatiniu kavos aparatu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(skyeyes @ 2010 12 20, 19:44)
Man tai patinka vien tas kavos darymo procesas su tuo kavinuku..iskart primena Italija...aisku terliones ir plovimo kur kas daugiau nei su automatiniu kavos aparatu rolleyes.gif

Todėl ir noriu tokį kavinuką pirkti, kur kava kokybiška gaunasi ir pats procesas suteikia malonumo.
O kokią kavą geriausia pirkti? Aš niekad mandresnės nei Jacobs ar Paulig kavos nesu pirkusi puodeliniam kavos plikinimui doh.gif Lavazza? Lryte straipsnyje rašė, jog labiausiai tinka itaiškos kavos, nes malimo rupumas pritaikytas.
Atsakyti