Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės UK

QUOTE(Kaštanka @ 2010 08 17, 15:05)
Limcamca, kad zinok nelegaliu aukliu tokie ir yra tarifai , 2 - 2.5 per val.
pilni laikrasciai tokiu lietuviu

Supratau. Nelegali, tada ir daugmaz tuom viskas pasakyta.
Jeigu ji nelegali, tai reiskiasi ir nekvalifikuota, ir neturi ne zalio supratimo apie vaikus, ju auklejima, lavinima, plius, kazko pamokyti ar pan.

QUOTE(lindrukas @ 2010 08 17, 15:32)
Limcamca jus tikriausiai viena is aukliu, kad taip siausiates?

Pasiskaiciau ir as skelbimu, tai kaip supratau, kad tikrai tiek ir moka 2 - 2,5 svaro.

Kazkaip nenoriu plestis ir diskutuot cia bet as taip ir nezinau tarkim jei 2 vaikiukus priziuri (kaip jau anksciau rasiau) 170svaru cia daug ar mazai?  Aisku brangiausi mano turtai, jei galeciau mokeciau, kad ir 300 tai auklei, bet jei galeciau tai pati tikrai nedirbciau ir svetimai nepalikciau savo mergyciu...

Beje kiekvienam pagal galimybes, ir jei tarkim kazkas gali moket 100svaru i savaite(man atrodo pakankamai normalu) tai visiskai nereiskia, kad jam vaikas maziau brangus, nei tam kas 150 moka...

Tikrai taip, pataiket. Aukle. Netgi dviem berniuksciam.
Bet, tai gerai, Lindrukas, negalit, tai nemokat. Bet, sakykit, ko galima reikalauti is aukles, kuriai yra mokama 2gbp i valanda.
As, tai isivaizduoju, kad nieko, apart to, kad mano vaikas neuzsimustu per ta valanda.
As, tikiu, kad tokios kainos. Bet, pagal kaina, tai man ziaurus zmogaus nevertinimas. Nes, aukle dirbti, tikrai nera labai lengva schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 08 16, 22:57)
Ta, prasme, mokėsit 20 svarų į dieną, žmogui, prižiūrėsiančiam jūsų brangiausią turtą: vaiką?  blink.gif  blink.gif
Ar jūs ne auklės ieškot, nesupratau g.gif ?

O kiek pati galetai moketi? ax.gif Labai normali kaina, suprantu , kad nera daug, bet juk mamos ir neuzdirba po £1000 per sav. Ir nemanau, kad baisiai geriau ziuretu jei moketai , kad ir po £7/val, cia nuo zmogaus jau priklauso koki surasi.
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2010 08 17, 18:16)
O kiek pati galetai moketi? ax.gif  Labai normali kaina, suprantu , kad nera daug, bet juk mamos ir neuzdirba po £1000 per sav. Ir nemanau, kad baisiai geriau ziuretu jei moketai , kad ir po £7/val, cia nuo zmogaus jau priklauso koki surasi.

UK nesu samdziusi aukles, tai visiskai neisivaizdavau kainu. Bet, va, vakar kai paskaiciau, kad aukles kaina i valanda tik 2gbp, tai biskeliuka tikrai sokiruota.
Jeigu samdyciau, UK, tai jauciu pirmiausiai samdyciau registruota.
Kad nuo zmogaus priklauso, tai viskas aisku. Kad mamos neuzdirba milijonu ar tukstanciu i savaite, irgi viskas aisku. Bet, tai koks minimumas UK siuo metu yra?
Niekaip nesuprantu, ko tas aukles darbas taip nuvertintas, kad tik tiek moketi?
Cia, greiciausiai, pacios darbininkes nusivertino taip.

Ir, dar vienas aspektas: sutinku, 2gbp/valanda, tokia kaina. Bet, tai sakau: ko gali is zmogaus reikalauti uz tokius pinigus??
Atsakyti
[quote=Limcamca,2010 08 17, 18:30]
UK nesu samdziusi aukles, tai visiskai neisivaizdavau kainu. Bet, va, vakar kai paskaiciau, kad aukles kaina i valanda tik 2gbp, tai biskeliuka tikrai sokiruota.
Jeigu samdyciau, UK, tai jauciu pirmiausiai samdyciau registruota.
Kad nuo zmogaus priklauso, tai viskas aisku. Kad mamos neuzdirba milijonu ar tukstanciu i savaite, irgi viskas aisku. Bet, tai koks minimumas UK siuo metu yra?
Niekaip nesuprantu, ko tas aukles darbas taip nuvertintas, kad tik tiek moketi?
Cia, greiciausiai, pacios darbininkes nusivertino taip.

Ir, dar vienas aspektas: sutinku, 2gbp/valanda, tokia kaina. Bet, tai sakau: ko gali is zmogaus reikalauti uz tokius pinigus??
[/qu
cia gi mamos auginancios savo maziukus tiek ima. Ne tai, kad tu samdai aukle ateina i namus ir t.t. Tu pati nuvezi vaika, net valgyti pati padarius nuvezi, o ji augindamasi savo maziu prisiduria sau, nes jei pati eitu i darba ir moketu auklei, travelka tai neliktu nei tu £2/val. O reikalauni, kad vaikutis butu pavalges, pasizaides, kartu dar vesdama savo vaika nuveda ir taviski i parka pasivaikscioti, pamigdo jei reikia. Nelavina, nemokina, tuo jau paciai reikia uzsiimti tongue.gif Pati ziurejau kazkada 3 vaikus kai Tomuka auginau, imdavau £12/diena.
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2010 08 17, 18:38)
cia gi mamos auginancios savo maziukus tiek ima. Ne tai, kad tu samdai aukle ateina i namus ir t.t. Tu pati nuvezi vaika, net valgyti pati padarius nuvezi, o ji augindamasi savo maziu prisiduria sau, nes jei pati eitu i darba ir moketu auklei, travelka tai neliktu nei tu £2/val. O reikalauni, kad vaikutis butu pavalges, pasizaides, kartu dar vesdama savo vaika nuveda ir taviski i parka pasivaikscioti, pamigdo jei reikia. Nelavina, nemokina, tuo jau paciai reikia uzsiimti tongue.gif  Pati ziurejau kazkada 3 vaikus kai Tomuka auginau, imdavau £12/diena.

Ai, nu tai tada viskas aisku. As, galvojau, cia normaliai auklei pasisamdyti, toks jos ikainis: 2gbp i valanda. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 08 17, 15:12)
Supratau. Nelegali, tada ir daugmaz tuom viskas pasakyta.
Jeigu ji nelegali, tai reiskiasi ir nekvalifikuota, ir neturi ne zalio supratimo apie vaikus, ju auklejima, lavinima, plius, kazko pamokyti ar pan.
Tikrai taip, pataiket. Aukle. Netgi dviem berniuksciam.
Bet, tai gerai, Lindrukas, negalit, tai nemokat. Bet, sakykit, ko galima reikalauti is aukles, kuriai yra mokama 2gbp i valanda.
As, tai isivaizduoju, kad nieko, apart to, kad mano vaikas neuzsimustu per ta valanda.
As, tikiu, kad tokios kainos. Bet, pagal kaina, tai man ziaurus zmogaus nevertinimas. Nes, aukle dirbti, tikrai nera labai lengva  schmoll.gif

Na o dirbti fabrike uz minimuma 8 valandas tampyti kokias dezes ir gauti 160svaru jums nenuvertinimas? Auginu dvi mergytes ir tikrai nera lengva, bet atvirai pasakius manau, kad as geriau kokius du vaikelius priziureciau, nei fabrike uz minimuma dirbciau...
Na aisku, kad neregistruota aukle uz tuos 2 svarus. As taip ir isivaizduoju, kad mamyte savo vaikuti auginanti ir dar kita priziurinti, arba kokia vyresnio amziaus moteryte, kuri geriau vaikucius ziures, nei kad fabrike tampysis. O del reikalavimo, tai aisku - matematikos nereikalauju, kad mokintuos, bet kaip ausriukas minejo - pavalgydintas, priziuretas, pamigdytas, gal po koki parkeli pasivaiksciojes...

O kad nuo zmogaus priklauso kaip ziures tai taip - nepasitikiu ne viena as, ir nesu tikra, kad jinai ir gaudama daugiau tu pinigeliu nesedes pries telika issidrebus vaikiukui koki zaisla numetus
Atsakyti
Limcamca, minimalus atlyginimas yra 5.65/val berods siuo metu
bet zinok nustebsi, kad registruotos aukles (childminderes) ima ir po 4 svarus per valanda - tiek maniske ima. ir tai nera pries istatymus. jos kaip laisvai samdomos pacios nusistato sau kainas.
Atsakyti
oho,kokia cia diskusija biggrin.gif
pritariu limcamcai-aukle tik registruota,licencijuota uz padoria kaina.Ka jus is tos nelegalios paskui pareikalausit jei vaikas patirs trauma? ogi nieko,spyga taukuota.
Dar ten kazkuri sake,kad ka tu gauni fabrike dirbdamas,tai visu pirma 5 yra daugiau nei 2 ir uzsidirbi pensijai,antra, nelegalus darbas-0 socialiniu garantiju tiek siai dienai,tiek ateiciai.

limcamca,tu aukle,kai perskaiciau toks juokas sueme hihihi.gif
Atsakyti
Pletojant diskusija toliau, ne visoms auklems aktualu tos socialines garantijos (kalbu apie pencijas ypac)
O, kad aukle licenzijuota geriau vienareiksmiskai irgi nedrisciau teigti. Pavarysiu ir as ant aukliu dabar - vedziau savo mergaite pas tokia licenzijuota karta i savaite ir papasakosiu ispudzius - mergaite mano problemu su viduriais pastoviai turi, todel reikia stebet ka valgo, gerti pastoviai siulyt, po tos dienos pas aukle - vaikui viduriai tiesiogine sio zodzio prasme uzsiklijuodavo, po to 3 dienas klykdavo is skausmo prakakot negaledama. Kai pasakiau apie tai auklei, jinai man atreze - pas mum yra laikas kada valgom ir kada geriam, mes paskui vaikus nelakstom, duodam tik vandenuka ir nieko kitko - bet ka jei mano vaikas vandenuko vieno negeria, nejaugi sunku arbatos padaryt. Sorry uz offtopic issipleciau ne i tema labai, bet tuom tik norejau pasakyt, kad visiska nesamone, kad aukle bus geresne registruota nei neregistruota. Cia nuo kiekvieno zmogaus priklauso asmeniskai.
O kas del registruotu aukliu, tai pas jas vesti, pilna suma moket ir poto tax creditu neclaimint tai gali leisti sau tik nedaugelis.
Ir vaikas patirti traumu gali ir pas registruotas. Sito jau tikrai neisvengsit. O romuciuk tu man pasakyk(cia gal retorinis klausimas), ka tu pareikalausi ir kur kreipsies po traumos pas registruota aukle?
Atsakyti
QUOTE(lindrukas @ 2010 08 18, 08:29)
ka tu pareikalausi ir kur kreipsies po traumos pas registruota aukle?

as tau atsakysiu i si klausima.
yra pasirasomas kontraktas su aukle. aukle turi draudima. ji prisiima atsakomybe uz vaika kol taves nera salia
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2010 08 17, 22:20)
Limcamca, minimalus atlyginimas yra 5.65/val berods siuo metu
bet zinok nustebsi, kad registruotos aukles (childminderes) ima ir po 4 svarus per valanda - tiek maniske ima. ir tai nera pries istatymus. jos kaip  laisvai samdomos pacios nusistato sau kainas.

Tai suprantu, kad pacios nusistato tas kainas.
Bet, as pamenu, kaip LT rinkausi aukle. Geros aukles is ranku i rankas ejo. REkomendaciju prasydavom ir rasydavom. REikalavimai siokie tokie buvo. Nenumesdavai vaiko paciai pigiausiai, vien todel, kad ji pigiausia. Ieskodavai geriausios, o ne pigiausios.

QUOTE(romuciukas @ 2010 08 18, 08:07)
Ka jus is tos nelegalios paskui pareikalausit jei vaikas patirs trauma? ogi nieko,spyga taukuota.

Nu tai va drinks_cheers.gif

QUOTE(lindrukas @ 2010 08 18, 10:29)
*  tuom tik norejau pasakyt, kad visiska nesamone, kad aukle bus geresne registruota nei neregistruota. Cia nuo kiekvieno zmogaus priklauso asmeniskai.
** O kas del registruotu aukliu, tai pas jas vesti, pilna suma moket ir poto tax creditu neclaimint tai gali leisti sau tik nedaugelis.
*** Ir vaikas patirti traumu gali ir pas registruotas. Sito jau tikrai neisvengsit. O romuciuk tu man pasakyk(cia gal retorinis klausimas), ka tu pareikalausi ir kur kreipsies po traumos pas registruota aukle?

* Tai zinoma, sutinku drinks_cheers.gif Bet, sakau, is tokios gali kazko pareikalauti. Pagaliau yra kazkoks rastiskas susitarimas (Kastanka, ar nera g.gif ) kaip vaikas bus priziurimas ir pan.
** Man atrodo, beda tame, kad nedaugelis nori legaliai moketi. Cia sugroja variantas, kad geriau "Pigiau" blush2.gif
*** Ofstedui pavyzdziui. Ir nebutinai apie traumas.
Atsakyti

QUOTE(Limcamca @ 2010 08 18, 08:12)

** Man atrodo, beda tame, kad nedaugelis nori legaliai moketi. Cia sugroja variantas, kad geriau "Pigiau"  blush2.gif
*** Ofstedui  pavyzdziui. Ir nebutinai apie traumas.

**Beda ne tame, kad daugelis nenori legaliai moketi, o tame, kad neisgali tokiu pinigu. As niekur neakcentavau, kad pigiau geriau, bet pabreziau, kad brangiau nebutinai geriau.
Aukle renkuosi, nepagal kiek ji ima - o pagal taip ar jinai man patinka kaip zmogus, ir kaip su vaikais mano elgiasi per interviu.

***O kas is to offsteado jum? Ant sirdies geriau paliks ta ta neigiama report apie childmindere duosi? O jei vaikui trauma per teismus tampysies?
Atsakyti