Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XII

QUOTE(Sanita @ 2009 12 30, 10:39)
Mergaites sakykit o tyrimukai kraujo del skydliaukes veiklos, dabar tik mokami ?  Iskilo man klausimelis, nes anksciau niekad nereikejo moket o si kart skyre pati seiminiukste ir mokama.  g.gif  Jis gan brangus.. Paklausiau ar dabar tikrai tik mokami, sako : taip  g.gif

Taip, taip ir as to paties norejau paklausti, Klaiped Jurininku poliklinikos endokrinologe siunte pasidaryti kraujo tyrimus kurie mokami, visur kur pasisuksi viskas mokama, sakau gal kysi nesti gal tada nekainuotu
Atsakyti
QUOTE(RA_13 @ 2009 12 30, 00:00)
Sveikos smile.gif
Susitariau ir aš dėl operacijos-03.10.  Tokios tad eilės Santariškėse. Daktaras "nudžiugino", kad pjaus visą skydliaukę.
Pasakykit, moteriškaitės, kaip toliau gyvenasi be skydliaukės? Kaip tas hormonų kasdienis gėrimas atsiliepia?
Ar yra nors viena,kuriai viskas gerai  po operacijos (nesustorėjo smile.gif , gerai jauciasi, yra energinga, taip sakant- nežinotum-nepasakytum., kad po tokios operacijos. O gal tik vienetam kas nors negerai? Giminės ėmė gasdinti, kad ir kepenys ir inkstai nuo hormonų sustreikuos, o svoris- tik didės. Liepia gerti "Katės nagą", kad gal kaip nors dar apseičiau be operacijos. Ar jūs susidūrėte su tokiomis abejonėmis? O su ta "kate"?
Labai laukiu atsakymo (ypač iš senbūvių, kurios gali praktiškai pasakyti, kas ir kaip).

AČIŪ smile.gif

Labas.
As jau tris menesius gyvenu be skydliaukes, kol kas nepriaugau nei vieno gramo. Taip kad del to manau nera reikalo nerimauti. Gyvenimas niekuo nepasikeite. O hormonu gerimas kazin ar kenkia jei tinkama doze, juk tuos pacius hormonus gamina skydliauke, mes juos geriam kad kompensuoti trukuma, o ne gydymui. Pradzioje sunku susitaikyt su mintimi kad busi priklausoma nuo vaistu. Dabar ta minti jau uzmirsau, isgeriu tablete ir tiek biggrin.gif Cia juk ne insulinas.... Gydytoja sake, jog galima istempti penkis metus ju negeriant, taip kad nebaisu kuri laika ir negyvenamoj saloj atsidurt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulexxxx @ 2009 12 30, 13:42)
Labas.
As jau tris menesius gyvenu be skydliaukes, kol kas nepriaugau nei vieno gramo. Taip kad del to manau nera reikalo nerimauti. Gyvenimas niekuo nepasikeite. O hormonu gerimas kazin ar kenkia jei tinkama doze, juk tuos pacius hormonus gamina skydliauke, mes juos geriam kad kompensuoti trukuma, o ne gydymui. Pradzioje sunku susitaikyt su mintimi kad busi priklausoma nuo vaistu. Dabar ta minti jau uzmirsau, isgeriu tablete ir tiek  biggrin.gif Cia juk ne insulinas.... Gydytoja sake, jog galima istempti penkis metus ju negeriant, taip kad nebaisu kuri laika ir negyvenamoj saloj atsidurt  biggrin.gif

aš jau 6 mėn be skydliaukės, 4 mėn savijauta buvo labai gerai, TTH pakilo iki 5,17 ir pradėjau jaustis blogai, padidino dozę Ltiroksino, bet jaučiu kad per didelė, pradėjo rankos drebėti, bet negaliu šiuo momentu išsitirti, tik po naujųjų, o savo noru nepasidarius tyrimo, nenoriu reguliuoti. Tiesa aš irgi Jūrininkuose lankiausi , už tyrimus mokėjau, nes jie visur mokami, tik vienur pigiau kitur brangiau.
svorio nepriaugau, dar net nukritau, tikrai nemanau,kad LT augina svorį, o AD tai kogero tikrai, nes nuo jų buvau labai išstorėjusi
Tai Jovitele mes panašios ir AD ir LT, tik man nereikia radioaktyvaus jodo. Kiek tau metų? ir ar nebuvo tau pasireiškęs rankų drebulys, prieš operaciją ar po . Tiesiog to dar nebuvau patyrusi, ir nežinau su kuo susieti nes tuo pačiu laiku pradėjau geri AD ir padidinom LT dozę. Kiek tu geri LT
Atsakyti
QUOTE(RA_13 @ 2009 12 29, 22:00)
Sveikos smile.gif
Susitariau ir aš dėl operacijos-03.10.  Tokios tad eilės Santariškėse. Daktaras "nudžiugino", kad pjaus visą skydliaukę.
Pasakykit, moteriškaitės, kaip toliau gyvenasi be skydliaukės? Kaip tas hormonų kasdienis gėrimas atsiliepia?
Ar yra nors viena,kuriai viskas gerai  po operacijos (nesustorėjo smile.gif , gerai jauciasi, yra energinga, taip sakant- nežinotum-nepasakytum., kad po tokios operacijos. O gal tik vienetam kas nors negerai? Giminės ėmė gasdinti, kad ir kepenys ir inkstai nuo hormonų sustreikuos, o svoris- tik didės. Liepia gerti "Katės nagą", kad gal kaip nors dar apseičiau be operacijos. Ar jūs susidūrėte su tokiomis abejonėmis? O su ta "kate"?
Labai laukiu atsakymo (ypač iš senbūvių, kurios gali praktiškai pasakyti, kas ir kaip).

AČIŪ smile.gif

Sveikute,visu pirma noreciau patarti maziau klausytis visu giminiu pasisakymu. Jei yra liga,ja reikia gydyti. As po operacijos jau daugiau nei metai ir gyvenu sau,is pradziu buvo sunkoka,greitai pavargdavau ir siaip toks bendras kuno sunkumas ar silpnumas,net nezinau kaip issireikst, kol organizmas priprato prie dirbtinio hormono,bet va dabar jau jauciuosi puikiai,sako,kad reikia dvieju metu po operacijos kad kunas atsigautu ir viskas susinormalizuotu. O ir siaip kiekvienas organizmas unikumas,kiekvienas reaguoja savaip,nereiskia jei ir man taip buvo tai ir tau taip bus,turiu omeny su visais negalavimais. Svoris man priaugo,apie 15 kg per metus,daug,bet pries skydliauke turejau kita operacija ,moteriskom bedom,tada mmm mano nebuvo apie metus,nu zodziu viskas suipyne i viena kruva,todel ir svoris taip uzkilo,jei galima taip pasakyt,bet dabar jau turbut kokie 4 men kaip stovi vietoj.Ir nepergyvenu as del to,kad stambesne tapau ar pan,svarbiausia kad sveikatos butu ir sveikciau,o kiti negalavimai... pripranti,kai pagalvoji,buna ir baisiau. Na sumaliau as cia daug,zodziu laikykis,stiprybes tau ir galvok apie sveikatyte,o ne kaip bus ar kaip kas ka pasake,laikas gydo,kaip liaudyje sakoma.
Laimingu ir sveiku NAUJUJU METU visoms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inga04: 30 gruodžio 2009 - 21:48
QUOTE(roberta23 @ 2009 12 30, 14:37)
aš jau 6 mėn be skydliaukės, 4 mėn savijauta buvo labai gerai, TTH pakilo iki 5,17 ir pradėjau jaustis blogai, padidino dozę Ltiroksino,  bet jaučiu kad per didelė, pradėjo rankos drebėti, bet negaliu šiuo momentu išsitirti, tik po naujųjų, o savo noru nepasidarius tyrimo, nenoriu reguliuoti. Tiesa aš irgi Jūrininkuose lankiausi , už tyrimus mokėjau, nes jie visur mokami, tik vienur pigiau kitur brangiau.
svorio nepriaugau, dar net nukritau, tikrai nemanau,kad LT augina svorį, o AD tai kogero tikrai, nes nuo jų buvau labai išstorėjusi
Tai  Jovitele mes panašios ir AD ir LT, tik man nereikia radioaktyvaus jodo. Kiek tau metų? ir ar nebuvo tau pasireiškęs rankų drebulys, prieš operaciją  ar po . Tiesiog to dar nebuvau patyrusi, ir nežinau su kuo susieti nes tuo pačiu laiku pradėjau geri AD ir padidinom LT dozę. Kiek tu geri LT

Labukas, man LT paskirta po 200mg dozė, svoris auga , kas toliau bus neisivaizduoju. Man 34m, šiuo metu tokio drebulio nejaučiu rankų, kartais atsiranda šaltkrėtis, temperatūros neturiu.
Mano nuomone medicina mokama, bet su protu, vienoj rajono poliklinikoj Panevežio apskrity visi tyrimai mokami net patys paprasčiausi, o šitie hormonų jau prieš 10 metų buvo mokami.
Atsakyti
Laba 4u.gif

Mano atsakymu dar nera blink.gif doh.gif Ryt liepe bandyt skambint unsure.gif Operacija buvo 15diena. Na sakykim cia sventinis laikotarpis ir visi nelabai skuba doh.gif

Mane toks klausimukas domina ax.gif Kada po operacijos jei viskas ok galima planuot leliuka?
Jei visgi prireiktu jodo, kada po paskutinio jodo galima pradet planuot?
Girdejau kad po 10metu galima tik planuot, ar yra tiesos? Negi tiek ilgai g.gif Na visgi radiacija, reik laiko kad organizmas issivalytu ir nebebutu rizikos leliukui.

Atsakyti
Sveikos, mergaitės, su artėjančiais Naujaisiais 4u.gif

Gabriella, ankstesnėse temose esu skaičiusi, kad nėštumą po jodo mergaitės planuoja po metų, ne po dešimties. Šito Joliukės gali pasiklausti, jai, kiek žinau, buvo aktualu mirksiukas.gif Kaip šiaip laikaisi po operacijos? Įsivaizduoju, koks nervas sutikti šventes nežinant rezultatų unsure.gif Bet tikėkis geriausio mirksiukas.gif

Noriu dar visų, kurios parašė apie po operacijos augantį svorį, paklausti štai ko: ar svoris auga ir stengiantis jį reguliuoti, t. y. sportuojant, reguliuojant mitybą? Ar jūs tiesiog gyvenat įprastai, taip kaip buvot įpratusios g.gif Nes aš ir dabar svorį turiu "įsiręžus" laikyti - jei atsipalaiduočiau, būtų liūdna doh.gif Bet kol kas jis man paklūsta, todėl labai bijau, kad po operacijos netaptų nevaldomas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mojo @ 2009 12 31, 09:15)
Noriu dar visų, kurios parašė apie po operacijos augantį svorį, paklausti štai ko: ar svoris auga ir stengiantis jį reguliuoti, t. y. sportuojant, reguliuojant mitybą? Ar jūs tiesiog gyvenat įprastai, taip kaip buvot įpratusios g.gif Nes aš ir dabar svorį turiu "įsiręžus" laikyti - jei atsipalaiduočiau, būtų liūdna doh.gif Bet kol kas jis man paklūsta, todėl labai bijau, kad po operacijos netaptų nevaldomas verysad.gif

Labukas visoms,
daug cia jusu pasisakymu paskaiciau apie svorio baime. Tai ir as pasisakysiu.

As jau 10 menesiu po operacijos. Pries ja svoris augdavo vos suvalgius bandele. Kai isoperavo skydliauke ir pradejau gerti Lthyroxina, valgau visada kiek telpa (vakarais pries miega valgau kaip uz du) ir priaugau 2-3 kilogramus per si 10 menesiu laikotarpi. As esu isitikinusi, kad tie 2-3 Kg yra del Lthyroxino nustojimo gerti pries radioaktyvu joda. Baranauskas man pats sake, kad svoris gali augti tik nuo to, kad nustoju tris savaites gerti hormonus.
Beje paklauskit endokrinologu - jie patvirtins, kad Lthyroxinu zmonems nutukima gydo. Tai jau tikrai nuo Lthyroxino svoris negali augti, aisku, jei geri tinkama doze.

Taip, kad svorio augimo priezasciu reikia ieskoti kitur - gal per daug pasyvus gyvenimas, mazai judejimo ar AD geriat.

Taip, kad gerkit Lthyroxina ir einam valgyt naujametiniu tortu!!! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Gabriella* @ 2009 12 31, 00:55)
Laba  4u.gif

Mane toks klausimukas domina  ax.gif Kada po operacijos jei viskas ok galima planuot leliuka?
Jei visgi prireiktu jodo, kada po paskutinio jodo galima pradet planuot?
Girdejau kad po 10metu galima tik planuot, ar yra tiesos? Negi tiek ilgai g.gif Na visgi radiacija, reik laiko kad organizmas issivalytu ir nebebutu rizikos leliukui.

Jei reiks jodo, tai vaikiuka galima planuoti praejus 1 metams po paskutinio jodo. Cia taip Baranauskas (onkologas) sako. Jei nereiks jodo, tai siulau pasikonsultuot su endokrinologu, kada galima vaikiukus daryt. Speju, kad po operacijos organizmas turi atsigauti pilnai ir priprasti prie dirbtinio hormono. Tik idomu kiek tas uztrunka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo joviteleb: 31 gruodžio 2009 - 10:17
Laba 4u.gif

Jau turiu atsakyma bigsmile.gif

"Galutinė patologijos diagnozė:
FOLIKULINĖ DEŠINĖS SKYDLIAUKĖS SKILTIES ADENOMA. KAIRĖ SKYDLIAUKĖS SKILTIS BE PATOLOGIJOS."

Aciu mergaites uz palaikyma group.gif
Atsakyti
VISOMS SVEIKESNIŲ , TURTINGESNIŲ ,LINKSMESNIŲ 2010-ŲJŲ METŲ!!! santa2.gif
Papildyta:
QUOTE(*Gabriella* @ 2009 12 31, 14:13)
Laba  4u.gif

Jau turiu atsakyma  bigsmile.gif

"Galutinė patologijos diagnozė:
FOLIKULINĖ DEŠINĖS SKYDLIAUKĖS SKILTIES ADENOMA. KAIRĖ SKYDLIAUKĖS SKILTIS BE  PATOLOGIJOS."

Aciu mergaites uz palaikyma  group.gif

labas, kiek supratau , tau jodo nereiks ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jovita l @ 2009 12 31, 13:15)
labas, kiek supratau , tau jodo nereiks ?  smile.gif

Aha, nereiks yess.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Tai šaunu, kad nereiks, tad ramiai sutik ateinančius clap.gif
Atsakyti