QUOTE(Mojo @ 2009 12 31, 09:15)
Noriu dar visų, kurios parašė apie po operacijos augantį svorį, paklausti štai ko: ar svoris auga ir stengiantis jį reguliuoti, t. y. sportuojant, reguliuojant mitybą? Ar jūs tiesiog gyvenat įprastai, taip kaip buvot įpratusios

Nes aš ir dabar svorį turiu "įsiręžus" laikyti - jei atsipalaiduočiau, būtų liūdna

Bet kol kas jis man paklūsta, todėl labai bijau, kad po operacijos netaptų nevaldomas
Labukas visoms,
daug cia jusu pasisakymu paskaiciau apie svorio baime. Tai ir as pasisakysiu.
As jau 10 menesiu po operacijos. Pries ja svoris augdavo vos suvalgius bandele. Kai isoperavo skydliauke ir pradejau gerti Lthyroxina, valgau visada kiek telpa (vakarais pries miega valgau kaip uz du) ir priaugau 2-3 kilogramus per si 10 menesiu laikotarpi. As esu isitikinusi, kad tie 2-3 Kg yra del Lthyroxino nustojimo gerti pries radioaktyvu joda. Baranauskas man pats sake, kad svoris gali augti tik nuo to, kad nustoju tris savaites gerti hormonus.
Beje paklauskit endokrinologu - jie patvirtins, kad Lthyroxinu zmonems nutukima gydo. Tai jau tikrai nuo Lthyroxino svoris negali augti, aisku, jei geri tinkama doze.
Taip, kad svorio augimo priezasciu reikia ieskoti kitur - gal per daug pasyvus gyvenimas, mazai judejimo ar AD geriat.
Taip, kad gerkit Lthyroxina ir einam valgyt naujametiniu tortu!!!
Papildyta:
QUOTE(*Gabriella* @ 2009 12 31, 00:55)
Laba
Mane toks klausimukas domina

Kada po operacijos jei viskas ok galima planuot leliuka?
Jei visgi prireiktu jodo, kada po paskutinio jodo galima pradet planuot?
Girdejau kad po 10metu galima tik planuot, ar yra tiesos? Negi tiek ilgai

Na visgi radiacija, reik laiko kad organizmas issivalytu ir nebebutu rizikos leliukui.
Jei reiks jodo, tai vaikiuka galima planuoti praejus 1 metams po paskutinio jodo. Cia taip Baranauskas (onkologas) sako. Jei nereiks jodo, tai siulau pasikonsultuot su endokrinologu, kada galima vaikiukus daryt. Speju, kad po operacijos organizmas turi atsigauti pilnai ir priprasti prie dirbtinio hormono. Tik idomu kiek tas uztrunka