Įkraunama...
Įkraunama...

Prietarai

Apklausa: Ar tikite prietarais? (255 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
rolleyes.gif O,tada man teko kelioms nesciosioms paglostyt pilvukus..Del tu prietaru,pvz.,kodel negalima maudyt sekmadieniais,ogi plaukiukai silpni gali uzaugti(cia pagal mano senole) smartass.gif ,negalima issigandus liestis prie savo kuno,toje vietoje tipo atsiras deme unsure.gif ir isvis nesciajai reikia tik naujausius Pifo nuotykius ziureti laugh.gif laugh.gif laugh.gif (cia anot mano tevo)..Geriausia kai nezinai tai ir heart.gif neskauda,ar gi ne taip?
Atsakyti
kiek man teko girdeti tai ne tik vaikucio negalima maudyti bet ir suaugusiems maudytis,priezastis labai paprasta sekmadienis-sventa diena, ja reikia svesti.
lietuviai nuo seno be galu tikinti tauta smile.gif tas pats liecia ir nagu kirpima, tai tokie purvini dalykai kurie sventa diena nedaromi.
bet ju ir gyvenimo budas buvo kitoks, jie gi pirti viena kart savaitej uzsikurdavo pirtele ir pries sventa diena, po visu savaites darbu issiparindavo laugh.gif
bet va kodel plauku negalima kirpti,prie ko cia protas g.gif
tiesa esu girdejus ir geru lietuvisku prietaru del vaikuciu krikstynu:
mergytes reikia krikstyti kai jaunas menuo-kad ilgai jaunos isliktu,
berniukus per pilnati,kad druti ir stiprus butu
kaip jums mamytes thumbup.gif , mes savo kriksto dukra kai jaunas menuo buvo krikstijom, atrodo galetum ir nekreipti demesio, bet noris kad mergyte jauna kuo ilgiau atrodytu biggrin.gif

Atsakyti
Norėčiau pasakyti, kad prietarais netikiu, bet po dukters mirties į viską žiūriu kitaip. Kažkaip nesąmoningai į viską kitaip reaguoju, visko saugausi. Todėl ir su tais prietarais taip pat. Jei kas ką nors pasako, tai ir saugausi. Taip išeina, kad dabar prietarais tikiu.
Atsakyti
Gal jau geriau lietuviski prietarai, negu kazkieno minetas amerikoniskas, kad nescios pilvo glostymas laime nesa, tai pats tikriausias kosmaras nesciajai...Bent jau man, kai visoki svetimi, pusiau svetimi ir t.t. lenda glostyt pilva, nors bek ir rek... blink.gif
Atsakyti
as prietarais kol kas tikiu. pagrindinis - tai nuziurejimas. negalejau patiketi kad veikia ir netikiu kad tai sutapimas. dar tikiu, kad vos gimus vaikeliui reikia apsaugos - kriksto. mes savo dukruzes dar nekrikstijom, tai nervina tas nuziurejimas: "oi kokia svari mergyte, oi kokie zandukai svarus" - bac, berimas ant zandu ohmy.gif "oi kokios akytes dideles, bus vyru viliokle" - akytes uzdegimas ohmy.gif ir atrodo nesvetimi tai kalba mad.gif
Atsakyti
Šiaip prietarais netikiu. Jei jau taip viskas būtų pagal prietarus, tai mes seniai su vyru turėtume būti atskirai, teisingiau net nebūtume susituokę. Bet va kas susiję su 2.gif , tai kažkaip atsargiau žiūriu, nors pati suprantu, kad tai nesąmonė. Mane pačioje nėštumo pradžioje išgąsdino blink.gif staiga iššokusi katė ir aš susigriebiau už pilvo. Va tada tai susinervinau, dėl tų galimų dėmių. Dabar tik suprantu, kad tas susinervinimas labiau kenkė 2.gif , nei tas susiėmimas už plivo.
Atsakyti
Netikiu. Ir labai pykstu kai kiti bando mane kuom nors gąsdinti - pvz. nesikirpk plaukų besilaukdama. Nesąmonė kažkokia biggrin.gif
Atsakyti
Prietarai, patarimai, pasakos ir t.t. svarbi kiekvienos tautos kultūros dalis. Atsiradę jie dar tuomet, kai žmonės tiesiog nemokėjo paaiškinti daugelio reškinių blink.gif , bet kad būtų ramiau gyventi, sugalvodavo kokį nors prietarą, kaip pvz., belsti į medį. Manau, kad daugelį prietarų naudojame todėl, kad taip įprasta, net nesusimąstydami, ir tai yra visiškai gerai, nes kitaip lyg ir atsisakytume savo kultūros. O fanatiškas įvairių posakių vykdymas gali ir ligą įvaryti g.gif . Dar prieš gimdymą perskaičiau nemažai įvairios literatūros šiomis temomis. Žinojau, kad vaikas, gimęs per pilnatį nieko gyvenime nestokos. Taip jau atsitiko, kad maniškis gimė er pačią pilniausią pinatį thumbup.gif . Tikiuosi, kad šitas geras prietaras išsipildys drinks_cheers.gif
Atsakyti
Maniškis taip pat gimė per pilnatį, tai labai tikiuosi, kad ir jam šis geras prietaras išsipildys.
Atsakyti
per paiešką bandžiau ieškot tokios temos, nu ir neradau blush2.gif jei jau tokia yra, būčiau dėkinga jei nukreiptumėt mane ten ax.gif
tai va yra toks prietaras, kad labai negerai kai sudūžta veidrodis, tai man sudužo prieš kokius 2 metus, na nepastebėjau nieko bloga, kaiptik, greit pastojau, susilaukiau nuostabios dukrytės ir lyg viskas gerai (3kart tfu), bet va vakar pamačiau kad mano kosmetinėj mažas veidrodėlis vėl sudužo, matyt kai dukrytė žaidė su kosmetine, tai kaip dabar blink.gif jau visai išsigandau, gal yra koks būdas nukenksmint tokius prietarus g.gif
Atsakyti
"Prietarai kadaise gimdavo tuomet, kai pirmykščiai žmonės būdavo bejėgiai paaiškinti vienus ar kitus reiškinius. Tuomet jie susigalvodavo tam tikrus ritualus, tikėdamiesi, kad tokiu būdu sutramdys piktąsias dvasias. Reikia pastebėti, kad mes netoli tepažengėme. Kai susiduriame su kažkuo mums nesuprantamu, mes ir dabar ieškome mistinių priežasčių ir šventai tikim, jog nusispjovę per kairį petį ar pastuksenę 3 kartus į medį, sugebėsime išvengti problemos.
" daugiau apie tai gali paskaityti va čia

ir dar vienas straipsniukas:
nėščiųjų prietarai
Atsakyti
neturiu jokiu g.gif viska megstu daryti atvirksciai ir eksperimentuoti...jeigu sako, neprisidek nuo zvakes, vis tiek taip darysiu, nes net neprisileidziu neigiamos minties, kad kazkas atsitiktu ir niekas neatsitinka bigsmile.gif
Atsakyti