Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 07 15, 10:18)
Bandau isivaizduoti, kaip tam vaikui veida tryne, kad net sasiukai nukrito g.gif Nera taip lengva su dusu be trynimo sasus nuimti. schmoll.gif Ir dar iskilo logiskas klausimas-kuna maude, tai ant jo neliko? O kokiu budu veida plove? Gal kaip tik atvirksciai-kuna maude-neliko nieko, veidas paprastai lieka per maudynes nekliudomas...
Matyt, ne maudynes kaltos buvo, o vaiko veido draskymas nagais. 4u.gif

Tiesą pasakius nežinau kaip ten ją maudė ir kas ką trynė. Kūno mergaitės taip pat nemačiau, nes mokykloje būna apsirengusi biggrin.gif O kalbantis su jos mama per vieną iš klasės tėvų susirinkimų, ji pasibėdavojo, sako va paklausiau patarimų išmaudyti ir turim rezultatą- veidelis tiesiog baisus. Aš galvoju, kad jau liga buvo į pabaigą ir tada ji į vonią įlindo ir taip nutiko. Gal ji toj vonioj nežinia kiek mirko, gal trynė per stipriai. Nzn. Tik pasikartosiu vaizdelis baisus, visas veidas vien duobelės. Manoji kai sirgo buvo trečiokė, ir užkrėtė mažąją, kuriai tebuvo 6 mėn. Tai sakau į ligos pabaigą nakčiai net pleistrus klijuodavau, kad nenusitrintų į patalus ir tikrai gerų rezultatų sulaukiau, bet vat viena duobelė visgi liko, nenusaugojau, su šukom užkabino ir nuplėšė matyt jau nestipriai besilaikiusį šašiuką. Aš tai suvilgiusi rankšluostį vaikus apšluostydavau ligos metu.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 07 15, 10:18)

Matyt, ne maudynes kaltos buvo, o vaiko veido draskymas nagais. 4u.gif

Sutikciau su siuo pastebejimu. Manau, kad maudymui tik beda sumesta, nebent maudesi kokiam ezere, baseine ar kur.... o ne po dusu. Tas tai tikrai uzkrata garantuotu. Kasymas - stai kur beda. Tepam psilobalzamais, duodu tavegilio, kad tik nesidraskytu...kalbames...lygtai nedrasko. Ir pchiu pchiu pchiu-gyjame. O po lengvu dusu, be muilu, be nieko....reiketu. Kaik gi kitaip higiena??? unsure.gif taip, veliau spiriteliai, tepaliukai....
Atsakyti
Mano dukra būdama trečiokė žinokit tokia šauni draskymo klausimu buvo, paaiškinau, kad liks duobukės vieną kartą ir to užteko, kad nedraskytų. Nors mačiau kaip kentėjo, bet tikrai nedraskė. Jos klasiokė taip pat trečioke būdama sirgo, protinga mergaitė, aš nemanau, kad draskytu, nes nudraskius vieną ir pamačiusi kas lieka, negi dar draskytų. Nes kaip minėjau ant veiduko, gal kokių 30-50 duobukių...
Atsakyti
Sūnus jau prasirgo vėjaropiais,dukra dabar serga,bet nežinau,ar čia lengva forma jų,ar mano vaikų imunitetas stiprus,bet temperatūros sūnui nebuvo,dukrai atrodo ir nepakils,nes jau 6-7 diena,bėrimo nedaug ant nugarytės,pilvuko,gal kiek daugiau galvoj ir ant veiduko.Nei vieno nei kito netepiau jokiais vaistais,tik kasdien maudžiau po dušu.
Tik,gaila,teko atidėt kelionę į pajūry,galvojam važiuot,kai dukros bus 9-10 diena sirgimo,ir galvoju ar galim tą daryt...gal kas važiavot? Kaip su maudynėm?Spuogiukų kaip ir nedaug...
Atsakyti
Sveikutes, na ir man sunus susirgo...Dabar jis boruzele - tik kad su zaliais taskeliais smile.gif Teplioti pradejau sestadieni, bet spuogus jau penktadieni pastebejau, o irzlus nuo treciadinio pasidare. Kiek supratau, tai skaiciuoti mazdaug reikia nuo spuogiuku atsiradimo? O kiek laiko jo negalima dabar vesti i darzeli?Nes kuo toliau, tuo jau man sunkiau su juo ir savo dideliu pilvuku ax.gif
Atsakyti
Mano sūnus neseniai prasirgo (3jų metų) vėjaraupiais. Tepiau žaluma, o jau gale - tokiu bespalviu tepaliuku, kuris padeda greičiau gyti žaizdom (octenisept). Sunkiai sirgo - visa nugara, pilvas buvo nusėti tais spuogeliais... Visi jo darželio grupės vaikai sunkia forma sirgo...
Kompikaciją gavom - akių uždegimas sad.gif vakar buvom pas daktarę - tai mėnesį laiko teks lašintis vaistukus į akutes. Bėta tame, kad jis nesileidžia ir nebeišmanau ką daryti, kad leistų lašint sad.gif
Kai sirgo vėjaraupiais - nemaudžiau - daktarė griežtai uždraudė. Bet skaičiau, kad galima permanganato vonelėj maudyti, bet neilgai.
Ir pas mus likus ne viena duobutė sad.gif naktim jis baisiai drąskydavosi. Ant veiduko dvi duobutės - prie pat akies...
Atsakyti
mano dukryte susirgo vejaraupiais, bent jau taip daktare sako, o as tuo pradedu abejoti. labai jau tie spuogiukai mazi, nors kai kurie yra su puslele vidury. ar jie turi isaugti i didesnius? ir galvytes kur plaukuciai visai neisbere, tik veiduka g.gif kazin ar tikrai cia vejaraupiai?
Atsakyti
sunkiai sirgo vejaraupiais ir liko keletas randeliu,bet su laiku jie tapo vis maziau pastebimais
Atsakyti
sirgom lengvaim ,randeliu neliko
Atsakyti
Abu labai lengvai persirgo, randeliu neliko smile.gif
Atsakyti
prasirgome budami 3 metuku, liko 2 randeliai : tarp antakiu ir ant nugarytes, bet abudu liko nuo nukasytu sasu. Per daug nepergyvenu, manau metams begant jie pranyks rolleyes.gif
Atsakyti
Vejaraupiais sirgo 3 metuku, nesunkiai, tepeme "zelionke" biggrin.gif randeliu neliko.
Atsakyti