Įkraunama...
Įkraunama...

Vėjaraupiai

Vejaraupiais sirgo 2,5 metuku ir randeliu neliko smile.gif
Atsakyti
mes sirgom kazkur bunant apie pusantru metuku, visas buvo zalias kaip srekiukas, tai aisku buvo nezmoniskas kasimasis o to pasekme ir keli radeliai, bet tikiuosi laikui begant jie isnyks smile.gif
Atsakyti
maniske sirgo dvieju metu. randeliai keli buvo apie pora menesiu, po to praejo 4u.gif
Atsakyti
mazutis uzsikrete vejaraupiais 4 metuku, sirgo visa grupe darzely, maza to as irgi, bet man labai idomiai buvo-is pradziu bere tik pilva kokias dvi savaites, tiesiog daugejo spuogiuku, kurie i vejaraupinius visiskai nebuvo panasus, jie nenieztejo nieko tiesiog buvo berimas ir tiek-aplaksciau kruvas gydytoju visiems pabrezdama, kad sunelis serga ir kad as nesirgus, o jie visi sake, kad tikrai ne vejaraupiai, ir galiausiai po dvieju savaiciu sededama darbe pradejo nieztet veida, kaip pusleline, nuejau i wc-ziuriu grynai kaip vejaraupiai-pasikeliu maikute-visi spuogeliai paliko su puslytem-sirgau sunkiai, tempa zema buvo, bet savijauta baisi-nenueidavai i wc nepailsejus, nedarbingumo lapely turejau menesi, numeciau 8kg (cia i nauda). randeliu pas suneli liko, nors nedraske, bet ziuriu jie dar blunka, mazeja-mum svarbiausia, kad ant veidelio tik vienas (ant kaktytes), o daugiau vyrus randai puosia
Atsakyti
QUOTE(iadze @ 2010 06 21, 15:19)
kam reikia zymeti spuogus? kas is to? tik tas, kad degina, zaloja vaika, jei per daug tepa tai nuo zelionkos lieka ir randai... kam to reikia, del kazkokiu senoviniu kvailysciu?

as irgi taip galvojau... dabar jau nebezinau, kaip daryciau. zodziu, sirgo manoji 2.5 metu, ne lietuvoj esam, tai ir zelionkes po ranka nebuvo, gydytojas liepe tepti calamine lotion ir tiek. na ir tepem, ir maudemes, nei nusidraskiusi buvo nei ka, gijo normaliai, o randeliai ant pilvuko yra verysad.gif tai as jau buvau sugalvojusi, kad as cia blogai padariau, kad tos zelionkos nebuvau parsivezusi... nezinau tada nuo ko cia priklauso. spuogeliu negalejau praziopsot, nes tepdavau ne tik spuogus, o visa kuneli istisai, daugybe ten ju buvo...
Papildyta:
QUOTE(VeroniQ @ 2010 03 19, 08:10)
pradejau skayt, kad suprantu mamas, kurios nori, kad vaikas persirgtu ta nesmaone kuo jaunesnis...

smile.gif mano vaikas susirgo nuo mb doh.gif tas pirmas parsinese "dovanele" namo, labai labai sunkiai ten jam buvo, tikrai geriau dar vaikystej prasirgti.
Atsakyti
QUOTE(rasras @ 2010 07 05, 18:45)
Gal kieno vaikas šiuo metu pradeda sirgti vėjaraupiais?  g.gif Labai norėčiau, kad mano dukra persirgtų vasarą, tad prašyčiausi trumpam į svečius... blush2.gif  Vilniuje. 4u.gif

Mano dideliam džiaugsmui, užsikrėtėm net neįtardamos, pabendravę su draugės mergaite. Mano puoselėtas noras išsipildė. thumbup.gif Sirgom atostogaudamos kaime, tai net gydytojai nepasirodėm. Susirgimui buvau pasiruošusi, nusivežusi vaistų nuo temperatūros (jų neprireikė, nes temperatūra buvo 37- 37,5) ir tepalų. Tepiau bespalviu Kastelano tepalu, vėliau, kai baigėsi bėrimas - SUDOCREAM tepalu. Kai dabar pažiūrėjau į praeitame psl. įdėtą berniuko nuotrauką ir palyginu su saviške, tai mano dukrytė buvo labiau išberta. verysad.gif Vis dėlto prisilaikau nuomonės, kad kol vaikas išbertas, geriau yra nemaudyti (savaitę juk įmanoma pakentėti), nes kai prausdavom burnytę (ant veido, kaklo - buvo ypatingai daug spuogelių), dukrytei buvo labai nemalonu. Viskas sugijo idealiai, neliko nei vieno randelio. thumbup.gif Labai džiaugiuosi, kad persirgome natūraliai, neprireikė bjaurių ir pavojingų skiepų.
Atsakyti
o mes sirgom pernai, sese savaite iki krikstynu susirgo, neliko jokiu zymiu, o didzioji po kokiu2 sav geru, bet va, ant nosytes, kaktytes liko duobytes kelios, nes buvo vasara, i lauka ejo, uzsikrete veidukas ir liko duobutes, nors jau rankas plaudavau daznai, tepiau kuo reikejo, bet nesvarumu pateko, na, tikiuosi, kad augant dings, sumazes, jei ne, medicina pazangi, kai uzaugs bus matyt, uztad valio, susirgom ir ramu bigsmile.gif gal mazoji labiau sirgo, irzli buvo, temp laikesi, o didzioji lengviau
Atsakyti
Valyk nevalius....tepk netepus.... mums buvo taip. Svara sekem nerealiai, taciau maziukas sirgo per pati karsti doh.gif , kai prakaitavome pavesyje . Gavosi geras dirgiklis pats prakaitas. Griebemes ir zalumos ir spirito-vistiek spuogeliai buvo labai pikti ir deja-randeliu liko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2010 08 31, 11:27)
Valyk nevalius....tepk netepus.... mums buvo taip. Svara sekem nerealiai, taciau maziukas sirgo per pati karsti  doh.gif , kai prakaitavome pavesyje . Gavosi geras dirgiklis pats prakaitas. Griebemes ir zalumos ir spirito-vistiek spuogeliai buvo labai pikti ir deja-randeliu liko  verysad.gif

mums tas pats, apie 30 karscio, kas kad rankas plauni, juk neuzrakinsi namuose vieno, kai visi sedi lauke doh.gif
Atsakyti
Didysis sirgo būnamas 4 m - gana lengva forma, randų neliko, o mažoji buvo 10 mėn, sirgo LABAI sunkia forma, su komplikacijomis. Randų buvo likę daugybę, bet va dabar po metų yra tik keletas pastebimų.
Atsakyti
Mano suneliui dabar jau 10, o sirgo 5 metuku, labai sunkiai, su 40 temperatura, kuri reaguodavo tik i paracitamolio ir analgino mixiuka ir randelis tiesiai ant nosytes galiuko liko. verysad.gif
Dabar auga mazoji panele, tai vis dazniau pagalvoju, gal reiktu paskiepyti ja nuo vejaraupiu, gal nors lengvesne forma prasirgtu, nei brolis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NAIDUTE: 07 rugsėjo 2010 - 07:06
Mano panelytės abidvi persirgo vėjaraupiais. Vyresnioji susirgo dviejų metukų, o po dvylikos dienų nuo jos užsikrėtė ir sesė, kuriai tuo metu buvo 4 mėn.
Abidvi persirgo lengva forma.
Randelis, toks apvalutis, nedidukas, bet liko ant žando, pas mažiukę,(bet tai grožiui įtakos nepadarė smile.gif aš ir pati tokį palikimą turiu ant skruosto, nieko tokio, gyvent netrukdo, kitiems "į akis nekrenta" smile.gif
Atsakyti