Sunus sirgo kai jam dar 4metuku nebuvo, ir dukra nuo jo uzsikrete, jai buvo 11men. Abu sirgo labai sunkiai, labai daug spuogeliu buvo, jie tiesiog jungesi i didelius vientisus plotus, baisu ziuret i vaikus buvo....ir temperaturos aukstos ir bere NET 6 dienas....tepem, gerem priesvirusinius vaistus, net greitaja kvietem. Pas abu liko po kelis randelius ant veido ir ant kuno, bet jie nebelabai ryskus, manau su amziumi dar sumazes, nors isnykt turbut neisniks

Pasidalinsiu patirtim apie vejauraupiu gydyma. Mano mazoji susirgo likus 2 dienom iki seniai suplanuotos keliones i Kreta. Labai susiparinom, nulekiau i vaistine nusipirkt kuo tuos taskelius tepliot, isikalbejau su vaistininke, kad yra tabletes, kurios visa procesa palengvina, supaprastina. Nulekiau pas gydytoja, kad receptuka parasytu, nes jie receptiniai ir kimsau as jai tas tabletes. Neiskilo nei vienas vandeningas spuogelis (kuriuos nusikasius lieka randeliai), mazge nesikase, o tie visi kiti spuogeliai po 3 dienu isnyko. Vaisto pavadinimo neprisimenu, bet jei kam reikes gydytoja ar vaistininke pasakys. Jeigu butu nereikeje mums isvykt, tai nebuciau pirkus tu tableciu, bet tokiu atveju mums tai buvo tikras isganymas.
vyresnioji -sirgo,kai jai buvo 1m9men,liko ant veiduko keli randukai,o ma=ieji dar nesirgo
QUOTE(Teisybė @ 2011 01 21, 14:35)
Mūsų vaikas buvo paskiepytas nuo vėjaraupių, todėl nesirgom. Nežinia, kaip čia bus, ar kada sirgs ar ne.
Dabar tai neskiepyčiau savo vaiko jokiu papildomu skiepu, už kurį dar pinigai imami, o nauda/žala neaiški 

Mano maziukas 2m susirgo pries dvi sav, jis nebuvo skiepytas, o vat vyresneli skiepijau nuo vejaraupiu.
Maziukas jau pasveiko, susirgo vyresnelis kad ir paskiepytas, tada kyla klausimas kokia nauda is skiepo jei vis tiek susirgo vaikas

Maziukui buvo daug spuogiuku ant veido ir apatines kuno dalies, jie kilo penkias dienas, o vyresneliui visas kunas, ir ant veido vos trys, bet kilo tik dvi dienas, sakyciau vyresniam vaikui tu spuogu kelis kartus daugiau

Mano vaikas darzely pasigavo vėjaraupius, labai sunkią formą. Labai buvo daug spuogelių. Vieną dieną nieko nebuvo, o ryte atsikėliau - visas kūnas raudonais spuogeliais nusėtas buvo... Per vieną naktį taip jam viskas staigiai prasidėjo... 7 dienas viskas vyko, kaip tik ant savo trečiojo gimtadienio susirgo. Randelis liko prie akutės, nes prie pat prie pat akies, ant apatinio ir viršutinio vokų buvo, o ten zilionkos netepiau, pabijojau, kad nepatektų į pačią akį ir taip komplokacija buvo - akių uždegimas, kuris db vis kartojasi
tai apie akutę ir liko randeliai...

Sveikutes,
mes irgi praeita vasara turejom sita beda, gyvos vietos ant kuno nebuvo, tepliojau spiritu, per visa oda iskart braukiau, nes kitaip neimanoma buvo. Na, metu dar nepraejo, nei vieno randelio neliko
mes irgi praeita vasara turejom sita beda, gyvos vietos ant kuno nebuvo, tepliojau spiritu, per visa oda iskart braukiau, nes kitaip neimanoma buvo. Na, metu dar nepraejo, nei vieno randelio neliko

Mes ir buvome sūnų paskiepiję, bet susirgo. Sirgo lengvai, tai gal tas skiepas įtakojo lengvesnę formą
Randelių jokių neliko

Kai Mantas persirgo, liko tik kažkokios neryškios žymelės nepastebimose vietose. O kai Erika persirgo, liko kaktoje tokia pati neryški žymelė. Randelių nepastebėjom

Mielos mamytes,noriu pasidalinti savo patirtomis bedomis,kai mano maziukai susirgo vejaraupiais....berniukui buvo 2,5 metu,o mergytei dar tik 9 men,maitinau pati,sake,kad greiciausiai net nesusirgs,arba jei susirgs,tai lengva forma....ne velnio
,viksas gavosi atvirksciai....pirma susirgo berniukas,nuo draugu vaiku uzsikrete,tai jam salia prisikabino persalimo liga,be antibijotiku neapsiejome
!!!! o po dvieju savaiciu ir mano princese susirgo,bet taip stipriai!!!!Be temperaturos,bet spuogu dydis ir gausumas,jai visas kunelis dege,o ypac ant sprando,tokio dydzio
,as tokiu nesu maciusi!!!!Ji dvi naktis praverke,jai taip ieztejo0skaudejo.....mums sirdis plyso....kita diena sakau,ne
,tepsiu zaluma....nes tie spuogai net nebande uzsitraukti!!!!!Istepiau,is karto pradejo gereti.....bet,gaila,liko dideli randai,duobes,vienas net ant veidelio,virs antakio!!!!!! Berniukui taip pat keli randai liko,ir ant veidelio......bet tuom viskas dar nepasibaige
......mergyte puole viena po kitos ligos,tai persalimas,po to roto virusas,ligoninej gulejom su laseline penkias paras!!!Gydytoja pamaciusi randus,sako,cia del tu vejaraupiu,taip krito imunitetas ir taip sunkiai serga dabar
Gryzom is ligonines,lyg jau viskas...bet nuo brolio vel uzsikrete sloga,po to kosulys,gerkle.....zodziu neissikapstome dabar is ligu,o pries tuos vejaraupius is vis nesirgo,valge mano piena ir vargo nemate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dar ir ginekologiniu problemu dasidejo.....
jei galeciau laika grazinti atgal,skiepyciau abu vaikus ir po du skiepus,nes tik du skiepai uztikrina 100 proc!!!! Pamastykit mamytes,taip ar taip mes tu skiepu visokiu gaunam,tai vienu daugiau,ar vienu maziau
Sekmes jums.

QUOTE(ciukute @ 2011 03 20, 00:08)
Mielos mamytes,noriu pasidalinti savo patirtomis bedomis,kai mano maziukai susirgo vejaraupiais....berniukui buvo 2,5 metu,o mergytei dar tik 9 men,maitinau pati,sake,kad greiciausiai net nesusirgs,arba jei susirgs,tai lengva forma....ne velnio

Sveikutės mums būvo panaši situacija,bet mano mažėlei būvo nepilni trys mėnesiukai ir spėjo susirgti "vėjeraupiais" nuo vyresniosios dukrytės

Papildyta:
QUOTE(niunyte @ 2011 02 19, 16:17)
jo ,jooo,taip būna.Jei vaikas perserga lengva forma (mažai beria) yra tikimybė,kad ateity vėl susirgs
.Maniškė kai sirgo tai trečią dieną gyd.sako:galėtų daugiau bert,nes gali neįgyti imuniteto.bet paskui tai kaip dėjo bert,tai maža nepasirodė 

Vat vat ir aš jaučiu kad ir dar kartėlį gali tekti mums susidurti,jau pakartotinai,bet labai norisi tikėti kad bus bent jau lengva forma