Įkraunama...
Įkraunama...

Koks geriausias amžiaus skirtumas tarp vaikų???

QUOTE(kliuska @ 2007 06 14, 13:21)
Tarp vaikų 12 m skirtumas. Man tai labai gerai  tongue.gif
Pirmagimis, ką čia slėpsi, buvo netyčiukas, studentų vaikas  biggrin.gif , dabar jau savarankiškas. Su sese sutaria kuo puikiausiai, nors savo senų žaislų net ir jam kartais gaila  doh.gif
Man pačiai smagu, kad vyresnėlis gali padėti kartais, kad ir valgyt gaminant, jei staiga mažajai labai prisireikia dėmesio. Nežinau ar sugebėčiau su dviem pametinukais  karsta.gif man augusiai vienai padidintas poreikis asmenines erdves  blush2.gif

drinks_cheers.gif Tarp mano dukryciu skirtumas 10met. thumbup.gif Vyresnele labai padeda. mirksiukas.gif
Atsakyti
Skirtumas tarp mano vaikų - 9 metai. Kai buvo maži puikiai sutardavo, bet dabar... Ankščiau brolis rūpinos jaunesne sese. Gal taip yra todėl, kad jie labai skirtingi? Vaikinas toks uždaras, nebendraujantis, mergaitė - maištinga, mėgstanti vadovauti...
Atsakyti
Kaip pastebėjau, dažniausi argumentai ,,už" didesnį amžiaus skirtumą ,,man gerai, labai padeda" rolleyes.gif . Truputį kvepia tik savo iteresų paisymu ax.gif . Mamkos-nebūkit savanaudės blink.gif
Aišku, kad vaikai myli savo brolius ir seses, tačiau ar jų paklausėt, kaip jie jautėsi pirmom savaitėm po ,,naujoko" atsiradimo šeimoje? Taip pat labai skiriasi vaikų interesai, kai amžiaus skirtumas didesnis. Viena pažįstama pasakojo, kad sesės atsiradimas, kai jai buvo septyneri buvo tam tikra prasme šokas. O tėvai to nepastebėjo ir labai buvo nustebę, kai suaugusi ji tai papasakojo jiems. Aišku, kad jos dabar yra labai geros draugės ir puikiai sutaria. biggrin.gif Tarp mūsų su sese tik 1,4 m. skirtumas. Vaikystėj buvo visko-mušėmės, pešėmės, paauglystėj konfliktavom tarpusavyje, nes esam labai skirtingos, bet dabar viskas OK! biggrin.gif Mano klasiokės šeimoj ji su sese buvo pametinės. Jų tėvai po 15 m. samastė dar pametinukus pasidaryti ir kai mano klasiokė sužinojo, jai buvo TOKS šokas (gėda, visai seni tėvai sublūdo ir pan.). Taip, kad čia diddžiulis galvosūkis g.gif kaip geriau. Svarbiausia, kad šeima būtų draugiška. Na o bendri vaikų interesai atsiras tada, kai jie suaugs ir sukurs savo šeimas bigsmile.gif . Sėkmės planuojant biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo red40: 19 liepos 2007 - 12:55
Tarp manu vaiku skirtumas 6 metai.kai buvo mazesni sutardavo.kuo didyn tuo naziau sutaria.geriau mazesnis tarpas tada daugiau bendru interesu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edva @ 2007 07 19, 20:10)
Tarp manu vaiku skirtumas 6 metai.kai buvo mazesni sutardavo.kuo didyn tuo naziau sutaria.geriau mazesnis tarpas tada daugiau bendru interesu smile.gif

aha ir pas mus tas pats... ax.gif . susirieja dažnokai, bet reikia tik pabarti kokį vieną smarkiau, dievuliau kaip kitas u jį stoja. tass tai smagu - jaučiasi, kad nepalix viens kito ir gyvenime drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man atrodo, nepriklausomai nuo vaikų amžiaus skirtumo, jie turi ir pasipykti ir pasimušti. Kitaip nei vienas neužaugom. Mano merginos abi, ir tai susikimba retkarčiais, bet užtenka pusdienį pabūt atskirai, tada jau alpsta, kaip nori viena su kita būti. Amžiaus skirtumas pats geriausias toks, koks yra thumbup.gif Man taip išėjo, kad 4 metai, ir visai nesigailiu mirksiukas.gif
Atsakyti
AS MANAU GERIAUSIAS SKIRTUMAS KOKIE TRYS METAI. MUSU SU SESE BEVEIK PENKI, NEPASAKYCIAU KAD MAZOS SUTARDAVOM O DABAR LABAI GERAI thumbup.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Tarp mano vaikų skirtumas 5,8m. Vyresnėlis jau spėjo įprast,kad yra vienas ir viskas tik JAM.Myli jis sesutę wub.gif nori su ja žaist,o kai ji nemoka,tai pyksta,būna ir pastumia,bet apsisukęs ir vėl prie jos.Kai subaram,vėl pyksta,kad viskas buvo gerai kol sesės nebuvo.Kai pareidavo iš mokyklos mažoji atbėga prie jo,apsikabina tarsi metus nesimatę... Dėl pagalbos ax.gif kartais pagalvoju "negi jam sunku su sese pažaist,kol aš atliksiu kas reikalinga",bet suvokiu,kad jis pats juk dar vaikas ir pasidaro truputį gėda blush2.gif kad liepiu vaikui prižiūrėt vaiką... Gal kitaip būtų,jei abu vienos lyties būtų g.gif Net sūnus sako,NORIU BROLIO.Bet jei dabar gimdyčiau,tai amžiaius skirtumas jau būtų maždaug 10metų kaip tarp manęs ir sesers,su kuria turim mažai ką bendro..
Pamenu kaip pati pykau,kad būdama 10-12m. turėjau prižiūrėt du sūnėnus doh.gif
Apibendrinant pasakysiu,kad nėra taisyklės tinkančios visiem 4u.gif
Atsakyti
Tarp mano vaiku skirtumas 6 metai. Ilgai vyresnis lauke ir prase broliuko, bet ne viskas ir tevu valioje ax.gif Dabar mazaji labai myli, lenda prie jo buciuotis, myluotis, o mazajam tai labai nepatinka, ir tas klykia lotuliukas.gif Apie zaidima kartu nei dabar, nei veliau manau nereikia ir tiketis. Svarbu, kad ateityje butu geras supratimas ir bendravimas. O vaikai, kol dar vaikai, pesasi tarpusavyje, kad ir koks butu skirtumas. Tarp manes ir sesers yra 10 metu skirtumas, tai vis tiek pesdavomes doh.gif O dabar manau sutariam gerai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arsua32: 17 rugpjūčio 2007 - 13:31
MEs šeimoje trys seserys (aš jauniausia) ir skirtumai labai dideli - 18 ir 11 metų. MAnęs daug aks klausia, ar turiu ką bendro su seserimis. MAn keisti tokie klausimai, todėl, kad mūsų santykiai labai geri. KAi buvau maža, vyriausia sesuo buvo mano idealas, jos laukdavau sugrįžtančios iš studijų, ji su manim eidavo pasivaikščioti, žaisdavo... Su viduriniąja vaikystėje truputį konfliktavom, bet neilgai. Paskui, jau paauglystėje, man buvo tikrai gerai surėt jau suaugusias seseris. Su jomis apie viską kalbėdavausi, galėjau paklausti, kas rūpi ir ko negalėjau paklausti tėvų.

Sutinku su ta mintimi, kad ne amžiaus skirtumas, o vaikų auklėjimas padeda sukurti gerus santykius tarp jų.
Atsakyti
Paskaičiau kaip jūs čia rašot, ir net gėda pasidarė blush2.gif Mano mergytei 9 metai, ir ji taip norėtų sesės ar brolio ( na ir aš jau kokie metai vis pagalvoju apie tai, norėčiau blush2.gif ), bet kad aš vis dar atidėlioju: tai reikia pabaigti mokslus (jau pabaigiau), įsigyti būstą (irgi įsigijom), tai dabar vėl sakau kad dar ne laikas (vėl įstojau mokintis blush2.gif ). nežinau, net ko aš bijau, taip noriu leliuko, ( ir manasis nori), bet kažko bijau ir atidėlioju vis... (kai gimė mergytė sunkiai vertėmės, tai gal ta finansinė baimė mane stabdo? g.gif ). Na bet kai paskaitau, kad tikrai negerai, kai tarp vaikų didelis skirtumas. Na gali būti neužilgo teks jungtis į nėštukių pašnekesiu biggrin.gif reiks rimtai apmastyti viską g.gif
Atsakyti
Aš stengiausi , kad skirtumas tarp mano vaikučių būtų kuo mažesnis, bet ir pati kad galėčiau pailsėti. Tarp pirmo ir antro - trys metai, o antro ir trečio- nepilni 4 biggrin.gif
Taip norėjau vaikučių ir kad jie turėtų sesučių arba broliukų, kad negailėjau savo "darbinių" planų, o galvojau tik apie savo mažylius. Nors darbų irgi neapleidau. O dabar džiaugiuosi paaugintais vaikais, ir jie laimingi ,kad turi vienas kitą thumbup.gif
Atsakyti