Įkraunama...
Įkraunama...

Koks geriausias amžiaus skirtumas tarp vaikų???

Kuo mažesnis skirtumas-tuo vaikams tikrai ,kad geriau... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vejelis @ 2007 08 20, 18:53)
Paskaičiau kaip jūs čia rašot, ir net gėda pasidarė blush2.gif  Mano mergytei 9 metai, ir  ji taip norėtų sesės ar brolio ( na ir aš jau kokie metai vis pagalvoju apie tai, norėčiau blush2.gif ), bet kad aš vis dar atidėlioju: tai reikia pabaigti mokslus (jau pabaigiau), įsigyti būstą (irgi įsigijom), tai dabar vėl sakau kad dar ne laikas (vėl įstojau mokintis blush2.gif ). nežinau, net ko aš bijau, taip noriu leliuko, ( ir manasis nori), bet kažko bijau ir atidėlioju vis... (kai gimė mergytė sunkiai vertėmės, tai gal ta finansinė baimė mane stabdo? g.gif ). Na bet kai paskaitau, kad tikrai negerai, kai tarp vaikų didelis skirtumas. Na gali būti neužilgo teks jungtis į nėštukių pašnekesiu biggrin.gif  reiks rimtai apmastyti viską g.gif

Patariu mąstyti ir kuo greičiau. Mano vyras jau norėjo antro, kai mūsiškiui buvo du metai, o aš dar norėjau palaukti. rolleyes.gif Kai mūsiškiui buvo beveik 4 metai nutarėme, kad jau tikrai reikia mirksiukas.gif , bet........ unsure.gif mūsiškiui jau tuoj bus 6, o aš dar ne nestuke.gif . Taigi, metai eina, mes senstam, vaikas auga,manau , kad jau tuoj bus vėlu....... sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2007 08 23, 17:05)
Patariu mąstyti ir kuo greičiau. Mano vyras jau norėjo antro, kai mūsiškiui buvo du metai, o aš dar norėjau palaukti.  rolleyes.gif Kai mūsiškiui buvo beveik 4 metai nutarėme, kad jau tikrai reikia mirksiukas.gif , bet........ unsure.gif mūsiškiui jau tuoj bus 6, o aš dar ne  nestuke.gif . Taigi, metai eina, mes senstam, vaikas auga,manau , kad jau tuoj bus vėlu....... sad.gif  sad.gif  sad.gif  sad.gif

va ir man buvo panašiai - iš pradžių nesinorėjo antro mažiuko, o paskui niekaip nesigavo.. Visai netikėtai antrasis 'užkibo' gerokai vėliau. Skirtumas tarp vaikų 10 metų.
Atsakyti
QUOTE(edva @ 2007 07 19, 18:10)
Tarp manu vaiku skirtumas 6 metai.kai buvo mazesni sutardavo.kuo didyn tuo naziau sutaria.geriau mazesnis tarpas tada daugiau bendru interesu smile.gif

O man 6 metai atrodo labai geras skirtumas ax.gif Norėčiau, kad ir tarp mano vaikų panašus būtų blush2.gif
O dėl tų teiginių, kad kuo mažesnis skirtumas, tuo daugiau žais, turės bendrų interesų ir t.t. aš nesutinku schmoll.gif Kiek žinau pavyzdžių, tai nelabai pasiteisina. Visi vaikai žaidžia vienas su kitu ar tarp jų 2 metų ar 6 metų skirtumas. Tik žaidimai truputį kitokie gaunasi ir tiek... Be to manau mažiau muštynių ir nesusipratimų būna, kai skirtumas didesnis.
Kiek atsimenu savo vaikystę tai mušdavomės su broliu vos ne iki kraujų doh.gif Skirtumas 1,7 metų. Kažkokių ypatingai bendrų interesų neturėjom schmoll.gif Nesakau, kad nežaisdavom kartu... Aišku žaisdavom, kur dingsi.. Bet geriau sutart pradėjom ir bendraut tik paauglystėj.
Manau kiekvienas vaikas turi savo interesus ir charakterį. Ir nereik tikėtis, kad jeigu bus mažas skirtumas tarp vaikų tai jie labai draugaus ir gražiai žais kartu ir t.t. Kaip ir nereikia tikėtis, kad vyresnis vaikas "padės" mamai augint mažiuką ax.gif
Ir dar kažkaip įdomiai skamba, kai kiti tėvai pasako : Ai, vienas vargas bus ir t.t.
Tai gal tada išvis vaikų nebereik, jeigu vaikai jau vargu patapo ax.gif Aš vaikų noriu sau, noriu duot viską, ką galiu geriausia ir manau, kad geriau man tai sektųsi, kai skirtumas būtų šiek tiek didesnis, tarkim 6-7 metai... O ne tik kuo greičiau tuos 2 paaugint, kad "planas" įvykdytas būtų ir viskas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristtute: 24 rugpjūčio 2007 - 08:19
5 metai- labai geras skirtumas. tongue.gif Sutaria maniškiai- klasė. Nors, aišku, labai daug ir nuo vaikų charakterių ir nuo tėvų darbo su jais daug kas priklauso, koks tas skirtumas bebutų.
Atsakyti
man atrodo, geriausias amžiaus skirtumas yra 4-5 metai. Tada vyresnis vaikas jau paaugintas, pakankamai savarankiškas ir mamai lengviau prižiūrėt abu. Kai skirtumas didesnis, vaikai gal sunkiau bendrauja tarpusavyje, nes labai skiriasi interesai
Atsakyti
Pamačiau, kad mamytės patirtim dalinasi, tarp kurių vaikučių didesnis skirtumas 4u.gif Taigi, mes visada galvojom turėtis 3 vaikus, bet... po gimdymo man atrodo, kad gana vieno blush2.gif , o vyras ir toliau apie gausesnę šeimą galvoja. Kaip bebūtų, artimiausiu (ir gan tolimu, iš tiesų)metu planuose dar vieno vaikučio tikrai nėra, nes MB neįpusėjęs mokslų, o aš net nepradėjus. Ar nebuvo sunku dar kartą ryžtis vaikučiui, kai po kitų gan daug laiko parėjo? Nes dabar, kai pagalvoju, tokia jaunystė, o aš namie tarp sauskelnių lotuliukas.gif Paaugs mano 2.gif norėsim susigrąžint prarastą laisvę. Bet kai pagalvoju, jei neturėčiau brolio, liūdna man vaikystėj būtų buvę...
Atsakyti
as manau kad nera skirtumo kiek metu tarp vaikuciu,svarbiausia kad galim ju suilaukt ax.gif tarp maniskiu 2metai ir 7men
Atsakyti
Tarp maniskiu 3 metai ir labai liuks thumbup.gif
Atsakyti
Nežinau kaip yra geriausiai, bet pas mus tai taip yra: vyriausiam sūnui 17, viduriniam sūnui 15, jauniausiam sūniu 12, o dabar po ilgos pertraukos laukiam pirmosios dukters blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2007 08 24, 07:31)
va ir man buvo panašiai - iš pradžių nesinorėjo antro mažiuko, o paskui niekaip nesigavo.. Visai netikėtai antrasis 'užkibo' gerokai vėliau. Skirtumas tarp vaikų 10 metų.

Tarp mano vaikų skirtumas 11 metų.Man labai gerai nes turiu pagalbininką namuose.Mažoji irgi labai laiminga nes brolis pats mylimiausias po mamos,bet labaiusiai manau nuskriaustas yra mano sūnus,nors jis sesę labai myli ir net neprašomas su ja žaidžia.Nežinia kaip bus kai paaugs.Taigi man toks metų skirtumas visai tinkamas thumbup.gif
Atsakyti
O tarp mano vaiku 2.2m skirtumas ir as visai nesigailiu tiesa sakant as pati taip norejau , aisku be pestiniu neapseinam bet dazniausiai vienas be kito negali pabuti ir minutes. abu kaip sulipe vaiksto. mirksiukas.gif
Atsakyti