Studiju metu turejau Bendravimo psichologijos kursa... Tai vienas is dalyku, kuri gerai pamenu, yra tai, jog geriausias metu skirtumas tarp vaiku seimoje yra ne daugiau 6 metai. Kadangi atseit didesnis nei 6 metu skirtumas tarp vaiku greiciausiai lems tai, kad jie nebus labai artimi, gyvens lyg atskiruose pasauliuose. Nezinau, kiek tame tiesos, kadangi dar neturiu savo vaikuciu. Bet galiu pasakyti is savo patirties, jog mano su broliu tarpusavio santykis yra artimesnis (tarp musu 3 metu skirtumas) negu su sesute (8 metu skirtumas). Tai gal ir yra kazkiek tiesos...

labai sunku atsakyti , turbut kaip kam

QUOTE(jėga @ 2009 01 12, 12:40)
mamai geriau (patogiau), kad būtų didesnis skirtumas, vaikams - kuo mažesnis

auksiniai žodžiai

QUOTE(jėga @ 2009 01 12, 12:40)
Niu, o kadangi tarp maniškių vienų yra didelis skirtumas, o tarp kitų mažas, tai pasakysiu šitaip: mamai geriau (patogiau), kad būtų didesnis skirtumas, vaikams - kuo mažesnis 

Kaip ir taip,iš vienos pusės.Bet manau kaip kam čia turbūt. Vienos džiaugiasi (kieno vaikai vienas po kito), kad vaikai jau dideli bei savarankiški ,o tėvai jauni, ir dar pilni parako...

QUOTE(subtiliai @ 2008 05 19, 13:41)
Nera nei geraiusio skirtumo, nei blogiausio. Yra kaip yra.
teisingai

Tarp maniškių skirtumas 4 metai, manau jau čia maximalus, ir jau nemažas. Smagiausia turbut vaikams, kai skirtumas metai, du. Mamoms tai tubut geriausia, kai skirtumas koks 10 metų

Mano nuomone geriausia, kai amžius tarp vaikų nedidesnis, kaip 3 metai
, nes jai didesnis, tarkim kaip mano vyro ir jo brolio (7 metai) jie neturi bendrų interesų, neturi apie ką pakalbėti

2-3 metai
Per psichologija mokemes, kad idealiausias amziaus tarpas tarp vaiku yra 3-5 metai. Nors pati asmeniskai manau, kad geriausia 2-4. 5 metai man jau atrodo per daug.
Tarp mano vaiku 4 metai skirtumas. Man atrodo, kad didokas, bet, kad nesigavo anksciau antro suorganizuot

tarp musu berneliu irgi 7 metu skirumas , tai pradzioj irgi pavydejo bet poto praejo,
as pati turbut isprotejus buciau jei koki tik metai butu skirtumas , as manau kad didesnis skirtumas geriau