Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas)

QUOTE(orchideja99 @ 2010 01 05, 16:41)
ir dar.. kai visi tyrimai buvo normos ribose, isskyrus TTH (apie 5,9-6,4).. gydytoja sumaste, kad reikia gert tiroksina ir taip nusimus TTH.. bet gavosi taip, kad tada pakilo ir virsijo norma FT4.. o TTH vis tiek nepasieke normos..  unsure.gif  gal as kazkokia netipine.. ir man niekaip neiseis sunormalizuot, kad visi tyrimai butu normose..  unsure.gif
p.s. o del Tsh nesciosioms tai tikrai niekur internete neradau normu ribu..  g.gif  gal as kazka maisau..  unsure.gif  bet tikrai esu macius, kad nesciosioms kitos normos irasytos.. reiks patikrint penktadieni  ax.gif

tai gyd gerai ir sumaste,kad reikia numust tsh mirksiukas.gif nes tavo tsh tikrai aukstas, o mano gyd.labiau i tsh ziuri, nei i ft4 g.gif ir pas mane ft4 link aukstesnes normos, bet visiskai nesuku del to galvos, svarbiausia tsh normoj smile.gif

del normos tsh, tai jau ne is vieno gyd esu girdejus,kad turi but iki1, cia ne tik nesciosioms bet ir sveikam zmogui smile.gif tik va, idomu butu tiksliai suzinot,kiek nesciosioms turi but g.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2010 01 05, 12:44)
blink.gif  O gal 5.36?  unsure.gif

As ir pagalvojau,kad tai gali buti klaida,nes as paprasiau,kad ji ant lapelio man uzrasytu ir ji taip -uzrase TSH 53.6. g.gif tai dabar mastau,jei taip is tikro,tai jau cia nerialiai aukstas,Dar galvoju,jei butu 5.36 tai dar nera labai aukstas g.gif Jauciu,eisiu penktad.po darbo i poliklinika ir ten paklausiu registraturoj,nes kazkaip nerimauju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 05 sausio 2010 - 19:07
QUOTE(Wonderful @ 2010 01 05, 19:28)
tai gyd gerai ir sumaste,kad reikia numust tsh mirksiukas.gif  nes tavo tsh tikrai aukstas, o mano gyd.labiau i tsh ziuri, nei i ft4 g.gif ir pas  mane ft4 link aukstesnes normos, bet visiskai nesuku del to galvos, svarbiausia tsh normoj smile.gif

o man gydytoja aiskino taip, kad Tsh parodo, ar yra kokiu sutrikimu del skydliaukes ar ne.. ir pirmiausia kai nusiuncia darytis tyrimu daro Tsh.. jei jis negeras, tada siuncia darytis kitu tyrimu..FT3, FT4, ATPO..ir iesko, kur konkreciai negerai, kad toks aukstas Tsh.. ir man taip dare.. kai pamate, kad Tsh dvigubai didesnis, nusiunte darytis kitu..bet viskas buvo normose.. ax.gif
dabar pagalvojau, gal ir man imanomas aukso viduriukas kaip ir Jums: FT4 prie aukstesnes normos, ir Tsh tada GAL butu normose.. bigsmile.gif atsirado viltis, kad viskas gali buti normos ribose.. cool.gif

Papildyta:
QUOTE(vida/d @ 2010 01 05, 20:06)
As ir pagalvojau,kad tai gali buti klaida,nes as paprasiau,kad ji ant lapelio man uzrasytu ir ji taip -uzrase TSH 53.6. g.gif tai dabar mastau,jei taip is tikro,tai jau cia nerialiai aukstas,Dar galvoju,jei butu 5.36 tai dar nera labai aukstas g.gif Jauciu,eisiu penktad.po darbo i poliklinika ir ten paklausiu registraturoj,nes kazkaip nerimauju.

manau, kad tikrai kableli ne ten padejo cool.gif nes man kai TSH buvo virs 9, tai galva skaudejo nezmoniskai.. spaudimas buvo labai pakiles.. nuolat pykino.. ir sunkiai islaukdavau 21 val kokia savijauta negera buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(orchideja99 @ 2010 01 05, 18:22)
o man gydytoja aiskino taip, kad Tsh parodo, ar yra kokiu sutrikimu del skydliaukes ar ne.. ir pirmiausia kai nusiuncia darytis tyrimu daro Tsh.. jei jis negeras, tada siuncia darytis kitu tyrimu..FT3, FT4, ATPO..ir iesko, kur konkreciai negerai, kad toks aukstas Tsh.. ir man taip dare.. kai pamate, kad Tsh dvigubai didesnis, nusiunte darytis kitu..bet viskas buvo normose.. ax.gif
dabar pagalvojau, gal ir man imanomas aukso viduriukas kaip ir Jums: FT4 prie aukstesnes normos, ir Tsh tada GAL butu normose..  bigsmile.gif  atsirado viltis, kad viskas gali buti normos ribose..  cool.gif

viska teisingai tavo gyd daro mirksiukas.gif

mano manymu, su vaistais ft4 visada bus prie aukstesnes normos,nes juk ir geriam tiroxina, o ft4 parodo,kiek organizmui jo reikia g.gif
svarbiausia susinormalizuok tsh, nes jis tikrai aukstas yra ir turi buti mazesnes, tuo labiau,kad planuoji leliuka 4u.gif
Atsakyti
mane dabar,tai nemiga labai kankina.Dar negeriu jokiu vaistu,bet ryte jau seniau labai patine paakiai budavo,o dabar dvigubai doh.gif
Atsakyti
Kiek žinau nereikia labai norėti, kad visi rodikliai būtų normos ribose...Aišku, jei taip būtų, tada būt idealu biggrin.gif Gydytojai žiūri visumą, kiek man aiškino ax.gif

Aš pasidariau tik tth šiandien, gal dar šiandien spėsiu pasiimti ats, o jei ne tai ryt žinosiu ir kitą sav. lekiu pas endo. rolleyes.gif

Labukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2010 01 06, 13:44)
Kiek žinau nereikia labai norėti, kad visi rodikliai būtų normos ribose...Aišku, jei taip būtų, tada būt idealu  biggrin.gif  Gydytojai žiūri visumą, kiek man aiškino  ax.gif

Aš pasidariau tik tth šiandien, gal dar šiandien spėsiu pasiimti ats, o jei ne tai ryt žinosiu ir kitą sav. lekiu pas endo.  rolleyes.gif
Labukas  4u.gif

Sėkmės tau! Laukiam su gerais/teisingais skaičiukais 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

gal padesit isaiskint rebusa? doh.gif

rugpjucio men ATPO 978 (tiroxino gerta 50)
lapkricio men ATPO 788 (tiroxina pradeta gert 1d-50, kita d.-75)
sausio men ATPO >1000 blink.gif

nieko nesupratau,kaip gali kilt atpo, jei tsh per tuos pora men nukrito nuo 1.87 iki 1.5, o atpo soko aukstyn ir net nezinia kiek blink.gif tuo labiau,kad tiroxinas buvo didintas doh.gif
Atsakyti
g.gif Wow , as tai sausio antroj pusej eisiu, jauciu kad nera gerai... doh.gif gal tavo atpo pakilo nes salta?ziema? g.gif man tai jau nieko nebesinori , wc savaite neiseinu , stogas vaziuoja doh.gif
Atsakyti
šiandien ir aš prisidaviau tyrimukus, gėriau po 125 mg, o prieš savaitę pradėjau po 117 mg, kažin ar jau tai atsispindės tyrimuose? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 01 07, 14:00)
man tai jau nieko nebesinori , wc savaite neiseinu , stogas vaziuoja doh.gif

Lucero, Forlax nebandei pagerti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2010 01 07, 12:00)
g.gif Wow , as tai sausio antroj pusej eisiu, jauciu kad nera gerai... doh.gif gal tavo atpo pakilo nes salta?ziema? g.gif man tai jau nieko nebesinori , wc savaite neiseinu , stogas vaziuoja doh.gif

bet tai cia nelogiska, kaip gali kilt atpo, jei tsh krenta doh.gif
hmmm...apie wc as jau ir pati nenoriu kalbet unsure.gif tuoj bijosiu bet ka isidet i burna verysad.gif bet nesuprantu kodel, nes prie tokio pacio tsh, pries metus laiko, man viskas buvo kuo puikiausia, o dbr.... gal cia dar kazkas itakoja, ne tik tsh, nes atpo aukstas g.gif
kai as turejau tokia pacia problema sav laiko, tai dvi dienas nieko nevalgiau, tik geriau kefyra ir jogurta, tarpe ju, puodeli selenu uzpildavau su kefyru,kad ismirktu ir dziovintu slyvu pripjaustydavau, po tokiu dvieju dienu...oj buvo gera lotuliukas.gif viskas issivale thumbup.gif
tik tiek,kad dabar vel reikia prisiziuret save, tai vis pagurksnoju kefyra, ptfu ptfu, bet savaite laiko jau kaip ir nieko ax.gif
pamegink,gal ir tau pades, nes nera gerai sav laiko viska savyje laikyt, po to tas viskas pradeda organizma nuodyti 4u.gif
Atsakyti