Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (4)

QUOTE(Erdene @ 2009 12 19, 15:51)
Sveiki  4u.gif  Gal kas esate susidūrę, jei taip patarkite ką daryti.  unsure.gif
Močiutei pradėjo skrandis visiškai nepriiminėti maisto ir gėrimų. Atsigeria-vemia, pavalgo kelis-kasnius vemia. O kartais tik seilėmis vemia. Skrandžio tyrimo neįmanoma daryti, nes tiesiog neištvertų ji to. Jai visad pilna burna seilių, kartais net į putas panašių. Gal žinote kaip tai gydyti? Nes kelios dienos nei gurkšnio vandens organizmas neįsisavino, labai pergyvenume, nes (negražu taip išsireiksti)  badauja ji tiesiog.  4u.gif  Dėkui  4u.gif

Mums taip buvo. Tyrė dėl vėžių - nieko nerado. Buvo priėję išvados, kad čia dėl kepenų funkcijos sutrikimo g.gif Bet gal ir pats alsheimeris turėjo įtakos - nes jeigu nebūdavo suvedama viskas į tai, kad DABAR VALGYSIM, o pora šaukštelių sriubos būdavo tiesiog tarp kitko paduodami - kartais ir pavykdavo išvengti vėmimo.

Tiesa, nesmagu taip sakyti, bet nedaug mums buvo belikę, kai tie nevalgymai ir vėmimai prasidėjo
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 12 10, 10:48)
Sveika, Irculia   4u.gif
Ir aš panašiom nuotaikom gyvenu. Pirmos bus mano Kūčios jau be abiejų tėvelių... 

Man bus pirmos Kūčios be Tėčio. Paskutiniai Jo gyvenimo metai buvo nelengvi, pats mažai ką begalėjo savarankiškai daryti, tačiau pernai kartu su mūmis taip smagiai kūčiavojo, dar ir pavaikščioti truputį pats galėjo - aš jau maniau, kad jam pagerėjo, o po to - dar tą patį vakarą atgulė į lovą (tikrai nemanėme, kad jau mirtis artinasi, nes nuo jo ligos tik tampama neįgaliu, bet nemirštama šiaip jau), ir daugiau nebeatsikėlė ...sausio 3 dieną iškeliavo į Amžinybę...
Stiprybės visoms prižiūrinčioms savo Tėvelius - stiprybės Jums ir kuo daugiau ramesnių akimirkų, o Tėveliams sveikatos, kuri pati svarbiausia...
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 12 20, 13:03)
mano mociutei po tokiu simptomu buvo nustatyta skrandzio piktybine liga, jau toli pazengusi liga  unsure.gif Tikiuosi, jusu atveju kitaip...

Tiesą pasakius, net nėra galimybės patikrinti, ji net pamačius svetimus žmones labai stresuoja, o ką jau kalbėti apie ligonines verysad.gif Nors jo galima sakyti nevemia, o tiesiog suvalgo ir iš karto viską atpilia
QUOTE(Radvyle @ 2009 12 21, 00:27)
DABAR VALGYSIM, o pora šaukštelių sriubos būdavo tiesiog tarp kitko paduodami - kartais ir pavykdavo išvengti vėmimo.

Tiesa, nesmagu taip sakyti, bet nedaug mums buvo belikę, kai tie nevalgymai ir vėmimai prasidėjo

Na žiūrėsim kaip bus, davėm cerucal, situacija pagerėjo akyse, tik neaišku kiek ilgai smile.gif
Atsakyti
Merginos, noriu pasveikint su artėjančiom-daug kantrybės, ištvermės, sveikatos

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 24 gruodžio 2009 - 07:17
QUOTE(rutulux @ 2009 12 24, 08:17)
Merginos, noriu pasveikint su artėjančiom-daug kantrybės, ištvermės, sveikatos

Ir aš noriu... Linkėti nieko nelinkėsiu. Visos žinom, ko kiekvienai labiausiai reikia...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radvyle: 24 gruodžio 2009 - 13:15
Ramaus, jaukaus ir šilto vakaro Jums visoms wub.gif
Sėkmės visame kame 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Geros kloties, mergaitės 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Labas, mergaites, su sventem Jus. Ateinu ir as i Jusu temele, jei priimsit.
Trumpai apie save, tiksliau-mus. Priziuriu Alzheimerio liga sergancia mama. Jai dar nera taip blogai- dar nueina i tualeta(nors einu patikrinti, ka ten paliko), ilipa ir islipa is vonios, pavalgo. Pagrindines problemos- nenoras valgyti(nors per gincus ir barnius suvalgo ir nieko blogo neatsitinka, na, paraugeja kartais, bet neisvemia), nejudejimas, na, dienu dienas guli kaip pagalys ir ziuri i lubas. As pavargstu nuo to jos nejudejimo, net nesinori uzeit i kambari. Kai pradedu aiskinti, kokios bus pasekmes, sako- greiciau numirsiu. O kad zmogus gali metu metais guleti ant patalo, kad reikia vartyti ir valyti, ji to kazkaip nesuvokia. Tai as ir galvoju, kad dar nezinia, kas musu laukia ir ka as viena darysiu, kai reikes kiloti.
Kai supratau, kad kazkas nebegerai su galva, tiksliau- pasikeite kaip asmenybe, nuvezem i Santariskiu konsultacine poliklinika. Ten padare testa ir beveik pripazino sveika. O klausimai tokie- pavarde, kur esi, ir pan. Sakau gydytojai, kai jau i tokius klausimus nebegales atsakyti, nebus prasmes gydyti, nes vaistai neatstato proto. Vis delto pagulde i ligonine, pripazino liga, paskyre yasnali 10 mg, bet jai per stipri tokia doze, tai duodu po puse. Dar mama vartoja vaistus sirdziai, nes protezuotas voztuvas.
Jei leisit, Erdenei noriu patart-galit bandyti leidziama cerukali, jei isvemia, ir jei badauja, galima ir namu salygom statyti laselines. Kiek tai pades, sunku pasakyti, bet bent sazine bus ramesne, kad daroma kas galima tokioj situacijoj.
Atsakyti
Sveikos mergaitės...
Atradau šią temutę, ir nežinau ar džiaugtis ar ne... Liūdna, kad tiek daug mūsų susiduria su šia bjauria liga, bet džiugu, kad tampame stipresni ir labiau branginame vieni kitus, bei patį gyvenimą..
Mes turime alzhaimeriu sergačią močiutę.. Net nežinau kuri jai stadija, ji nebekalba, nebeatpažįsta mūsų, anūkių, net savo vaikų, senelį tik... Siaubingai sunku su tuo susitaikyti.. Aš netgi vengdavau važiuoti jų aplankyti, bet dabar stengiuosi padėti kiek galėdama.. O kaip sunku seneliui, kuris buvo visą gyvenimą pratęs, kad apie jį šokinėtų ir jo klausytų, o dabar jam tenka keisti močiutės sauskelnes...
Ak atleiskit, aš taip liūdnai per šventes, bet tiesiog panorau išsikalbėti, nes mūsų šeimoje nėra priimta apskritai dalintis jausmais ir išgyvenimais, ir apie močiutę kalbam vos ne kaip ji ne mūsų būtų..
Gražių ir šiltų švenčių 4u.gif
juk kas mūsų nenužudo, padaro mus stipresniais..
Atsakyti
Sveikos mergaites.Pirmiausia tai su naujauisiais metais.Turiu toki klausimuka,zodziu buvau pas notare,del igaliojimo(tvarkau ten tokius zemes sklypo reikaliukus kurie yra mamos vardu)notare manes paklause,ar mano mama veiksni,pasakiau,kad taip(bet aisku turesiu pristatyt pazyma is gydytojo apie veiksnuma),bet mano mama sunkiai kalba,tiesiog mes namiskiai suprantam ja,o svetimi zmones nelabai.Tai notare man pasake,kad ji butinai turi aiskiai susikalbeti su tuo ligoniu.Tai taip ir likau nesupratus,ka daryt tokiu atveju,jeigu notare atsisakys rasyt igaliojima delto,kad nesupras ka ji kalba.Osiaip tai ji veiksni.Tai pazymos apie neveiksnuma taippat man niekas neduos.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 01 06, 18:02)
Sveikos mergaites.Pirmiausia tai su naujauisiais metais.Turiu toki klausimuka,zodziu  buvau pas notare,del igaliojimo(tvarkau ten tokius zemes sklypo reikaliukus kurie yra mamos vardu)notare manes paklause,ar mano mama veiksni,pasakiau,kad taip(bet aisku turesiu pristatyt pazyma is gydytojo apie veiksnuma),bet mano mama sunkiai kalba,tiesiog mes namiskiai suprantam ja,o svetimi zmones nelabai.Tai notare man pasake,kad ji butinai turi aiskiai susikalbeti su tuo ligoniu.Tai taip ir likau nesupratus,ka daryt tokiu atveju,jeigu notare atsisakys rasyt igaliojima delto,kad nesupras ka ji kalba.Osiaip tai ji veiksni.Tai pazymos apie neveiksnuma taippat man niekas neduos.

Užtenka palinkčiojimų. Paprastai, kai ligonis sunkiai kalba, klausimai būna su ats taip/ne, nors čia gal ir nuo notarės priklauso. Ir pasirašyti gali trečiasis asmuo (turi būti ne giminė) jei ligonis to padaryti negali. O kad reikia pažymos apie veiksnumą tai pirmą kartą girdžiu... Jei neveiksnumas nenustatytas - žmogus veiksnus. Notarė klausimais įvertina, ar jis yra normalios psichikos būklės ir supranta savo veiksmus. Būna, kad grįžta kitą dieną, jei nepavyksta susikalbėti dėl vaistų poveikio ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2010 01 06, 23:24)
Užtenka palinkčiojimų. Paprastai, kai ligonis sunkiai kalba, klausimai būna su ats taip/ne, nors čia gal ir nuo notarės priklauso. Ir pasirašyti gali trečiasis asmuo (turi būti ne giminė) jei ligonis to padaryti negali. O kad reikia pažymos apie veiksnumą tai pirmą kartą girdžiu... Jei neveiksnumas nenustatytas - žmogus veiksnus. Notarė klausimais įvertina, ar jis yra normalios psichikos būklės ir supranta savo veiksmus. Būna, kad grįžta kitą dieną, jei nepavyksta susikalbėti dėl vaistų poveikio ar pan.

Kad reikia pazymos,tai tikrai zinau,ir dar vieniems notarams uztenka seimos gydytojo pazymos,okiti reikalauja is psichiatro.Tai vat jei reiktu dabar psichiatro pazymos tai vel butu problema,mes jos nuvezt pas ji tikrai negalim,o pats psichiatras kazi ar i namus vaziuoja.Ir apskritai pastebejau kad ir notarai nelabai nori vaziuot i namus.
Atsakyti