Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra

QUOTE(di&di @ 2007 01 31, 18:04)
Prisiskaičiau aš čia visko apie tą epidūrą ir gero ir blogo.Kadangi man podažniai kartojasi migreniniai galvos skausmai tai nebuvo kito kelio kaip cezariui pasirinkti pilną narkozę. Pasirodo epidūrinė nejautra negalima jei dažnai skauda galvą. Tą sužinojau tik likus mėnesiui iki gimdymo. doh.gif Perspėjo medikė.

pas mane aplamai baisi migrena - su tokiais priepuoliais, kad kai uzeina, gulu i ligonine. ir nestumo metu gulejau. taciau dare epidura wink.gif o cezari daro su spinaline - giliau leidzia vaistus nei epiduro metu wink.gif

man po epiduro nei iskart po, nei po kiek laiko nugaros neskaudejo, nei galvos, nei troskino - nieko.
reik daug vandens gert po gimdymo nuskausminus, kad greiciau pasisalintu vaistai is prganizmo smile.gif
Atsakyti
man gimdymas su epidura paliko tik gerus ispudziu, atejau pagimdziau ir isejau, jokio baisaus streso, jauciuosi puikiai....
Atsakyti
Aš taip pat epidūru buvau sužavėta. Procedūra visai neskausminga, jokių blogų pasekmių, o ir gimdymą pagreitino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulanakė @ 2007 02 03, 21:06)
Pirmą vaiką gimdžiau sunkiai , bet pati be jokių nuskausminamųjų. Kai gimdžiau antrą dar sunkiau daktaras siūlė epidūrą bet iš karto atsisakiau, o paskui kai jau jau kentėt neturėjau jėgu pati paprašiau ,bet daktaras pasakė kad jau per vėlų. O be to pridūrė kad gerai kad atsisakiau, nes tai kenkia vaikui.

O konkrečiai gal paaiškino kaip tam vaikui kenkia? Ar čia iš serijos, kad vaikai gimę atlikus cezarį neturi savisaugos instinkto. Man atrodo čia daugiau žmonių nusistatymai. Aš visada ruošiausi gimdyt su nejautra, taip ir pagimdžiau ir labai džiaugiuosi ir visas gimdymas man buvo šventė ir pats vaikas super gavosi. Na aš nemanau, kad pagimdžius skausmuose kažką sau ar kažkam kitam įrodysiu. Bet suprantu ir tas, kurios didžiuojasi pagimdžiusios natūraliai, bet tai ne man rolleyes.gif Tuo pačiu pilnai suprantu ir tas, kurios susiplanuoja cezarį, tikrai yra moterų paniškai bijančių gimdymo. Man atrodo, kad reikia pagalvot kas man labiausiai tiktų, o ne klausytis visokiausių patarimų, gal net greičiau prietarų.
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2007 02 09, 21:56)
O konkrečiai gal paaiškino kaip tam vaikui kenkia? Ar čia iš serijos, kad vaikai gimę atlikus cezarį neturi savisaugos instinkto. Man atrodo čia daugiau žmonių nusistatymai. Aš visada ruošiausi gimdyt su nejautra, taip ir pagimdžiau ir labai džiaugiuosi ir visas gimdymas man buvo šventė ir pats vaikas super gavosi. Na aš nemanau, kad pagimdžius skausmuose kažką sau ar kažkam kitam įrodysiu. Bet suprantu ir tas, kurios didžiuojasi pagimdžiusios natūraliai, bet tai ne man  rolleyes.gif  Tuo pačiu pilnai suprantu ir tas, kurios susiplanuoja cezarį, tikrai yra moterų paniškai bijančių gimdymo. Man atrodo, kad reikia pagalvot kas man labiausiai tiktų, o ne klausytis visokiausių patarimų, gal net greičiau prietarų.

as buvau kategorishkai priesh epidiura blush2.gif bet kai 2 valandas pakentejau, pasiprashiau pati blush2.gif ir buvau labai patenkinta, nes priesh tai man nebuvo nei saremiu, nieko.... gydytoja paziurejo i kalendoriu ir pasake kada atvaziuoti, tada pradejo leisti skatinamuosius, nuleido vandenis ir po epidiuro as megavausi ramybe... nuo 7 am iki 6 pm... tai jei nebutu epidiuro, jauciu, net svarstymu apie sekanti vaika nebutu... ir as esu 100 % uz gimdyma, kuris yra kuo lengvesnis ir vaikeliui ir mamytei, nes mamytes organizmas ir taip jau daug padare, visgi neshtumas yra alinantis organizma ir t.t. dziaugiuosi uz tas mamas, kas pagimde be vaistuku, bet mano atveju, nors esu tikrai stipri ir nebijanti skausmo, tai butu per ziauru... o ir smagu, kai man nieko neskauda, vyras laimingas, nes juokiuosi ish jo bajeriuku, o ne varau nuo saves ir t.t. ir dar.... as plyshau per 4 vietas, neisivaizduoju, ka as buciau jautus, jei nebutu epidiuro.. bet net baisu pagalvoti blink.gif mane siuvo, o as savo kudikeli ant krutines laikiau, ir man ne motais buvo ka ten man daro rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2007 02 10, 04:56)
O konkrečiai gal paaiškino kaip tam vaikui kenkia? Ar čia iš serijos, kad vaikai gimę atlikus cezarį neturi savisaugos instinkto. Man atrodo čia daugiau žmonių nusistatymai. Aš visada ruošiausi gimdyt su nejautra, taip ir pagimdžiau ir labai džiaugiuosi ir visas gimdymas man buvo šventė ir pats vaikas super gavosi. Na aš nemanau, kad pagimdžius skausmuose kažką sau ar kažkam kitam įrodysiu. Bet suprantu ir tas, kurios didžiuojasi pagimdžiusios natūraliai, bet tai ne man  rolleyes.gif  Tuo pačiu pilnai suprantu ir tas, kurios susiplanuoja cezarį, tikrai yra moterų paniškai bijančių gimdymo. Man atrodo, kad reikia pagalvot kas man labiausiai tiktų, o ne klausytis visokiausių patarimų, gal net greičiau prietarų.

Daktaras nieko neaiškino, oaš ir neklausiau nes vis vien jau buvo per vėlu nuskausmint . O vat dabar kai nekamuoja jokie skausmai ir esu ramioj būsenoj dažnai apie tai pagalvoju ir gailiuosi kad tada nepaklausiau. Bet jeigu dar gimdysiu tai su epidūrų nes esu labai bijanti skausmų, naturaliai gimdyt turbut išprotėsiu.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 02 04, 13:12)
pas mane aplamai baisi migrena - su tokiais priepuoliais, kad kai uzeina, gulu i ligonine. ir nestumo metu gulejau. taciau dare epidura wink.gif o cezari daro su spinaline - giliau leidzia vaistus nei epiduro metu wink.gif

man po epiduro nei iskart po, nei po kiek laiko nugaros neskaudejo, nei galvos, nei troskino - nieko.
reik daug vandens gert po gimdymo nuskausminus, kad greiciau pasisalintu vaistai is prganizmo smile.gif

Epidurinis visai nekenkia vaikui ta prasme vandens kad reikia kuo daugiau gerti kad pasisalintu vaistai, juk tai paprastas lidokainas tas pat kuri mums leisdzia taisant dantis vaistai apsoliuciai nekenkia vaikui.Pati gimdziau su epiduriniu ir esu visais ranku ir koju pirstais uz!!!!
Esu ir tokiu nesamoniu girdejusi, kad atseit po epidurinio vaikas slapimo ilgai nelaiko, nu cia jau isvis durnyste!
Atsakyti
QUOTE(vitalija... @ 2007 02 10, 19:52)
Epidurinis visai nekenkia vaikui ta prasme vandens kad reikia kuo daugiau gerti kad pasisalintu vaistai, juk tai paprastas lidokainas tas pat kuri mums leisdzia taisant dantis vaistai apsoliuciai nekenkia vaikui.Pati gimdziau su epiduriniu ir esu visais ranku ir koju pirstais uz!!!!
Esu ir tokiu nesamoniu girdejusi, kad atseit po epidurinio vaikas slapimo ilgai nelaiko, nu cia jau isvis durnyste!

Negalima taip sakyti, kad tas ir tas vaistas visiskai nekenkia visi vaistai turi ir salutini poveiki ......
Atsakyti
Na as pasisakysiu uz epidura,manau vaikeliui tai geriau nei baigianti isproteti nuo skausmo mama,ir taip streso daug.Man asmeniskai jokio salutinio poveikio nebuvo,tik dure du kartus doh.gif
Atsakyti
Kol nebuvau nescia zinojau, kad noresiu gimdyt su epiduru, kai pastojau tos minties neatsisakiau, kai nuvaziavom i GN iskarto pareikalvau anesteziologo ir epiduro. Visiskai nesigaliu, is gimdymo liko patys geriausi prisiminimai. Nei dvieju savaiciu nepraejo po mergytes gimimo, taciau as galeciau antra pagimdyt. Visiskai nepavargau, neissikankinau, nors leido skatinamuosius, gimdymo veiklos nebuvo. nezinau, kas yra saremiai, bet patikekit, visai nenoriu zinot. Kai paskaitau, kiek moterys prisikankina, kad nuciuozia protas, kad rekia is skausmo ir pan. tai dziaugiuosi, kad yra tokia galimybe rinktis. Jokiu komplikaciju del epiduro nebuvo.
Atsakyti
Aš vos tik pastojau buvo įsitikinus jog gimdysiu su epidūrine nejautra rolleyes.gif atėjus tam laikui nuomonė nepasikeitė bigsmile.gif nubėgus vandenims bei atvažiavus į ligoninę jau visom sesėlėm sakiau kad nepamirštų jog noriu epidūro bigsmile.gif
Pagimdžius tikrai nesigailiu jog taip pasirinkau,manau ir kitą vaikelį gimdyčiau taip pat blush2.gif jokių komplikacijų nebuvo,teko pajusti ir tikruosius sąrėmius,tai jei visą tai būčiau kentėjus vos ne visą naktį blink.gif
Nu nežinau bet man epidūras tikras atradimas ax.gif norėčiau ranką paspausti tam žmogui kas tai sugalvojo biggrin.gif
Atsakyti
As UZ epidura thumbup.gif . Is pradziu bandziau gimdyti be--tai tik prisikankinau ir kai paprasiau epidura jis neiskarto suveike doh.gif --tai vos neisprotejau. Kai kita vaika gimdysiu--tikrai prasysiu suleisti iskarto. Jokio salutinio poveikio nepastebejau 4u.gif
Atsakyti