as gimdziau su epidurine nejautra ir jokiu komplikaciju nejauciu. Pirma para siek tiek pykino ir durio vieta paskaudedavo, bet labai nesureiksminu to
Sveikos,as buvau pries epidura,bet,kai prasidejo skausmai kas 3min.paprasiau,kad pdarytu.tai padare 1k.o papildymo nebeleido daryti,nes visa veikla suletejo,net ruosesi cezari daryti,bet aciu Dievuliuj pati pgimdziau.Na jei butu,kas atsitikes kaltinciau save.Jei po kokiu 5metu
sugalvosiu antra manau,kad nebesidarysiu epiduro.Juk imanoma viska istverti

QUOTE(ajolka @ 2007 06 13, 20:05)
Sveikos,as buvau pries epidura,bet,kai prasidejo skausmai kas 3min.paprasiau,kad pdarytu.tai padare 1k.o papildymo nebeleido daryti,nes visa veikla suletejo,net ruosesi cezari daryti,bet aciu Dievuliuj pati pgimdziau.Na jei butu,kas atsitikes kaltinciau save.Jei po kokiu 5metu
sugalvosiu antra manau,kad nebesidarysiu epiduro.Juk imanoma viska istverti

Tai vat ir atrodo, kad įmanoma viską ištverti, bet kai jau viskas vyksta, jau atrodo kad neištversi

man su pirmu irgi dare epidura,nes skatino su vaistais gimdyma ir jokiu nusiskundimu neturiu.ant vienos puses jis man nesuveike,bet buvo gerai nes jauciau kada reikia stumti.nugara paskaudejo gal pora menesiu,bet daugiau jokiu nusiskundimu.o vat nuo nuskausminamu kur leidzia i koja pas mane vaikas priduses gime

Na bent jau aš, tai tikrai esu labai patenkinta, kad rinkaus epidurą. Nemaloniausia buvo pati procedūra, kai jaučiau kaip duria ir pan. fuj
. O šiaip sarėmių metu skausmo nejaučiau (tik paskutinę valandą, kai nebegalima nuskausminti) ir nugara kolkas (tfu tfu) neskauda. Žodžiu, viskas tvarkoje.

Kažkodėl dauguma gydytojų nuomonė apie epidurą būna ne kokia. Ir jie vis pirmiausia siūlo gimdyti natūraliai.
Paskaičius atsiliepimus matosi džiaugsmas, kad nereikėjo taip daug kentėti , nei toms kurios gimdo be epiduro.
... bet, girdėjau dar ir kitą pasisakymą, kad epiduro neigiamos pasekmės atsiliepia ir po kelerių metų, tik jau tada sunku atsirinkti kas čia nuo ko darosi.
Ar yra mamoms buvę problemų praėjus keliems metams dėl taikytos epidūrinės nejautros?
Paskaičius atsiliepimus matosi džiaugsmas, kad nereikėjo taip daug kentėti , nei toms kurios gimdo be epiduro.
... bet, girdėjau dar ir kitą pasisakymą, kad epiduro neigiamos pasekmės atsiliepia ir po kelerių metų, tik jau tada sunku atsirinkti kas čia nuo ko darosi.
Ar yra mamoms buvę problemų praėjus keliems metams dėl taikytos epidūrinės nejautros?
Manau, visu pirma, reikia issiaiskinti kas per dalykas tas epiduras.. Kad pvz. nugaros del jo tikrai neskauda, o skauda, kaip mano akusere pasake, nuo blogos nesciosios nugaros prieziuros nestumo metu ir po jo, bloga tikrai gali buti, taip pat gali galva svaigti, o del veiklos stabdymo tai taip pat yra teisybe, kad laiku daromas epiduras jums tik pades. Jei gimdymo veikla eis sklandziai, tai epiduro turetu akuseres vengti, o jei gimdymas stovi, tai epiduras tokiu atveju yra siulomas, kad veiklai paspartinti.. Be to, pati procedura turi buti atliekama kartu su gimdyves pagalba.. kai adata yra ivedama i ta tarpa tarp nervu, nescioji turi kazka pajausti ir daktarui pasakyt, aisku jo paklausta...
Viso to ismokau vakar per pamokele nesciuju
Zodziu, kaip 'mokytoja' pasake, epiduras bus super dalykas, jei bus vietoj ir laiku panaudotas
As asmeniskai epiduro noriu
Viso to ismokau vakar per pamokele nesciuju

Zodziu, kaip 'mokytoja' pasake, epiduras bus super dalykas, jei bus vietoj ir laiku panaudotas

As asmeniskai epiduro noriu

QUOTE(Cocoon @ 2007 06 15, 19:25)
pasiskaityk foruma Cocoon... tas skausmas sako buna nepakenciamas, jei nuo epiduro.
krevete6, tikrai teisingai sakai. kai gimdziau, papuoliau ant besikeicianciu pamainu, tad pirmoji midwife paklause- kokiu nuskausminamuju noriu, atsakiau, kad tik duju. pasikeite pamaina, kita paklause, kodel epiduro neprasau, nes gimdymas visai nejuda, leidzia skatinamuosius keturgubom dozem- nieko. kai pradejau alpti ir dusti spjoviau ant visu aplinkiniu kalbu "gimdyk naturaliai, nes paskui galvos ir nugaros skausmas iki gyvenimo galo kankins". nuo akimirkos kai suveike epiduras pasijauciau visiskai kitu zmogum. nusiraminau as, nusiramino issigandes vyras, pasnaudem abu. net su epiduru ir nuolat leidziamais skatinamaisiais pagimdziau tik po 12val.
O as gimdziau su epidura. Tam kas ją isrado, paminklą pastatyčiau, jei tiek pinigu turėciau.O antra kart taip pat tik su epidura ir gimdysiu, jei ne ji, to ro karto nebutų.

QUOTE(koška @ 2007 06 15, 23:52)
O as gimdziau su epidura. Tam kas ją isrado, paminklą pastatyčiau, jei tiek pinigu turėciau.O antra kart taip pat tik su epidura ir gimdysiu, jei ne ji, to ro karto nebutų. 

labai pritariu visom keturiom

QUOTE(bluse @ 2007 06 15, 22:45)
labai pritariu visom keturiom
sakau jei su epiduru tai gimdyciau ir gimdyciau
ir komplikaciju galimybe manau tokia pat kaip ir be jo gimdant 

o as negimdyciau... dziaugiuosi, kad su epiduru gimdziau, nes jau ir taip IIIlaipsnio plysima siuvo, be jo turbut buciau stenejus n valandu ir iki V laipsnio prieiciau. tas labai tragiskai mane paveike, skausmas tustinantis, viduriu uzkietejimas, nekalbu apie vemima ir nepakeliama pusles uzdegima, kuris mane laaabai iskankino. kunas... nebuvau idealiu formu, bet dabar esu subjaurota. figura galima pagrazinti naturaliai- sveika mityba, sportas, o striju niekas be tukstanciu nebeisnaikins. mano oda tokia plona, ka turbut po 3ju nestumu neliktu sveikos odos, visas kunas butu isvagotas striju. tikrai bijau nestumo. ne del gimdymo skausmo.... palauks tie vaikuciai....