Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra

QUOTE(Saulužė @ 2007 06 21, 08:45)
Morfijaus? blink.gif
Gal uzsieni gimdei? 4u.gif

jo, as UK gimdzhiau. epidurio reikejo laukt biskiuk ao skausmai nerealus, todel sakau duokit ka nors kad neskaudetu, nes neisedesiu jei epiduri darys, tai pasiule paracetamolio, bet atsisakiau nes mane nuo jo pykina. tada sako galim pasiulyt maza doze morfijaus, tai uj kaip gera buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2007 06 21, 18:30)
jo, as UK gimdzhiau. epidurio reikejo laukt biskiuk ao skausmai nerealus, todel sakau duokit ka nors kad neskaudetu, nes neisedesiu jei epiduri darys, tai pasiule paracetamolio, bet atsisakiau nes mane nuo jo pykina. tada sako galim pasiulyt maza doze morfijaus, tai uj kaip gera buvo biggrin.gif

Nebuvau girdėjus, kad kažkas gautų morfijaus per gimdymą. Na, bet svarbu padėjo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 16, 15:32)
[/CODE]
Pilnai tau pritariu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:
Zinoma, buna kas labai lengvai palyginus pagimdo, bet jei jautiesi blogai ir vien del to epiduro nedaryt, kad pajausti kazka baisaus, tai as tik pries tokius nusistatymus. Arba isitikint, kad epiduras kenkia ir jo atsisakyt kai tau jo reikia, tai, zinai, vargses tos kamikadzes nail.gif

dariausi epidura ir kita karta daryciausi tikrai nesigailiu, jokiu komplikaciju, jokiu nugaros skausmu. Gulejau issisiepusi ir laukiau kol kaklelis atsivers, o kai atsivere 10 min. ir sunus jau ant krutines. Tikrai nesuprantu tu moteru kurios nori patirti gimdymo skausmus, man uzteko ir pusvalandzio saremiu. O guledama palatoje su vaikuciu prisiklausiau didvyriu aimanu manau jos tikrai gailejosi bet jau buvo per velaileisti vaistus, o sauksmai tai nerealus gaila buvo ir klausytis.
Atsakyti
svarbiausia kad po epidurio pagimdzhius, turi pilna jegu skirti demesio vaikeliui, nes po naturalaus be nuskausminamuju, tai beveik leisgyves buna smile.gif
Atsakyti
super jauciuosi smile.gif gimdyma prisimenu su malonumu, nes epiduras suveike iki pat stumino. vienu zodziu stovejom su akuserem snekejom, anekdotus pasakojom ir sakau: "noriu itulika dideliam reikalui". paziuri, ogi jau 9.5cm atidarymas smile.gif per 2 val kaklelis atsidare nuo 5 iki 9.5cm thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2007 06 22, 22:37)
super jauciuosi smile.gif gimdyma prisimenu su malonumu, nes epiduras suveike iki pat stumino. vienu zodziu stovejom su akuserem snekejom, anekdotus pasakojom ir sakau: "noriu itulika dideliam reikalui". paziuri, ogi jau 9.5cm atidarymas smile.gif per 2 val  kaklelis atsidare nuo 5 iki 9.5cm thumbup.gif

Tiesiog baltai pavydžiu wub.gif
Man nesuveikė epiduras, paskiau antrą kart leido tai tik pusvalandį pabuvau išsišiepus, o po to vėl kankynė doh.gif
Atsakyti
Planavau gimdyti naturaliai, didvyre maniau busiu lotuliukas.gif
mano visi norai isgaravo gimdymo namuose.
Po vandenu nubegimo, per 5 valandas kaklelis atsidares buvo tik 2 cm, skausmai daznejo ir stiprejo aisku. Nusprende duot skatinamuju. Tada nusprendziau kad noriu epiduro, nes pamaniau, kad teks ilgai kankintis. Ir nesigailiu smile.gif Epiduras veike iki pat stumimo praktiskai, o jau kai prasidejo stangos, viska jauciau pati ir sekmingai pagimdziau. Pasikankinau koki 40 minuciu ir turejau aju lele ant ranku.

Epiduro metu kojas jauciau, jos tokios apsunkusios buvo, bet jauciau normaliai jas. Ir kadangi iskart po vaistu atsiguliau ant vieno sono, tai kitqam sone jauciau saremiukus biski. Tai pagulet reikia ant nugaros biski iskart po vaistu.

Nugara regis neskauda, na po visos dienos lakstymu tgai jauciu sioki toki maudima, bet vos vos, manau naturalu tai.

Sekanti karta irgi gimdyciau su epiduru, nors jei viskas eitusi sklandziai tai gal ir be jo, pagal situacija. Ir dabar sakiau, ziuresim kaip bus, nes labai labai nenorejau to epiduro, bet, kaip matot, viskas thumbup.gif
Buna ir blogu pasekmiu, bet juk niekada nezinosi kas gali buti... ar su edpiduru ar be jo... 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi gimdžiau su epidiuru,iškarto jau apsisprendusi buvau.Kai suleido taip silta ir pačiai ir kojom pasidarė, ir jokio skausmo.Gimdykloje praleidau apie 8val.labai skausminga buvo kokia val.Kaip akušerė sakė tai epidiuras prailgina kaklelio atsidarymo laiką, pas mane jis neatsidarė ilgai ir gavau skatinamūjų.Paskui pakilo temperatūra, patikrino kraują ogi ten leukocitai padidėję,tai gavau dar ir antibiotikų, tas matyt ir paskatino atsidaryti gimdos kaklelį.Pakui dar penkias dienas su mažyliu pragulėjom, nes mano kraujas buvo blogas ir leido antibiotikus, ačiū dievui, mano mažiui nieko.Jau stūmimo metu atrodo,kad nieko baisiau būt negali,bet kai pagimdžiau tai skausmo lyg nebuvo,tik kažkodėl drebulys krėtė.Jei dar kartą gimdyčiau,tai tik su epidiuru,nes jei butu reikę kankintis nuo pat pradžių tai baisu.Praėjo trys mėn. bet jaučiu tokį lengvą skausmą dūrio vietoje,bent man taip atrodo,kad toje vietoje.\manau turėtų praeiti
Atsakyti
QUOTE(Ledute @ 2007 06 21, 20:20)
svarbiausia kad po epidurio pagimdzhius, turi pilna jegu skirti demesio vaikeliui, nes po naturalaus be nuskausminamuju, tai beveik leisgyves buna smile.gif

hm g.gif
ne tiek nuo epiduro priklauso, kiek nuo gimdymo trukmes ir eigos. du pirmus vaikus gimdzhiau su epiduru, trechia be - lengviausiai atsigavau po trechiojo gimdymo.
svarbiausias skirtumas PO gimdymo tas, kad po epidurines nejautros dar ilgokai nejausdavau "pilvo" - nebudavo visishkai jokio noro i tualeta (po pirmojo gimdymo tai tesesi net dvi dienas), jausdavau silpnuma, budavau kazhkokia "prisvaigusi". nei durio vietos, nei nugaros, nei galvos neskaudedavo. po gimdymo be nuskausminimo atsigavau daug greichiau, buvo daug lengviau "eiti i tualeta".
Atsakyti
as irgi prasiau edpiduro, nes labai bijau skausmo verysad.gif ir visai nesigailiu kad dariausi, nes visa diena kol uvo suleistas epidurinis tik miegojau ir ilsejaus pries gimdyma ir pagimdizu nepridususi leliuka thumbup.gif be jokiu plysimu ir jau ta pati vakara negalejau nusedeti norejosi vaikscioti ir kojas jutai kuo puikiausiai, tik kai buvo suleisti nuskausminamieji buvo apmirus apatine kuno dalis.o nugara tai pacioj pradzioj labai skaudejo sunku buvo pasilenki dukrele paimti ar nesioti, bet dabar jau pradeda mazeti tas skausmas thumbup.gif su laiku manau ir isvis isnyks
Atsakyti
Po epiduro jokiu blogu dalyku nebuvo thumbup.gif Leido vaistus iki stumimo,tad stumiau naturaliai ,su skausmu mirksiukas.gif
Atsakyti
gimdziau su epiduru ir esu uz ji thumbup.gif , nezinau kaip buciau be jo istverus.
Atsakyti