QUOTE(Jordė @ 2007 07 23, 16:37)
Spinalnė nejautra nuo epidūro skiriasi vieta, į kurią vaistai leidžiami
Epidūras leidžiamas į stuburo epidurinį tarpą, o spinalinė nejautra leidžiama į nugaros smegenų skystį (t.y. vienu sluoksniu giliau nei epidūras).
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 23, 17:10)
Na labai tu cia gudriai parasei, as gimdziau USA ir kaip visada visom daro epidurini, nu ir as zinom aji gavau, bet padarisu epidura as apatines kuno dalies nejauciau visai

kaip atejo laikas stumti epiduro vaistus prisuko kad pradeciaujausti saremius vat tada jauciau saremius bet kunas vistiek visas buvo nutirpes ir jo nejauciau, jauciau tik pacius saremius kad gelaciau vaika stumti.... gime vaikelis, kaip siuvo velgi nieko nejauciau nes viskas buvo nutirpe.......vaikas gime 9:40PM 2AM nakties krausciausi i kita palata, kaip bande mane pastatyt manes mano kojos dar neklause

pakibau ant vyro ir sesutes paciu.... poto pradejau po truputi jausti....
The term epidural is often short for epidural anesthesia, a form of regional anesthesia involving injection of drugs through a catheter placed into the epidural space.
The injection can cause both a loss of sensation (anaesthesia) and a loss of pain (analgesia), by blocking the transmission of pain signals through nerves in or near the spinal cord. Taip kad nebutinai turi jausti viska bet neskauda

Juolab as asmeniskai gavau gal 4 dozes papildymo nes gimdymas buvo ilgas ir nuobodus
Epiduriniu ir spinaline nejautra tiesiog nuskausminami kiti nervai.... kaip Emm minejo "Kiek žinau, tai skirtingas dūrio gylis yra epidūros ir spinalinės nejautros"
Taigi ir rašiau,
jei teisingai padarytas.
O dėl gylio, tai pirmiausia ir parašiau, kad epidūras daromas į epidūrinį tarpą, o spinanlinė - į stuburo smegenų skystį (t.y. vienu sluoksniu giliau)
Beje, tai ką parašiau, yra iš anesteziologo paskaitos + knygos "Nėštumo biblija"
Epidūro taip pat gavau apie 4 papildymus ir jaučiau, bet neskaudėjo

Tiesiog gal anesteziologė nepataikė ir gavai spinalinę nejautrą? Arba gavai per didelę dozę (nors nemanau, kad didesnę, nei aš operacijos metu, o po operacijos rėmiausi savom kojom

)
Papildyta:
Beje pasitaisau, tai ką parašiau, taip TURĖTŲ veikti epidūras (aš buvau viena iš tų taisyklingai sureagavusių į jį ir "gavusių" super anesteziololgę). O kaip yra kiekvienu atveju atskirai labai priklauso nuo anesteziologo kvalifikacijos, patirties ir dar kažkiek nuo gimdyvės