Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

Sveiki. Man 15 metų. Maždaug prieš 2 mėnesius "rijau žarną" ir nustatė erozinį gastritą (internete hemoraginis buvo parašyta), skyrė 2 savaites "Nexium" gerti ir pusantro mėnesio "Gasec", dar davė rekomenduojamų ir vengtinų maisto produktų lentelę. Na ką, sąžiningai gėriau vaistus, laikiausi rekomendacijų (na, gal tik dažnokai persivalgydavau... blush2.gif ) ir prieš kelias dienas, kai nebeliko vaistų, bandžiau valgyt ką seniau valgydavau, bet vistiek rūgštis atsirado. Na gal labiau nemalonus jausmus toks pavalgius vistiek. Tai ką patartumėt daryt toliau? g.gif Iš anksto ačiū. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mangule @ 2010 08 05, 22:48)
Gal kuri gydėtės geriamąja suspensija "Almagel A"? Girdėjau, kad seniau labai skirdavo šį vaistą pacientams, sako, pagydydavo... Galvoju, gal verta pamėginti?..

as geriu almageli siuo metu, veiksminga, nors nera gal ir gerai, bet ar apskritai vaistai sveika jau labai?man jis padeda..dar plius geriu gasek
Atsakyti
QUOTE(Defliune @ 2010 08 01, 10:25)
sveiki, as kankinuosi su sia beda jau 30 metu - labai sunku - tai atsinaujina, tai vel nurimsta- pas mane gastritas su trimis eroziju zidiniais sad.gif vienintelis vaistas is mano patirties atitinakama dieta - dvi savaites specialiai virta kose su glitimu, tik vanduo mineralinis be burbulu, kartais bananu, dziuvesiu be priedu ir berods tiek.
Pries kiekviena valgyma ir miega - saukstas saltalankiu aliejaus. Taip pat galima gerti linu semenu glitima - reikia pasidaryti is seklu. Vaistai padeda, bet jie nuramina, bet nepadeda uzgyti. Isitikinau, kad tai laikinas dalykas - vis tiek po poros metu vel islenda. Gydytoja pamenu vaikysteje dar pasake - TAI VISAM GYVENIMUI. Svarbu laikytis tam tikru dalyku - valgyti sveika maista, reguliariai, nepiknaudziauti kava, alkoholiu, kadangi nerukau, tai nebuvo beda. Jokiu gazuotu gerimu, jokiu lasiniu, rukytu, labai stipriai kepto ir apdegusio maisto, cipsu ir  t.t. ir buvau apie skausmus buvau pamirsus gal kokius 10 metu. Net stebiuosi nuo ko vel prasidejo - gal stresas, kad laukiuosi antro leliuko, nezinau sad.gif

Sveikos visos as taip pat prisijungiuMan erozijos ir padidintas rugstingumas jau 3 metai esu jauna man tik 27 metai, planuojam su vyru leliuka, bet as labai bijau, kaip bus su skrandziu, nes negaliu nebegerti omaprozolio arba raniberlo.Norejau jusu paklausti kaip bus kai pastosiu, kai reiks maitinti ar galesiu gerti vaistus nes be ju negaliu, ar nepakenks kudikiui? gal kas pasidalins savo patirtimi.Buciau labai dekinga.Aciu verysad.gif sad.gif blush-anim-cl.gif fear.gif cry.gif bijau.gif mastau.gif
Atsakyti
O Dieve,merginos,ryt man pas gastroenterologę doh.gif Jau dabar kinkos dreba.Neesmė,kad vis tiek ryt nieko nedarys,bet pats faktas,kad vėl teks tartis dėl endoskopijos doh.gif Nusprendžiau tvirtai tik viena-darysiuosi TIK SU NARKOZE!
saulytejam-Omeprazolio nepatariama vartot nei nėštumo metu,nei žindymo laikotarpiu.
O Raniberlo reikia irgi vengt ir vartot tik būtiniausiais atvejais nėštumo metu,o žindymo laikotarpiu nevartot,jei nenori,kad kūdikis gertų pienuką su ranitidinu,nes į pieną jo pakankamai patenka.
O rūgštis nuima ir kur kas paprastesni dalykai,tinkami nėštukėms ir maitinančioms,tik reikia atsirinkt,kuris tinkamiausias.Čia liaudiškų patarimų visokių yra,tik reikia bandyti mirksiukas.gif
Kad negraužtų rėmuo

* Kelis kartų per dieną sukramtykite po kelis miežių arba avižų grūdus. Grūdus kramtykite pusvalandį, lėtai rydami seiles, po to išspjaukite.

* Rėmuo negriauš, jei kasdien suvalgysite po šaukštą susmulkintų migdolų arba graikinių riešutų.

* Jei dažnai vargina rėmuo, kelis kartus per dieną vartokite po pusę arbatinio šaukštelio beržų žievės pelenų, užsigerkite vandeniu.

* Jei graužia rėmuo, 3 kartus per dieną vartokite po 0,2–0,6 g sausų balinių ajerų šaknų miltelių, užsigerkite vandeniu.

* Jei dažnai vargina rėmuo, pusryčiams valgykite grikių košės ir gerkite kuo daugiau vandens. Atsisakykite kuriam laikui riebaus maisto ir augalinio aliejaus.

Vaistažolių antpilai

* Graužiant rėmeniui rekomenduojama gerti rūgčių gyvatžolių ir linų sėmenų, pipirmėčių antpilų.

* Rėmenį gydo drebulių šaknų antpilas: susmulkintas drebulių šaknis užpilkite verdančiu vandeniu santykiu 1:10, uždenkite ir palikite nusistovėti. Gerkite po 1 šaukštą 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.

* Jei naktimis vargina rėmuo, padės piliarožių antpilas: 4 šaukštelius susmulkintų piliarožių šaknų užpilkite 250 ml šalto virinto vandens ir palikite 2 valandas nusistovėti, kartkartėmis pamaišykite, tada nukoškite, truputį pašildykite ir išgerkite prieš miegą.

* Vaistažolių mišinys, slopinantis rėmenį: sumaišykite po 20 g plačialapių gysločių lapų bei paprastųjų jonažolių ir 10 g vaistinių ramunėlių žiedų. Du šaukštus vaistažolių mišinio užpilkite 1 stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite 20 minučių nusistovėti. Antpilo gerkite po 1 šaukštą 3–4 kartus per dieną prieš valgį.

* Rėmenį slopina ir toks vaistažolių antpilas: sumaišykite po 20 g paprastųjų kraujažolių, paprastųjų jonažolių ir pelkinių pūkelių. Tris šaukštus vaistažolių mišinio užpilkite 1 litru verdančio vandens, uždenkite ir palikite 1 valandą nusistovėti, vėliau nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 4–5 kartus per dieną. Šis antpilas gydo ir pilvo pūtimą bei skausmą.

Skrandžio sulčių rūgštingumui mažinti

* Liaudies medicinos žinovai teigia, kad pats geriausias vaistas, neutralizuojantis skrandžio sulčių rūgštingumą, — šviežios bulvių sultys. Patariama gerti po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

* Jei padidėjęs skrandžio sulčių rūgštingumas, 2–3 kartus per savaitę gerkite morkų sulčių.

* Gerai nuplaukite naminių kiaušinių lukštus, pavirkite kelias minutes, išdžiovinkite ir sumalkite kavamale. Kiaušinių lukštų miltelius vartokite kartu su maistu, patartina per dieną suvalgyti apie 3 šaukštelius miltelių. Kalkės, esančios kiaušinių lukštuose, neutralizuoja skrandžio rūgštį.

* Du šaukštus kraujažolių užpilkite 1 litru verdančio vandens, palikite 1 valandą prisitraukti, po to nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

Rūgštingumą reguliuoja medus

* Medus padeda sureguliuoti skrandžio sulčių rūgštingumą. Skrandžio sulčių rūgštingumas sumažės, jei gersite šilto vandens su medumi 1–2 valandas prieš valgį arba 3 valandas po valgio. Didžiausia medaus norma — 100 g per dieną, gydymą geriau pradėti nuo mažesnių dozių. Jei medaus gėrimo išgersite prieš pat valgį, sulčių skrandyje net padaugės.

* Žiedadulkių ir medaus mišinys sumažina skrandžio sulčių rūgštingumą: sumaišykite lygiomis dalimis žiedadulkių ir medaus, 1 šaukštelį mišinio įdėkite į ketvirtadalį stiklinės virinto vandens, gerai išmaišykite ir palikite 2–3 valandas nusistovėti, tada truputį pašildykite ir išgerkite likus 2 valandoms iki valgio. Mišinio gerkite 3–4 kartus per dieną.

Jei atsirūgstate rūgštimi, pabandykite 2 savaites gydytis gūžinių kopūstų sultimis. Kasdien reikia išgerti 1 litrą sulčių per 2 kartus.
Atsakyti
Sveiki,
gal galite rekomenduoti gerą gastroenterologą Kauno klinikuose? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 21, 23:10)
O Dieve,merginos,ryt man pas gastroenterologę  doh.gif  Jau dabar kinkos dreba.Neesmė,kad vis tiek ryt nieko nedarys,bet pats faktas,kad vėl teks tartis dėl endoskopijos  doh.gif  Nusprendžiau tvirtai tik viena-darysiuosi TIK SU NARKOZE!



sveika, Magnifique, o gal gali pasakyti, kur daraiso/darysies tą tyrimą su narkoze? aš tik vienoj vietoj žinau, reiks ir man jau tirtis...
Atsakyti
QUOTE(mangule @ 2010 10 01, 15:06)
sveika, Magnifique, o gal gali pasakyti, kur daraiso/darysies tą tyrimą su narkoze? aš tik vienoj vietoj žinau, reiks ir man jau tirtis...

Pasidariau dabar be narkozės.Ir kokia gi gydytojo išvada???-Tau,mieloji,galima daryt TIK su narkoze,nes per spazmus NIEKO nesimatė.Galima visuose privačiuose med centruose: Medicinos diagnostikos centre,Baltijos Amerikos klinikoje,Northway,Kardiolitoj (Vilniaus Širdies Chirurgijos centras).Šiaip manau,kad daro ir Santariškėse,bet turbūt eilė benkokia.
Atsakyti
o kalbant apie ta bjauru tyrima - endoskopija, kazkada seniai lyg ir esu skaicius, kad isrado tokia kaip kapsule-kamera, kuria zmogus praryja ir ji keliauja per visa virskinimo trakta ir viska filmuoja, po to gydytojai nagrineja ta medziaga nufilmuota. pacientui paciam reikia susimoketi kelis simtus litu uz ta kameryte, nes ji kaip ir vienkartine, ar kazkas panasaus. pliusai - nera diskomforto, minusai - ne viskas matosi, nes neaisku, ar gerai ta kamera apsivers skrandyje pati. vis tiek man idomus sis budas, gal kas nors ka nors yra girdejes? nes as bangau googlinti ir nieko neberandu... g.gif
Atsakyti
hm, darau ta endoskopija kasmet, jokiu siaubingu prisiminimu, va ir siandien dare, jokiu narkoziu tam reikalui man tikrai nereikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2010 10 08, 16:39)
o kalbant apie ta bjauru tyrima - endoskopija, kazkada seniai lyg ir esu skaicius, kad isrado tokia kaip kapsule-kamera, kuria zmogus praryja ir ji keliauja per visa virskinimo trakta ir viska filmuoja, po to gydytojai nagrineja ta medziaga nufilmuota. pacientui paciam reikia susimoketi kelis simtus litu uz ta kameryte, nes ji kaip ir vienkartine, ar kazkas panasaus. pliusai - nera diskomforto, minusai - ne viskas matosi, nes neaisku, ar gerai ta kamera apsivers skrandyje pati. vis tiek man idomus sis budas, gal kas nors ka nors yra girdejes? nes as bangau googlinti ir nieko neberandu... g.gif

Dievaži,gerai būtų,kad tai būtų keli šimtai litų tik.Endoskopinės kapsulės kaina šiuo metu-vidutiniškai 2500Lt.Į kelis šimtus nelabai panašu.Valstybė to nefinansuoja ir tai galima rast tik tuose privačiuose med centruose.
Atsakyti
olala, tikrai nemaza kainele...palauksiu geresniu laiku, visapusiskai biggrin.gif dekui uz atsakyma wink.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif prisijungsiu ir aš prie jūsų su savo bėdom... jau kuris laikas kankinuosi su skrandžiu. Dažnai naktimis užeidavo skausmingi priepuoliai, po vieno labai stipraus nuėjau tirtis. Rijau tą žarną, bet nieko labai blogo nerado, komentaras" Gleivinė rausva, yra šiek tiek pilko skysčio", liepė gerti nolpaza. Bet nelabai man padėjo, vakar toks stiprus priepuolis buvo, kad 3 kartus reikėjo leisti nuskausminamuosius. Šiandien visą dieną pykina.
Savaitės gale prašysiu siuntimo į vilnių, nes tyriausi provincijoj, manau teks kartoti tą klaikų tyrimą...
nusipirkau linų sėmenų, bandysiu šią savaitę kaip nors pratempti, bet jau nebežinau ko griebtis, valgyt beveik nieko negaliu doh.gif
Atsakyti