Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 13:32)
mūsų seneliai, proseneliai patys daigindavo, džiovindavo, maldavo ruginius grūdus taip pasigamindami salyklą 

Nezinau, mano mociute tai duona is savu ruginiu miltu kepdavo, o ne is salyklo, cia dabar jau turbut ir kepimo mados pasikeite doh.gif Jokiu daigintu grudu neapdirbdavo ir nenaudojo. schmoll.gif Viena ka esu girdejusi, kad sunkiu pokario metu zmones is taupumo maise miltus su bulvemis, nes neturtingi buvo ir neturejo pakankamai grudu.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 13:42)
Nezinau, mano mociute tai duona is savu ruginiu miltu kepdavo, o ne is salyklo, cia dabar jau turbut ir kepimo mados pasikeite  doh.gif Jokiu daigintu grudu neapdirbdavo ir nenaudojo.  schmoll.gif Viena ka esu girdejusi, kad sunkiu pokario metu zmones is taupumo maise miltus su bulvemis, nes neturtingi buvo ir neturejo pakankamai grudu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 12:42)
Nezinau, mano mociute tai duona is savu ruginiu miltu kepdavo, o ne is salyklo, cia dabar jau turbut ir kepimo mados pasikeite  doh.gif Jokiu daigintu grudu neapdirbdavo ir nenaudojo.  schmoll.gif Viena ka esu girdejusi, kad sunkiu pokario metu zmones is taupumo maise miltus su bulvemis, nes neturtingi buvo ir neturejo pakankamai grudu.

miltus su bulvėm ir dabar maišo, tada duona ilgiau minkšta išlieka
o ruginiai miltai čia miltai, o ruginis salyklas tai rugiu džiovinti ir sumalti daigai, ir jokios mados nesikeitė, čia iš senų laiku atėjo iki mūsų
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 15, 13:45)
miltus su bulvėm ir dabar maišo, tada duona ilgiau minkšta išlieka

Na kazin ar ilgiau ji minksta islieka, greiciau svoris didesnis "ale ukininkams" buna lotuliukas.gif Ir savikaina pigesne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 02 15, 11:42)
O Jus norite pasakyti kad iseis orkaitej su ajerais duona issikepti  g.gif  as jau matau skirtuma kepamos ant kepimo akmens, bet su ajerais neisivaizduoju bet suintrigavote  bigsmile.gif


Turi buti gerai,ir dar geriau nei parduotuveje biggrin.gif Juk parduotuveje kokie ten ajerai kepimui,-dalgiu nusienauti,su sakem pakrauti,sauleje,ar bet kokios pasiurej isdziovinti ,i maisus sukisti,paskui dar perplauti,isdziovinti,ir tik paskui keliauja kepimui. Ir tai skanu buna! O kai pats surenki,-tai viskas svaru,visai kitaip....

Taip,kad ,galima bus pridziovinti . Tik vasaros reik sulaukti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 12:53)
Na kazin ar ilgiau ji minksta islieka, greiciau svoris didesnis "ale ukininkams" buna  lotuliukas.gif Ir savikaina pigesne  doh.gif

pabandykit, o tada sakykit mirksiukas.gif
o dėl svorio, nu mes čia darom sau, o ne prekybai, kaip ten "prekybininkai-ūkininkai" daro, nenoriu nei sakyt, nei gilintis
o bulvės dabar ne iš pigių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 13:42)
Nezinau, mano mociute tai duona is savu ruginiu miltu kepdavo, o ne is salyklo, cia dabar jau turbut ir kepimo mados pasikeite  doh.gif Jokiu daigintu grudu neapdirbdavo ir nenaudojo.  schmoll.gif Viena ka esu girdejusi, kad sunkiu pokario metu zmones is taupumo maise miltus su bulvemis, nes neturtingi buvo ir neturejo pakankamai grudu.


Jus kazka paniojat, niekas nekeite salyklo miltais, miltai lieka savo vietoj, juk raso merginos kad salyklas padeda rugimui, kilimui, duoda purumo, skonio ri kvapo stiprumo. O miltus vistiek naudoja, ju nekeite salyklu, cia skirtingi dalykai.
Jus nepykit bet labai beprasmiskai gincyjates, as pamenu kad duona mociute kepdavo, bet tikrai nei rankos nei kojos neduocau nukirsti gincydamasi ka ji naudoju ir is ko ja darydavo. Tikrai pamenu kad raugindavo ilgai, minkydavo pasiraitojus rankoves ir kepnat duonos kvapas uzsiuosdavo labai toli wub.gif O ka ji dedavo tikrai iki smulkmenu nepamenu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 13:53)
Na kazin ar ilgiau ji minksta islieka, greiciau svoris didesnis "ale ukininkams" buna  lotuliukas.gif Ir savikaina pigesne  doh.gif


Jus gi nebandet ir nezinot, o turit uto klausimu savo nuomone doh.gif O kas cia blogo kad nori sutaupyti, kepam juk sau, ne pardavimui, prie ko cia svoris g.gif
Atsakyti
Va čia mano kvietinukė... kepu ketvirtą mėnesį - apie parduotuvinę net pagalvoti nebegaliu....
user posted image
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 02 15, 14:12)
Taip,kad ,galima bus pridziovinti . Tik vasaros reik sulaukti biggrin.gif  4u.gif

As vasara irgi rinksiu alejus kaimukyje ax.gif Zinau vieta kur jie grazus auga, anksciau kasdavome saknis ir dziovindavome galvai plauti, dabar kazkaip uzmirstas klausimas, teks prisiminti rolleyes.gif

Laizanika, as kaip tik nesigincinu, tik diskutuoju, nes tikrai iki smulkmenu prisimenu kaip mociute duona kepdavo, tai buvo 10-12 metu atgal, manau ne tiek jau ir daug ax.gif Deje, mociutes jau nebera, bet kai pradejau kepti duonele namuose daznai apie tai kalbame su mama, lyginame, bandome ir t.t. Zinau tik viena, kad man skonio ir kvapo stikrikliu tikrai nereikia, man reikia natur produkt, kuri ir turiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 14:37)
man skonio ir kvapo stikrikliu tikrai nereikia, man reikia natur produkt, kuri ir turiu  bigsmile.gif

blink.gif kur jus matot jį? čia salyklą turėjot omeni? doh.gif natūralesnio už jį net neįsivaizduoju

Romap,
labai graži ir tokia korėta thumbup.gif
Atsakyti
ruta_zalia, jūs pradžioje pasiskaitykit knygų apie duonos kepimą, yra tokių visom kalbom, va tada bus apie ką diskutuoti biggrin.gif

Nataliuncik 4u.gif

Noriu ajerų, bet tai kur gauti? g.gif

Aguonėle, kokį kepimo akmenį turite? Seniai apie jį galvoju, tik kad kokybiški labai brangūs, o dar siunčiant gali įskilti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 15 vasario 2011 - 16:55
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 15:37)
As vasara irgi rinksiu alejus kaimukyje  ax.gif  Zinau vieta kur jie grazus auga, anksciau kasdavome saknis ir dziovindavome galvai plauti, dabar kazkaip uzmirstas klausimas, teks prisiminti  rolleyes.gif

Laizanika, as kaip tik nesigincinu, tik diskutuoju, nes tikrai iki smulkmenu prisimenu kaip mociute duona kepdavo, tai buvo 10-12 metu atgal, manau ne tiek jau ir daug  ax.gif  Deje, mociutes jau nebera, bet kai pradejau kepti duonele namuose daznai apie tai kalbame su mama, lyginame, bandome ir t.t. Zinau tik viena, kad man skonio ir kvapo stikrikliu tikrai nereikia, man reikia natur produkt, kuri ir turiu  bigsmile.gif


Ajeurs jau ri as rinksiu ri dziovinsiu vasara, net netikejau kad orkaitej juos naudojant toks efektas gausis. Teviskej netoli namu yra kudra apaugusi ajerais thumbup.gif

Kad jusu atmintis tokia puiki tik pavydeti galima mirksiukas.gif Mano mociute dar gyva, taciau kazin ar ji taip smulkiau jau atsimins ka dare, jai 84 metai, nors dabar dar akyse stovi vaizdas kaip ji minko duona atrsiraitojus rankoves iki alkuniu wub.gif O matyt pas mane tai vyko daug seniau nei 10 metu atgal, nes tiek metu jau esu miestete ir duonos pas mus jau senai krosnyje niekas nekepa verysad.gif O kas liecia salykla, nei as knygu skaiciau nei ka, tiek kiek is bandero isprusimo zinau tai pats naturaliausias dalykas, juk jis padarytas is rugiu grudu, kur cia nenaturalu ir kaip cia izvelgiat skonio stiprikly? g.gif

Beje, pagooglinau, ruginio salykjlo galima uzsisakyti ir cia. Butinai isbandysiu, gal kazkam pravers sita nuoroda 4u.gif
Butinai idesiu kita karta savo iskeptos duoneles foto, dabar saldytuve padeta 2-3 dienu senumo, nebus tokios realaus grozio ir neatskleis foto to skonio kokio yra, man ji pati paciausia thumbup.gif
Atsakyti