Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(pipete @ 2011 02 07, 17:34)
Čia yra http://www.sveikipro...-infinity-foods
Kitos parduotuvės tikriausiai irgi turi.

dar praeitais metais pirkau Kalvarijų turguje, dabar nerandu
Atsakyti
burnočio sėklų pirkau aliejus.com parduotuvėje (reik pažiūrėt kokiuose miestuose turi 'gyvas' parduotuves). Skonis- joks g.gif atrodo kaip baltos aguonos, tai pabarstymo paįvairinimui naudoju...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 07, 18:15)
Mergaitės, o Jūs kur nors matėt pardavime burnočio miltų arba sėklų? labai suintrigavo. Iki šiol buvau daug apie tai girdėjusi ir labai norėčiau kur nors gauti.


O kodėl susidomėjot? Niekad negirdėjau apie tokį augalą... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 02 08, 00:36)
O kodėl susidomėjot? Niekad negirdėjau apie tokį augalą...  blush2.gif

Čia trumpas aprašymas apie labai didelę naudą šio produkto:
Maistinis baltasėklis burnotis yra labai vertingas augalas. Kadangi stabdo senėjimą dar vadinamas "gyvenimo eleksyru", "nemirtingąja gėle".
Aukščiausios kokybės baltymai, mažai angliavandenių, daug vitamino E, lizino, kalcio, sieros, geležies. Pagal amino rūgščių balansą prilygsta motinos pienui. Patiekalai iš sumaltų sėklų mažina cholesteriną. Sėklos valgomos sudaigintos, spragintos, dedamos į sriubas, garnyrus, verdamos košės, maltos maišomos su kitais miltais.
Jauni burnočių lapai, išsiskiriantys didžiuliu kalcio, fosforo ir geležies kiekiu, daugelyje šalių jau seniai laikomi vienomis geriausių salotų.
Burnočių nuovirai ramina žarnyno, galvos skausmus, gerina kraujagyslių tonusą, stiprina imunitetą, stabdo viduriavimą, tonizuoja.
Atsakyti
O jus daugiau niekas nekepate duoneliu be raugo blush2.gif man taip noretus vis pamatyti kitokiu varijantu, nes as su raugu dar nesusidraugauju... man kazkaip per ilgai jis ten auginamas lotuliukas.gif na, tai as atsinesu tada tradicine pide duonele 4u.gif Ji ideali prie mesytes ar zuvies keptu ant zariju, ar siaip i kokius padazus pavilgyti. Jei mes tokia su draugais valgom, tada plesia tiesiog kiekvienas nuo gabaliuko kiek nori ir vsio thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 13 vasario 2011 - 13:45
aguonele, atrodo labai apetitiškai... Aš tai raugą kiekvieną kartą atsidedu...
Atsakyti
Aciu Romap 4u.gif zinai ,as su pirktinu raugu kepiau... kazkaip nesuzavejo musu su juo kepta duona. Dabar uzsisakiau salyklo, labai skaito puikiai gaunas bandeles bei duona. Poretumas didesnis. Tai jau niezti nagai kaip isbandyti noriu.reikia tik gera receptuka dar rasti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 02 13, 18:29)
Aciu Romap  4u.gif  zinai ,as su pirktinu raugu kepiau... kazkaip nesuzavejo musu su juo kepta duona. Dabar uzsisakiau salyklo, labai skaito puikiai gaunas bandeles bei duona. Poretumas didesnis. Tai jau niezti nagai kaip isbandyti noriu.reikia tik gera receptuka dar rasti  bigsmile.gif

salyklas neduoda poretumą g.gif tik spalvą, skonį
Atsakyti
AGUONELE juk rauga reik tik pradziopj pazaist kol pasidarai o paskui jau nera kas as tai neatsidedu o tiesiog vis pamaitinu rolleyes.gif

o as kazkaip uzsikabinau ant tavo bulvines duoneles ir ja tik kepu nes mums ji skani o beto duonos daug nevalgom o juk tik dviese gyvenam o kiti irgi mazi valgo tai deja nera kaip labai pasireiksti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 13, 19:00)
salyklas neduoda poretumą  g.gif tik spalvą, skonį

na as isverciu jog tai salyklas, bet tikrai nezinau ar tai ir yra blush2.gif vokiskai tai butu Backmalz ir kiek forumuos skaitau, tai butent jis ir padaro parduotuvese tas bandeles tokias purias mirksiukas.gif kepsiu, lyginsiu ir duosiu reportaza thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 02 13, 19:00)
salyklas neduoda poretumą  g.gif tik spalvą, skonį


Ne tik spalvą ir skonį wink.gif
Šioks toks trumpas aprašymas čia smile.gif
Tiesa, tų salyklų įvairių būna... Fermentuotų, nefermentuotų... Tai ir savybės jų skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 13 vasario 2011 - 22:34
maraboo tu labai teisinga nuoroda idejai thumbup.gif
Atsakyti