QUOTE(ruta_zalia @ 2011 02 15, 07:52)
Kazkaip skaitau ir galvoju - na kepdavo mociute namine duona dideliame peciuje ant ajeru. Skonis ispudingas, iki dabar prisimenu, ir vaizdas nuostabus. Jokiu salyklu nenaudojo. Tai dabar tipo be jo nesigauna normali duona

Kepu su naminiu raugu be jokiu salyklu, gaunasi tikrai kvapni ir juoda duona

Daug skanesne negu is parduotuves, pralaikau dvi savaites maiselyje ir net nepelyja
mūsų seneliai, proseneliai patys daigindavo, džiovindavo, maldavo
ruginius grūdus taip pasigamindami salyklą
QUOTE(aguonele @ 2011 02 15, 10:22)
as nezinau ...susimasciau, kad ko gero ka as turiu omeny tai gal net ne salyklas yra

zodziu pasidomejau jo sudeti... tai is mieziu grudu daroma. brinkoma, dziovinama ir malama. Viskas. kas tai tada butu lietuviskai
čia taip pat salyklas, tik miežinis, jį naudoja alaus gamyboj
QUOTE(laizanika @ 2011 02 15, 11:17)
nataliuncik, aciu uz patarima, pabandysiu su salyklu. O kur jo butu galima nusipirkti?
gamykla yra Kaune, vilniečiai kooperuojasi ir perkam, o vietoj išsidalinam. dar yra DeLonoj, bet ten trigubas antkainis

, bet iš bėdos ir ten galima paimt
QUOTE(juratere @ 2011 02 15, 11:38)
Ziuriu,iskilo daug diskusiju del ajeru. Galima bus vasara pririnkti,paruosti,prisidziovinti. O tada jau galesiu ir Jums pasiulyti.
būtu labai labai gerai

lauksim
Papildyta:
QUOTE(Terra2 @ 2011 02 15, 12:26)
aš kepu duoną su ajerais. Tik gaila, kad jau baigiasi. Per mažai prisidžiovinau. Ir skonis ir kvapas , na nemoku apsakyti!
na aš ajerų mažai turėjau, tai jo...bet dar daug turiu pridžiovintu klevų, kopūstlapių, tai t.p. skonis nepakartojamas
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.